Poate ca si Giovannei ii placea rockul
Raspunsuri - Pagina 6
![](images/user_woman.png)
ellej spune:
quote:
Originally posted by Ramona J
Locuiesc aici de destul de mult timp incit iti pot spune ca se fac progrese. Asta pentru ca oamenii recunosc ca exista probleme si sint dispusi sa lucreze pentru rezolvarea lor.
Despre ceea ce numesti tu epurare - sint de parere ca nici o tara nu e obligata sa devina loc de "dumping" pentru criminalii altora.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Deci mai bine procedam ca in Elvetia, institutionalizam copii de tigani in orfelinate , ii educam acolo despartiti de familie si astfel ii integram. Sau facem ghetouri ca in Spania. Sau poate ii gazam in lagarele de concentrare ca nemtii?
Solutii concrete ai, sau doar "faceti ceva cu ei"? Concret, ce au facut americanii ca sa integreze populatia de culoare?
Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Ramona J spune:
Pentru inceput citeste mesajele de aici. Majoritatea spun "nu se poate". Pai de unde stiti?
Vad ca tu preferi solutiile extreme din alte tari. Asta e un dialog al surzilor.
Mie mi-e destul de usor sa spun ca nu e problema mea si gata. Daca voi dati din umeri, eu de ce as gindi altfel?
ellej spune:
Ba eu sper ca se poate, altfel va fi chiar tragic.
Eu n-am vazut in acel articol, care mi se pare bine documentat, o solutie pasnica, ci doar solutii brutale adoptate de Europa de vest pentru a deveni "aseptica". Acum, in conditiile aderarii RO si BG, se teme de re-infectare si pe buna dreptate. Si ne spune ca si tine "faceti ceva cu ei".
Eu nu zic ca integrarea e imposibila, dar as vrea solutii. Cele de mai sus, cele brutale, sunt inumane, de acord. Atunci care?
ellej spune:
quote:
Originally posted by Ramona J
Pentru inceput citeste mesajele de aici. Majoritatea spun "nu se poate". Pai de unde stiti?
Vad ca tu preferi solutiile extreme din alte tari. Asta e un dialog al surzilor.
Mie mi-e destul de usor sa spun ca nu e problema mea si gata. Daca voi dati din umeri, eu de ce as gindi altfel?
Stim pentru ca incercari au fost nenumarate: erau fortati, pe vremuri, sa mearga la scoala (si invatamantul e gratuit in prezent si obligatoriu 10 clase), au facilitati cei care vor sa intre la facultate, au emisiune in limba proprie la tv, limba rromani se studiaza in cadrul facultatii de filologie, sunt centre de planning familial gratuit etc)
Ramona J spune:
Cuvintul cheie e "fortati".
ellej spune:
Ramona, e tare usor sa emiti cugetari ex catedra, dar tu nu oferi nimic in schimb, tu nu faci altceva decat sa critici. Problema nu este cum sa darami, ci cum sa construiesti.
Chiar ca e dialogul surzilor. Eu tot te intreb de solutii concrete si nu vad ca ai vreuna.
Andrada spune:
Mie mi se pare ca se construieste un pic prea repede.
Omoara un roman 3 austrieci, nu-i bai o avem pe Nadia, sparge o banca-ati auzit de Doroftei?, baga umbrela in cap, avem ingineri la Microsoft.
N-apucam sa ne intristam nitel ca apar 300 de mesaje cu calitatilr romanilor si liste incepind cu Papanicolau si termining cu Popescu de la IBM.
Io zic ca nitica tristete si darimare de mituri nu strica.
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
Ramona J spune:
Ellej, exista deja un subiect cu idei foarte bune - despre integrarea rromilor.
ellej spune:
quote:
Originally posted by Andrada
Mie mi se pare ca se construieste un pic prea repede.
Omoara un roman 3 austrieci, nu-i bai o avem pe Nadia, sparge o banca-ati auzit de Doroftei?, baga umbrela in cap, avem ingineri la Microsoft.
N-apucam sa ne intristam nitel ca apar 300 de mesaje cu calitatilr romanilor si liste incepind cu Papanicolau si termining cu Popescu de la IBM.
Io zic ca nitica tristete si darimare de mituri nu strica.
A
L’amore che move il sole e l’altre stelle.
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
Si nu e adevarat ca sunt si ingineri si olimpici samd?
In ziarele franceze e scandal mare cu asociatia Arche de Zoé, acuzatii de rapiri si tot felul de lucruri groaznice si nu vad pe nimeni ca darâma mituri sau pe poporul francez. Poate pentru ca se intampla in Ciad si nu in Italia?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lali/Lali.jpg)
Lali spune:
Mie mi se pare ca prea ne grabim toti sa ne victimizam si sa ii adoptam pe toti infractorii romani de peste granita. Si sa ne facem vina colectiva de a fi ai nostri si a nu vrea/reusi sa ii integram.
Nu am vazut inca nici proteste oficiale din partea autoritatilor romane nici scuze de la occidentali cand dupa 89 in Romania au fost o gramada de cazuri de pedofili veniti din toate tarile europene civilizate, epurate etnic si integrate. A spus vreun ziar sau vreun oficial roman fie el si din opozitie si in scopuri electorale ca belgienii, italienii sau englezii din a caror natie erau pedofilii sunt in intregime pedofili sau exportatori de infractionalitate ? Sau poate pe copii romani ii doare mai putin decat pe cei occidentali ?
Revin: este o problema la noi de integrare, o problema care ne doare pe toti pentru ca eu, de cand stau in Bucuresti ma uit de doua ori daca cineva ma loveste din gresala pe strada sau mi se baga in fata: daca e tigan tac malc, daca e roman pretind scuze. Mie personal imi e frica de ei si as dori din suflet sa fie altfel...dar nu simt absolut nici o culpa pentru comportamentul lor, aici sau aiurea.
Insa faptul ca autoritaile sunt mana in mana cu ei, ii tolereaza nu ii pedepsesc pentru faptele lor si ii incurajeaza e cu totul altceva. Si tind sa cred ca si in Italia e la fel. De aceea sunt lasati sa cerseasca si sa cante pe treptele monumentelor sau bisericilor, sau sa spele parbrize in intersectii. Credeti ca in Italia e legal ? Daca nu e de ce suntem noi, romanii din Romania de vina si nu autoritatile italiene de la fata locului ?
Si un alt exemplu: liderul tiganilor romani din Roma este unul Argint nu mai stiu cum. El este dat in urmarire generala in Romania, unde are doua condamnari neexecutate (pentru sechestrare de persoana si jaf, cred). In Italia, surpriza a primit acum 2 ani azil politic de la AUTORITATILE ITALIENE si acum se faleste prin Roma cu statutul lui...