Urgent, si-a prins mana in usa

Urgent, si-a prins mana in usa | Autor: servetel

Link direct la acest mesaj

Acum o ora sotul a venit de la servici si a vrut sa se duca sa se schimbe in alta camera si Ana a fugit in urma lui si a bagat mana in tocul usi.Eu parca am presimtit si am fugit repede la fata si am impins usa, saraca sa facut alba ca varul si nu se mai putea opri.
Sotu este terminat nu ii vine sa creada, era mereu atent dar acum pur si simplu sa intamplat intr-o secunda.Acum sa linistit o mai doare putin, este un pic rosu si un pic umflat.
Vreau sa stiu daca ii va afecta degetutele.Sa ma duc la spital sa se uite putin la ea?
Dati-mi un sfat va rog!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns beatrix spune:

Pt linistea ta sufleteasca eu zic sa mergi la doctor si eventual o sa-i faca o radiografie! ma gandesc ca daca ar fi ceva rupt ar plange de durere! eu sincer m-as duce la doctor ca altfel pana i-ar trece as albi gandindu-ma daca chiar e totul ok cu manutza! micutza sa-i treaca repede!

Beatrix si Eric (11 septembrie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leea_cv spune:

Si noi am patit cam la fel.Tudor se tinea de tocul usii iar eu voiam s-o inchid,deci am si impins-o.A plins foarte rau saracutul,l-a durut tare.I s-au umflat degetele si chiar a avut rana la doua.I-am dat doar cu rivanol si n-am fost la spital.Daca ai impresia ca s-ar fi rupt du-te la urgenta.Dar probabil ca nu s-a intimplat asta.Copilului meu i-a trecut in vreo saptamina,dar 2 unghiute au ramas cam deformate pina ce au crescut din nou.Pupam degetelele fetitei sa treaca repede.

Leea si Tudor David (19.12.2005)

iubire…in imagini
............................................................................
Vrei, te rog, sa iei putin mina de pe umarul meu?...Poate reusesc sa zbor.
Ce pacat!Intr-o zi,fiecare copil va invata ca nu tot ce se clatina e leagan...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

si eu am patit acelasi lucru... am vrut sa inchid usa si nu am vazut ca alexa era cu mana in tocul usii... a plans tare... clar, e dureros... mai nasol e ca m'am apucat si eu de plans, si abia am reusit sa reactionez... noroc ca m'am "trezit" repede si i'am bagat manuta sub apa rece putin. pielea de pe un degetel era dusa, asa ca am curatat'o cu rivanol si am pus betadina... am fugit la cabinet, iar doctorita s'a uitat si a zis sa stau linistita ca totul e ok... si ca accindente din astea se mai intampla...
intr'adevar nu a fost problema. rana s'a vindecat repede, iar pitica a uitat rapid de accident... si urmari nu au fost.

Pijamalutze pentru copilasi!

S-au dus ai mei prieteni, s-a dus si acea clipa,
Mai zboara fiecare batand dintr-o aripa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Cand am pus eu intrebarea, acum cateva saptamani, nu mi-a raspuns nimeni, de am crezut ca sunt singura mama iresponsabila care si-a lasat copilul sa-si prinda mana in usa ...

A mea si-a tras singura usa peste degetele care tineau tocul usii (avem gol in locul geamului, asa ca a prins usa de cele 2 laturi si a inchis-o). Si-a julit pielea de pe degetul mare, a curs foarte mult sange si mi-a plans groaznic vreo jumatate de ora.

Primul ajutor: bagat degetul sub robinetul cu apa rece si lasata sa curga apa peste rana mult, ii amorteste locul, impiedica vanataia si opreste sangerarea. Dupa care dezinfectat cu rivanol, este singurul care nu ustura (betadina cred ca merge la copii mai maricei, a mea isi baga degetul in gura si nu e indicat).

Degetul s-a invinetit, unghia s-a oprit din crestere si abia dupa vreo 3 luni a reinceput sa creasca, deocamdata e deformata, sper sa isi revina in timp.

Daca isi foloseste degetelul ca sa prinda obiecte si sa se joace cu ele, inseamna ca nu e rupt si tendoanele si toate cele sunt la locul lor. Daca observi ca o jeneaza ceva insa, du-o la doctor sa-i faca radiografie. Eu am fost la dermatolog pt ca imi era frica sa nu-i fi afectat unghia sau sa nu fi facut vreo infectie, dar a fost ok.

Pt tratament in continuare, daca are rana pe degetel, da-i cu rivanol sau Oximed, e un spray cu antibiotic care formeaza o pelicula dezinfectanta pe rana.

Boghi

poze Gongutza
si alte poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jenn spune:

Ar merge si un unguent cu arnica-pt degetele prinse la usa,lovituri,cazaturi .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Medeea76 spune:

Cati ani are Ana?
Si noi am patit la fel cu Tea, cand avea un an, sotul meu s-a blocat, nu putea spune nimic, eu am venit in fuga, am vazut degetelul (care se facuse plat), i l-am bagat repede sub apa rece si cand s-a oprit fetita din plans, am sunat pediatra, care mi-a spus ca in toata viata ei de doctor nu a auzit sa se rupa degetelul in usa la varsta asta, pentru ca oasele sunt inca moi. De-asta te-am intrebat ce varsta are Ana...

Medeea, mamica de Tea - 17 iulie 2006 si cu Ana mica in burtica (22+)

Mergi la inceput