Aparat dentar
Buna fetelor!
Am si eu nevoie de niste informatii, daca are cineva. Stiti cumva cat costa un aparat dentar "invizibil"? Am auzit la televizor ca ar exista ceva de genul asta iar stomatologul meu mi-a zis sa ma duc la ortodont la consultatie sa imi spuna despre ce e vorba, dar el stie ca e scump...
Poate sa imi spuna cineva mai multe lucruri despre aparatele dentare in general? cat se poarta, cat costa, cat de eficiente sunt, etc...
Mie mi-au iesit maselele de minte si mi-au deformat dintii din fata, i-au impins si s-au strambat
Please help!
Poate s-a mai scris despre subiectul asta, dar eu nu am gasit. Scuze daca redeschid un subiect vechi....
Merci. Va pup
Raspunsuri
diuna spune:
Nu cunosc aparatul "invizibil" dar iti pot scrie cate ceva despre cel al fetitei mele: i l-a rec. medicul acum doi ani si a costat 400 ron.Este numai pentru dintii de sus, il poarta numai noaptea si nu arata chiar asa rau.Oricum am inteles ca e trendy printre copii sa porti aparat.
Fetita mea are acum 10 ani si dintii sunt aproape indreptati de tot.Du-te cu toata increderea la ortodont.Vei fii mai frumoasa cu o dantura frumoasa.Pa!
Fania spune:
Stiu ca pretul pleaca de undeva in jur de 1.000 de euro dar depinde de problemele pe care le ai.
Intra pe www.leodent.ro
Oricum alegerea aparatului o face ortodontul impreuna cu tine.
[poze]
tusferi spune:
Multumesc mult pentru raspunsuri! 400ron ar fi rezonabil. M-as bucura sa pot purta numai noaptea. O sa imi fac si programare la ortodont sa vad ce imi spune. M-am gandit sa intreb mai intai pe forum, ca sa nu platesc o consultatie degeaba, ca si asa am o gramada de bani de lasat la stomatologie pentru ca am ceva lucrari de facut...
Pupici!
mama lia spune:
si fata mea are aparat, din ala clasic, a costat 500 RONi, dar trebuie sa il poarte mereu, mai putin la masa....dintele (radacina) trebuie sa simta presiunea constant, altfel nu mai "intelege" nimic
tusferi spune:
Multumesc mult, am citit
M-a speriat putin ce am citit. Ma face sa ma gandesc mai bine daca vreau sau nu. Mi se pare o treaba mult mai complicata decat mi-am imaginat. Sincer, am crezut ca iti confectioneaza un aparat pe care il poti pune doar seara si nici nu m-am gandit ca poate fi foarte dureros daca esti mai sensibil la durere. La expander sau spacere nici nu m-am gandit. Nici la asta nu m-am gandit: "Mancarea este un alt motiv de mare frustrare pentru un pacient de ortodontie in primele zile de purtat aparatul. In primele zile vei manca hrana pasata, masticatia va fi dureroasa si in mare parte imposibila".
Trebuie sa ma gandesc foarte bine inainte sa fac pasul.
Va pup
denisabia spune:
tusferi draga mea mergi la un consult si ti se vor prezenta optiunile , e posibila si extragerea unui dinte daca nu exista spatiu suficient pe arcada.Am 20 de ani si pe la 10 ani am purtat 2 aparate , din pacate nu suficient pe al doilea.Pe atunci nu existau modelele de azi si adaptarea era mai grea.Da te va durea la inceput , fiindca el exercita presiune , insa in cateva zile nu il vei mai simti , in privinta realizarii functiei fonetice te vei acomoda rapid.
Nu da inapoi , ne ziceau la facultate ca prin strainatate isi pun bracket ca e la moda , cu tot felul de modele traznite.Cu atat mai mult cand se impune corectia dintilor.
tusferi spune:
denisabia, multumesc mult de incurajari! Mi-a mai trecut putin frica pentru ca m-am mai obisnuit cu gandul. O sa mai aman deocamdata, pentru ca de ceva vreme imi doresc foarte mult un bebe si daca da Dzeu si se realizeaza visul asta, ma gandesc ca as putea sa il port in concediul de maternitate, cand nu ma vede asa multa lume....
Va pup