Frezii, zambile, lalele, narcise - caut link foto

Frezii, zambile, lalele, narcise - caut link foto | Autor: ML

Link direct la acest mesaj

Am bulbii, duminica vreau sa-i pun in pamant intercalati intre niste pini, in lungul gardului.
As vrea niste linkuri cu poze, foto din gradina voastra si sugestii care sa ma ajute cat de cat in landscaping (poate pompos spus, pentru ce imi va iesi...).
Multumesc!

"Live your life, do your work, then take your hat" (foto)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Da' lumina e destula acolo unde vrei sa le pui, intre pini? Poate mai bine ar fi sa pui niste floricele care infloresc toata vara sau daca e umbra sa pui niste plantute carora le place la umbra.
Freziile, zambilele, lalele si narcisele sunt flori de primavara, frumoase dar mor repede si-apoi ramane locul gol acolo. Am si eu un colt de gradina cu lalelute mostenite de la mosuletul care locuia in casa inainte sa ne mutam si n-am vrut sa le arunc ca-s foarte frumoase si colorate dar coltul ala la mine in curte doar primavara e inflorit, pe urma e gol dupa ce mor.
Scuze de offtopic imi dau si eu cu parerea ca ai zis vrei linkuri dar ca primesti si sugestii.

Oana_B
www.fertilityfriend.com/home/ysatis" target="_blank">vesnica aspiranta
I love pink!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Deocamdata da; pinii au cam 1 m, abia i-am pus in pamant si sunt cam 2 m distanta unii de altii.
Vezi ca pe unele le-am primit cadou, pe altele le-am cumparat de dorul casei (feziile si narcisele) si acum trebuie sa le pun chiar de n-am inca o gradina aranjata...
Cam cati ani la rand tot infloresc lalelele? Am inteles de la prietena mea cu cadoul ca sunt perene. Ale tale cum se descurca, Oana? Le ai intr-un anumit "pattern"? Cam asta caut, parca nu le-as pune in linie...
Da, sigur ca astept si sugestii.

Mergi la inceput

Lalelele (am spus destui de "le"?) nu le fac nimic le-am bagat in pamant asa din loc in loc si ies singure in fiecare an, aici este o poza din primul an cand au rasarit dupa ce le-am mutat. Nici n-am avut unde sa le pun, curtea mea din spate e toata ziua mai mult umbra din cauza unui maple si ala e singurul coltisor cu soare:). Mai am loc sa mai pun pe acolo cativa bulbi.
De umbra am mai pus in curtea din spate un model de www.mailorderplants4me.com/images/thumbnail/hosta_shade_fanfare.jpg" target="_blank">Hostas si le merge foarte bine, la fel sunt perene, ale mele sunt chiar mai stufoase ca aia din poza.

Oana_B
I love pink!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

socrella mea le scoate bulbii toamna, la 4-5 ani.
cu ocazia asta pune balegar sa ingrase pamantul si apoi replanteaza bulbii mai sus, pt ca ei in timp se afunda si cand ajung prea jos nu mai au putere sa infloreasca.

eu am incercat sa plantam lalelele intr-un fel de cerc, imi place sa fie multe, grupate. la fel, narcise, clopotei, ghiocei, etc...

ca sa nu ramana locul 'chel' dupa ce se trec, noi plantam si alte flori acolo, din cele care infloresc vara si toamna, (trandafiri, maci, crizanteme, gladiole, samd)

dar trebui puse la soare, asta este sigur! pt ca daca nu au soare vor inflori tarziu, sau chiar deloc...

_
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

poze cu frumosii mei (si nu numai )
Pesimistul vede intr-un tunel intunericul;
Optimistul vede lumina de la capatul lui;
Realistul vede luminile trenului care vine;
Mecanicul de locomotiva vede trei idioti pe sine, gata sa-i calce trenul...

Mergi la inceput

Lalelute frumusici Oana! Multumesc! Pe dna Hostas nu o stiam, pare aratoasa, frunzele mai ales.
Pamantul tau cum e? Azi m-am pus pe scormonit si le-am dat gata pe lalele. 45 am aranjat, dar sa nu ma intrebi ce pamant am ca sotul n-a vrut sa cumpere din ala adevarat si ce-i aici "natur" e plin de bolovani, gresie... Am sapat un oval cam de 2/0,5 m pana m-a luat cu ameteala. Sa vad daca se descurca pana la primavara, unde mai pui ca maine vine si un vajgalau care se va lasa cu primii fulgi de zapada pe miercuri.
Am citit, dar prea tarziu, despre un strat subtire de nisip pus pe fundul gropii, bulbul sa fie bine imbrobodit cu pamant, fertilizatori amestecati cu solul inainte de plantat... Ma consolez cu ideea ca macar i-am pus cu verdele in sus .
Am ramas cu zambilele si narcisele si n-am habar pe unde sa le mai asez. Intre pini am indesat freziile cu cate o cala langa, si tot in forma de gogoloaie cam ovale dansele si pe lalele (restul) si branduse.

Anamaria deci se pot scoate si la un interval mare de timp. Imi doresc sa reziste pana la primavara.
De unde iei tu clopotei? Ce frumos! Astia nu cresc numai salbatici? Bunicii erau de pe langa Curtea de Arges (Musatesti) si mereu culegeam clopotei in vacanta. Pe aici n-am vazut, mi-e tare dor de ei.
Interesant tot ce-mi spui tu, poate ca imi voi lua inima in dinti sa pun si altceva la vara, dar intai sa aduc niste pamant si caca de pui sau cal. Halal de incheiere pe ton ...puturos.

Multumesc pt. poze si sfaturi fetelor.

Mergi la inceput

Nu stiu ce sa zic de pamant ca nu ma pricep, florile se prind in general dar sota-miu zice ca i se pare ca pamantul din spate n-ar avea drainage??..parca. A plantat doi piersici (cica asa se planteaza ca se fertilizeaza de la unul la altul, desi pe aia scria ca sunt selfpollinate) si unul a murit, crede ca din cauza ca sfoara cu care il ancorase s-a incarnat in pom si alalalt desi a facut o multime de piersicute mititele asta-vara pe care le-au ciugulit pasarile fireste, pare ca sta sa decedeze si el. Poate isi revine...sau vede sota-miu cum i se spulbera visurile sa isi vada piersicii crescuti si vara sa lege de ei un hamac in care sa se legene si sa manance piersici zemoase..lol

Sa faci pozici cu before (acum) si after (la primavara cand infloresc) sa vedem cum ai aranjat acolo.

Oana_B
I love pink!

Mergi la inceput

Nici eu la piersici... Pai dac ar fi sa te iei dupa regula pt. lalele (se descurca in sol bine drenat), inseamna ca pamantul tau e bun. Parca Gabbriela (Nicole) avea un piersic...

Sper sa am ce poza la primavara, dar nu te astepta la cine stie ce minunatii.
P.S. Azi le-am pus o plapumita de paie. Imi doresc sa nu le ia vantul.

Mergi la inceput

Oana, prima lalea (fara cine stie ce "aranjamente"; sunt totusi fericita!):

http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/La%20tara%20americana/?action=view¤t=100_4604.jpg

P.S. Cum se simt floricutele tale?

"Doamna iarna-n goana trece,
In calesti de vijelii-" (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Pina sa se uite Oana am aruncat eu un ochi la lalele. Felicitari!
E asa o placere sa vad pozele tale, vreau la casa parasita!

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

ML, o incantare sa iti vad pozele. Parca toate fotografiile voastre emana asa o liniste sufleteasca, iar copilasii tinandu-se de mana creeaza un tablou perfect. Am observat ca ai si o poza care este la concurs si pe care am votat-o.
Frumusica laleluta, mai fragila. Ai cumva si lacramioare? Visez la o gradina plina de floricele din astea.

Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea

Mergi la inceput