Urmatorul pas in vederea obtinerii sarcinii - 3

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Tia ...la tine ce se mai intampla?

AniS

Mergi la inceput

Jasmine...sa stii ca nu te-am uitat..numai ca trebuie sa ma documentez ..inainte sa citesc ce scrie in carte,daca mai scrie ceva..si ce mai scrie..si dupa care am sa-ti scriu.
Mai ai putintica rabdare?

AniS

Mergi la inceput

Cat despre mine.....nu pot sa zic .....decat ca astept sa vad ce va fi.....
Sunt cam in ceata , de ieri a inceput sa scada temperatura..desi ieri luam progesteron, azi a fost prima zi fara hormoni (ziua 31). Dimineata temp era aproape de 36.9 ...hai sa zicem 36.8 (desi era mai mult spre 36.9....in fine)
La mine temperatura,de obicei scade la 36.6 inainte cu o zi de menstruatie.Fiind prima luna de "hormoneala"...o sa vad si eu ce impact au avut asupra organismului.....eu cred ca se prea poate sa intarzie..tot de la tratament.

Fetelor...dar de cand , v-am zis de durerile alea...(din ziua 28) ...si acum le am...si niste dureri de cap...mama mia.....sanii nu ma dor...dar parca sunt niste baloane mai moi si parca au crescut un pic....nu stiu ii simt mai carnosi..dar nu sunt tari..si nici nu ma dor.... (sau ii simt ca o gelatina..am innebunit? ).Ce credeti?

Incep sa ma gandesc din ce in ce mai mult la consecintele tratamentului hormonal...imi cam da de gandit!!!!.

AniS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bombonica27 spune:

quote:
Originally posted by anis

FETELE....

o sa revin sa va raspund....

deocamdata va dau lista :

Verificarea analizelor efectuate de cuplu :

daca sunt recente si de calitate nu se refac;
daca sunt vechi sau lipsesc se efectueaza un nou set;
analize obligatorii ce vor exclude cauzele care pot afecta sarcina, sanatatea mamei sau a fatului :
Ac anti-rubeola;
Ag Hb-s;
Ag Hb-c;
HIV;
VDRL, TPHA;
Toxoplasma
CMV
Mycoplasma
Chlamidya
ASLO
Determinare cantitativa ptroteina C reactiva
Hemoleucograma
VHB – Ag HBs
VHB – Ag HBs confirmare
VHB – Ac HBc
VHB – Ac HBc(IGM)
VSH
Urologia

Si sper ca nu mi-a scapat ceva.

Dozari hormonale (in cazul ciclurilor neregulate, patologiei ovulatorii sau infertilitatii primare):
Progesteron seric (ziua 21);
Estradiol seric;
FSH, LH (ziua 3);
Prolactina;
TSH;
Androgeni.
Examen glera cervicala;
Examen secretie vaginala;
Examen citologic Babes - Papanicolau (pentru a exclude procesele neoplazice de la nivelul colului uterin);
Examen ecografic vaginal;
Histero-salpingografie (in special in cazurile de sterilitate secundara);
Biopsie de endometru (pentru eliminarea unei patologii ovulatorii, a tulburarilor de faza luteala). Se efectueaza cu ajutorul unor catetere foarte fine (Pipelle Cornier), introduse prin colul uterin si care nu necesita dilatatia acestuia (fara anestezie). Prin aspirare se recolteaza material din mucoasa endometriala, ce va fi ulterior analizat anatomo-patologic.
Spermograma :
sa fie recenta (nu mai veche de un an);
pentru eliminarea cauzelor de sterilitate masculina;

Examenul clinic al pacientei, la care se adauga :
-examen citologic Papanicolau;
-examen secretie vaginala;
-examenul ecografic se efectueaza in ziua a 12-14-a a ciclului,pentru urmarirea caracterelor ovulatiei (grosimea mucoasei, caracteristicile foliculilor ovarieni).

AniS

Draga mea esti expertaaaa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

quote:
Originally posted by anis

quote:
Originally posted by Victoria

Tia puiule,

35 am, da nici nu-i simt, nici nu-i aratCand m-am maritat anul trecut mi-a zis aia de la starea civila dupa ce ne-a declarat casatoriti:"vai, draga, ce bine te tii, am crezut ca ai 25.....".. de fata cu invitatii... Nu era locul si momentul, da-i ziceam cateva...Dar se pare ca ovarele mele s-au uitat bine la mine in buletin
V.

MA PRIMITI SI PE MINE LA "BABE"???? Sa nu va mai aud cu asta! Nu mai la asta sa nu va bateti capul....concentrati-va in alta parte si mai pozitiv....ca doar nu se apropie un sfarsit.EEEEE, cica acum , va da lectii de morala si sustinere psihica...."tinerica".....offff care se simte fff batrana...si obosita.Dar eu cel putin mi-am promis sa nu ma mai plang de asta (desi tocmai am facut-o ).Faceti si voi asta.

Telul e mult mai important decat asta!

AniS

Anis,

era o usoara ironie in comentariile noastre ... ne mai coloreaza viata ... o sa intelegi cand o sa ajungi acolo..
nu dispera nimeni, se poate si mai rau ... adica mai multi ani . Oricum, esti binevenita...

Mergi la inceput

Fetele, tocmai ieri ma intreba Tia..cum e cu temperatura.si ii povesteam ce si cum
Azi s-a intamplat deja…mi-a scazut temperatura la 36.6 ..deci , de regula mie a doua zi imi vine menstruatie.
Off Doamne….

Daca va povestesc prin ce am trecut eu in ultimele 12 zile.
Nu v-am zis pana acum…nu stiu…nu vroiam sa fie “ghinion” ., sunt superstitioasa.
Ceea ce nu v-am zis….e ca in ziua 21-a a ciclului cand m-am dus la eco, mi s-a mai zis ceva, si anume.
Fiindca endometrul era foarte mare, dr mi-a zis ca banuieste a fi o sarcina……..si sa asteptam daca lucrurile decurg Ok, in privinta nidatiei (se pare ca nu) si sa vin la o 5-6 zile de intarziere sa vorbim.(au fost doar 3 zile de intarziere).

Asa ca am tinut totul in mine….incercand sa nu ma gandesc la asta…..dar nu prea mai reuseam sa adorm noaptea.
Am avut ghinion si cu faptul ca acum 3 zile am avut si un soc emotional mai puternic..si se stie ca partile astea trebuies f tare evitate…..mai ales in perioada asta.

Sa stiti ca ma simt bine.Mai fac analizele in continuare, tot….merg mai departe. Sa vad care e treaba si cu listeria aia!Ati aflat ceva?
Ma gandeam doar ca poate luna asta , ma duc in vacanta…si las tratamentul deoparte..si sa fac luna viitoare inseminarea etc.Nu stiu..simt nevoia de o pauza..sa ma mai relaxez un pic si sa-mi incarc bateriile.

O sa vad ce hotarasc pana la urma.

Ps: Jasmin…aseara am mai citit din carte….acolo e prezentata mai mult partea functionala a endometrului….ti-am scris deja….nu si efectele.Dar dupa cum stii “ouletul” se implanteaza in endometru….iti pot da si tu seama ..care ar fi un prim efect.Eu zic…sa te duci la dr..si sa-l bombardezi cu intrebarile!Daca mai gasesc ceva, o sa-ti mai scriu…dar nu acum..ca am o pasenta mai proasta…..

Sa nu va mai aud ca ziceti ceva de “experta”….de cateva luni nu fac altceva.decat sa citesc fel de fel de informatii si sa aflu…ce si cum…si toate astea pentru ca imi doresc tare mult un bebelush!
O sa-mi revin eu zilele astea....

AniS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Dragele babei,

S-o luam pe rand:
1. ANIS, PUIULE, NU NE FIERBE!!!!!!!! Daca dr. a zis ca S-AR PUTEA SA FIE CEVA, atunci tu tre sa crezi ca este, ca sa-l ajuti sa vina!!! Da-le incolo de temperaturi, eu mi-am luat Maybe Baby si gata, nu suport sa stau cu termometrul in.... in fiecare dimineata, si sa-mi fac emotii la fiecare liniuta in sus sau in jos. Deci, ASTEPTAM VESTI BUNE.
2. Clubul babelor deshtepte, frumoase si modeste e o initiativa laudabila, putem vorbi si de alte chestii: creme, etc, pe bune, daca vreti deschidem subiect..
3. Acum destupati-ma si pe mine, ca am o singura idee, da' fixa: dupa ce sunt lansati, CAT TIMP TRAIESC EI ACOLO? - presupunand ca ovulatia are loc DUPA contact.
4. M-am saturat de CSD!!!!!!!!!!!

Va pupa baba, shi va ureaza week-end placut! Eu nu am mail acasa, am numai la servici, asha ca pe cai si raspundeti-mi, ca pana luni o sa-mi fie tare dor de voi.Incepe sa ma bata gandul sa punem de-o intalnire, ce ziceti?
V, aspiranta la

Mergi la inceput

Victoria...merci de incurajari....dar nu e cazul luna asta...a scazut prea mult 36.6 si mai mult ca sigur o sa-mi vina..asta e nu s-a prins!Si acum 5 min..mi-am facut si un test...asa ca sa aflu.....e clar NEGATIV!Ar fi cam 12 zile de la conceptie..se prea poate sa fie prea devreme pt test......dar temperatura....lasa loc clar de menstruatie.C'est la vie!

Ma cam supara "clubul asta al babelor"....nu v-am rugat sa-l lasati deoparte? Sa stiti ca se poate si mai rau

N-ar fi rau...o intalnire....am mai discutat noi.pe aici asta.dar nu am reusit sa duceam asta la capat.

AniS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuche spune:

anis, ti-am raspuns la intrebarea cu listeria in subiectul Progesteronul. Este ceea ce stiu eu despre acest subiect. Crede-ma avand titlul 1/320 am fost foarte speriata pe tema asta. Dar sa stii ca am vorbit si cu mamici cu listeria care au nascut , si a fost ok.
Deci nu iti face probleme.
alinuche

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Anishor, clubul babelor nu ar fi decat o ocazie in plus ca sa mai radem , glumim, sa facem mishto... Aspirantele are more than welcomed, pt. ca, vrand/nevrand, toate ajung pana la urma acolo...
Deci, ce stii talica sa-mi raspunzi la intrebarea mea cu ? Te-ai prins, vreau sa stiu daca musai trebe sa prestezi zilnic, sau o data la 2-3 zile merge....
Sorry, raspuns tipic de.... baba.....
Meme, Tia, ce faceti, m-ati lasat singura pe baricade sa ma cert cu pushtoaicele?
V.

Mergi la inceput