Diversificarea (2)
Raspunsuri - Pagina 20
angiuta spune:
Pentru sucul de mar e mai bine totusi sa folosesti o razatoare de sticla pentru ca marul in contact cu metalul oxideaza.
Angiuta mamica lui Vladut(08.06.2007)
angiuta spune:
Nu prea se mai scrie la acest subiect...voi ce mai dati sa pape bebeilor vostri?
Al meu mananca inca destul de putin si nu prea ii plac pireurile de legume si nici carnita.
Noi mancam asa: dimineata pe la 6-7 san, pe la 10-10.30 (nu mereu) fructe la borcanel cam 40-50gr. si apoi san, pe la 2 papam legume in diferite combinatii, am incercat si cu un sfert de galbenus cam 60-80gr. apoi san iar seara cereale cu suc de morcov sau fructe. Bineinteles ca intre mese de cate ori vrea san.
De baut nu prea ne place sa bem nici apa nici ceai, mai roadem ciocul de la canita si asa se mai nimeresc cateva picaturi in gurita.
Angiuta mamica lui Vladut(08.06.2007)
gogosel spune:
si pe mine ma intereseaza ce mai pot da de mancare bebelusului meu de 6 luni.
deocamdata in meniu avem asa :
la trezire (05.00-06.00) ceai de caise, sunatoare, fragi, etc. indulcit cu glucoza(caci altfel pe parcursul zilei nu bea un strop si deci kk greu iese)
prima masa (07.30- 08.00) san
a doua masa ( 10.30-11.00) nectar de fructe facut la blender (70 ml + 30 ml apa) si branzica amestecata cu fructe (cam 4 lingurite branza si 150 ml nectar fructe)
pranzul(14.00-14.30) supa de legume strecurata (50 ml) si piure de legume (predominant cartof) 200 g in care adaug carnita de curcan sau galbenus de ou (alternativ); problema este ca la acest moment al zilei am ramas in impas de idei culinare; nu stiu ce as putea sa ii mai pregatesc pentru aceasta vartsa. poate aveti voi idei si le "imprumut "si eu!
ora 17.00 100 ml suc de mere apoi la 15-20 minute san.
cina (20.30) lapte formula, fara cereale.
rares este f bine dezvoltat si la 5 luni avea 8.9 kg si 71 cm.
revin iarasi cu intrebarea : ce mai pregatiti voi la aceasta varsta?
kid spune:
Am si eu cateva nelamuriri, daca puteti sa imi raspundeti:
- e obligatorie supa clara la masa juniorului?
- ce se intampla daca i-as da carnita si galbenus de ou in aceeasi zi?
- trebuie sa manance legume zilnic?
Teodora Ana de Mihail Vladimir(15.05.2007)
Poze Vladut
Filme Vladut
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">Capsunele minunate de mai-iunie 2007
www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia
gogosel spune:
kid, la inceput nici eu nu ii dadeam supa clara si am observat ca se constipa rau .nici acum nu se "bate" pe ea. eu ii pun si putin lapte praf si i-o dau printr-o tetina f f larga, sa curga de la sine . si asa mananca si el cam 50-60 ml. asta cred ca e principalul scop- evitarea constipatiei. si al doilea ar fi ca va trebui sa se obisnuiasca deoarece stiu copii mari care nu mananca sub nicio forma supa/ciorbita si au mari probleme cu scaunul iar pe termen lung probleme cu sistemul digestiv, cu colonul, fisuri anale, etc.
a doua intrebare : cred ca sunt prea multe proteine la varste mici si oul se digera ceva mai greu.
a treia: legumele sunt o importanta sursa de vitamine si fibre (ajuta la o buna digestie si la un tranzit intestinal adecvat).
kokiy spune:
quote:
Originally posted by kid
Am si eu cateva nelamuriri, daca puteti sa imi raspundeti:
- e obligatorie supa clara la masa juniorului?
- ce se intampla daca i-as da carnita si galbenus de ou in aceeasi zi?
- trebuie sa manance legume zilnic?
Poze Vladut
Filme Vladut
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">Capsunele minunate de mai-iunie 2007
1. al meu la pranz mananca doar piure-uri (important cred ca este sa-l hidratezi mai mult pe timpul zilei)
2.aici nu pot sa ma pronunt, eu am evitat
3. eu cred ca trebuie sa-i dai legume pentru continutul lor de vitamine, daca nu poti intr-o zi n-o fi of
masa noastra:
6,00-7.30 San
10,00-11,30 piure de fructe + branzica (maxim 200g)+1 lingurita cereale
14.00-14.30 piure de legume +carnita(sau ou)cca .300g
17,00-17,30 fructe(banana,portocala,mango,para) mai manca si 1 biscuit daca are chef sau borcanel 125g cu 1 lingurita cereale
19,00-19,30 iaurt (100-150g)
22,00-23,00 san
-intre mese ceai sau san (depinde ce are chef)
-dupa masa de pranz intotdeauna apa(20-30g)
-la piureul de legume pun un varf de unt si un pic de sare
-legume folosite la prepararea piure-urilor:cartof ,morcov,conopida,telina ,pastarnac,patrunjel,dovlecel,ardei gras (le fierb pe toate ,iar piure fac doar din 2 legume +zeama de la fiertura)combinatii de legume:morcov-cartof,morcov-dovlecel,morcov-conopida
-carnita o fierb separat cateva clocote ,apoi o pun impreuna cu celelalte legume
Kokiy,mami de Claudia (12dec.2001)si Razvan (8 iunie 2007)
kid spune:
gogosel,kokiy Multumesc pt raspunsurile prompte.
Mai am o intrebare: cat suc de portocale pot sa-i dau juniorului sa bea?
Si cand e indicat sa i-l dau, intre mese, in timpul mesei, dimineata?
Poze Vladut
Filme Vladut
kokiy spune:
Mai, al meu bea sucul de la o portocala pe zi,de obicei ii dau dupa masa de dimineata. Vezi sa nu-l deranjeze la stomacel, eventual il diluezi cu apa .Nu toti bebei tolereaza portocala, normal este indicata dupa 12 luni.
Kokiy,mami de Claudia (12dec.2001)si Razvan (8 iunie 2007)
Sheannamp spune:
Capitolul 3 al diversificarii aici
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=115470