solutii ptr par "gras"
Raspunsuri - Pagina 2
Charlie spune:
Fetelor incercati si Pantene - acela ambalat intr-un tub transparent si samponul este tot transparent ! Habar nu am cum il cheama dar cred ca este singurul de la ei prezentat astfel. Curata foarte bine de grasimi si toate produsele de stiling folosite. Si eu folosesc balsam tot de la ei insa doar pe sistemul la varfuri eventual jumate parul, din cand in cand o masca calda. Nu sunt vopsita pe par. La mine functioneaza foarte bine. Il spal cam la 5-6 zile.
Eu zic ca parul facut la coafor, rezista atat pentru ca este uscat cu peria la temperatura mare si normal ca pana se ingrasa ii trebuie un pic mai mult decat de obicei..
Multa bafta !
------------------------
My motto - sans limites ! (Isadora Duncan)
magh spune:
Cred ca e important si ce mancam. Asta am observat , cel putin la mine. In timpul curei de slabire, nu mai eram nevoita sa-mi spal parul zilnic. Daca o faceam la 3 zile era ok. Fara grasimi, uleiuri, prajeli,...cu lactate slabe, carne de vita slaba....
Carrye spune:
Mda, n-am inteles de unde atata rautate in raspunsul ala,Ramonika, era o curiozitate, ca de asta suntem aici, sa ne satisfacem curiozitati, sa aflam raspunsuri.
Oricum, putem sa ne certam cu anii aici, pentru ca tot va depinde de fiecare organism in parte cum reactioneaza in fata diverselor produse ce ne sunt oferite de ceva vreme incoace. Slava Domnului ca avem de unde alege, altfel, nu cred ca ne mai ciondaneam atat. :p
Eu am stat foarte mult printre medici, si stiu de la un medic dermatolog care mi-a spus sa nu folosesc niciodata produse cosmetice. De atunci, am o repusie pentru tot ce inseamna astfel de produse (chimice)...
Plus de asta, am observat la parul meu ca daca incerc sa il fortez putin, in sensul ca nu il spal chiar in ziua aia cand trebuie, pun o sapca, data viitoare rezista cu o zi in plus.
Si intotdeauna am grija ca dupa sampon, balsam sa il clatesc aproximativ 5 minute. Cu apa rece la sfarsit.
tierry spune:
quote:
Originally posted by magh
Cred ca e important si ce mancam. Asta am observat , cel putin la mine. In timpul curei de slabire, nu mai eram nevoita sa-mi spal parul zilnic. Daca o faceam la 3 zile era ok. Fara grasimi, uleiuri, prajeli,...cu lactate slabe, carne de vita slaba....
Sofia mami de Lukas (9 mai 2006)
Si eu cred ca mancarea are un rol foarte important...Grasimile in nici un caz nu ne fac bine...M-am hotarat sa incerc si eu un regim de viata cat de cat sanatos, sa vad ce efecte voi obtine...
Charlie, nu, nu cred ca parul la coafor rezista din cauza ca e uscat cu aer fierbinte (din contra, asta stimuleaza si mai mult sebumul)...Cred ca e din cauza ca ei il usuca in sus nu stiu cum si asa ii dau volum la radacina..nu ti-l lipesc de cap, cum facem acasa de obicei
Carrye spune:
Adevarul ca a da vina pe sampon pentru ingrasarea parului este foarte simplu...
Sunt foarte multi factori care duc la ingrasarea parului. Hidratarea, alimentatia, poate fi o dereglare endocrinologica, apoi samponul trebuie schimbat la ceva timp, clatirea, balsamul sa fie doar pe varfuri si nu la radacina, produsele de styling folosite, schimbarile de temperatura, sportul, etc.
Iar treaba asta cu uscatul parului la salon e usor discutabila. Eu cand plec de la salon imi spal parul chiar a doua zi. Am si un par fin si subtire. Nu are nici o legatura cu uscatul parului la radacina, volum, bla, bla...Il usuca cu o putere mai mare, nu temperatura, ca ti-ar lua foc parul. Arata bine datorita faptului ca este uscat la perie. Altfel, nu si-ar mai bate nimeni capul sa iti ia suvita cu suvita sa il usuce cu peria. Este uscat de sus in jos, tocmai pentru a se inchide firul de par la capat, sa aiba aspectul ala de par frumos, ingrijit. Mie mi-l usuca sora mea acasa cu peria si arata la fel ca si daca as fi fost la salon. Totul sta in tehnica si multa rabdare.
Nu poti sa ai un par superb cu un minim de efort.
eellyia spune:
Ok, poate ca nu exista un sampon bun impotriva ingrasarii parului. Dar vreo masca naturala, ceva ce poate fi preparata acasa? Care sa dea rezultate bune?
Am mai auzit o varianta pe care inca n-am incercat-o: se prepara o cescutza de ceai (de urzica, parca??) cu care se dilueaza cantitatea de sampon pe care o utilizezi la o spalare. Samponul sa se aplice pe par numai astfel diluat, iar balsamul doar putin, la varfuri. Uscarea parului cu phoenul dilata porii si parul se ingrasa mai repede. E bine sa ai un phoen care sa nu usuce parul cu aer prea fierbinte, ci fluxul de aer sa fie mai puternic si sa poti regla temperatura. Uscarea parului e bine sa se incheie cu aer rece.
Carrye spune:
Nu stiu ce sa iti zic referitor la varianta asta cu ceaiul. Dar am sa il intreb pe Cristi Pascu cu prima ocazie cand o sa vorbesc cu el daca el stie o solutie la aceasta problema.
Si la mine depun eforturi sa il tin curat si a 3-a zi. Eventual il prind sau pun o sapca ceva, mai ales ca e urat afara acum. Ma mai chinui, il ud putin si il usuc din nou, pun spuma si fixativ si isi mai revine.
Mai stiam o varianta sa pui putin spirt pe vata si sa te dai la radacina cand nu ai timp sa il speli si sa il usuci.
Si cica e bine sa alternezi samponul, din cand in cand sa folosesti un sampon neutru, nu neaparat special pentru tipul tau de par.
Eu sunt obsedata de samponul pentru volum si desi am 3 toate sunt...pentru volum :p
Pana la urma cred ca trebuie sa ne chinuim sa ne folosim de diverse trucuri, nu s-a inventat samponul minune care sa lupte cu stressul si toti factorii care ne influenteaza ingrasarea parului.
Pup
ponicid spune:
Eu am scalpul extrem de gras iar firul de par uscat. E un blestem un astfel de par. Daca pun mana la radacina cand au trecut cateva zile de la spalare zici ca am untura pe mana. Singurul remediu care a functionat este un tratament pentru pielea capului de la Avon. Este un tub cu capacul albastru si contine o spuma pe care o dai la radacina parului, pe pielea capului, facand carari pe intreg scalpul. Sau bineinteles o spalare la 2-3 zile ar mai fi o solutie. Numai ca aceasta solutie este foarte greu de aplicat pentru ca am parul semicret si pentru a-l aranja (spalat, tratat, aranjat) imi trebuie vreo 2 ore (pe care nu le am).
Loma spune:
Criu:
1. de pe celalalt topic fetele spun ca pastilele de urzica iti usuca pielea capului si parul nu se mai ingrasa asa repede, poti incerca asta.
2. ceaiul de rozmarin regleaza glandele sebacee sa nu mai produca sebum in excess, poti incerca sa te clatesti la cap cu ceaiul asta, eventual fa un ceai mai concetrat si incearca
3. tot din citite am retinut ca un grapefruit pe zi ajuta la reglarea secretiei de sebum
4. sampoanele pentru par gras cumparate din comert mai tare distrug, asta este o amagire, contin chimicale si mai agresive pt. firul de par si pielea capului, au o actiune de curatare mai puternica atunci cand il folosesti, insa agreaveaza si devii dependenta de ele, eventual o sa folosesti si mai puternice si mai puternice.