Mamici de Martie-Aprilie 2008 (36)
Raspunsuri - Pagina 15
lyvy spune:
Sensodyne folosesc, nu am probleme cu sangerarea, nu am toata gura gingivita , ci doar de jur imprejurul a 2 masele (ultimele), unde gingia se vede inflamata, rosie si doare de mama focului.
NATY, neomicina, nistatina si metronidazolul, stiu ca sunt contraindicate in sarcina, dar am facut-o in conc f mica, si zona afectata e mica , deci m-am riscat cu o absorbtie, care cred eu ca e scazuta, mai ales ca mi-am pus numai de vreo 3 ori, nu suportam gustul.
DECI 
livi
+22
Iris Miruna deocamdata
http://community.webshots.com/album/561238041MWFDTe
PIDANA spune:
Salut!
Mi-ati facut oaresce pofte cu muraturi si varza si tot tacamul, dar maine ma duc la mama si dau si eu iama in borcane. In plus am dat comanda de supa cu galuste ca nu am mai mancat de mult.
Am fost azi la dr endocrino si am constatat ca iar am slabit. Am cu 2-3 kg mai putin decat la inceputul sarcinii, dar oricum am multe in plus...
Partea proasta este ca nu am scapat doar cu amenintare, trebuie sa incep tratamentul cu euthyrox 12.5 mg. Inteleg ca tratam e pt bb ca sa nu iasa cu malformatii, retardat etc.
TSH a iesit 2.33 (acum o luna era 1.92), FT4 13.7 (acum o luna era 14.7), iar anti TPO 5. Mi-a zis ca TSH trebuia sa fie pana in 2, ca in sarcina se modifica si chiar daca dupa buletinul de analiza e in limitele normale nu e chiar asa...
Am asa oroare la luat medicamente ca nici nu imi vine sa incep sa le iau... De fapt acum imi dau seama ca am uitat sa trec pe la farmacie. Se mai pricepe cineva daca e cazul de tratament? Oricum am zis ca de data asta sigur ma duc sa cer si o a doua opinie. Si oare daca nu e cazul sa fac tratament si totusi fac ii poate dauna lui bb?
Of! Parca nu se mai termina problemele.
Ma duc sa fac o baita si sar in pat ca vad ca iar nu- mi mai ajunge somnul.
Somn usor! 
Dana
14+
bubu05 spune:
Buna burticute!
Ma chinui de ceva timp sa scriu, tot se blocheaza forumul asta 
Multumesc pt. urari Clau, Teo si Nicol!
Sotul m-a anuntat ca maine lucreaza pana tarziu, asa ca s-a zis cu aniversarea noastra

...am niste nervi...

Clauclau, bine ti-a venit randunoiul, sa nu mai stai singurica!
Ali, felicitari pt. baietel, sa fie sanatos!
Zoze, ce zapacite sunteti cu muraturile voastre! Si eu sunt lesine dupa ele! 
Ada, bine ai venit la odisee!
Mihutza, uite galerie pentru maineeee! 

Kya, foarte romantica povestea voastra!
Natynic, si mie place foarte mult ce nume ati ales pt. bebelina si neaparat san e pui poze de la botez, ca vreau sa te vad in rochita movalie! Distractie placuta!
Si noi am papat de am spart, eu inca am obsesie cu ceapa de apa si salata verde
Va pup pe toate, sa aveti o noapte linistita!
Oana
15+ cu bb Stefan
si
Vladutz (2 ianuarie 2005)
Bubu mic
Iubirea mea
Poze
natynic spune:
pidana, chiar azi am vorbit cu o colega endocrinolog care ma sfatuia sa-mi fac anti TPO chiar daca in primul trimestru mi-a iesit TSH normal si nu aveam probleme cu tiroida, sarcina modifica multe aspecte.
Cat depre tratament, mai cere o opinie dar probabil ca trebuie sa-l faci. Lui bebe nu-i face sigur rau, in schimb orice dezechilibru al tiroidei e f periculos (hipertiroidia da risc de nastere prematura, hipotiroidia de malformatii sau mai ales retard al fatului). Dar euthyroxul NU face rau lui bebe!
naty 17+ cu
(Iulia Elena)
http://bd.lilypie.com/FYlVp3.png
Maia37 spune:
lyvy cu ceva de genul asta m-am confruntat eu si la sfatul medicului stoomatolog am renuntat la periuta de dinti hard si mi-am luat medium caci nici nu ma mai puteam spala pe dinti iar de la farmacie mi-am luat osidenta pe care dr. meu o foloseste in cabinet pt igiena cavit.buc.Este si dezinfectant si cicatrizant.Gingia ta isi va reveni cu siguranta daca te speli usor pe dinti dupa fiecare masa si apoi clatesti gura bine de tot cu acea solutie pe care o diluezi cu apa la concentratia indicata in prospect(cateva picaturi).Iar despre sangerarea gingiilor medicul mi-a zis ca asa e normal si nu are nimic daca mai curge singe si este chiar bine caci curge din surplus.Iti doresc sanatate si linisteste-te ca o sa fie bine dar ai putina rabdare.
Mihaela, mamica Andreei
13+ si
21+ cu
Vlad
Maia37 spune:
Mi-e cam somn va pup si va doresc un somn usor si odihnitor!
purecii sa va sarute![]()
Mihaela, mamica Andreei
13+ si
21+ cu
Vlad
egonsis spune:
Nu am nici bubite nici alte semne, doar mancarime care nu e permanenta, vine si trece. dar eu am asociat-o cu crema, ca doar de vreo saptamana ma apucasem sa ma dau cu crema constiincios.
si ca tot vorbiti de muraturi, eu mi-am pus rosii din samanta adusa in primavara din romania - ca rosiile de aici nu au nici un gust - si din cauza ca in elvetia a fost mai frig vara asta s-au facut cam tarzior, drept pentru care inca mai am rosii verzi, pe care le cam prinde iarna, asa ca ma gandeam sa pun gogonele. dar desi gatesc cu placere, asta cu conservatul mi se pare mare bataie de cap, mai ales ca nu am obiceiul sa pastrez borcane si nici spatiu de depozitat nu vad unde sa fac.
va pup si zic si eu noapte buna
Simona
19+
VioletaH spune:
Am vazut ca s-a discutat despre epidurala. Eu sunt in cumpana. Imi doresc sa nasc normal, daca se va putea, nu vreau cezariana. Nu stiu ce sa fac in privinta anesteziei epidurale, am citit articole cu multe puncte pro, dar si cu multe puncte contra. Am intrebat si doctorul, tipa la care merg mi-a zis ca ea a nascut 2 copii si a avut epidurala la ambele nasteri. Dar dupa ce am citit ce efecte negative are si ca uneori nici macar nu-si face efectul...stau un pic pe ganduri. Am o prietena aici care mi-a spus ca a simtit tot, cu epidurala cu tot.
Postez cateva articole, pentru cine e interesat. Daca optam pentru epidurala, macar sa stim la ce ne putem astepta. Gasisem la un moment dat si un studiu cu probabilitatea de manifestare a fiecarui efect negativ, nu stiu de ce nu l-am salvat. mai caut...
www.childbirth.org/articles/sideeppi.html" target="_blank">http://www.childbirth.org/articles/sideeppi.html
www.americanpregnancy.org/labornbirth/epidural.html" target="_blank">http://www.americanpregnancy.org/labornbirth/epidural.html
www.babycenter.com/0_epidural-pain-relief-for-labor_1489911.bc" target="_blank">http://www.babycenter.com/0_epidural-pain-relief-for-labor_1489911.bc
Am vazut ca sunt si articole in limba romana pe tema asta, daca googaliti pe subiectul "anestezia epidurala".
Vio
20+ 
http://community.webshots.com/user/violetahar
ariel_7000 spune:
buna fete!
pidana, eu zic sa mai consulti 1, 2-100 de endocrinologi pana vei fi 100% convinsa ca trebuie sa iei euthyrox! nu sunt medic, dar sunt o "victima" a tratamentului cu E. cat despre incrdere orbeasca in medici, in special in endocrinologi, eu una nu mai am....sa ma scuze cele care nu sunt de aceeasi parere cu mine, dar eu m-am fript cu unul din cei mai renumiti endocrinologi, care ajunsese sa se creada mai ceva decat Dumnezeu si asta numai pt ca apare la TV si are emisiunea lui....
deci, atat dr. meu homeopat, cat si dr. care se ocupa de sarcina mea, impreuna cu endocrinologul de la spitalul unde sunt luata in evidenta au spus ca valoarea TSH-ului de 2.11 cat o am eu acum este PERFECTA. am avut ceva probleme inainte de sarcina cand am avut 5.8, insa le-am remediat, macar pt moment.
euthyrox-ul in sarcina nu este contraindicat, insa cunosc clar caz de fetita de 5 ani cu hipertiroidie, datorata tratamentului cu E., pe care mama ei l-a tinut.
eu nu iti zic sa nu-l iei, nici sa-l iei....eu am avut de facut aceasta alegere si am facut-o cum am considerat eu...am apelat la homeopatie, care mi s-a parut cea mai lipsita de riscuri, insa recunosc ca m-am gandit ca daca dupa primul tratament care a durat 1 luna, nu voi avea rezultate....atunci mai consult un endocrinolog si poate iau in calcul si varianta E. am avut noroc, am avut rezultate + , ma simt excelent....asa ca asta e calea mea. a ta, numai tu o vei alege....dar sfatul meu este totusi sa mai "vezi" un endocrinolg si sa-l intrebi daca valorile tale sunt anormale in sarcina...
naty, merci de raspunsul referitor la maalox, mi-ai luat o piatra de pe inima. dar despre kanamicina cu care m-am dat de 2 ori doar, la ochi, stii ceva?
egnosis, si pe mine ma mananca pielea:))) si la propriu si la figurat. e de la hormoni si de la intinderea pielii. gaseste o crema hidratanta si da-te cu ea (eu ma dau cu bubchen pt gravi si cu garnier galben) ai grija la sapun/gel de dus sa nu fie prea tare, ca sa nu se usuce pielea (eu ma spal cu gel de dus cu ulei pe palmier de la yves rocher si cu ulei de dus de la nivea).
pasta de dinti - deoarece fac tratament homeo si nu am voie cu mentol, "m-am dat" pe pasta homeopata de la boiron si gennadent homeopatic pe baza de argila.
pofte???? eu poftesc non stop la USTUROI:))) stie cineva daca asta e pt fete sau baietei? hihihhi....si la muraturi, recunosc. imi placeau dulciurile muuuult, insa acum mananc numai cioco cu menta, 1 bucatica la 5 zile:))). am mai facut o pasiune pt batoanele de orez expandat cu visine si catina (de la cora)si fructtttteeeee cat mai multe, de oricare. urasc carnea si tot ce e derivat din ea, iar sotul meu e happy, caci el e vegetarian de vreo 3 ani si spera ca ma dau si eu dupa el:).ador branza, in special de oaie, sunt ahtiata dupa parmezan, ultima data in combinatie cu struguri...
.
cand eram gravi cu alexutza mancam cioco cu morcovi. intr-o mana cioco, intru-na morcovul. si asta m-a tinut pana la sfarsitul sarcinii...
aaaa, sovi, cine ti-a zis tie ca la 40 sapt resetam contorul??? ca la mine data trecuta s-a intrat in depasiri, am dat contorul peste cap:))) mi-au indus nasterea cand intrasem in 43 de sapt.!!! si asta dupa ce 1 sapt intreaga m-a pus dr. sa urc scari, sa plimb mobila prin casa, sa ma joc de-a mama si de-a tata...
si ....nimic.alexutza mea se cocea la foc mic, iar dr. era disperat ca se apropia Pastele si el voia sa plece vreo 2 sapt la tara....
stiti ce era mai amuzant? ca eu din luna a 6 a dormeam cu bagajul langa pat, caci aveam fixul ca nasc prematur.hehehhehe. dar alexutza mea cea plina de surprize, ne-a aratat ea ce inseamna un berbecut indaradnic:)
mi-am adus aminte ca cineva, scuze, nu mai stiu cine, ca citesc la 3 subiecte in paralel....intreba de durerile de picior si nervul sciatic. si eu sunt o victima a lui, a nervului....am avut dureri urate in a 2 a luna, apoi au cedat si de ieri noapte au inceput iar...practic nu ma doare tot piciorul ci doar un punct in partea dreapta, langa osul bazinului si coboara spre genunchi ca o dunga...e o durere amortita in lungul acestei dungi si ascutita in punct....uffffff.am un prieten chiropractician, m-a vazut, mi-a confirmat ca e sciaticul, insa nu se baga pt ca deja sunt in trim 2 si e riscant....asa ca tre sa rabd si mai cersesc si eu cate un masaj cu alifie chinezeasca din cand in cand.
hai ca fug si eu la nani, ca la 8 cucurigeste alexutza si tre sa ma execut. va pup!
alexutza 4 ani si
16+
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev103pf_.png
Save the Earth- it's the only planet with Chocolate!
RalucasS spune:
Buna dimineata la tot stolul, va urez un wk cat mai placut, si va astept la ciripit! 
Ariel - sa stii ca si eu inainte de pofta cu muraturile, am avut-o pe cea cu usturoiul..![]()
21+
Lucas