Buna mamicior.Am si eu o pb si poate ma ajutati cu cateva ideeei si sfaturi.Am descoperit acum cativa ani ca am PVM (PROLAPS DE VALVA MITRALA - malformatie a inimii).Nu imi cauzeaza cine stie ce problenme numai ca obosesc mai rpd.Acum decand cu bb parca obosesc din orice.Nu ar fi asta o problema dar ma gandesc daca imi cauzeaza cumva la nastere.Am programare la cardiolog abia peste 2 sapt dar parca nu mai am rabadrae eu asa cu sarcina ma simt fff bine sper sa iasa totul bine si la controlul acesta.
Buna Vera, si eu am PVM, i-am spus doctorului care imi urmareste sarcina, nu mi-a spus ca as putea avea probleme. Probabil stii si tu ca PVM este o problema destul de comuna mai ales la femei. Am cautat un pic si pe internet informatii, dar nu am gasit nimic specific (nici nu m-am omorat cautand, ce-i drept). Si eu obosesc repede, dar asta cred ca e valabil pentru multe gravide, cu PVM sau nu.
Cat de avansata e sarcina ta?
Vio
20+ 
http://community.webshots.com/user/violetahar
Draga Vera, sunt cardiolog (gravidutza si eu). PVM poate avea diferite grade de severitate, rar fiind vorba de o forma severa dar este si un diagnostic exagerat de mult folosit. In afara cazurilor severe, nu reprezinta o contraindicatie pentru sarcina, cel mult se recomanda cezariana la nastere pentru evitarea unor complicatii.
Ai nevoie neaparat de o ecografie cardiaca, pentru a se preciza exact natura si severitatea PVM.
Oboseala e caracteristica tuturor femeilor insarcinate, nu are neaparat legatura cu PVM.
In principiu stai linistita si ai grija cum trebuie de bebic si de tine si evita excesul de sare in alimentatie.
naty 17+ cu 
http://bd.lilypie.com/FYlVp3.png
[purple]Merci mult pentru sfaturi vroiam sa mai ma linistesc un pic pana ce o sa am un rezultat de la doctor.De cand am aflat de existenta lui
numai la asta ma gandesc (in prezent am 11 +).Cu sarcina imi este ff bine nu am avut nici un fel de pb pana in prezent si nu asi vrea ca din cauaza acestei problemute sa apara ceva complicatii.Sarcina usoara si voua si sa va bucurati de puiutii vostrii...