Dau impozit la stat de pe teren vandut?
Am un teren dobandit prin mostenire (titlu de proprietate). Vreau sa-l vand si vreau sa stiu daca trebuie sa dau statului ceva impozit pe venit dupa ce primesc acesti bani?
Daca ma puteti ajuta...plizzzz
Codruta & Petra Alexandra
asa crestem noi
Raspunsuri
catrinik spune:
Din cite stiu eu DA.
Acum ramine sa vezi cit e: 2% sau 3%.
Dar cred ca ar fi 2% pt ca banuiesc ca terenul a fost dobindit de mai mult de 3 ani.
codruta_grg spune:
Ok, merci mult!
Deci se pare ca statul tot te jupoaie. Nu mai poti face nimik fara sa nu castige si el.
Buunn, inca o intrebare, la care nu- musai sa-mi raspundeti: daca avem proces cu statul pt o casa nationalizata (pe care am cerut-o din 1995 si suntem in 2007) si nu ne dau nimik, eu sa le dau impozitele la zi, asai?
asa crestem noi
Carmen_So spune:
Da, trebuie sa dai impozit. Nu mai stiu acuma, daca nu s-a modificat din nou, parca il calcula notarul la momentul vanzarii.
In ceea ce priveste casa nationalizata, impozitul trebuie platit de catre proprietar, dar tu nu cred ca esti proprietar pana nu ai sentinta definitiva si irevocabila prin care sa fii pusa in proprietate. S-ar putea insa sa ai sentinta in care sa fii pusa in proprietate incepand cu 97 (sau cand ai inceput procesul), iar atunci cred ca pot sa-ti ceara impozit retroactiv si pe perioada aia, desi e nedrept, ca tu nu ai beneficiat de imobil in aceasta perioada.
Carmen, Mara (12.08.04) si Ana (21.06.2007)
poze cu Mara
codruta_grg spune:
Carmen, multumesc ....nu ma refeream la impozitul de pe casa nationalizata ci la marsaviile statului, care mi-au vandut 9 apartamente din 11 dupa ce am depus notificarile in termen util. Desi ne putem astepta la orice de la statul roman . Adica eu dau impozit si sunt la zi cu statul si el ne vinde si ne poarta .....
asa crestem noi
unguru spune:
acum din cate stiu eu numai e cu 3 ani..platesti impozit indiferent daca l'ai cumparat de 3 ani sau de o luna si il vinzi..asta e legea noastra!!!
DobreS
livia spune:
oricum se plateste dar este mai mare daca vinzi pana in 3 ani si mai mic daca vinzi dupa.
codruta_grg spune:
Da, multumesc
dai la stat cand vinzi (apartament, teren)3% daca il ai de 2 ani si 2% daca il ai de mai multi ani.
Noi am dat 2%....da sa vedeti ce curs la euro si-au pus (41.500), ca de.....totdeuna statul are un alt curs, muuuult mai mare.....vai ce ma enerveaza.
ma ajutati sa emigrez ?
asa crestem noi
Mi-Ka spune:
codruta_grg, articolul 77^1 Cod fiscal zice asa:
"(1) La transferul dreptului de proprietate si al dezmembramintelor acestuia, prin acte juridice intre vii asupra constructiilor de orice fel si a terenurilor aferente acestora, precum si asupra terenurilor de orice fel fara constructii, contribuabilii datoreaza un impozit care se calculeaza astfel:
a) pentru constructiile de orice fel cu terenurile aferente acestora, precum si pentru terenurile de orice fel fara constructii, dobandite intr-un termen de pana la 3 ani inclusiv:
- 3% pana la valoarea de 200.000 lei inclusiv;
- peste 200.000 lei, 6.000 lei + 2% calculate la valoarea ce depaseste 200.000 lei inclusiv;
b) pentru imobilele descrise la lit. a), dobandite la o data mai mare de 3 ani:
- 2% pana la valoarea de 200.000 lei inclusiv;
- peste 200.000 lei, 4.000 lei + 1% calculat la valoarea ce depaseste 200.000 lei inclusiv:
Sper sa-ti foloseasca
_
Printesa noastra,Alexia
codruta_grg spune:
Mika probabil de aia imi da cursul atata
asa crestem noi