Mamici de Martie-Aprilie 2008 (35)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mary-lou123 spune:

Neatza randunici ciripitoare,

In primul rand Ursuleata,, felicitari pentru ursulet .

Vai fetelor cum trece timpul!!! Si eu parca ieri ma uitam la liniute si nu imi venea sa cred. Am umblat o luna de zile cu testul in geanta si ma uitam din cand in cand la el k sa ma asigur ca e adevarat.
Bine, si acuma parca nici nu realizez ce mi se intampla.

Am momente in care mi se pare o vesnicie inca 3 luni jumate, dar ma uit cum au trecut primele 5... si parca a fost ieri.

Vroiam sa va intreb- eu in mod normal dormeam pe burta, in ultimul timp incerc sa dorm pe o parte, cu o groaza de perne pe sub mine plasate strategic, dar in dimineata asta m-am trezit pe burta si fara nici o perna... oare poate sa dauneze cu ceva la bebelina?
Ma gandesc ca totusi ca organismul stie singur ce si cum, si cand nu o sa se mai poata, nu o sa mai dorm pe burta pur si simplu, desi imi e f greu sa adorm in alta pozitie, decat in cazuri de oboseala extrema.

Uff, ieri m-a macat un c*r si m-am apucat sa citesc de la nasterea unei stele, si am citi despre nasterea lui Alex, si m-am ingrozit. Aseara m-au napadit numai ganduri negre. Este o poveste foarte trista, dar cu happy end, si pana la urma inca o dovada ca Dumnezeu e mare.

In fine, in alta ordine de idei, am citit cateva articole despre nasterea cu epidurala, si parca ma bate un gand sa nasc fara... pana la urma cat de tare poate sa doara??? Mie mi s-a spus ca sunt f rezistenta la durere, anul trecut mi-a facut o tampita gingivectomie (adik taiat cu freza de jur imprejur gingia) fara injectie, doar cu spray, la 2 masele, si dupa 2 ore de scuipat sange incontinuu mi-a zis f senina k mai rar asa persoane rezistente ca mine. Acum cativa ani mi-a facut unu piercing in buric tot fara anestezie (nici macar gheatza), m-a chiuit cu un cateter vreo junma de ora, si tot am rezistat eroic (binem cand am ajuns acasa am vazut ca era gaura stramba si l-am dar jos, alt chin!). Ma gandesc ca in cel mai rau caz pot sa lesin de durere, si gata, dar cred ca este in codul nostru genetic sa rezistam la asemenea durere. O sa ma sfatuiesc si cu medicul, sa vad ce zice si el in privinta asta.. k eu din ce am citit totusi epidurala asta nu echiar asa de roza cum se spune.

Haideti ca va mai povestesc mai tarziu, acuma tre' sa fug.

Pupici multi la randunici si burtici,

Mary-Lou

Munca te fereste de 3 rele: plictisela, lene si saracie!
23+ Creste Printesa lu' mama!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clauclau spune:

Oauuu Mary, chiar ca esti rezistenta la durere... Eu sunt exact opusul tau, nu suport durerea, sunt o fricoasa! Din cauza asta nasc prin cezariana!

Si eu pastrez testele mele de sarcina, sunt bine puse in dulapiorul cu medicamente si din cand in cand ma mai uit la ele. Ce momente fericite au fost atunci ! Cel putin la primul test pozitiv ma apucase tremuratul, nu stiam cum sa ma comport, eram la servici si ma abtineam sa ma manifest asa cum simteam! Si de atunci au trecut aproape 6 luni, vai Doamne!

CLAU 22 + cu Rebecca

mamica de Razvanel si acum de Rebecca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kya spune:

Mary-lou ce barbata esti... Pai de ce-ti mai faci probleme cu epidurala? Sotul meu a fost operat de hernie acum vreo 3 ani, si nu i s-a facut decat epidurala (doar alta concentratie, pentru ca a trebuit sa fie amortit de la mijloc in jos). Mi-a spus ca nu a fost nici o scofala, nu l-a durut nici injectia propriu-zisa. (sau poate doar vroia sa fie cocos in fata mea...)
Eu tot natural cu epidurala vreau sa nasc.

Clau eu pastrez pana si testele de ovulatie facute in luna cu pricina, iar teste de sarcina am vreo 7 cred - eram maniaca si tot faceam ca sa ma conving ca intr-adevar sunt insarcinata! Am fugit de ac la BHCG, asa ca ii dadeam cu testele inainte, ca alea nu dureau...

Kya cu Victor

A inceput o mare dragoste

-------------------------

God didn't bring me this far, to leave me here!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bitza037 spune:

Mai fetelor, cam slaba miscarea pe aici,o fi de la vremea asta urata???

IRINA
+16
sufletel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simo27 spune:

Vai,dragelor ce bocete am tras citind povestea lui Alex,cata tarie a avut mamica lui...eu sigur nu faceam fata cu bine unei asemenea situatii!sunt tare panicoasa si fricoasa cand i se intampla ceva copilasului meu,daramite sa trec prin ce a trecut ea...ce mare este Dumnezeu!!!cateodata am impresia ca nu realizez asta,dar Doamne imi da un semn!sunt terminata,acu poate si din cauza vremii,dar numai gandurii sumbre am...Doamne-ajuta sa fie totul bine ,cu noi toate!sa ajungem toate sa nastem la termen,nu mai repede!

Simo,mamica lui David,21+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaGoji spune:

Mary-Lou - nu lesini de durere la nastere , ca e o altfel de durere, dar doare tare . Se poate si fara epidurala, ca atatea mamici au nascut fara, dar in unele cazuri, e mai bine cu. Am mai zis eu, cand travaliul este lung, crede-ma, chiar daca la inceput durerile sunt cat de cat suportabile, dupa aia cresc in intensitate, si te slabesc foarte mult, asa ca risti sa nu mai fii in stare sa impingi cand va fi nevoie. Una e sa rabzi durere 3-4 ore, si alta e 10-16 ore. Total diferit, mai ales ca pe masura ce inainteaza in timp, durerile devin tot mai intense. Eu pledez pentru nasterea fara epidurala la un travaliu de maxim 6 ore si cu epidurala categoric la tot ce depaseste 10 ore.

Mami 16+ si Vladic (17.10.2006)
Sunt major!!!
barza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sovietica spune:

Mary-Lou in sfarsit inca o randunea care gandeste ca mine despre epidurala! asa stinghera eram, ca de vreo saptamana simteam indoiala aproape. Da nu renuntz. daca toti parametrii vor arata normal spre sf trim3, nasc fara epi. daca mai ai linkurile care te-au determinat pe tine sa suporti durerea, poate le postezi aici. daca nu, las ca mai caut eu. vorba aia, toata sarcina m-am ferit de cel mai mic medicament, nu i-as da chiar la mal cu epidurala, chiar daca suna bine sa imi iau un stress de pe cap. As avea o singura dorintza, sa fie randunoiul langa mine in acele momente, cu NLP-ul lui m-ar ajuta mult. Dar nu imi pun mari sperantze.

Clau, si testul meu de sarcina cu 2 linii l-am "aruncat" tot in cutiutza cu medicamente :)

Eu aveam o curiozitate, amuzandu-ma acum cum stricam testele inca din a 6-a zi de la conceptie, cand am simtit deja ca se lasa cu ochisori, spre surprinderea mea. Voi cam cate teste de sarcina ati "consumat" pana la cele 2 linii de la aceasta sarcina? eu am spart 5 teste! cam unu la 2 zile :D

Bitza, parca tu ma intrebai de carciuma. noi mergem la asta Restaurant Capitan
- Str. Splaiul Unirii nr. 162 (e langa univ Dimitrie Cantemir)
- Tel.: 319.54.33/319.54.31
dar sunt sigura ca sunt si altele, poate si mai faine! numai ca noi ne-am obisnuit acolo, ne cam stim cu personalul si in plus saloiul de mese e maare si bine aerisit si mergem cand nu e multa lume, ca eu ca eu, da randunoiul daca simte fum de tigara, pleaca!! da nu inainte da isi expuna parerea fata de acuzati. Mi-e o rusine uneori... da nu prea pot sa il contrazic.

Mai! lasati povestea lui Alex pt dupa ce nasteti! Eu asa intentionez.

Nicol, sa iti traiasca bb-ping-pong de aia nu a crescut repede ca se misca mult si arde prea multe calorii
acu pe bune, si mie mi l-au declarat la echo cam cu o sapt mai mare. nici nu imi bat capul. oricum, eu am ovulat mai devreme. cred ca depinde si de structura fiecareia. Are la timp sa-ti cresca...

Eu azi am calcat pe bec si am baut o cafelutza facuta dintr-o linguritza de cafea, ca aveam genul ala de migrena care trece cu cafea. si a trecut! acu tre sa bag sport ca sa scot "otrava".
Si apropos de importanta forumului, eu decand am impartasit cu voi ca ma trezesc la 4-5 dimineata asa, degeaba, nu mai am problema asta!! adica ma trezesc, ma amuz oleaca de mine, si mi se pare foarte natural sa adorm in cateva minute la loc. Asta de 2 nopti. Asa ca, aviz amatoarelor!

Zoze
, ma bucur ca esti mai bine. De acum tot mai bine sa iti fie! Poate reusesti sa dai trezirea la stol! Si Cory mai are talentul asta! Coryyyy mami de Poteritza, pe unde te pitesti?

va pup, ma duc sa mai mananc, noua mea problema este lipsa senzatiei de satietate. daca as putea sa pun un scoci pe senzorul ala pt foame...
la kile am stagnat, tot +3 am, de o luna cred. si am senzatia ca se va schimba curand scorul.

sovi 14+ saptamani cu sasha (de la Alexandru)
pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zozela spune:

Clau acum am vazut ca am scris cam aceleasi lucruri ca si tine!Pe cuvant de femeie serioasa ca nu vazusem! Asta e de bine,nu?!Cred ca inseamna ceva..
Maai..din respect-nu i-am aratat lui fi-miu gogosica Rebecai!!Nu-i frumos sa te uiti intre piciorusele fetitelor!
Vad ca nu-s singura care pastreaza testele de sarcina!Am o cutie draguta foc-veche-din lemn data de bunicul meu(careia chiar nu-i gaseam utilitatea meritata)in care tin tot ceea ce are legatura cu sarcina si BB!Pastrez fiecare hartiuta primita de la medici,chiar si chitante si bonulete,hartiute pe care scrie data urmatoarei inatlniri cu BB,Cd-urile cu ecografiile..tot-tot!
Fug acum-sa citesc si eu povestea nasterii lui Alex!
..Mi-a venit un miros(imaginar-desigur) de muraturi..gogonele,varza,morcovi,sfecla,conopida..Ah..ma duc sa dau iama in borcanul cu gogosari..Trebuie sa ajung la bunici..
Edit:Nu vazusem postarile Cristinei si a Sovieticii!
Cris-mamicuta cu experienta multi ca ne impartasesti experienta ta!Mai invatam si noi-una-alta..mai scapam de frici..
Sovi vad ca suntem la egalitate cu kg.acumulate!Mi-e o frica de eleee
Vorbesc sa n-adorm pt.ca doar ce terminai de infulecat cativa gogosari..

Ela.. in 19+ cu !!

Varsta mogaldetei
Photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clauclau spune:

Sovi, la aceasta sarcina, primul test pe care l-am facut a fost si cel pozitiv! INtr-un fel am simtit ca s-ar putea sa fie ceva pentru ca in ziua respectiva trebuia sa merg la cursurile de aerobic si m-am gandit ca poate fac vreo boacana. Am dat fuga la farmacie si apoi m-am inchis in baie la servici sa fac repede testul, dupa care urma sa plec la sala....Cand m-am uitat pe test am inmarmurit , nu-mi mai incapeam in piele de bucurie. Asa ca echipamentul meu de sport a intrat la pastrare!

Dar in lunile anterioare stricam teste la greu! Se pare ca in luna in care s-a intamplat minunea nu prea mai credeam in asta, eram total demoralizata, se implinise un an de incercari nereusite!!! Dar Doamne Doamne a tinut cu mine si mi-a dat inca o minune!

CLAU 22 + cu Rebecca

mamica de Razvanel si acum de Rebecca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bitza037 spune:

Si eu pastrez testele de sarcina, tot la cutiuta cu medicamente.Si am un dosarel cu toate eco, analize, etc.
Mai fetelor am uitat sa va spun ce mi-am cumparat acum vreo 3 saptamani:"Jurnal de sarcina"...este super frumos, in el se scrie orice modificare, eco(are chiar si loc de pus cd-ul, adica un buzunarel)starile pe care le simti,etc...si niste maxime frumoase.L-am luat de la librarie si m-a costat 700.000 lei vechi ,daca va intereseaza.

Sovi, da eu intrebasem de restauant, merci mult de adresa.O sa ma duc si eu, sper ca nu sunt preturi de pici jos!!!Trebuie facuta rezervare sau ma pot duce fara????In ideea in acre nu vreau sa ma duc degeaba.

Eu week end-ul asta vreau neaparat sa fac salata de boeuf, ca-mi este o poftaaaaa...m-a invatat o colega sa pun in loc de ou crud(ca nu avem voie)o lingura de mustar si cu un galbenusul fiert.As face o supa de gaina cu taitei de casa, si niste mancarica de cartofi cu costita ca sa mearga cu muraturi..........a si cu muraturi merge si niste fasole batuta...........am laut-o razna, cred ca mi-e foame rau.Dar tot fac!!!!

IRINA
+16
sufletel

Mergi la inceput