Crema caramel?!
Apelez din nou la voi caci nu am timp de cautat pe net.Please: baietelul meu isi doreste un tort de ciocolata de ziua lui si m-am gandit ca o crema de caramel ar merge fff bine.Vreau o crema mai groasa ca sa poata fi "simtita" printre foile blatului.Multumesc!
Raspunsuri
Balbina spune:
Uite o www.culinar.ro/forum/index.php?showtopic=14326" target="_blank">reteta de crema caramel usor de facut si buna. Eu am folosit-o ca sos pentru clatite, dar iese destul de groasa pentru a fi utilizata pe post de crema pentru tort. Sper sa fie ceea ce cauti.
------------------
Numai bine,
Natalia, Vlad si Vanda
bits spune:
Natalia saru' mana!e super crema!am facut-o ieri si acum e in frigider la borcan.azi e ziua micutului dar abia maine ne serbam asa ca maine o sa o incalzesc si o pun intre blaturi.multumesc mult!
monica-elizabet spune:
fetelor,dar siropul de caramel cum se face?
spunea cineva ca l-a folosit la clatite
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
Hildegard spune:
O crema foarte buna:
Crema caramea foarte buna
250g zahar
5 linguri de faina
500ml lapte
un pachet de margarina
cacao
Mod de preparare :
Zaharul se pune la caramelizat, se adauga faina, amestecand continuu, apoi laptele si cacaua si se amesteca pentru a nu se forma aglomerari. La sfarsit se adauga margarina.
Se foloseste la tort sau la orice prajitura de tip pandispan.
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(2 ani)
petra spune:
quote:
Originally posted by Hildegard
O crema foarte buna:
Crema caramea foarte buna
250g zahar
5 linguri de faina
500ml lapte
un pachet de margarina
cacao
Mod de preparare :
Zaharul se pune la caramelizat, se adauga faina, amestecand continuu, apoi laptele si cacaua si se amesteca pentru a nu se forma aglomerari. La sfarsit se adauga margarina.
Se foloseste la tort sau la orice prajitura de tip pandispan.BLOGUL MEU
Veronica
si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 ani)
Ce gramaj are pachetul de margarina? 200 sau 250 gr.?
Se poate inlocui cu unt ???
Hildegard spune:
250 g...si se poate inlocui cu unt!
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(2 ani)
bits spune:
Monic la crema data de Natalia daca adaugi mai multa frisca lichida iese mai subtire ca un sirop si poate fi folosita fara nici o grija la clatite!incearc-o ca e super buna!
monica-elizabet spune:
multumesc
deja vad inghetzata de vanilie cu sos caramel si clatite cu acelasi sos
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post