Mamici de mai-iunie 2008 (14)
Raspunsuri - Pagina 18
maria26 spune:
quote:
Originally posted by kristinik
Dana eu de dormit dorm destul de bine. Dimineata asa de mult as mai dormi cel putin o ora.... Si eu tot pe la 2 - 3 noaptea incep sa am tot felul de vise ciudate. Insa altceva mai ciudat mi se intampla. Mi-a spus sotul ca de o vreme am inceput sa vorbesc in somn. Si uneori se si intelege ce spun
Si eu tot pe 2 incep sa am vise ciudate in fiecare noapte. Am inteles ca e normal, din cauza hormonilor, dar mai grav e ca am nopti cand ma trezesc pe 3 si pana la 6 ma uit pe pereti :)
Vorbitul in somn e de la oboseala.. si oboseala in timpul sarcinii vine de la lipsa de fier...
maria
kristinik spune:
quote:
Originally posted by maria26quote:
Originally posted by kristinik
Dana eu de dormit dorm destul de bine. Dimineata asa de mult as mai dormi cel putin o ora.... Si eu tot pe la 2 - 3 noaptea incep sa am tot felul de vise ciudate. Insa altceva mai ciudat mi se intampla. Mi-a spus sotul ca de o vreme am inceput sa vorbesc in somn. Si uneori se si intelege ce spun
Si eu tot pe 2 incep sa am vise ciudate in fiecare noapte. Am inteles ca e normal, din cauza hormonilor, dar mai grav e ca am nopti cand ma trezesc pe 3 si pana la 6 ma uit pe pereti :)
Vorbitul in somn e de la oboseala.. si oboseala in timpul sarcinii vine de la lipsa de fier...
maria
Sa stii ca o dr mi-a spus ca am lipsa de fier, dar la analize hemoglobina era relativ ok. O sa incer s manac mai mut spanac
maria26 spune:
Eu nu mananc verdeata deloc si din asta se ia fierul cel mai mult si toata viata am fost obosita... :) am avut probleme cu fierul.. dar fierul se mai poate lua din : nuci, ficat, peste.
La gravide, nucile sunt cele mai recomandate..
maria
cory74 spune:
pt fier am inteles ca si carnea rosie e f buna.spanacul am citit undeva ca e bine sa-l mananci numai oparit ca sa nu-si pierda din fier.dar sincer eu nu l-as manca asa.
Simonix spune:
Ylari - imi pare rau ca suferi asa :( Tensiune 10/6 am si eu si mie mi-a zos ca e perfect ! hmmm... si nu ma doare capul. Nu te mai stresa suplimentar si cu TT - o sa il faci daca ti l-a dat si o sa fie bine :) Insa eu stiam ca TT se face mai pe la saptamana 18. Si mai stiam ca in general DT (dublu test) este cel combinat cu o ecografie (se compara rezultatele de la test, care nu reprezinta decat o statisica, cu rezultatul de la masurarea translucentei nucale - de aceea ideal este sa ai prelevarea de sange si eco facute chiar inaceeasi zi). Unii doctori nu au incredere in aceste teste si zic ca eco este sfanta. Testele nu masoara decat probabilitatea ca bebele sa aiba x si y, sunt bazate pe niste statistici, pe cand la eco se vede clar ce are bebe (ma refer doar la nasuc si translucenta). De aceea eu de exemplu nu imi voi face TT - am auzit ca ar fi mai putin relevant decat DT din cauza ca nu se compara cu ceva f clar, ca o eco. In cel mai rau caz, daca ai rezultate proaste la TT faci amnio (daca vrei) si acolo se vede sigur. De asemenea am mai auzit de rezultate foarte aiurea la TT, fete care isi faceau acest test in cabinete diferite si aveau verdicte diferite.
Deci eu zic sa nu ne stresam :) Le luam pe toate cu ushurelul, cum vin ele. Va dati seama ca si daca mie imi va iesi prost rezultatul la DT, cu toata ecografia perfecta, o sa ma bag (poate) la un TT... sau voi face alte eco in disperare dar asta voi vedea mai incolo... intre timp ma bucur ca pot manca orice ! Oricum nu putem influenta prea mult :(
Pupi
Simona
http://bd.lilypie.com/C2Qrp2.png
http://picasaweb.google.com/s.vilau
creem spune:
MAJORAREA SUMEI PRIMITE DE MAMELE AFLATE IN CONCEDIU PT INGRIJIREA COPILULUI...semnati, daca sunteti de acord petitia la link-ul acesta
http://www.petitieonline.ro/petitie/majorarea_sumei_primite_de_mamele_aflate_in_concediu_pt_ingrijirea_copilului-p40800039.html
38+ 
dordia2000 spune:
Buna fetele!!!
Va multumesc mult pt sustinere...si sper sa fie bine in continuare.
Dupa cum stiti eu inca nu am net acasa asa ca mai intri abia luni.
Veste mare...e ca de aprox o sapt mi-a miscat bb. Adica am simtit ce tb sa simt dar nu am crezut ca pot simti asa devreme....desi la prima sarcina am simtit la 3luni si jumatate. Dar de o sapt misca zilnic, undeva sub buric....si e minunat.
Va poop si va doresc we placut!
Diana
13+ mamica de
Stefan-Cristian 14.11.2005www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ee608d0bc6b68328c225c&source=category&category_id=12" target="_blank">Un an de basm-filmuletz
oana8188 spune:
quote:
Originally posted by inais
Pai Oana noi de eco transvaginala vorbim/intrebam.
Pentru ca la "varste" atat de mici ale lui bb din aceasta se practica.
http://bd.lilypie.com/VIk2p3.png
Deci......eu stiu ca nu e foarte indicat sa se "umble" pe acolo foarte des...
Pe de alta parte, eu am mers tot trim I la 2 doctorite, ca nu ma hotaram cu care sa nasc... am fost cam la 2-3 saptamani programata la fiecare si de fiecare data mi se facea transvaginala. Eu sunt absolut ok.
La sfarsitul trim I ma puteam lauda cu 8 eco
In alta ordine de idei, am vazut aici intrebari legate de rh-. Este subiect exact pe aceasta tema http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=109161
Eu fac parte din randul mamicilor cu rh- ale caror soti au rh+ (situatia problematica) si sincer, nu ma hazardez sa spun ca nu e nici o problema. E adevarat ca am si istoric (sarcina pierduta anterior), dar.... problema e destul de complexa si as sfatui gravidutele interesate sa studieze subiectul pe link-ul de mai sus. Este si un articol excelent, scris de dr. Tutunaru, daca nu ma insel, si postat acolo.
Oana
33+
Alexandra
fecian spune:
Buna seara fetelor
Vad ca e mare activitate pe aici si toata lumea vb despre bebii lor pe care i-au vazut la eco.
Ei bine am si eu o veste: L-am vazut pe bebica azi!!!
A fost tare tare ciudat sa vad alienul in burtica insa l-am vazut, cum ii batea inimioara tare tare repede. de asemenea l-am vazut cat de agitat era. Atunci cand s-a miscat ca un iepuras ne-am indragostit iremediabil de el. Am fi stat toata ziua sa il vedem cum inoata acolo in casutza lui.
din pacate nu au fost decat 15 minute insa imaginile mi-au ramas atat de bine intiparite in minte, cred ca o sa visez numai asta toata noaptea.
As pune si pozicile primite de la medic insa sunt atat de obosita ca nu mai pot face mai nimic. Asa ca promit ca maine sa pun si eu primele pozici cu puiutul nostru si cu burtica . Incep de maine jurnalul lui bebe
.
V-am pupat pe toate fetelor, sa ma iertati ca nu am mai citit nimic, dar am vrut sa va dau marea veste ca bebica e mare si voinic si ca e tare agitat. 
Va doresc la toate o noapte rumoasa, se pare ca m-a palit rau somnul, nu ma mai pot tine deloc pe picioare.
Noapte buna burtici
Felicia
8+ viitoare mami de peanut