Mamici de mai-iunie 2008 (14)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inais spune:

quote:
Originally posted by maria26

Fetelor, am auzit ca nu e bine sa faci prea multe ecografii.. eu am facut in saptamana 6 si tare as vrea sa-l vad cum misca, e prea devreme sa ma duc? Am 9 satamanai acum...

maria

Exact aceeasi nelamurire o am si eu...Poate mamicile care au deja un bb sunt mai in tema!
Am tot cautat informatia aceasta: sunt daunatoare copilului eco prea dese sau nu?

Problema mea este ca merg la doi medici in paralel (unul este cel cu care voi naste si al doilea este la o clinica unde am abonament prin firma unde lucrez si care imi foloseste drept double-check).
Spre exemplu luni am facut o eco la medicul cu care voi naste, iar sambata care vine (deci sunt 3 sapt distanta) m-am programat la medicul de la clinica de care va vb. Nu vreau sa pierd legatura cu ea, pentru ca pare foarte rabdatoare si atenta. Plus ca imi poate da trimitere pentru analize si nu platesc absolut nimic.

Cu siguranta ca va vrea sa-mi faca eco sambata viitoare...si chiar nu vreau sa fac vreo prostie.

Asaaa...si mai am o intrebare: pe voi va dor sanii? Eu simt ca nu ma pot! Nici sa dorm pe o parte nu mai rezist, ce sa mai vb de dormitul pe burta! Aveti vreun sfat pe tema asta?

V-am pupat!
Ina

http://bd.lilypie.com/VIk2p3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kristinik spune:

Dana eu de dormit dorm destul de bine. Dimineata asa de mult as mai dormi cel putin o ora.... Si eu tot pe la 2 - 3 noaptea incep sa am tot felul de vise ciudate. Insa altceva mai ciudat mi se intampla. Mi-a spus sotul ca de o vreme am inceput sa vorbesc in somn . Si uneori se si intelege ce spun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana8188 spune:

quote:
Originally posted by maria26

Fetelor, am auzit ca nu e bine sa faci prea multe ecografii.. eu am facut in saptamana 6 si tare as vrea sa-l vad cum misca, e prea devreme sa ma duc? Am 9 satamanai acum...

maria

Mai, ce prostii se mai nascocesc... Cum sa fie nociv? N-are nimic... daca te tine...poti face zilnic...dar nu intravaginala.
Imi povestea o mamica ca avea o colega de forum care e doctorita si in fiecare dimineata isi "vizita" fetita .
Maria, si eu sunt foarte curioasadin punctul asta de vedere si daca am avut ocazia sa fac o echo, m-am dus si am facut-o; ma linistea extraordinar, mai ales in trim I cand nu prea se simte bebe si nu stii daca e ok....

Oana 33+ Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana8188 spune:

quote:
Originally posted by Alysh

Lilly, Trinity, Kristinik, mersi pt raspunsuri. asa sper si eu ca a fost bebe.

Stiu ca sunt off topic, dar poate afla cineva cand sunt soldurile in Austria. Duminica implinim un an de casnicie iar sotul meu mi-a facut cadou o vacanta de o saptamana in ianuarie in Austria!! Si bineinteles ca de-atunci ma gandesc numai la shopping!

Alina 13+

http://bd.lilypie.com/hduvp3.png

Ce simpatica esti!!! Si eu is shoppaholica Soldurile incep de dupa Craciun, dar reducerile cele mai "babane" incep imediat dupa Rev. Asa ca.... strange bani la pusculita, ca o sa ai pe ce sa ii dai....

Oana 33+ Alexandra

Mergi la inceput

Pai Oana noi de eco transvaginala vorbim/intrebam.
Pentru ca la "varste" atat de mici ale lui bb din aceasta se practica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alysh spune:

saru'mana din suflet Oana, mi-ai facut o mare bucurie

Alina 13+

http://bd.lilypie.com/hduvp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Dragele mele :)

Revin dupa o scurta pauza, cu vesti depre bebel :) I-am facut prima eco serioasa si a fost super. A propos de eco - eu am facut si doua intr-o saptamana, vaginale, tot din cauza ca merg la doi doctori ... Am deja un album intreg cu poze. Sper sa fie OK.
Deci aceasta eco smechera - a fost super, stateam pe un pat si vedeam pe bebe pe un ecran imens agatzat de perete. Si Bobo (sosul) l-a vazut si el prima oara pe bebelush. S-a cam speriat pt ca era cam alien si nu prea intelegea :D dara asa sunt barbatii, mai sensibili :D Uitati ce am inteles eu ca se masoara si ca se cauta la acest tip de eco de primul trimestru:
- inimioara - am auzit-o pentru prima oara :) bate tare tare si e bine
- creierashul - sa fie simetric, in forma de fluture: este !
- stomacelul - este !
- vezica urinara - avem !
- soft markers pt sindromul Down: translucenta nucala (la noi - 1,4mm - perfect) si prezenta osului nazal (trebuie sa se vada trei liniutze paralele: pielea, osul, mai gros, si unca una care am inteles ca ar fi varful nasului :D)
- oasele (nu avem spina bifida - e deci ok)
- placenta (bine pozitionata)
- colul ? asta nu am intrebat ! :( dar daca era vreo problema cred ca imi zicea

Apoi, se masoara lungimea - bebele meu are 6 cm, este mai mic cu o saptamana datorita ovulatiei tarzii dar cica e foarte bine. Bun si toate acestea se observa din diferite unghiuri si bebele este intors pe toate partile. Evident, ne uitam si la manutze si picioare. Apoi se testeaza reactiile bebelului: cand tushesc :D sau cand ma apas pe uter (se simte o mingiuta jos undeva si daca apas pe ea bebe tresare si da din maini - cica e f bine). A durat 30 de minute in total. Eco a fost vaginala (cica ultima de acest tip) + combinata cu eco pe burtica. Sexul nu ni l-a spus, este un dctor foarte precaut care nu vrea sa se hazardeze si am zis ca oricum o sa il aflu eu mai incolo :D deci sa nu ma stresez sau sa imi fac vise de pe acum si sa constat apoi ca nu e asa cum credeam. De asemenea, desi totul este teoretic OK, mi-a spus ca asta nu inseamna ca bebe este 100% OK - v-am zis ca e un medic precaut :D Imi convine pentru ca este foarte atent la detalii. In acelasi timp a strambat din nas cand i-am zis ca am facut DT si a zis ca nu prea ar fi cazul dar ... daca vreau io ... Daca iese totul bine, nici nu mai fac TT.

Cam asta a fost. Ne-a dat un cearceaf de poze hihi si un CD :) Eco a fost 2D. Am vazut prin bebe :) Arata cam bizar, o sa pun poze si o sa vedeti. Fiind si marit pe ecranul ala, la inceput m-am cam speriat, nu mai era ca la alte eco :D Chiar parea extraterestru, ca aia de la Roswell. Un scheletzel jucaush foc.

Hai ca fug la papa si revin - o sa citesc din urma sa vad ce mai faceti si ce mai ziceti :)

Simona

http://bd.lilypie.com/C2Qrp2.png

http://picasaweb.google.com/s.vilau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

super simonix. Imi pare bine pt voi ca aveti acces la asha tehnologii noi. Speram ca in curand sa ajunga si la noi. Cel mai important, e sa fie sanatos.
Ce imi place mie la ecografii, ca creaza o legatura mama-puiuts. S-au parinte-puiuts. Pt multi parinti, schimbarile din oganism/mediul de viatsa/bujet sunt f. mari, chiar neprevazute. Dar, chiar si pt parintii care iti doresc enorm un pui, cand vad primele ecografii... se schimba complet. Cum zic unele fete: m-am indragostit! Tati sta cu eco in bratse si vb cu ea, i-a aratat si pisicii! (si a tras-o de coada- sa fie pregatita). Iar eu..nu va zic ca visez numai.. 2D

io cand am fo cu tati la ecografia de sapt 12, l-am pregatit dinainte (am o carte din care i-am cetit/aratat poze), sa stie cam ce o sa vada, ca la bebi capul e f. mare in raport cu corpul pt ca are alt ritm de crestere, ca inimioara bate ca la iepurash, ca medicul o sa masoare ce are el de masurat: diametre, lungimi , distrante etc. Oricum nu a priceput mare lucru, doar ca era saltarets. Noua ne-a zis ca S-AR PUTEA sa fie baiat, a accentuat S-AR PUTEA, dar noi nu am vazut nimik. Poate la urmatoarea.

15+ cei mai fericiti parinti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cory74 spune:

ziua buna fetelor!
in primul rand vreau sa va multumesc ca m-ati linistit cu rh-ul, eu inca parca tot nu cred ca-i negativ, ca parintii mei il au pozitiv, si cred ca atunci cand merge sotul meu sa-l faca il mai fac si eu o data sa ma linistesc.med de fam mi-a spus azi ca sa nu disper ca nu e nici o problema in ziua de azi si ca nici mai demult nu era o tragedie prea mare.
magdutzu imi pare sincer rau pt pierderea ta, dar d-zeu sigur te va ajuta sa ai un BB sanatos cat de curand.
eu stiu ca reduceri in austria sunt dupa revelion, cam 10zile.
va pup pe toate si o zi buna!!!

Mergi la inceput

Simonix am citit cu sufletul la gura tot ce ai scris! Este super util si complet mesajul tau!

Sincer abia astept si eu acea eco...dar am si foarte, foarte mari emotii!
Sper sa avem si noi posibilitatea de a primi primul CD al lui bb...sincer nu am intrebat cand am facut programarea la eco, dar maine sun sa intreb!

In concluzie, felicitari pentru bb vostru si sarcina usoara in continuare!

Ina

Mergi la inceput