Mamici de mai-iunie 2008 (14)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alra spune:

cory74, crede-ma statul pe scaun te adoarme! as prefera sa ma misc si de cate ori am nevoie de un alt coleg ma duc personal in loc sa dau mail sau telefon.

inais, eu am bafta - locuiesc la 3 minute de condus de servici si undeva la tara, deci trafic nu am, doar vreo 2 semafoare. dar am prietene care lucreaza la o ora de condus de casa si au fost insarcinate si au mers la servici pana in saptamana 38, nu vreau sa ma gandesc cum e, cred ca as adormi in masina. si eu voi merge in ultima saptamana din noiembrie la un curs undeva la o ora si ceva de aici, toata saptamana. sa vedem cum o sa fie...
relativ la masina, prefer sa conduc eu in perioada asta - nu mi se mai face greata la curbe sau frane.

fetele, la noi e zi libera azi!! ziua sfintilor sau a mortilor, nu conteaza, stam acasa!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cory74 spune:

mai fetelor acum mi-a adus o vecina inca o serie din rezultatele de la analize, am Rh negativ.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

quote:
Mie mi-au spus sa iau acid folic pana in saptamna a 10-a , ca dupa aceea iau degeaba. eu am mai luat o saptamana in plus, dar apoi m-am oprit.

aici nu iti dau nici o vitamina in timpul sarcinii. a, mint, unei prietene i-a dat sa ia fier, pt ca i-au iesit analizele mai proaste si era insarcinata si cu gemeni. la prima sarcina am laut si eu materna cu seleniu la recomandarea doctoritei mele din romania, care m-a vazut prin luna a 2-3, dar atat. acum nu cred ca mai ajung in romania inainte de nastere si nu vreau sa iau nimic fara sa imi recomande un doctor. sper sa imi iau necesarul de vitamine in alimentatie, desi... nu poti sa fiu sigura de asta.

la noi se da ceva numit omnibionta pronatal, care contine 800µg acid folic parca + un complex de vitamine, de la inceputul sarcinii si pana la terminarea alaptarii. nici astia nu trateaza sarcina cu prea multe fitze daca totul decurge normal, se fac numai 3 ecografii si putine analize. insa in cazul in care ai vreo problema se ocupa foarte serios.
relativ la analize eu habar-n-am ce analize imi fac si ce valori ies, rezultatele merg direct la doctor. eu doar sun sa vad daca totul e ok si raspunsul e "da, toate valorile sunt normale". consultatia lunara la medic e mai mult un fel de discutie sociala: cum ma mai simt, bla bla, se uita la urina si eventual ia sange. la ginecolog e mai interesant din cauza ecografiei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Bibicad, primele 10 mesaje ale unui user nou nu intra direct pe forum, ci sunt intai moderate de un moderator. Dupa aceea, vor intra mesajele tale pe forum direct.
Da, am nascut baiatul tot cu doctorita la care merg acum si cu sarcina asta, dr. Dumitrescu de la Cantacuzino.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

www.dropshots.com/gabitzam2" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaH spune:

alra, tot e bine ca va vede un medic. aici, daca totul decurge normal, nici nu vezi medicul in timpul sarcinii. numai moasa, inclusiv la nastere. dar daca moasa sesizeaza o problema cat de mica, te trimite la spital si apoi mergi la control numai la medici.
si cu analizele este la fel, suni medicul sa afli rezultatul iar raspunsul este "normale" sau "anormale". numai la cele din timpul sarcinii primesti rezultatele pe hartie.

fetelor, intreba cineva cand se face dublu test. mie mi l-a facut in saptamana a 11-a. cica atunci se face. eu am sunat cam tarziu si mi-a facut programarea a treia zi, dupa ce a incercat destul de mult sa gaseasca loc in program. m-a programat chiar sambata, lucru foarte rar in olanda. atunci mi-a luat sange, si cum eram in 11 saptamani si o zi, a zis sa incerce si eco, sa vada daca scutesc un drum in plus, dar nu s-a vazut ceea ce vroia doctora sa se vada. asa ca m-a chemat saptamana viitoare. oricum, am inteles ca masuratorile pt dublu test se fac in saptamanile 12-14 (asa scrie in brosura primtia de la moase).
mie mi-a fost cam teama sa fac acest test, stiind ca exista posibilitatea sa iasa risc mare si defapt sa nu fie nimic. ma gandeam numai la stresul de dupa aceea, numai la stresul cu amniocenteza plus riscul de a pierde sarcina sau de a contacta infectii dupa amniocenteza. dar pana la urma am zis ca mai bine fac tot ce este posibil acum decat sa regret mai tarziu. si a fost bine, ca m-am linsitit. rezultatul a fost 1:7100, care este aproape limita inferioara la categoria mea de varsta.

Dana
13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inais spune:

Cory nu te ingrijora.
Si eu am tot asa RH-ul, iar sotul meu il are pozitiv...

Primul pas este sa faca si sotul tau analiza de determinare a RH-ului. Daca si el il are negativ, atunci nu-i nici o problema.
Daca il are pozitiv, atunci sunt variante...
Pe scurt, daca nu te-ai izoimunizat de la o sarcina/avort anterioare, atunci vei face un vaccin la maxim 72 de ore dupa nastere si atat.

Iti dau un link al unui articol pe care eu personal l-am considerat util.
http://www.eva.ro/sanatate/articol181.html
De asemenea exista si aici pe DC un topic despre RH Negativ: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=72160

Spor la citit si stai linistita! E o falsa problema si e o f mica problema, atata timp cat e depistata.

Te pup,
Ina

quote:
Originally posted by cory74

mai fetelor acum mi-a adus o vecina inca o serie din rezultatele de la analize, am Rh negativ.

http://bd.lilypie.com/VIk2p3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lilly79 spune:

Buna burtici.
Am incercat sa va scriu mai repede, dar am apasat ceva tasta si mi-am sters tot mesajul, si-apoi am fost tare ocupata la lucru.

Merci Ina78 si gabitzam pentru parola. Am gasit niste carti interesante pe email .

Ina78 cum a fost la eco? Ce face bebele?

Maine dimineata ma duc si eu la control + eco si am emotii.
Data trecuta cand am fost la eco eram in al 9-lea cer si-am uitat sa intreb daca poate sa-mi dea eco salvata pe ceva (hartie, stick, cd). Daca maine o sa-mi zica ca nu se poate, ce sa fac ca sa am si eu o poza cu bebele meu?
Sa-mi duc un aparat foto si sa rog o asistenta sa faca poza la monitor? O sa-mi dea aparatul de cap, asa-i?

Revin maine cu vesti....bune sper.
O seara faina.

Lilly 10+ Bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdutzu spune:

buna fetelor!
am lipsit pt ca trebuie sa spun cu enorma parere de rau ca am iesit din randul vostrumarti am fost la control si din pacate embrionul nu a evoluat si nici nu mai are cum sa se dezvolte asa ca maine sunt programata pentru interventie. va doresc muuuuult noroc, sarcina usoara si tot ce e mai bun pentru voi si bebicii vostri. mai vorbim! va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Oooof, Magdutzu, imi pare asa de rau pentru tine!
Sanatate multa iti doresc, sa te refaci repede si sa o poti lua de la capat.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

www.dropshots.com/gabitzam2" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Magdutzu, imi pare tare rau ca ne parasesti. Sa iti dea Dumnezeu multa tarie, si seninatate, si putere ca peste 3 luni, sa o iei de la capat.

Nu esti singura in situatie trista, chiar vei gasi o comunitate de fete care au trecut prin o tristete si acum sunt mamici. Nu stiu daca te incurajeaza, sau consoleaza, dar o luminitsa la capatul tunelului e si pt tine. Fiecare avem locul nostru in lumea asta, si fericirea alocata. Nu ti-l ia nimeni.

14+ cei mai fericiti parinti

Mergi la inceput