Cum invat catelul cu lesa?

Cum invat catelul cu lesa? | Autor: isabela

Link direct la acest mesaj

Am un caniche de 2 luni si jumate. Am citit ca trebuie de mic invatat cu lesa.Am incercat si noi sa-i punem lesa,sambata, si sa o plimbam prin casa. Ce scandal a putut sa faca! Alerga cu lesa dupa ea. S-a speriat tare rau. Cu zgarda n-am avut nici o problema, n-a "comentat" nimic.
Cum trebuie sa procedez pentru a o obisnui cu lesa? Mai avem 2 luni pana iesim afara cu ea.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Dresajul se bazeaza pe recompensare in mare masura, si mai putin pe metode coercitive. Lasa catelul sa se familiarizeze cu lesa, s-o miroasa, s-o vada mai des, s-o tarasca dupa el prin casa. Dupa ce s-a obisnuit cu ea, incearca sa-l stimulezi sa mearga langa tine, in stanga, recompensandu-l de fiecare data cand face bine fie cu mancarea favorita, fie cu jucaria preferata si, neaparat, laudandu-l puternic. Treptat recompensele comestibile se vor inlocui cu laude si jocul cu jucaria preferata. In stilul asta, poti dresa catelul sa se aseze la comanda, sa astepte etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisis81 spune:

Isabela este posibil sa se fi speriat rau de lesa respectiva si acum sa aibe frica de ea. Lasa lesa pe jos prin casa si daca vezi ca nu se apropie sub nici o forma de ea, ca o ocoleste, eu zic sa cumperi alta, diferita la culoare si textura si inainte sa o atasezi de zgarda catelusului sa o lasi tot asa pe jos si chiar sa incerci sa o folosesti ca pe o jucarie. Eu asa am procedat.

www.flickr.com/photos/11706357@N04/sets/72157602474079860" target="_blank">Gratar Szegedwww.flickr.com/photos/11706357@N04/sets/72157601536463995" target="_blank">Viena 2007www.flickr.com/photos/11706357@N04" target="_blank">Spania 2007
www.flickr.com/photos/11706357@N04/sets/72157601536268989" target="_blank">Nunta noastra Multe poze
Asteptand un ingeras
Uite de ce?

Mergi la inceput