Mamici de iulie-august 2008 (3)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crisarh spune:

Ce intrebari iti pune doctorul la controlul de constatare ?Ce boli a avut mama si tatal in copilarie, ce boli au fost prin familie, ultimul CM, si mai ce? Am emotii pt maine si desi ma gandisem la niste intrebari pe care sa le pun doc, le-am uitat Ce trebuie sa intreb?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

momalac,am vrut sa-ti trimit un PM dar nu-l ai activat...
oricum pot spune si aici cum o cheama pe doctorita ,ca nu e secret
e Aida Petca.....e destul de tinerica si micutza(cand a venit sa ma ia,credeam ca- vreo asistenta )....eu cred ca-i buna,ce daca nu e arhicunoscuta?!
la astia super-cunoscuti nu ai loc....eu am nascut cu Badiu primul copil ,iar acum la el mai pot ajunde in dec....
pana atunci ce fac?
si oricum in doua vorbe termina cu mine ca mai sunt sute la rand...
eu zic sa nu te mai stresezi....ca nu face bine,fii optimista...si du-te undeva sa te consulte,macar de inceput,sa nu fieDoamne-fereste o extrauterina....stai,ca nu vreau sa te sperii,ca nu ma pricep,dar tb sa ai pe cineva sa dicuti cum e cu sangerarea asta...
eu am intrebat de ce am sangerat si mi-a spus ca e posibil de la faptul ca s-a implantat....
nu stiu ce sa zic daca se intampla de mai multe ori?
sungerarile sunt dese?
sunt in cantitati mari?
poate ca ai un polip...dar si de la sta cica fara sa-l atingi,nu sangereaza(adica contact sexual...mai pe intelesul tuturor)
oricum,bafta si nu te stresa....
aaaa si nu cred ca e problema cu ridicatul acum,e inca prea mica sarcina....
cris,pe mine nu m-a mai intrebat de nici o boala a parintilor...ca si daca ma intreaba nu mai am cum sa aflu,decat ,eventual daca fac o sedinta de spiritism
dar,stiu ca daca e ceva legat de epilepsie...tb spus...sau boli cu transmitere genetica..daca ai avut in familie asa ceva...
alte intrebari?
ce RH ai tu si sotul,daca stii,daca nu oricum se fac analize...
daca ai animale domestice(gen pisica,caine) pt toxoplasmoza...
daca ai facut rubeola.....parca asta e....sau rujeola,nu mai stiu...
nr de avorturi(nu stiu la ce folosesc) si daca au fost facute la cerere sau nu...
cam astea,

bafta la consultatie,

Vio,mamica de viitor "avionar"
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*

Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Buna fetele!

Am stat si eu intinsa 40 de min nu am reusit sa dorm sa ma odihnesc dar tot am stat intinsa.
Monalac imi pare rau ca e asa. Te cred cu statul in casa si eu urasc eu aici nu am prietene f multe sau macar ceva cunostinte si ziua is numai eu cu fata sg sg, si ma plimb de colo colo prin casa cu treaba si mai iesim seara cand vine tati la o plimbare in parc ca e in spatele casei da in rest aici stau non stop. Am avut si noi un moment cand s-a stricat centrala sarcina trecuta si am luat o aeroterma sau cum s-o chema si tare nasol era.
Violeta ma bucur sa aud ca e totul bine tinem pumnii sa fie ok si de acum incolo. Pupici!
Crisa din experienta mea mereu fa-ti liste cu intrebari cum iti apare una prin cap cum iei pixul si scrii ca altfel uiti eu mereu am mers la medic si uitam ce si cum si cand ieseam pe usa si eram in drm spre casa imi venea sa ma da cu capul de pereti ca uitasem de aia si de aia asa ca de acum merg cu lista.
Anaxena am citit intrebarea dar nu stiu pe cine cauti. Bafta la cautat!
Legat de durerile de cap nu stati sa va doara capul ca nu e bine, va repet aici paracetamolul este sg medicament recomandat in sarcina pt dureri de cap de burta de spate febra si alte asemenea se poate lua paracetamol. Eu am luat si sarcina trecuta in primul rand pt febra ca tot am racit una dupa alta si cand ma durea f tare capul sau spatele si m-a ajutat si Slava Domnului copilul este ok nu are nimic e vioaie si sanatoasa.
am intrebat si eu de vaccinul antigripal cand am fost la medic si mi-a zis ca aici se face numai persoanelor cu risc crescut adik astmatici sau personele in varsta in rest nu se face, nici la copii macar deci noi nu facem ca nu se face. Daca in ro se face si aflati ca e ok in sarcina ziceti-mi si mie please ca daca merg in ro in dec sa ma duc la medic sa ma intepe si pe mine.
Nati nu stiu care e faza cu sangele din nas mai bine intrebi meiducl dar ai f mare grija cu gradinaritul mereu sa porti manusi ca cica este destul de periculos in sarcina poti lua nu stiu ce bacterii ca si daca te ocupi de stransul mizeriei de dupa animale. Asa ca spalate f bine pe maini si gradinareste dar cu manusi.
Aalina drum bun si fara peripetii si bafta la operatie, si eu abia astept sa ajung in Iasi sa mai vad copoul si zonele pe unde am copilarit.
Dana pe unde esti esti mai bine cu raceala???
Restul fetelor pupici si mai scrieti pe unde umblati?

---------------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)

Mergi la inceput

Din cartea care am primit-o inca niste informatii:
Fructe si legume
Este recomandat sa mancati 5 portii de fructe si legume intr-o zi. o portie de legume inseamna cam 80 g din leguma respectiva, dar tineti minte cartofii nu fac parte din cele 5 portii pe zi. Dintre fructe o portie inseamna un fcrut ca mar, para, banana, portocala, pt fructele mai mici ca prunele sau caisele 2-3 bc inseamna o portie. O portie de struguri adik o mana de boabe de strugure, ciresele la fel, zmeura, capsunile si afinele o portie e cam un castronas mic. Oircum sucul de fructe oricat de mult ati bea intr-o zi nu se calculeaza decat ca o sg portie de fructe.
Alcoolul
O femeie insarcinata nu ar trebui sa mea mai mult de 1-2 unitati de alcool o data sau de doua ori pe saptamana. O unitate de alcool = jumatate de pahar de bere de tarie normala, un pahar mic de vin si o masura de 25 de ml de bauturi spirtoase.
Fier
Ca sa absoarba organismul fierul mai bine din legume si mancare este preferabil ca atunci cand mancati ceva ce contine fier sa beti si un pahar de suc de fructe care contine vitamina C deoarece vit C ajuta la absoarberea mai buna a fierului. Surse bune de fier: carnea rosie, fasole, pastai, linte, paine, legumele de culoare verde, cerealele pt micul dejun care sunt fortifiate cu fier.
Constipatia
E ceva comun pt femeile gravide sa fie constipate. Ca sa evitati aceste stari neplacute incercati din urm:
legume, fructe uscate caise, stafide, prune, legume curde ardel gras, morocv, ciperci, telina cea verde, conopida, pate si oreez si paine integrala si nu in ultimul rand cat mai multe fluide in general 6-8 pahare pe zi.
Mancaruri care trebuie evitate in timpul sarcinii:
pate-poate contine listeria care este legata de pierderea sarcinii, defecte la nastere si nastere de copii morti.
alune sau uleiuri de alune sau unt de alune-ar trebui evitate daca cineva din familie sufera de astm, eczema sau alergii la diverse mancaruri asa ca este mai bine sa evitati alunele in timpul sarcinii si cand alaptati restul de seminte si nuci sunt ok.
branzeturi mucegaite sau nepasteurizate- pot contine listeria mai ales brazneturile camembert, stilton si brie
carnea cruda sau care nu este prajita cum trebuie-evitati salamurile si sunca de parma deoarece pot contine listeria. aveti grija ca orice tip de carne sa fie f bine prajita sau gatita cea de vita poate contine ecoli si cea de pui poate contine campylobacter. prea multa vitamina A poate fi toxica in timpul sarcinii asa ca evitat ficatul si pateurile si carnatii care pot contine ficat.
ouale care nu sunt fierte sau prajite cum trebuie sau produsele care contin ou crud cum ar fi maioneza de casa-pot contine salmonella. Gatiti bine ouale pana galbenusul este perfect gatit ca sa evitati riscul acesta.
pestele uleios mare, pestele crud sau fructele de mare-cu toate ca pestele uleios este o mancare sanatoasa deoarece ne protejeazxa contra bolilor de inima pe timpul sarcinii este bine sa evitati sa mancati pesti uleiosi mari cum ar fi rechinul sau pestele spada deoarce acestia consuma pesti mai mici si procentul de mercur din corpul lor poate fi f ridicat si acest continut de mercur poate afecta sistemul nervos care inca este in dezvoltare al bebelusului. macrou, hering si sardine sunt ok dar limitati tonul la nu mai mult de 4 portii a cate 140 g pe sapt ton din conserva sau 2 portii a 140g pe sapt de ton proaspat. Evcitati pestele crud sau fructele de mare cum ar fi crevetii pt ca pot fi contaminati cu bacterii daunatoare.
branzeturile si lactatele nepasteurizate cum ar fi laptele de capra si legumele si fructele care nu au fost spalate sau legumele radacinoase care nu sunt bine curatate-toate pot contine toxoplasmoza care poate provoca pierderi de sarcina sau defecte la nastere. legumele si fructele trebuiesc spalate f bine din cauza pesticidelor cu care sunt stropite. preferabil cumparati manacaruri organice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

VIOLETA,sarcina extrauterina nu e,m a asigurat dr de asta sambata,cand mi a facut eco.contact sexual n am mai avut de joia trecuta..eu am intreb pe dr daca e sg ca de la polip sangerez,asta pt ca eu l am descoperit de 6 luni si de atunci n am sangerat niciodata in afara menstrelor,dar ea mi a spus ca in sarcina nu stiu ce se intampla si de aia sangereaza.mi a dat o explicatie stiintifica,dar tocmai ma schimbam dupa perdeluta si n am auzit prea bine.bafta azi!

Mami de Cris

Poze Cris

Mergi la inceput

Asa acuma legat de gimnastica fetei: am fost azi pt prima oara erau multi bebeii si mamici si este un traseu fain facut din scaritze topogane sfori poduri tunele si tot felul de chestii de catarat si fiecare mamica impreuna cu bebe fac traseul ala de mai multe ori apoi ne adunam intr-un cerc si cantam niste cantecele cu bebeii si apoi iar trecem la traseu si mai este un joc cu niste bete mari de lemn si un ecran prin care trebuie sa le bagam si la sf iar ne adunam pt un cantecel stam in cerc si cantam si dansam cu bebeii si cand am terminat si ne pregatim de plecare le da la fiecare cate un abtibild rotund cu Tumbletots ca asa se cheama clubul asta.
Fata s-a distrat si a ras si s-a catarat numai ca ii era firca de tunel asa ca o sa mai incercam la ala pana se convinge ca nu e nimic periculos.
Asa acuma altceva idee de pranz f bun pt o zi friguroasa de iarna e o supa f usor de facut care mie imi place mult. Va dau si voua reteta daca vreti sa incercati mie imi place la nebunie si papa si fata:
Supa crema de porumb
Ingrediente
15 g unt
3 bucati de bacon afumat
1 ceapa mare taiata f fin
1 morcov mediu taiat bucatele mici
1 cartof mare sau 2 mai mici taiati cubulete
800 ml lapte de preferabil integral
1 frunza de dafin
500 g porumb din conserva si apa din conserva
piper
smantana si patrunjel proaspat
Topiti untul intr-o tigaie mai adanca si cu fundul gors caliti baconul vreo 2 minute avand grija sa nu se arda apoi adaugati ceapa si caliti vreo 5 min pana se inamoie adaugati apoi morcovul si cartoful si caliti pana se inmoaie si acestea. Adaugati laptele si foaia de dafin si lasti sa dea un clocot apoi dati la incet focul si lasati sa fiarba pana este fiert bine cartoful si morcovul.
La sf adaugati porumbul si apa din conserva si mai tineti pe foc pana se inmoaie si acesta.
Scoateti foaia de dafin si serviti supa ori asa cum este ori o dati prin blender si o faceti crema. Puneti-o in castron si deasupra [uneti o lg de smantana si patrunjel proaspat si serviti alaturi paine calda cu putin unt pe ea, prefarabil incalzita in cuptor. Adaugati piper si sare dupa gust.
Pofta buna!

Sper sa va placa eu o fac destul de des aici ei papa multe supe din astea crema mai am o reteta cu supa crema de mazare cu sunca e si asta f buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Biribu spune:

Buna burtici!
am si eu o clipa libera pt sufletul meu si intru pe la voi.azi la noi e halloween si am imbracat pitica in fluturas, am sa fac poze si o sa v-o arat, e totala.

Nati e normal sa ai singerari din nas, in general in sarcina mucoasa nazala e mai bine vascularizata si de aia, tot datorita hormonilor de sarcina. unele fete inclusiv eu am avut o rinita de sarcina, mi se infunda si curgea nasul tot timpul si e normal.cit despre bulbi eu in general respect prospectul lor si a fost ok, dar ai grija sa-i scoti dupa ce se usuca florile si sa-i replantezi anul urmator, altfel nu mai fac flori.

Aalina am sa-ti spun ce am citit eu, care prin natura meseriei asta citesc (sunt medic): deci sunt niste studii recente la astia aici care arata ca ultrasunetele astea nu sunt inofensive mai ales pt sistemul nervos al fatului in dezvoltare. in fine studiile sunt pe animale evident nu pe oameni dar aici chiar se recomanda nu mai mult de 3 echo, cu exceptiile de rigoare pt sarcini cu probl, si oricum se insista pe faptul ca testul sa fie facut rapid de un profesionist, sa nu se iradieze mai mult de 1 minut fiecare organ in parte. de asta aici de fapt nu dr il face ci un tehnician specializat numai in asta, si nu il interpreteaza din mers ci se inregistreaza o caseta pe care apoi o vezi cu dr si atunci o studiaza in detaliu. eu va spun ce stiu si chiar nu vreau sa sperii sau influentez pe nimeni, oricum fetelor daca aveti nevoie de informatii eu cu toata placerea vi le pot furniza, dar sa nu se inteleaga cumva ca numai cum zic eu e bine ca nu e asa, chiar nu as vrea sa stirnesc controverse caci stiu cit de diferite sunt sistemele medicale, am practicat si in tara o buna bucata de vreme si aici.

violeta69 stai linistita, chiar nu ai de ce sa iti faci probleme. ma bucur ca totul e ok. eu la primul copil am asteptat cam 10 luni sa se intimple minunea si nu a vrut sa apara, eram superstresata ca de virsta, la 35 de ani atunci imi puneam ceva probleme, si in fine am zis ca asta e si am plecat in vacanta, nu ne-am mai stresat ca ce si cum maninc, cocktailuri in fiecare seara binenteles si la sfirsitul concediului aflu ca sunt gravi si eu ...vai dar eu am baut cite ceva cam in fiecare zi. m-a linistit dr ca in primele 2 sapt e legea totul sau nimic, ori e sarcina ok si nu ai tu ce sa faci rau, sau daca nu e ok nimic din ce faci nu o poate face bine. dupa aia da trebe sa te feresti de factori nocivi.

mona te inteleg cu caratul, si eu ma rup de spate cu bb si uneori carut, geanta etc, ce naiba sa facem, si cu toate ca stiu ca nu are cum sa afecteze sarcina acum ca e la inceput si nu se pune problema ca se dezlipeste placenta, tot ma stresez. imi pare rau de singerari, sper sa fie doar colul care intradevar poate singera caci se largeste ca sa zic asa si vasele de singe devin mai proeminente si se intind si se pot rupe spontan.

deci fetele am vazut ca mai intrebati una alta eu v-as sfatui sa va faceti vaccinul antigripal eventual cereti la farmacie prospectul si verificati pe el ca e ok pt gravi pt ca aici e chiar f f indicat la gravide, ele se considera cu risc crescut din cauza imunitatii scazute in sarcina. mai ales cu tulpinile astea mai virulente, e chiar o boala supernasoala.

pt restul fetelor pe care nu le-am nominalizat bafta la greturi si ameteli

5+ si Anna 5.02.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Biribu spune:

Mada, tu chiar vrei sa ne faci pofta pe aici! ia mai baga tu retete ca suna bine. eu in sarcina trecuta am luat 25 de kile si nu vreau sa reeditez experienta, am scapat de ele dar numai eu stiu cum, asa ca la asta mai usor cu dulciurile si haleala, ca nu maninc chiar pt doi desi se cam zice asa.

5+

Mami de Anna (5.02.2007)

Mergi la inceput

Biribu eu am luat 23 deci i know what u mean.
mai sper ca nu va suparati ca am scris reteta eu le am cu bucataria nu is experta dar imi place f mult si mereu caut retete noi si incerc, noroc ca am camera digitala si pozez pas cu pas ce si cum si pun la dosar. Daca vreti eu scriu cu mare placere fac tot felul de nebunii. La supa asta m-am gandit sa vo dau ca e usor de facut rapida si f gustoasa si e perfecta pt iarna si mai ales papa si bebeii mai mici si mai mari din ea cu pofta deci e ok pt tot familionul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

fetelor,eu continuu sa sangerez rosu rosu si cu chegulete,dar numai cand ma sterg dupa ce urinez.sper sa nu ma apuce vreo hemoragie pana sambata,ca sotul meu va fi plecat de dim pana seara si n am la cine sa apelez sa ma duca la buc,iar la giurgiu nu ma duc,ca astia sunt criminali...
VIOLETA,LA TINE S A VAZUT inimioara batand la embrion,sau s a vazut doar saculetul gestational?

Mami de Cris

Poze Cris

Mergi la inceput