Mamici de iulie-august 2008 (3)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Salut fetele. Vad ca va puneti deja probleme despre cum va fi cu nasterea... Sfatul meu, pentru cele care devin pentru prima oara mamici, sa va ganditi foarte bine inainte. Sunt mamici care decid din comoditate ca vor cezariana, medicul nu e de acord decat daca ar fi cazul, ele se supara, se duc sa nasca cu cine le face cezariana... si asa mai departe, fel si fel de povesti. La fel si cu anestezia (epidurala/peridurala). Informati-va bine de tot despre toate situatiile.
Eu am trecut prin toate fazele - vroiam cezariana pentru ca trebuia sa ma intorc rapid la serviciu si auzisem povesti cum ca dupa nasterea normala nu poti sa stai in fund (lucru perfect adevarat), medicul nici n-a vrut sa auda; m-am consolat ca imi va face anestezie (asa promisese) asa ca mi-am luat si trusa. Ei bine, nu mi-a facut nici o anestezie. Va dati seama ca nu a fost placut deloc, ba chiar din contra, a fost groaznic, oribil, cumplit da' n-am murit. Nu sunt pentru suferinte de-astea gratuite - la mine a fost mai nasol - v-am zis ca am avut un medic tampit... - dar va spun sincer ca nici una din cele care au nascut o data cu mine nu a spus nici pis, si ele tot fara anestezie > trag deci concluzia ca am fost eu mai ghinionista...
Daca veti cauta prin arhive, veti vedea ca sunt mamici pe care anestezia le-a ajutat, altele la care nu a prea avut efect, altele care au ramas, in urma anesteziei, cu diverse problemute (dureri de spate, fel de fel de sensibilitati...)
Una peste alta, daca nu va fi cazul de cezariana (ceea ce nu cred ca va fi!), voi naste natural si, cred eu acum, ca fara anestezie. Nu de alta dar nu sunt foarte prietena cu chestiile astea care se tot baga in tine....ace si substante...

Maryyane - bine ai venit in club. Cred ca esti tu intr-o pasa mai nasoala, dar crede-ma ca nu e chiar asa de albastra perspectiva... Cand vei fi personajul principal posesor de mogaldeata vei vedea ca te vei descurca de minune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Buna fetelor!

Eu ieri am zacut toata ziua nici mancare nu am fost in stare sa fac abia ma taraiam pana la baie si sa duc apa la gura. F naspa ziua de ieri. Azi parca parca is oleaca mai energica, nu mult da parca e putin mai bine, oricum trebuie neaparat azi sa schimb asternuturile si sa dau cu aspiratorul si sa fac ceva ordine ca toata casa e cu fundul in sus , noroc cu Flo care a mai spalat din biberoane ca eu ieri am zis ca mor asa de scursa de energie eram nu puteam nici sa stau dreapta numai orizontal.
Nati ms te intrebam cum ai facut ca nici aici nu is legumele ca la noi si de aia nu m-am incumetat sa fac eu am si sticlele care trebuie ca mi le-a trimis mama cu zacusca si acuma le am goale asteapta sa le umplu da nu am avut curaj pana acuma.
Anaxena pai daca faci febra paracetamol, pt nas sterimar care e apa de mare ca picaturile astea obisnuite de nas gen bixtonim si etc stiu ca nu sunt indicate in sarcina, citeste si tu prospectul ca eu nu am prospectele asa ca noi folosim sterimar tot familionul si pt bebelusi raciti este f f bun. Ceaiuri cu multa lamaie si miere si pt gat daca te ustura faringosept, nu strepsils. Sa treaca repede raceala ca stiu ca e tare nasol!
Maryanne draga mea cui nu ii e frica de nastere si eu sunt la al doilea si ma gandesc vai cum o sa fie cand nasc, e normal, dar orice femeie poate naste natural daca nu sunt complucatii si na cum a zis si Violeta trebuie sa te educi in astea 9 luni sa te instruiesti singura sa fii cat de cat rationala in acele momente si sa fii cat mai open minded si va fi bine. Referitor la cum e cu bebe dupa ei pot sa iti zic ca eu cat am stat o noapte in maternitate habar nu aveam ce sa fac cu bebe ca na eram la inceput nu iti zic cat curaj mi-a trebuit ca sa ii schimb scutecul. Mama mia ziceai ca fac cine stie ce fizica cuantica. Asa ca stiam ca tre sa o fac si pe asta si mi-am luat inima in dinti am respirat adanc si am zis gata asta e sa schimb scutecul si surpriza cam chinuit mi-a luat cam mult si am reusit. Creca si curcile radeau de mine de ma vedeau dar na asta e nu ne-am nascut invatati totul se invata pe parcurs. Nu zic ca noaptea plangea fata si nu stiam ce are foame nu ca nu vroia biberon si nu stiam de ce nu se linisteste asa ca mi-am luat iar inima in dinti si am chemat asistenta care m-a luminat si mi-a zis ca ii sunt ude hainitzele si de aia plange ca na de la cum bea laptic si ii curge din guritza se uda la pipet si la gatutz si na am ami invatat ceva si asistenta mi-a zis schimb-o si iar am stat jumate de ora am chinuit bietul copil sa ii scot hainele de pe ea si sa ii pun altele. Ce mai eram de rasul lumii da na eram la inceput nu stiam ce sa ii fac. Nu zic ca ma tot uitam la ea si ma gandeam vai ce ma fac eu cu tine cand suntem singure acasa???
Nici eu nu am avut mama sau cineva apropiat sa ma ajute sg persoana care mi-a mai dat sfaturi a fost vecina mea de la ea am mai invatat una alta, mi-a zis cum sa o tin imbracata sa ii da mereu o carpusoara sa aiba la ea sa aiba una sub cap ca atunci cand is mici vomita des regurgiteaza de fapt, sa ii tin manusele pe maini cat e mica mica ca isi baga degetele in ochi si in gura si uite acuma ea nu are pb cu suptul degetului si na mruntisuri din astea care nu ai de unde sa le stii ca nu le scrie nimeni in carti. Oricum te vei simti cazuta din luna nu ai sa stii ce si cum dar incet incet se invata. Eu prima sapt a stat si Flo acasa si stateam amandoi ne uitam la bebe si ziceam ei na acu ce sa ii facem si incet incet am invatat. Apoi el a trebuit sa mearga la munca si iar teama pe mine vai raman sg numai eu cu ea vai sf lumii si nu a fost asa a trecut si ziua aia a mai trecut inca una si a fost ok.
Conteaza sa o iei incet incerci cum crezi ca ar fi mai bine vezi ce iese daca nu a iesit chiar cum trebuie incerci din nou.
Parerea mea nu exista mame bune si mame rele exista numai mame toate suntem incepatoare la un moment dat si normal cum trece timpul ne perfectionam . Sa nu te compari niciodata cu alte mame sau sa asculti ce zic altele care de genul vai eu nu am avut nici o pb eram experta de la inceput si etc ca sincer sunt minciuni. Si nici sa nu cazi prada comparatiilor de genul vai copilul meu la 3 luni mergea sg la toaleta si la 8 luni manca sg cu furculitza si cutit ca din astea ai sa tot auzi, copilul tau este o persoana un individ are ritmul sau de dezvoltare il poti stimula si indruma dar nu il poti programa ca ep un robot fiecare va face lucrurile la timpul lor. Fata mea nu a mancat de la 6 luni ciorba si fripturi cum ziceau alte mame abia acuma mai papa mancare si nici acuma nu vrea des si da ma stresez dar nu ma stresez comparativ cu alti copii ci na ma gandecs sa fie ea bine si sa nu sufere din cauza asta. tot asa cu olitza m-a innebunit toata lumea din tara de la 4 luni o sa pun pe olitza nu am pus-o saraca nici nu statea in funduletz macar la 4 luni is atata de micuti. Apoi cand a inceput sa stea i funduletz am zis hai sa incerc si nu i-a placut am zis ok incerc ami incolo si tot nu a vrut nici acum nu vrea olitza dar e interesata de mersul la toaleta asa ca incercam direct pe toaleta ii explic ce si cum stie ca acolo se face psss ca asa face cand ma vede ca merg acolo si cand ies din baie imi bate din palme si imi zice bravo si merge la chiuveta ca stie ca trebuie sa ma spal pe maini (la noi toaleta e separata de cada si chiuveta, asa sunt unele case aici). Deci invata dar fiecare copil e altfel nu exista standarde batute in cuie ce si cum face un copil la o anumita varsta.
Deci crede-ma ca vei fi o mama f buna pt copilul tau si nu trebuie decat sa intelegi ca va fi greu ca nu vei sti ce si cum dar pe parcurs inveti, orice sfat ai nevoie poti intra aici si ti se va raspunde trebuie numai sa intrebi. Sa nu crezi ca rade cineva de tine ca intrebi cum se schimba un scutec sau cum se face un biberon ca e complicat la inceput dar dupa o perioada iti intri in mana si le faci si prin somn. Toate am trecut prin asta.
Silviutza welcome back pupici si felicitari pt cele 145 de batai/min, asa de fain se aud tin minte de la fata. Si voua un weekend cat mai placut.

Gata tre sa va las momentan tre sa merg sa fac un pic curat ca nu pot trai asa in mizeria care este acuma eu is cam disperata in leg cu ordinea si curatenia si cand vad cum arata acuma mi se face parul maciuca. Promit sa o iau incet si aca obosesc ma opresc dar trebuieee sa fac cate ceva. Pupici la toata lumea, weekend placut si intru mai incolo.

---------------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

sunt fericiitttta!!azi embrionul s a vazut la eco,,pe ecografie scrie asa//intrauterin sac gestational de aspect ecografic normal,in interiorul caruia se vizualizeaza embrion cu crl 1 cm,acf prezenta cu bcf 137batai/minut.vezicula vitelina vizibila 4 mm,ecostructura normala...//de ieri nu mai am nici sangerari...ce sa mai,sunt in al noualea cer!!!nu mai conteaza nici ca un idiot de politist ne a dat amenda,pt ca mi era greata si l am rugat pe sot sa opreasca sa mi ia niste fornetti...cica de ce am oprit acolo,ca era oprirea interzisa...
revin mai tz,pt ca n am mai dormit de azi noapte,de la 3.multumesc din inima pt sustinere!mi ati purtat noroc.

Mami de Cris

Poze Cris

Mergi la inceput

Monalac felicitari . Vezi ca totul a fost bine in final, tinem pumnii sa continue asa si sa nu mai fie pb. Pupici multi de la noi!! Si odihna placuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns syyylviuta spune:

Mona, felicitari!!! Ma bucur ca este totul bine, ca s-au oprit si sangerarile! Nu-i asa ca e frumos sa se vada puiutul la echo? Si mie mi-a placut asa de mult!
Ai grija de tine si de bebe!

7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marryanne spune:

Felicitari Monalac iti doresc sa ai o nastere usoara si un bebe sanatosFetelor va multumesc pentru incurajari si stiu ca nici o femeie nu se naste invatata asa ca ...tot inainte la nasteri si crescut Eu abia astept ca sa nasc,mereu ma uit ba la burta ba la sani sa vad schimbarile,deocamdata la burta nici o schimbare pentru ca este prea devreme am doar 7sAm si eu o intrebare la voi ...sa intamplat la vreuna ca in primul trimestru de sarcina sa-i curga sange din nas.....de 3 zile mi se intampla si numai dimineata am problema asta,plus ca nu curge mult si numai pe nara stanga curge mereu?Azi ma duc la doctora sa iau niste analize si am sa-i zic sa vad ce parere are si ea,nu cred sa fie de rau dar oricum vreau sa stiu motivul.

7+

Mergi la inceput

Mikycris bine ai venit! Sarcina usoara si bebe sanatos! Vezi ca primele 10 mesaje iti vor fi moderate deci nu apar imediat ce le scrii, dupa 10 vor aparea.
Pt listutza mai trebuie niste date: data nasterii, data ultimului ciclu menstrual si data probabila a nasterii a lui bebe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MIKYCRIS spune:

MADA MXM DIN GRESEALA AM STERS MESAJUL POSTAT.
AM CAUTAT SA INTRODUC SI CELELALTE DATE SI NU AM REUSIT.
MA POTI AJUTA TE ROG?
5s+

MIKYCRIS
SUNT NASCUTA IN DATA DE 10 APRILIE 1977.
DATA PROBABILA A NASTERII COPILULUI ESTE 02 IULIE 2008.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nati spune:

Mona, felicitari pt samburel, doamne ajuta sa fie bine pana la final.Ma bucur ca esti bine, si bebe la fel.

Poze
Animalutele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina Maria spune:

Buna dimineata fetelor , trezireaaaaa !
Mai dar mult ati mai scris , eu nu am avut timp , plus ca in ultima vreme sunt super obosita .
As avea si eu o intrebare , ce se intampla oare ca pe mine ma doare de vreo 4 zile burtica , de parca mi-ar veni ciclu , si ma doare si noaptea de ma trezesc din somn . Oare ce poate fii , la Mandy nu m-a durut in afara zilei de ovulatie . Sa fie de la faptul ca am cezariana ? sa ma duc la doctor ? cine a mai patit asa ?Mona ma bucur enorm ca totul e bine cu puiutu mic .
O duminica placuta va doresc !

Alina 5+ si Mandy Stephanie 2,6 ani

Mergi la inceput