Mamici de iulie-august 2008 (3)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Irda spune:

hai ca esti totala, Anka!

Se numara de la UM!

Irda Bebe
cu Daria 13 iulie 2005

Poze Daria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaxena spune:

luminati-ma si pe mine ce si cand se fac echo..eu am urmatoarea pe 23 noi...dar am citit ca voi v-ati programat la ceva mai superior..lamuriti-ma!!!atzi zis ca o sa aflati pana in Craciun ce e...vreau si eu!!!

Ana-Maria nimfomana dupa teste de sarcina
7+ sper la o!!!AMR 33sapt
proiectul bebe pink
www.flickr.com/photos/12649238@N02/?saved=1" target="_blank">diferenta dintre poza si fotografie+poze test+poze bb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaxena spune:

apropo am semi racit..ce ma fac??

Ana-Maria nimfomana dupa teste de sarcina
7+ sper la o!!!AMR 33sapt
proiectul bebe pink
www.flickr.com/photos/12649238@N02/?saved=1" target="_blank">diferenta dintre poza si fotografie+poze test+poze bb

Mergi la inceput

Anaxena, nu e sigur ca aflam sexul.....putem doar sa speram....
Intre 12-14 saptamani se face o eco morfofetala de trim I, la care se masoara bebe pe toate partile sa vada daca are de toate si se masoara pliul nucal...asta arata riscul de a avea bebe Sindrom Down sau nu!

Noi la asta speram sa aflam si sexul....daca vrea si bebe si sta intr-o pozitie suficient de "indecenta" ca sa vada dr ceva!
Oricum la varsta mica a sarcinii trebuie sa fie si ecograful performant si dr sa aiba okiul format ca sa-ti spuna clar sexul......in general se da in procente...60% fata, 70 % baiat....etc

Pentru raceala....ceai cu lamaie multa si miere!
Sa natate multa!

Irda Bebe
cu Daria 13 iulie 2005

Poze Daria

Mergi la inceput

Fetele ma duc la nani!
Noapte buna!

Irda Bebe
cu Daria 13 iulie 2005

Poze Daria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marryanne spune:

Buna fetelor la mine marea problema este ca seara am insomnii nu pot deloc sa dorm decat foarte foarte tarziuiar ziua parca sunt o lauza nu sunt capabila sa fac nimic,mai mult stau si zac in pat.
7+DN 22.10.1982,UM 15.09.2007,DPN 21.06.2008.
Abia astept sa se nasca bebelul meu,dar imi si este frica de nasterea in sine si mai mult imi este frica de faptul ca nu stiu si nici nu am pe cineva care sa ma invete multe lucruri dupa ce bebelul meu o sa se nasca.Cred ca pentru majoritatea fetelor este foarte important ca mama lor sa le fie aproape si sa le ajute cu copilul, mamele stiu cel mai bine ce si cumMai rau este pentru fetele care nu mai au mame si care la alte persoane poate nu indraznesc sa apeleze,asta este si cazul meu din pacate mama mea a decedat acum 4 aniSincera sa fiu eu una acum as fii avut cea mai mare nevoie de ea dar asta e,oricum ea este acolo sus si mereu a avut grija de mine iar acum sigur are grija si de bebelul meu.
Sper ca nu v-am intristat cu povestea mea,doar ca in perioada asta sunt putin mai trista si mai melancolica.

7+ cusau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nati spune:

Buna fetele,

Dana, Mada, eu am cautat pe net reteta de zacusca, dar ca sa fiu si mai sigura am sunat-o pe mama, sa-mi explice si ea cum o face.
Eu am facut-o cu vinete si gogosari, pe aici astia au niste minusculi de ardei, ca nici nu se merita sa-i coci, asa ca am pus gogosari.
Am copt 3 vinete marisoare,4 gogosari, le-am cojit,am scos samburii la gogosari.
Am incins uleiul am aruncat o ceapa in tigaie, nu am lasat ceapa sa se inmoaie, am pus imediat 500gr rosii taiate cubulete mai mici,apoi am aruncat si vinetele si gogosarii, am pus sare,piper, 3 catei de usturoi taiati marunt,si vreo 20ml ulei.
Am lasat sa fiarba in tigaie cam jumatate de ora, ca sa scada cat de cat, apoi am lasat sa se raceasca putin si am bagat intr-un borcan si gata.
Cum eu nu am borcane cu filet, sau cu capac din ala cum faceau mamele noastre, si nu am nici capsator, de asta am ales sa fierb in tigaie totul juma de ora.Stiu ca se sterlizeaza,se pun intr-o oala mare borcanele cu zacusca la fiert pt juma de ora sau mai mult.
Nu am facut mult ca nu stiam daca imi iese bine din prima incercare, dar aseara surpriza, eram in dormitor ne uitam la un film, si imi era sete, s-a oferit sotul sa se duca sa-mi aduca, si il vad cum vine cu zacusca si vreo 4 felii de paine,ma umflase rasul,dar si eram rosie la fata, ca nu suport sa se manance in dormitor,saracu pusese buzita,sa-l las sa manace ca nu mai poate de pofta si sa vada si filmul.
Si uite asa ii mai place ceva sotului din bucataria noastra romaneasca, cel putin la chiftele e omor, e inebunit dupa ele,salata de vinete,salata boef,drob. Jale mare pt mine, ca eu sunt cam certata cu bucataria, nu prea imi place sa gatesc, dar aici daca nu gatesc mor de foame, nu prea pot manca mancare japoneza.
Dana, sigur ca m-ai felicitat pt samburel, cand spuneam ca ii punem numele Neptun, ca dupa sot cica arata ca un peste.

Hai ca am scris un roman, azi sunt iara cu o greata insuportabila, beau la apa si mananc la biscuiti sarati,poate poate imi mai trece.

Monalac, abia astept sa vii cu vesti de la eco, tin pumnii stransi sa fie bine.

Bun venit fetelor noi,sarcina usoara, si aveti grija de voi.

Poze
Animalutele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

marryanne,nu tb sa-ti faci probleme ca de nascut sigur o sa nasti....ca n-ai incotro!
eu mi-am spus ca daca au putut naste miliarde de femei inaintea mea ,nu o sa fiu eu aia care clachez ca doar acum tehnologia e cu totul alta...ce ma faceam daca ma nasteam cu 100 de ani inainte si nasteam acasa?!
la spital se fac anestezii(iti recomand peridurala!)esti supravegeata,se stie totul despre BB(adica nu exista riscul sa iasa cu funduletzul inainte sau altceva)...
deci,la asta capul sus....eu mi-am zis ca nu o sa tip sa rasune spitalul si sa ajunga vreun medic sa ma faca nesimtita!(ca am auzit pe unul care-i zicea unei mamici"hei,ce urli asa ca o nesimtita?!lasa ca n-ai nimic...")....
urasc chestia asta...eu ma ridicam de pa masa,cu copil cu tot si-l pocneam pe ala...
asa ca mi-am zis din timp sa ma abtin.....adica sa tip mai incet...si asa am facut....
totul e cum reusesti sa te educi in astea 9 luni....

cat despre faptul ca nu are cine sa te ajute e greu,ca stiu si eu cum a fost la primul copil....
dar nimic nu e imposibil...
o sa te descurci,il ai pe sotul tau alaturi asa ca implica-l in cat mai multe si pe el,nu face tu singura tot ca la un moment dat o sa clachezi....
iti spun eu care ajunsesem sa imi doresc 1 ora sa pot sa ma uit prin magazine...si-mi iubeam (si-mi iubesc copilul enrom) dar nu mai aveam putere,eram epuizata,terminata.....si cand nu ai pe cineva sa te inteleaga si sa te ajute e fff greu!

mona,sa ne spui cum a fost la medic!

fetele va pup pe toate si sa aveti o zi buna,

Vio 5+
mamica de viitor "descoperitor" de infinit
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*

Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pet.cost2005 spune:

quote:
Originally posted by danangie

PETRO da stiu ca vei naste cu cel de garda....tocmai de aceea ziceam ca nu stiu daca voi naste chiar cu ea. Dar macar sa ma urmareasca ea. Stiu ca dau ceva bani pe luna cand voi merge la control dar macar e o docorita care te viziteaza pentru ca esti gravida nu pentru ca ii platesti chistanta. Intelegi ce vreau sa spun.Si ma tot intreba: Vrei sa stii altceva? Ai vreun dubiu? Sa mananci aia, sa nu mananci aia, sa dormi mult,m-a cantarit, mi-a luat tensiunea. Ce mai.....mi-a placut. Grazieeeeeeeee!!!!

Hai ca ma bag iar in odiseea voastra si oarecum off-topic.

In primul rand ma bucur ca ti-am putut fi de folos si iti doresc din suflet sa ai o sarcina fara probleme asa cum am avut-o eu.

Vreau sa iti spun din experienta mea cu sarcina urmarita toata in privat, nu prin sistemul sanitar national, aici, in Italia. Deci, acum, la sfarsit, am facut un calcul estimativ (asa, pt. mine) cam cat m-a costat toata "distractia" ... ei bine ... in jur de €1500-2000 (fff incarcat). Asta include vizita lunara la ginecolog+eco, ecografiile obligatorii (1,2,3 trimestru), duo-screen sau bi-test (asta nu e obligatoriu, dar eu l-am facut pt. linistea mea ... e pt. SD, translucenza nucala etc.), examene de sange si urina (unele platie, altele nu), vitamine, acid folic etc. Si, repet, eu nu am avut o sarcina cu probleme, deci am facut doar ceea ce era necesar in mod normal. Mie aceasta suma in decurs de 9 luni nu mi se pare deloc mare ... am fost urmarita cu atentie luna de luna, mi s-au clarificat de fiecare data toate nelamuririle si nu imi pare rau deloc ca am decis sa cheltui acesti bani pt. puiutul meu mult dorit. Poate pt. altii este mare, dar un bb dorit si asteptat merita aceste eforturi, zic. eu. Am preferat sa facem alte sacrificii pe alte planuri pt. ca pana la urma nici noi nu ne scaldam in bani. Asta ca sa-ti explic de ce am vrut si sfatuiesc pe toti sa isi urmareasca sarcina in privat.

Am incercat initial prin stat, dar stii bine ca ai de asteptat si mori cu zile pana iti programeaza ei vreo vizita. Eu aflasem in luna martie ca sunt insarcinata si am vrut sa-mi programez prima vizita si eco .... mi-o daduse in luna iunie, deci eram deja aproape la jumatatea sarcinii ... de aia m-am "enervat" si am zis ca nu stau la mana lor, chiar daca e sa cheltui putin mai mult.

Si apropo de dr. asta ... nu a fost dr. mea, dar cand am stat acum in spital pt. analize, m-a vizitat de vreo 2 ori si era dr. colegei mele de salon. Mie mi-a facut o impresie fff buna, o persoana blanda, atenta si te simteai imediat bine numai cand o vedeai. Eu de obicei am o parere mai proasta despre dr. gineco femei. Dar asta se vede ca e o exceptie ... am decis ca daca si cand va fi sa fie bb2 sa merg si eu tot la ea ... Si dr. meu e bun, fff profesional, am fost multumita de tot ceea ce mi-a facut si sfatuit, dar e mai "rece", nu stiu cum sa spun.

Gata, ca mi-am spus si eu oful ... iti doresc numai bine si ne mai auzim !!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns syyylviuta spune:

Buna fetele!
Noi am fost plecati la bunici 2 zile, asa ca nu am avut acces la internet...
In primul rand BUN VENIT noilor viitoare mamici ANKALAURA, KIMMY, IOANA, MARRYANNE! Sarcina usoara si fara probleme va doresc!

Am fost aseara la dr., si e totul bine! Embrionul are 10,4 mm, mi-a zis ca am 7s1z, si de fapt eu stiam de la echo trecuta ca ar fi trebuit sa am 6s5z, deci bebe a crescut mai repede!, Mi-a aratat inimioara, se vedea f f frumos cum bate, si am si auzit-o 145 batai/min, mi-a explicat unde e capul, vezicula vitelina, si membrana unde se formeaza lichidul amniotic. A fost foarte frumos, sper sa creasca mare mare si in continuare!
In afara de asta, mie mi-e rau de nu mai stiu de mine. Am o greata constanta toata ziua, mai am si ameteli, stare generala proasta, nici noaptea nu pot dormi bine, si pe deasupra o fooooame, de nu stiu ce ma fac daca continua asa! Efectiv mi se face rau de foame daca nu mananc in momentul ala, si asta se intampla din 2 in 2 ore!!! Dar daca bebe e bine, eu sunt fericita.

L-am intrebat pe dr de vaccin antigripal, si a zis categoric NU.

Mona, asteptam vesti bune si de la tine, sper ca e totul in regula cu bebe.

Va pup si week-end placut!

7+

Mergi la inceput