Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (50)
Raspunsuri - Pagina 16
micsunea spune:
Aoleu, fetelor,
multumesc mult de raspunsuri!
Pai sunt contractii clar, ca doar nu e prima oara cand le am. Mi se intareste toata burta si dureaza cu zecile de secunde, nu 3-4 secunde acolo cum am auzit la cate unele care au noroc :-)
In orice caz, imi pare bine ca vazui ca mi-ati raspuns ca acum ma apuca bocitul.
Sotul meu e plecat de acasa toata saptamana, de la 7-8 dimineata pana la pe la 8 seara iar seara cand ajunge acasa are inca de lucru, pana pe la 11, nu sta el dupa fundul meu. Acu il sunai si m-a intrebat daca am ceva important sa-i spun ca e ocupat si nu poate sta la telefon. Asa ca i-am zis ca n-am si-am inchis si ma pregateam de boceala!
Pai nu stiu ce sa fac, eu-s mai toanta de felul meu, trebe sa ma duca cineva de mana la doctor, cred ca singura nu m-am dus niciodata.
Prima oara cand am avut contractii cateva zile la rand, prin luna a patra, m-am dus la doctora mea in urgenta care mi-a facut ecografie si m-a trimis inapoi acasa si desi i-am cerut no spa a refuzat categoric sa-mi dea.
A doua oara cand am avut contractii, in luna a 5a, cateva zile la rand si dureri de burtica, m-am dus la maternitate. Acolo m-au monitorizat o juma de ora si cum nu s-a vazut nimic (era seara tarziu si probabil burtica mea se saturase de atat agitatie) m-au trimis si la ginecoloaga de urgenta (se facuse deja ora 10 noaptea) si mi-a facut test de urina, ecografie si la ecografie a vazut ca aveam colul inchis, dar oricum mi-a zis ca de-abia in luna a 6a contractiile pot influenta colul.
Acu nu e vina lor ca nu se vedea nimic la aparetele lor, dar mie mi-e lehamite sa ma mai duc la spital, sa astept iar pe-acolo ceva vreme si apoi sa ma tina vreo 2 ore pentru diverse si apoi sa ma trimita acasa si mai obosita. Si nu ma trage inima sa iau no-spa cand doctora mi-a zis clar sa nu iau.
Of, Doamne, dar toanta sunt!
Maine nu vin la servici ca si-asa stau doar cu mainile pe burta si pandesc contractia, in loc sa lucrez! O sa stau acasa, culcata pe stanga si daca iar am mai mult de vreo 7 contractii pe zi (zilele astea am avut vreo 20 pe zi, cred chiar ca mai multe), ma duc pana la urma la maternitate.
Multumesc fetelor si nu va suparati ca va bat la cap,
Micsunea
27+
alinaatudor spune:
Micsunea..e nasol ca acolo nu credca se da nospa sau uscosin fara reteta...daca erai in tzara...alta era situatia...
Ti-a zis dr de ce nu te lasa sa iei no spa?
www.flickr.com/photos/14806819@N02/1532194058/in/photostream/" target="_blank">Poze de tot felul
www.flickr.com/photos/14806819@N02/sets/72157602400879499/" target="_blank">Poze mai recente
Alina 24 si Stefania
Ereena spune:
micsunea, nu ne bati la cap dar no-spa este un relaxant pt musculatura neteda si implicit pt uter , este inovensif si cel mai folosit medicament in sarcina . Poti lua cu incredere , si supozitor cu scopantil(scobutil). Sunt persoane care fac aproape non-stop injectabil asa ceva , am facut si eu multe zile la rand( sau erau saptamani?) .Se pot lua 3 pe zi fara probleme. Oricum e decizia ta .
Ai mare gria de bb
27+
http://community.webshots.com/user/Ereena80?vhost=community
http://bd.lilypie.com/HmLbp3.png
gattasalvaje spune:
Salutare !
Cu contractiile astea ...eu sunt in ceatza total . Ma vait de contractii de cate ori merg la gine. si ea imi zice ca sunt normale si daca nu ma dor , sa nu-mi fac griji . Mie mi se intareste burta cand ma ridic in picioare , niciodata cand stau culcata sau in fund . Si este o senzatie de carcel , nu ma doare , insa nici placut nu e ...si tine atata timp cat stau in pozitia respectiva , nu este ceva care sa inceapa si sa se termine intr-un interval de timp bine definit sau cu o anumita frecventa. Cum ma asez , cum trece. Senzatiile astea au inceput inca de cand eram in 20 saptamani , insa colul meu nu s-a scurtat deloc si este inchis.Am inteles ca acele contractii dureroase sunt cele insotite de o durere cam ca la ciclu.Eu nu am nicio astfel de durere. Sper sa fie bine , desi cateodata ma cam sperii ...
Aaah , am uitat sa-mi schimb semnatura ...a se citi 30+...intru si eu in AMR de azi , insa nu vreau sa mi-l trec , ca am impresia ca asa grabesc lucrurile si intentia mea este opusul ...vreau sa ste cat mai mult bebika mea , sa nu cumva sa vrea sa iasa de sarbatori ...ca avem DPN-ul pe 08.01.2008 si am inteles ca fetitele sunt mai grabite
29+ cu Sara - Eliza
vacanta 2007
Bebelina din burtica
Cununia civila
Nunta
Am mai crescut?
micsunea spune:
E, Gatta, ce distractiva esti!
Si eu as vrea sa stea copilul cat mai mult in burtica!
Mda, pai de nu stiu de ce nu mi-a dat no-spa, cred ca e ea contra anumitor medicamente si probabil ca a considerat ca asa de devreme in sarcina era inutil.
Poate ca saptamana viitoare cand o voi vedea, imi va da ceva impotriva contractiilor, ca in stadiul asta al sarcinii sunt mai periculoase!
Iar ma dusei la toaleta, iar veni contractia! Incerc sa beau apa, ca se zice ca ajuta.
Eu de cand am contractii, le am in orice impreurari, inclusiv noaptea in pat: seara la culcare, ma pun pe stanga si da-i repede doua contractii in vreun sfert de ora, asa in loc de noapte-buna. Si nici nu ma foiesc in pat.
Deci cred ca uterul meu e batut in cap!!!
Va pup si va tin la curent, azi ma odihnesc cat pot de mult si maine la fel, si daca maine in cursul zilei continua, apai ma duc repede la maternitate.
Micsunea 27+
zeririlouiza spune:
Gatta bravo, felicitari, inca o AMR-ista
micsunea eu zic sa stai linistita sa incerci sa te intinzi in patut cu piciorusele in sus sa te relaxezi si vezi daca are cine sa-ti trimita din tara niste no-spa daca acolo nu-ti dau astea fara reteta,
Louiza 28s +
mai avem putin
www.flickr.com/photos/10161776@N07/sets/" target="_blank">poze cununie, nunta, luna de miere, Sighisoara
darene spune:
Irina nu e vascoasa,ca sa explic mai bine,arata ca o bucatica de jeleu dar mai moale.De azi dimineata nu am mai avut .Si acum bebe se impinge de zor prin burtica.
Luiza multumesc pt sfat de asemenea.
Fetelor daca se agraveaza aterizez direct la doc mea.
Micsunea ar fi bine la monitorizare sa fii exact in perioada cu contractii sa vezi exact cum sta treaba si la fel si doc.
Ma retrag iar ca trebuie sa-mi vina sotiorul de la servici. i-am facut papa bun azi,adica sper sa fie bun.
Poze
Elena
31+
AMR 9 Sapt
Ereena spune:
Tocmai am terminat de vazut situl Peg-Perego..........si nu mi-e bine deloc.Sunt absolut senzationale carucioarele, la noi sunt in jur a 30 mil ........... Mai bine imi iau o masina la mana a doua si il plimb pe bebe .
27+
http://community.webshots.com/user/Ereena80?vhost=community
http://bd.lilypie.com/HmLbp3.png
Ellenuta spune:
hello fetele,
am ajuns si eu la serviciu .. de fapt m-am tarat pana la serviciu .. ma omoara nervul sciatic .. parca imi raspunde durerea si in burtica .. si bb a fost agitat astazi ..
si eu spuneam ca maine nu vin la scarbici .. ma suna colega pana sa plec de acasa .. ca ea se simte rau si nu ma mai asteapta .. si io taram piciorul pe strada dupa mine .. off .. moarta coapta trebuie sa vin, n-am ce face ..
micsunea, nu mai sta asa!! du-te la dr! nu-i de gluma!
eu una nu am avut contractii pana acum!
pup
30+ BB EVA MARIA
AMR 10 SAPTAMANI!!
www.flickr.com/photos/14096542@N05" target="_blank">POZE DE TOT FELUL
LUCRUSOARE BEBE
http://bd.lilypie.com/wA8ap3.png
Ellenuta spune:
io nu mai inteleg nimic ..
o sarcina are 280 de zile .. corect, da???
280 zile : 7 = 40 saptamani, corect da??
40 saptamani : 4 = 10 luni ... deci o sarcina are 10 luni .. nu asta rezulta??
sooooo??? pe hartie asa iese ..
30+ BB EVA MARIA
AMR 10 SAPTAMANI!!
www.flickr.com/photos/14096542@N05" target="_blank">POZE DE TOT FELUL
LUCRUSOARE BEBE
http://bd.lilypie.com/wA8ap3.png