Cirese de Mai-Iunie 2006 (62)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LYLY809 spune:

Ralu,uite ca am uitat, parca tot fetita vei avea, nu? Zicica sarcina e diferita fata de cea anterioara? Interesant! nastere usoara, daca nu apuci sa ne anunti. Pai Ilinca chiar ca mananca bine.

Alec mai mananca si in sila, il pacalesc daca ii pun reclame la tv. Astazi i-am facut o budinca cu continut nou, respectiv cu macaroane si branza, insa nu a fost incantat. Dar nici eu nu ma dau batuta. Pana acum i-au placut vreo 3 feluri de budinca. Pe alea o sa i le mai prepar. Acum trec la sufleuri. Nu ma las pana nu descopar toate felurile de mancare care-i plac.
In fiecare seara ies cu Alec afara, chiar daca-i intunericos, vorba Simonei. Insa nu mai stiu pe unde sa-l plimb... in Politehnica e bezna totala incepand cu ora 18.00

Acum ma roade alta problema, stiti ca eu sunt mai panicoasa...la un an si 5 luni Alec are doar 6 dinti! Ca sa fiu mai precisa, de 7 luni nu a mai rasarit nika in gurita lui. Nu e ingrijorator?

Va doresc we placut...

Lacri si Razaciosul Alexandru 30 mai 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abibrinza spune:

Lacri, pana azi noi aveam 7 dinti si azi am descoperit 2 coltisori de masea.Eu zic ca e doar panica ta.Ies ei! Felicitari pentru rabdarea cu mancarea lui Alec!

Arabela si bebe Victor-Catalin (22 aprilie 2006)
www.flickr.com/photos/11775702@N07/sets/72157602054980121/" target="_blank">poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi25 spune:

Seara buna.
Daca tot se discuta de cat si cand mananca copii vostri hai sa povestesc si eu cam cat poate baga la burtica Daria zilele astea.
Ea manaca inca foarte mult lapte...dar odata ce asta nu ii afecteaza celelalte mese nu am sa ii micsorez cantitatea....mai ales ca dupa ce a fost bolnava a iesit putina lipsa de calciu...asa ca organismul cere (oricum facem si cura de calciu acum). Lapte...are zile cand bea 1 l....sau cantitatea minima cam 600 ml, din care de obicei 2 biberoane noaptea.
Pe la ora 10 mananca ori un iaurt ori 2 felii de paine cu pateu...sau ou. Pe la ora 13 mananca castronelul de ciorba...obligatoriu cu pi (paine), eu iau ciorba si ea vine cu painea si prosopelul...de multe ori vrea si felul doi dupa ciorba....asta se cam intampla cand suntem toti acasa si atunci papam bine la gramada. Daca nu dupa somnul de amiaz papam felul doi: carnita (de vitel, pui...sau peste) pireu sau pilaf si muraturi sau salata...obligatoriu . E foarte tipicare ... ii pun pe furculita putin pireu, bucatica de carne si deasupra bucatica de acritura ... si se uita sa vada daca nu am uitat ceva. Seara papam usor: orez cu lapte, iaurturi...rontaim biscuiti....dar se mai intampla sa il vada pe Rares ca mananca inca o portie de felul doi (bine...asta pe la 6.30 -7) si cere si ea.
Azi am masurat-o si are 86 cm ... si cand am trecut in agenda am observat ca Rares avea inaltimea asta la 1 an si 11 luni si tot atunci avea 12 kg, cat are ea acum...deci ea ii seamana clar lui tati.
VIVI ptiu ptiu sa nu deochi ochioasa.
VIRGI e bine ca se adapteaza Luana la cresa....si ce bine e ca aveti asa ceva.
ARABELA, concediu placut.
RALUCIS nastere usoara.

Avem si noi pozici:
- opera ei de azi....a papat o violeta:
http://www.flickr.com/photos/47782891@N00/1831714393/
- treaba multa:
http://www.flickr.com/photos/47782891@N00/1831714393/
- copilul razatoare :
http://www.flickr.com/photos/47782891@N00/1831718069/in/photostream/

Camelia mami de Rares Petru (04.07.2002) si Daria Maria (17.05.2006)
www.youngnutrition.net/member/tickers/31540/ticker4.png[/img][/url]" target="_blank">Evolutie Daria
www.flickr.com/photos/47782891@N00/" target="_blank">Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgi spune:

Salutare!

Se pare ca sunt singura care postez zilnic. Dar nu-i bai, mai am o saptamana la dispozitie, apoi voi reveni la anul. Sper sa nu va plictisesc saptamana asta, dar trebuie sa scriu aici, ca suntem singurele fara tati.

Cami - mi-a placut povestea voastra cu colindatul. Presupun ca ati colindat pe la priteni sau asa cum faceam noi cand eram copii ( pe la vecini si necunoscuti). Eu am participat anul trecut la o petrecere de Halloween insa a fost una banala. Ne-am adunat intr-un loc, unii costumati, altii nu, am mancat bine, am vorbit banalitati, eu mi-am permis s-o intreb pe organizatoare care era o americanca ce reperezinta Halloween si de unde provine, si mi-a zis ca nu stie, asa ca am ramas cu ce stiam eu si recunosc ca nu stiam prea multe, dar anul asta m-am documentat, ca vom sarabatori miercuri pe 5, cu intariere, la Luana la gradi. Poate reusesc sa fac si ceva poze.
Bravo Soficului curajos si ma bucur ca aveti ocazia sa sarabatoriti halloween-ul in mod traditional.

Ralucis - iti doresc o nastere usoara si un bb sanatos!

Arleena - m-am pus pe descarcat Maria Mirabela insa lipsesc vreo 3 parti. Daca ai timp, poate ne rezolvi. Abia astept sa-l vad. Multumim frumos.

Gabi - vazut pozele! Sa inteleg ca domnisoara ta nu papa decat ce-i comestibil, Luana ar fi mancat tot pamantul daca ar fi prins vreun ghiveci. Inca baga in gura tot ce prinde, e innebunita sa manace chitante, nisip, creione, plastelina...orice mai putin mancare.

Lyly - eu nu cred ca ai motive de ingrijorare. Cunosc o fetita care la 1 an si 6 luni avea doar 4 dinti, restul i-au iesit cam pe la 2 ani. Deci se poate si mai tarziu. Dar sa stai tu linistita, de nu te udci cu el la un stomatolog, presupun ca-ti poate spune cum sta situatia.

Mergi la inceput

VIRGI nu plictisesti pe nimeni...uite ca eu nu am scris (nici citit) o luna si zilele astea am stris de trei ori....mare minune la mine . Vai draga cum ai putut crede ca nu a papat si pamant....l-a savurat...si tocmai pentru ca auzeam plescaind (exact ca atunci cand isi bea laptele) am stat eu linistita.
Pamant a mai papat de afara...din casa de la ghivece nu...si am flori la toate geamurile, pe toate dulapurile....pe scari...eh, asa vreo 60 si ceva de ghivece.....si pe jos acum "aclimatizam" un ficus la degetelele Dariei....pe ala nu il atinge ca i-am spus ca ia nana .
Deci fata mea nu face discriminare intre chestiile comestibile si necomestibile.

Eu ma uit la mndra asta mica a mea cat e de artagoasa....si daca lupta se da intre ea si Rares....ea castiga intotdeauna. Daca o supara il musca, il trage de par, tipa......sau fuge. Pe de o parte e bine ca el nu reactioneaza la fel, dar pe de alta ii tot explic ca nu e bine sa stea sa il bata....ori sa ii dea peste mana si sa-i spuna ca nu e voie....ori sa plece de langa ea....nu o pocneste si gata. Din acelasi motiv el a luat de multe ori bataie si de la alti copii...se vede treaba ca Daria nu va fi asa

www.youngnutrition.net/member/tickers/31540/ticker4.png[/img][/url]" target="_blank">Evolutie Daria

Mergi la inceput

Asa, deci Luana nu e singura care papa cu placere orice nu e comestibil. Uneori imi vine sa-i dau peste gurita, nici nu stiu cum reusesc sa ma abtin, dar nu gasesc nicio solutie s-o fac sa intelega.
Tu ce metode aplici in astfel de situatii?

Mergi la inceput

O cert.....si ii spun la nesfarsit...ce e, de ce nu e bine....si ca face buba. Si palmuta de rigoare peste manute sau la fund.....Dar cand o cert de multe ori nu se uita la mine, sau se uita si se hlinzeste

Mergi la inceput

Virgi...asa sunt toti copilasii la varsta asta, Alec nu ma asculta ABSOLUT DELOC, toate relele le face, intra in baie si incepe a chitcai: baia! baia! dupa care ia tot ce-i pica in mana si le arunca peste tot, trage de sulul de hartie igienica si il face bucatele, ia spalatorul de wc si isi face de lucru cu el, baga mana in wc... degeaba ii explic ca nu are voie, ca el o tine tot pe a lui... casa toata e un camp de batalie! Astept sa mai cresca, sa ma pot intelege cu el.
Gabi, ti-am mai zis eu, aerul de munte e cauza ! De aceea mananca Daria atat de bine. Ce sa-ti spun, pana si la Buzau Alec manca mai bine ca in Bucuresti...

Mergi la inceput

Arabela, cred ca ma panichez inutil. Daca stau si ma gandesc nitel la anumite manifestari ale copilului( cum ar fi tipete in somn, rontait cu furie diverse lucruri, muscat pe subsemnata de umar destul de puternic) cred ca acestea anunta iesirea altor coltisori

Mergi la inceput

[quote]Originally posted by gabi25

O cert.....si ii spun la nesfarsit...ce e, de ce nu e bine....si ca face buba. Si palmuta de rigoare peste manute sau la fund.....Dar cand o cert de multe ori nu se uita la mine, sau se uita si se hlinzeste

Ei, uite aici cu palmuta nu stiu eu cum sa fac. Inca n-am folosit-o, mi-e teama sa nu faca si ea la fel altor copii, sau mai grav sa mi-o intoarca mie. De ceva vreme i-a trecut, dar pana nu demult cum nu-i convenea ceva ma pocnea peste fata, si n-a vazut la mine asa ceva.
Asa cum zicea si Lyly, cred ca mai avem de indurat pana vor ajunge sa intelega, insa eu vad copii de varsta ei care nu baga nimic in gura, ba mai mult mi se spune, "ahhh, pai facea si al meu copil asa cand era bb, acum nu mai face"
Luana distruge tot, murdareste tot, intinde ce-i bag eu in gura pe geamuri, uneori ia din farfurie si arunca pe jos, de frica sa nu-i le bag eu in gura. Nu resusesc sa mai am casa in ordine. Un adevarat dezastru. Seara muncim amandoi sa spalam dupa ea, iar dimineata in max..juma de ora..se transforma totul.
Azi mi-a cerut niste cornulete din porumb. I-am desfacut punga, le-a varsat in mijlocul casei si a sarit pe ele pana le-a sfaramitat bine. Iaurtul l-a intins pe televizor, sa scape de el. I-am dat bucatele de mandarina, le-a scuipat pe unde s-a nimerit.

Insa este asa de dulce cand imi spune "I love you" ca uit de toate. I-au facut poza la gradi sa i-o lipeasca la cuier, o puteti vedea aici:
http://good-times.webshots.com/photo/2670967350094829256PKdhfy

Mergi la inceput