blugi ...decolorati

blugi ...decolorati | Autor: miruta

Link direct la acest mesaj

Dragele mele , am si eu nevoie de un sfat ....mi-am cumparat o pereche de blugi negri pe care nu am apucat sa o imbrac decat de vreo 3 ori ...i-am patat intr-o zi ( probleme feminine) si , cum sunt super isteata ...i-am pus la inmuiat cu detergent ( nu aveam timp de ei atunci si m-am gandit ca pata sa nu se invecheasca si sa se scoata mult mai greu apoi ) numai ca , pe fuga nu am dizolvat bine tot detergentul in apa si a ramas pe o parte a blugilor pe care a decolorat-o .Acum ,daca cineva cunoaste vreo substanta cu care sa-i pot colora la loc ...i-as fi vesnic recunoscatoare .Parca nu imi vine sa ii arunc ...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Buna.

Daca i-ai pus in detergent normal,fara inalbitor,nu s-au decolorat ci practic a ramas o pata de detergent pe pantaloni.(alba,nu-i asa?)

Mi s-a intamplat si mie,am pus un sarafan albastru in masina de spalat,am folosit prea mult detergent si l-am scos cu doua pete albe.Parce era decolorat.
Dar,l-am spalat din nou fara detergent si petele au disparut,.
Incearca sa-i speli din nou,sunt convinsa ca vei avea succes.Daca te uiti atent la ´´pata´´ si daca o atingi,ai sa vezi ca e putintel mai ´´tare´´.

ladyJ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addiana spune:

daca vrei iti imprumut acuarele fetei mele... nu ies de nici o culoare! de pe hainele albe le scot cu inalbitor, dar de pe cele colorate nu am reusit sa le scot cu nimic!
ce am gasit:
despre cum se spala blugii:
- Blugii nu se inmoaie.
- Se spala manual in apa calda (< 40C). Folositi detergent fara inalbitor si o perie nu prea aspra. Intindeti blugii pe o suprafata plana si periati-i.
- Daca ati hotarit sa-i spalati automat, folositi doar ciclul normal (blugii incheiati si intorsi pe dos).
- Daca blugii au aplicatii de piele, atunci dupa spalare curatati-le cu glicerina si ele vor deveni netede si elastice.
- Toti blugii putin se decoloreaza, insa nu pierd din culoare, iar dupa 2-3 spalari apa nu va mai fi intunecata.
- Se clatesc in apa calda, apoi in apa rece.
- Se storc manual, in pozitie verticala.
- Se usuca, intorsi pe dos, la aer (dar nu si la soare). Nu-mbracati blugii umezi!

diana, denisa (06.07.2003) si raisa (05.03.2006)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jazz spune:

Am sa adaug si eu cateva lucruri. Jeans-i sunt obsesia mea si am invatat cateva lucruri de cand lucrez la "colectia" personala. :)
*Imbracati-i umezi daca vreti sa ii largiti si faceti cateva genoflexiuni (nu glumesc!)
*Daca sunt prea largi fierbeti-i intr-o oala pe aragaz (nici acum nu glumesc). Nu ii bagati la apa fierbinte daca au aplicatii din piele.
*Daca sunt de culoare inchisa si vreti sa ii pastrati asa, nu folositi peria la spalat pentru ca o sa isi piarda din culoare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mess0804 spune:

Aici am vazut in supermarket plicuri cu un praf-vopsea pt haine care se pune in masina de spalat si vopsesti hainele.
www.dylon.co.uk/" target="_blank">http://www.dylon.co.uk/

Cauta si pe la noi prin supermarketuri ceva de genul asta, poate este.

Daca s-ar crea casa fericirii, cea mai mare incapere ar fi sala de asteptare.

Mergi la inceput