Dragalasi poznasi - ian-febr 2004(95)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Monica, tare frumos.

Vic, nu te agita inca, nu esti sigura ca a luat si Sebi. Stiu prin ce ati trecut, imi amintesc, si tot tu m-ai sustinut si pe mine cand Alex a patit la fel. Pneumococul din nas e o nimica toata, a avut si Alex si sa stii ca a mers asa un an intreg la gradi pentru ca nu am stiut ce avea. Nu se da si exudat nazal. Noi l-am descoperit ca ne innebuneau cu polipii, si cand s-a constatat ca nu are polipi, s-a gandit madam dr sa vada si un exudat. Si aia mai mult la insistentele mele, ca stiam de la Adriana ca Rares patise la fel.
Streptococul din gat insa e o belea, doamne ajuta sa nu fi luat Sebi nimic.

Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si BB Andrei Serban (31.08.2007)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mav spune:

Neatza!
Roxana, sunt f periculoase si www.medfam.ro/books/abcvaccin/pneumococ.htm" target="_blank">infectiile cu pneumococ (=Streptococcus pnemoniae) si ni s-a spus sa luam in calcul vaccinarea cu www.emea.europa.eu/humandocs/PDFs/EPAR/Prevenar/H-323-PI-ro.pdf" target="_blank">PREVENAR .
Probabil ca maine vom reusi sa mergem la un lab., insa nu stiu ce sa zic despre vaccin....?!

Mami de Sebi (04.02.2004)

www.youtube.com/watch?v=RYMC822iT4I" target="_blank">CITY OF ANGELS
"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)

Mergi la inceput

Vic, exact asta a avut Alex cand avea 2 ani si l-a purtat aproape un an intreg. Racea des, si facea complicatii, trebuia sa ii dau mereu antibiotic. Ca atare, streptococul ala afurisit s-a imunizat la orice antibiotic si cand i-am facut antibiograma era rezistent la orice se putea da, mai putin la ceva injectabil care se facea numai in spital. Asa ca pediatra a decis sa nu il facem si sa mai aseptam, mi-a explicat ca nu e contagios prin simplul fapt ca e purtattoare, trebuie sa se si activeze printr-o raceala.

L-a purtat inca vreo 4-5 luni dupa ce l-am descoperit, insa am tinut-o acasa vreo 3 luni ca era vara. In toamna a mers la gradi asa, i-am facut un fel de vaccinare locala cu IRS19. Abia peste 2 luni a facut o raceala si atunci am refacut antibiograma, si cum era sensibil la Augmentin l-am tratat cu antibiotic. De atunci eu ii fac mereu exudatul nazal, desi nu mi-l cere la gradi, si nu i-a mai iesit niciodata.

Am citit articolele, Alex a avut numai reactiile non-invazive, de regula sinuzite si mai rar bronsite. Imi amintesc insa ca Arturicii au avut acelasi pneumococ, parca Yan a fost mai rau, si au facut mult timp tratament, daca nu cumva cu 2 tipuri de antibiotic. Apoi au facut vaccinul cu pricina.

Ceea ce voiam sa iti spun era ca acest pneumococ este mai raspandit decat iti imaginezi, parintii colegei i-au facut ocazional exudatul nazal, dar sunt sigura ca sunt o multime de purtatori in colectivitate. Cand a fost vorba de Rares al Adrianei, stiu ca ea banuia ca l-a luat de la gradinita mamei ei, pentru ca el nici nu mergea la gradinita. Poate reusesc sa dau de ea si sa iti mai povesteasca cum a fost si la ei.

Rox ,

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adlemi spune:

Astazi a aparut in Adevarul articol despre cazul nostru vs Miloiu.
Din pacate nu este in editia online asa ca nu o sa-l puteti vedea.
Dar cand voi avea timp o sa-l transcriu aici.
In alta ordine de idei, Evenimentul Zilei a deschis azi campania "Spitalul dauneaza grav sanatatii". Ar trebui sa apara si acolo un articol...daca nu se razgandesc.
Va tinem la curent.

Adlemi si Andrei(24.02.2004)
http://community.webshots.com/user/adlemi105

http://craiustefan.3x.ro/

http://www.dropshots.com/adlemi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_risnov spune:

Buna!
Sunt aici mai mereu, dar fara sa am prea mult timp de scris...

V-am vazut ca discutati de pneumococ. Noi am avut urmatoarele experiente: la 2 ani si 5 luni Rares a facut o raceala urata de tot cu niste muci vreeeeeeeeerzi si grosi de care nu mai scapam. La exudat nazal i-a iesit streptococul pneumoniae si era sensibil la claritromicina. Atunci i-am dat Klacid 10 zile si la repetarea exudatului dupa tratament a iesit negativ. Atunci Rares l-a luat sigur de la gradinita mamei unde mersese o sapt. cand noi eram in concediu la Paris, in mai 2006.
Si acum il avem... Tot muci si tuse, dar nu f. grave. Insa nu mai treceau. Am facut exudat nazal si faringian la Medicover si a iesit iar pozitiv streptococ pneumoniae in nas, super rezistent la antibiotice. E sensibil la trei antib care nu se dau la copii. Am repetat la Medlife si azi am luat rezultatul: acelasi ca si la Medicover, doar ca de data asta ni s-a indicat din nou claritromicina la care carcalacul este usor sensibil. Am inceput din seara asta Klacid, 10 zile. Revenim cu vesti dupa tratament.
Sigur comunitatea este de vina... Dar ne facem noi puternici si fortosi.

Sanatate multa tuturor piticilor!

Mergi la inceput

Adriana, asa a fost si la Alex, dar dupa ce l-am lasat in pace o perioada s-a mai sensibilizat putin. Noua ne zisese pediatra sa il lasam in pace daca nu se manifesta. La voi din pacate inteleg ca se cam manifesta, dar daca ai avea cum sa faci o mica pauza de colectivitate sa isi refaca Rares sistemul imunitar poate il mai biruiti. La noi a mers, dar stii cum e, fiecare copil e diferit.

Vic, o fi vreo epidemie, nu ai cum sa iti dai seama ce are copilul, poti suspecta o simpla gripa. Tu l-ai imunizat pe Sebi cu Bronhovaxom? La noi a mers binisor. Si sprayul ala IRS19 a fost bun.

Rox ,

Poze

Mergi la inceput

Sa ne traiti Andreiuti si Andreiutze, sa aveti numai bucurii, sa fiti sanatosi si norocosi!

mamicutze Andreea, sa fiti sanatoase si sa va bucurati de puii vostri! Sa va traiasca si taticii Andrei!

Rox ,

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adlemi spune:

La multi ani Andrei! La multi ani Andreea!
Sa fiti sanatosi si norocosi si sa va dea Dumnezeu toate lucrurile bune in viata!

Adlemi si Andrei(24.02.2004)
http://community.webshots.com/user/adlemi105

http://craiustefan.3x.ro/

http://www.dropshots.com/adlemi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babee spune:

La multi ani de Sf.Andrei tuturor sarbatoritilor.Multa sanatate si impliniri

-----------------------------

Gabriela, Phillip si Rebecca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mav spune:

Buna, fetelor!

La multi ani si din partea noastra, pt toti Andreii si toate Andreutzele noastre, sa ne traiasca!

Nu am reusit sa ajungem la analize cu Sebi... trebuie sa-mi fac eu timp si e destul de greu in perioada asta....

Am pus cateva www.flickr.com/photos/12628432@N06/" target="_blank">poze de la serbarea lui Sebi, de saptamana trecuta. Nu stiu de ce nu au iesit prea bine...

Temerile mele s-au adeverit, am o infectie urinara urata, care s-a agravat pt ca la analizele pe care le-am facut acum 2-3 sapt., la Synevo! nu mi-a iesit nimic, desi aveam toate simptomele inca de atunci... si abia acum am descoperit care era problema, insa la alt lab (Sp. Militar)... Nici nu mai stiu la care dr si la care lab. sa mai merg aici, la Cta, parca toti/toate sunt o apa si-un pamant (din punctul meu de vedere)... sunt foarte suparata...
Deja sunt pe tratament cu antiinflamatoare, antibiotice (Augmentin si Gentamicina) si anti-...candida (nu-mi aduc aminte cum se numeste medicamentul, oricum numele conteaza prea putin, dar toate medicamentele pe care le iau acum sunt contraindicate in sarcina)... Inca nu ma simt bine deloc (dr chiar a vrut sa-mi dea concediu medical, dar am refuzat, caci oricum nu-l puteam lua acum)... dar macar nu ma mai doare rinichiul drept (care-mi facea probleme de cateva zile)...
Ma rog atat de mult sa nu fiu insarcinata (ma stiu cu musca pe caciula)... si sa-mi vina cm... dar mai am de asteptat vreo saptamana... Mi-e ingrozitor de frica...

Va pup!

Mami de Sebi (04.02.2004)

www.youtube.com/watch?v=RYMC822iT4I" target="_blank">CITY OF ANGELS
"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)

Mergi la inceput