Sa imi explice si mie cineva...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Theiuta spune:

quote:
Originally posted by iuliana_2007

Eu la varsta de 13 ani am fost diagnosticata cu leucemie in prima faza.
Mama mea era in spital pe atunci foarte bolnava si eu fiind foarte palida in ultimul timp,pierdeam foarte mult par,capacitatea de a gandi era mai redusa in conditiile in care eu eram printre cele mai bune elevi din clasa,sangeram,aveam o durere sub coaste,mama a zis ca trebuie sa fac un set de analize.
Mama cand a auzit ce problema am va da-ti seama ce a fost in sufletul ei.A fost un an crancen,nici nu vreau sa va spun prin cata suferinta am trecut.
A incercat sa ascunda de mine boala dar am aflat la farmacie ce scria pe reteta pt ca nu intelegeam scrisul.
Imi aduc aminte ca atunci cand mi-a spus farmacista despre ce este vorba am izbucnit in plans si pana acasa am plans in continuu.Mama a incercat sa ma imbuneze dar m-am inchis in camera mea si 2 zile nu am vrut sa ma ating de mancare.Ma vedeam numai moarta,e cumplit.Mama plangea si ea pe o parte...
Incet incet am inceput sa ma obisnuiesc cu ideea si sa lupt cu mine si cu boala care era...greu.
Eu stateam la tara pe atunci,mama punea de toate in curte,am mancat totul natural,la gramaj,urmarea ca mancarea sa aiba destule vitamine,sa fie bogata in de toate.Imi facea mancare separat pt mine.
Ma rugam la Dumnezeu zi si noapte sa ma vad si eu femeie maritata,cu copii si sotul meu.Mi s-au cariat si foarte multi dinti atunci.
Nu m-am plans niciodata cat de greu imi este.Am considerat ca Dumnezeu ma pune la incercare sa vada daca il hulesc.Dumnezeu m-a ajutat.A fost cumplit.
Dupa 3 ani si ceva am aflat ca sunt vindecata.Nu imi venea sa cred si am mai facut 2 seturi de analize sa fiu sigura de asta.
Acum sunt ditamai omul,am familia mea.
M-am maturizat foarte mult in acea perioada.

Eu am fost destul de mare si mi-a fost greu dar copii mici...offf Doamne.Sa ne fereasca Dumnezeu de asa ceva.

"Cand vrei sa lauzi un copil lauda-i faptele, nu-l lauda pe el.
Facand astfel vei incuraja comportamentul, nu mandria."

Waw, Iulianatoata stima si tot respectul pentru tine, pentru curajul tau si pentru felul in care ai pus problema atunci...bolnava fiind.Cutremurator, dar incurajator, totodata...

Theiuta

Mami si Nicolas

Sanatosi sa fim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Se cheama "noroc" sa nu faci boala. Si "minune" sa te vindeci. Noroc insa ca se mai intampla si minuni! Si, cand se imbolnaveste un bebelus sau un copil este, pur si simplu, absurd. Se intampla, din pacate, si lucruri absurde, inexplicabile.
Sa fim cu totii sanatosi si sa ne ajute Dumnezeu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana_2007 spune:

Ii multumesc lui Dumnezeu in fiecare zi ca sunt sanatoasa.
De aceea cat am fost insarcinata am avut grija ca totul sa fie bine,ca fetita mea sa nu aiba astfel de urmari.
Dar nu vreau sa straiesc toata viata cu frica asta si prefer sa ma bucur de copilul pe cu tot sufletul.
Credinta in Dumnezeu ajuta mult.Indiferent de cate necazuri avem sa nu uitam de El...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

La fel ma intrebam si eu cum se poate ca nepotica mea sa se nasca cu cancer mai ales ca mama nu are.Chiar nu mai auzisem la nimeni asa ceva pana s-a nascut ea.
Si ce ma scoate din sarite cel mai mult e ca tratamentul menit sa ii salveze viata ar putea sa o omoare mai tarziu, cauzand leucemie.

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

Eu asum ca aceste boli(majoritatea) ca fiind cauza radiatiilor nucleare ale "faimoasei" Centrale Termonucleare de la Cernobil.
poate ca o sa spuneti ..dar au trecut 20 de ani de atunci...poate ca or sa mai treaca 20 si inca vom plati cu vieti acea catrastofa.

monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aidaciolac spune:

quote:
Originally posted by principe

Eu asum ca aceste boli(majoritatea) ca fiind cauza radiatiilor nucleare ale "faimoasei" Centrale Termonucleare de la Cernobil.
poate ca o sa spuneti ..dar au trecut 20 de ani de atunci...poate ca inca or sa mai treaca 20 si inca vom plati cu vieti acea catrastofa.

monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117

Mey principeso ca si eu tot asta banuiesc si din cate am inteles cand a fost razboiul la sarbi , au venit americanii si nu stiu cu ce au dat si se pare ca eu le-am prins pe amandoua .

Aida - mama de pisica mica.

nov2006 , vara2007 , septembrie2007

Matza Emma in actiune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monixy spune:

quote:
Originally posted by Oliv75

theiuta,
sincera sa fiu initial nu am vrut sa raspund subiectului deschis de tine dar as vrea sa fac cateva precizari.
Nu poti controla lucruri care sub nici o forma nu depind de tine. Nu poti controla suferinta si e foarte greu sa nu-ti fie frica de ea. Dostoievski (daca nu ma insel) spunea ceva de genul "Trecand printr-o suferinta adevarata si autentica chiar si idiotii au devenit inteligenti. Acest lucru stie sa-l faca suferinta".
In general, cel care nu a suferit e mai dur , mai insensibil fata de suferintele altora.
Am gasit un citat frumos, Papa Ioan Paul al II-lea scria "Suferinta e prezenta in lume pentru a face sa se descatuseze iubirea, pentru a face sa se nasca fapte de iubire fata de aproapele nostru".

extraordinar de frumos raspuns

pe mine ma depaseste problema cauzelor suferintei umane , singurul lucru cert pt mine e ca o viata spirituala (orice religie sau credinta) poate transcende suferinta .

"ideologiile ne separa , visele si suferinta ne unesc " Eugen Ionesco

si inca o adaugare :foarte multe boli grave nu se pot depista oricate teste si examene ar face gravida in timpul sarcinii , asa ca urasc textele care incep cu "pt conceperea unui copil sanatos trebuie sa....." . nu zic ca sunt inutile recomandarile, ba dimpotriva , insa nu ofera certitudinea aia de 100%.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana_2007 spune:

Tu ca mama poate esti perfect sanatoasa dar respirand aerul plin de toxine,mancand legume care defapt nu mai sunt legume si sunt doar culoarea si aspectul de ele,mancarea aia din magazine care este plina de E-uri,vietatea aia micuta din pantecul tau cum crezi ca primeste toate astea?Corpuletul lui mic cum ar trebui sa reactineze.Nu mai zic de tutun si alcool care sunt devastatoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicopuscasu spune:

Si eu ma intreb uneori de ce viata e asa de crunta cu unii, de ce trebuie sa sufere suflete nevinovate.
Nici gand ca este vorba de pacatele parintilor....este un cliseu prost...
Am o colega Nadia care lucreaza ca as. med la Fundeni- pediatrie oncologie, pe scurt cancere la copii....de cate ori vb la tel ma sperie cu cazurile ei, sunt copii mici, sugari, am fost si eu intr-o seara la ea si am vazut de la copii mici pana la fete care se pensau pe hol. Acolo stau internati cu lunile, ti-e mila de ei, de parintii lor care stau acolo cu ei, depasiti de situatie.
E cumplit acolo, poate nici nu va imaginati cati copii sunt internati acolo, sunt sute zilnic.
O sa o rog pe ea sa se inregistreze si sa va povesteasca m multe, ea este in masura sa va dea detalii despre cata suferinta se acumuleaza acolo pe etajul ala.

Cat despre cauze, NU se stie ce declanseaza cancerul exact, sunt multi factori favorizanti, dar de ferit nu avem cum.
Ma gandesc cu groaza la copilasii de cateva luni suferinzi, ma gandesc cata durere acumuleaza in ei, cat or mai tine venele lor la atatea branule, cate lacrimi varsa.
Sunt asa de neajutorati...........

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Iuliana

Adina + Olivia Q1.04

Mergi la inceput