Sa imi explice si mie cineva...

Sa imi explice si mie cineva... | Autor: Theiuta

Link direct la acest mesaj

Buna!
Fetelor(si baietilor)de pe forum, prieteni dragi...explicati-mi si mie ceva, pentru ca mintea mea nu poate, sincer!
Cum ne putem feri de cancer...m-a socat cazul fetitei Lianei, ma socheaza si ma indurereaza peste masura cazurile altor mamici de pe forum...fetelor, chiar suntem condamnati sa traim mereu cu sabia lui Damocles asupra capului....ca poate miine mi se va intimpla si mie, si copilului meu si celor dragi mie? Cum trebuie pusa si vazuta problema.
Eu sunt o fire mai logica, mai pragmatica...stiu ca ca sa nu iei majoritatea bolilor, nu faci anumite lucruri.Chiar si in cazul temutei SIDA, exista metode de a te feri.dar in cazul cancerului...stiu, depinde de tipul de cancer, stiu ca suntem expusi multor conditii favorizante:poluare, stress, tigari, chimicalele din mincare...Dar nu inteleg de ce copiii...

Care trebuie sa ne fie atitudinea fata de aceasta cumplita maladie?
Si inca ceva:exista cazuri de persoane care s-au vindecat, care au invins nenorocita asta de boala?

Theiuta

Mami si Nicolas

Sanatosi sa fim!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

Nu ai cum sa te feresti de cancer Theiuta. Poate doar daca te retragi intr-un sat din munti, bei doar apa de izvor si mananci doar ce e in gradina. Ce cauzeaza cancerul? Fumatul, alcoolul, toxinele acumulate indelung in organism, genetica...
Exista supravietuitori. Sabina Campeanu a fost diagnosticata cu cancer la 6 luni. Tocmai am sarbatorit doi ani de cand s-a intors din Scotia unde a fost operata.
Trebuie sa speram si sa ne rugam la Dumnezeu. Altceva nu se poate face.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisflo34 spune:

Draga Theiuta,

Boala asta groaznica, ca si multe altele banuiesc, nu au explicatii stiintifice, medicale, inca- sper!!!
Nici acum nu stiu de ce boala asta crunta poate lovi si bebelusi nevinovati, desi o varianta ar fi ca sunt de vina pacatele parintilor!

Tot ce vreau sa iti spun e ca, pe mine minunea intamplata cu Sabina m-a adus mult mai aproape de Dumnezeu, acum El e singurul meu ajutor!! Si va ramane in continuare!
Si vreau sa iti mai spun ca, eu fiind Doctor in chimie, cercetator stiintific, avand acces la informatie din belsug, in timpul sarcinii am facut toate analizele posibile si imposibile, teste peste teste, ecografii 3D-4D la cei mai buni doctori din tara asta, doar pentru ca eram o gravidutza cuminte! Nimeni nu a vazut nimic!
Si ma intreb daca imi spuneau, ce faceam?

Sunt multe intrebari fara raspuns!
Important acum e ca Sabina e aici cu mine, danseaza cu tati si Cosmin acum si ca sper ca Dumneze sa o protejeze in continuare!

Multa sanatate!!
Cristina, mama Sabinei
http://sabinac.netfirms.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisflo34 spune:

Si inca ceva: "free of cancer", adica liber, nu vindecat vom fi dupa 5 ani!!!

Doamne Ajuta toti copiii in suferinta!

http://sabinac.netfirms.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

Din pacate nu se poate anticipa, nu ai ce analize sa-i faci, poate doar rmn dar ar tb sa fii nebun sa supui un copil la asa ceva fara sa ai macar o banuiala.

Din fericire exista si succese in acesta lupta crunta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oliv75 spune:

theiuta,
sincera sa fiu initial nu am vrut sa raspund subiectului deschis de tine dar as vrea sa fac cateva precizari.
Nu poti controla lucruri care sub nici o forma nu depind de tine. Nu poti controla suferinta si e foarte greu sa nu-ti fie frica de ea. Dostoievski (daca nu ma insel) spunea ceva de genul "Trecand printr-o suferinta adevarata si autentica chiar si idiotii au devenit inteligenti. Acest lucru stie sa-l faca suferinta".
In general, cel care nu a suferit e mai dur , mai insensibil fata de suferintele altora.
Am gasit un citat frumos, Papa Ioan Paul al II-lea scria "Suferinta e prezenta in lume pentru a face sa se descatuseze iubirea, pentru a face sa se nasca fapte de iubire fata de aproapele nostru".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aidaciolac spune:

quote:
Originally posted by Witchie

Nu ai cum sa te feresti de cancer Theiuta. Poate doar daca te retragi intr-un sat din munti, bei doar apa de izvor si mananci doar ce e in gradina. Ce cauzeaza cancerul? Fumatul, alcoolul, toxinele acumulate indelung in organism, genetica...
Exista supravietuitori. Sabina Campeanu a fost diagnosticata cu cancer la 6 luni. Tocmai am sarbatorit doi ani de cand s-a intors din Scotia unde a fost operata.
Trebuie sa speram si sa ne rugam la Dumnezeu. Altceva nu se poate face.

Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Imperfectul simplu

Nu este chiar corect.
In tot timpul cat am stat prin spital , am intalnit copii bolnavi care proveneau din cele mai diferite medii ... si chiar o fetita nascuta si crescuta in situatia creata de tine .... care in final ...

Din cauza acestei probleme am invatat sa traiesc si sa nu mai intreb "de ce ...". Nu are sens sa imi consum energia cautand raspunsul la aceasta intrebare ... pt ca inca nu este raspuns.
Acum ma concentrez la ziua prezenta , traim din plin fiecare moment si nu mai lasam nimic pe maine.

Sigur ca si eu visez , visez la ziua in care se va acorda premiul Nobel pt gasirea cauzei si a rezolvarii , visez ca Emma este mare si se uita mirata la mine ca nu intelege prin ce pericol a trecut pentru ca ... cancerul este o boala vindecabila.

Dar pana in acea zi sper sa nu mai fie mult ... ca daca va mai dura , atunci va fi vai de capul nostru

Multa sanatate va doresc si zile senine de care sa profitati din plin , ca viata e asa frumoasa ... , dar atat de scurta si noi foarte vulnerabili.

Aida - mama de pisica mica.

nov2006 , vara2007 , septembrie2007

Matza Emma in actiune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theiuta spune:

Multumesc, fetelor!Deci...exista si sperante.
Sa ii dea Dumnezeu sanatate Sabinei si sa fie aparata de Dumnezeu si de acum inainte...

Chiar vorbeam cu sotul meu acum si el mi-a mai dat un raspuns, pe care l-ai spus si tu Witchie: exista si cauze genetice...

Si ma mai intrebam ceva: mai, eu nu am auzit de preoti saucalugari bolnavi incurabil, poate doar putini...oare calugarii tibetani s-or imbolnavi de asa ceva?

da stiu, ca o explicatie a unui crestin ar fi ca pacatele parintilor sau ale cuiva din neam cad pe capul copilului.altii ar zice ca are karma incarcata de fapte rele din vietile anterioare...

Theiuta

Mami si Nicolas

Sanatosi sa fim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

Asta cu pacatele parintilor... pardon.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana_2007 spune:

Eu la varsta de 13 ani am fost diagnosticata cu leucemie in prima faza.
Mama mea era in spital pe atunci foarte bolnava si eu fiind foarte palida in ultimul timp,pierdeam foarte mult par,capacitatea de a gandi era mai redusa in conditiile in care eu eram printre cele mai bune elevi din clasa,sangeram,aveam o durere sub coaste,mama a zis ca trebuie sa fac un set de analize.
Mama cand a auzit ce problema am va da-ti seama ce a fost in sufletul ei.A fost un an crancen,nici nu vreau sa va spun prin cata suferinta am trecut.
A incercat sa ascunda de mine boala dar am aflat la farmacie ce scria pe reteta pt ca nu intelegeam scrisul.
Imi aduc aminte ca atunci cand mi-a spus farmacista despre ce este vorba am izbucnit in plans si pana acasa am plans in continuu.Mama a incercat sa ma imbuneze dar m-am inchis in camera mea si 2 zile nu am vrut sa ma ating de mancare.Ma vedeam numai moarta,e cumplit.Mama plangea si ea pe o parte...
Incet incet am inceput sa ma obisnuiesc cu ideea si sa lupt cu mine si cu boala care era...greu.
Eu stateam la tara pe atunci,mama punea de toate in curte,am mancat totul natural,la gramaj,urmarea ca mancarea sa aiba destule vitamine,sa fie bogata in de toate.Imi facea mancare separat pt mine.
Ma rugam la Dumnezeu zi si noapte sa ma vad si eu femeie maritata,cu copii si sotul meu.Mi s-au cariat si foarte multi dinti atunci.
Nu m-am plans niciodata cat de greu imi este.Am considerat ca Dumnezeu ma pune la incercare sa vada daca il hulesc.Dumnezeu m-a ajutat.A fost cumplit.
Dupa 3 ani si ceva am aflat ca sunt vindecata.Nu imi venea sa cred si am mai facut 2 seturi de analize sa fiu sigura de asta.
Acum sunt ditamai omul,am familia mea.
M-am maturizat foarte mult in acea perioada.

Eu am fost destul de mare si mi-a fost greu dar copii mici...offf Doamne.Sa ne fereasca Dumnezeu de asa ceva.

"Cand vrei sa lauzi un copil lauda-i faptele, nu-l lauda pe el.
Facand astfel vei incuraja comportamentul, nu mandria."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theiuta spune:

quote:
Originally posted by Witchie

Asta cu pacatele parintilor... pardon.

Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Imperfectul simplu

Da, Witchie, este o explicatie pe care o dau preotii sau cei foarte evlaviosi, ortodocsii...ei considera ca pacatele cuiva pot cadea pe capul urmasilor pina la a 7-a generatie.De aceea se spune ca trebuie sa incepi rugaciunile prin a-l ruga pe Dumnezeu sa ierte pacatele tie si ale neamului tau.

Este un punct de vedere.

Mami si Nicolas

Sanatosi sa fim!

Mergi la inceput