Copiii din 2002... (39)
Raspunsuri - Pagina 14
Gabbriela spune:
thank you Andrada
am uitat sa spun:
- o felie de paine de 35 de g
- vreo 40 g slaninuta cu carnita "caiser" sau cum se cheama aia
- cerealele sunt honey nut cheerios alea cu miere
PS: in general mic dejun e ou cu carnaciori, paine in ou, pateu cu paine si lapte, begal cu branzica si feli de carnat uscat.. si doar sambata si duminica primeste cereale cu lapte... la fiecare mic de jun are o cana de lapte sau de suc de portocale natural.
Sanatate si numai bine
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.4shared.com/dir/4242034/d653560a/sharing.html" target="_blank">
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
khristin spune:
Hai ca m-ati facut si pe mine curioasa, am masurat-o si cantarit-o pe Yasmine si are 117 cm si 22 kg. E cea mai inalta de la gradinita, am pus-o baschetbalista o facem
La Multi Ani sarbatoritilor
Va doresc o saptamana usoara, pe mine ma incearca o gripa cred cu o durere oribila de cap.
Cristina
noi, www.flickr.com/photos/khristin107/sets/" target="_blank">poze mai noi si Paris & AOB
sinzi_ana spune:
Am facut al 2-lea test...tot negativ...sotul era de-a dreptul dezamagit...eu mi-am pierdut parca din entuziasm......
Andrada, multumesc de sfaturi!!!! Sa stii ca ai dreptate...David mananca foarte multa carne in defavoarea altor alimente...
Lactatele nu ii plac, ii fac sila, asa ca am renuntat sa ii mai ofer (ii mai ascund prin sandwich-uri niste branza care se intinde, sau smnatana prin ciorbe...mai bea un pahar cu lapte si cacao...dar cam atat!!!)
Cred ca e vina mea ca nu prea am imaginatie cand gatesc si prefer sa gatesc ceva pt cel putin 3-4 zile...(in general tocanite si ciorbe)
In seara asta am facut mamaligutza!!!
Deci carbi se gasesc in fainoase???
It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation
Sinzi, Radu si David psihologul
: varsta, poze, 3000km prin Romania
Andrada spune:
in fainoase sint numa carbi:)
Bogate in carbohidrati sint:
dintre fructe: banana si fructele uscate (poti incerca stafide)
legumele: cartofii, fasole, mazare
Mai poti incerca smoothie cu lapte (d-alea organice) eu ii dau d-alea de baby ca alea mai de adult sint prea mari.
Marcu mai maninca pancakes (clatite) cu nutella (milioane de carbi) sau cu dulceata.
Budinca cu orez,
Eu n-as insista cu laptele sau brinza atita timp cit isi ia calciul din altceva (sucul de portocale cu calciu e f bun-tropicana)
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
Andrada spune:
testul ala era destul de sensibil sa prinda 5 zile intirziere ca parca sint mai multe tipuri,
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
sinzi_ana spune:
Ruxij, v-ati hotarat pana la urma ce suma ii aduce zana maselutza??
Apropo de dinti...mi-a spus o prietena (care e stomatolog) ca daca copilasiilor li se rup dinti e bine sa ii tineti in lapte pana la dentist caci apoi se lipesc la loc!!!!!
Noi am avut vedere la coaste dintotdeauna!!! Daca as putea sa ii transfer cateva kg de la mine ce bine ar fi!!! haha!!! As slabi rapid!!!!
M-am mai linistit un pic cu greutatea...da!!!!
Nicoleta, chiar vroiam sa iti spun, v-ati mutat in Tuvalu?? hihi...am vazut ce "fancy" steag ai !!!!
Daca chem bunicile la ingrasat copilul, sunt sigura ca voi slabi si eu (de stres) asa ca se alege lucru bun de ambele parti!!! PArtea proasta este ca ma blochez cu ele aici cel putin 6 luni!!! Si nu am nici una mai breaza ca sa treaca repede cele 6 luni!!!!!
David la 4 luni avea un dinte!!! hihi....Pana acum nu se misca nici unul...dar vom vedea!!! Cand aflam ce e in burtica???
Elena, m-am amuzat cu negociatul lui George!!! Si David face la fel...deja cand deschide subiectul mi se "shut down" mintea instant!!!! Eu incerc acum recompensa cu banii...pentru fiecare "fapta buna" ii dau cate un banut (nu conteaza cat de putini) si el stie ca la o anumita suma isi poate cumpara ce vrea...cu cat asteapta sa se stranga mai mult cu atat va putea cumpara ceva mai scump...pana acum a strans vreo 80$!!!!
A primit chiar 1$ de la o babutza vecina ca a ajutat-o cu o sacosa!!!!
Katty, ce mai face Andrei?? Cum e la gradi???
Nina, frumoase poze si frumoasa familie!!! Spuneai ca ne povestesti mai multe ce face Cristina la gradi waldorf...sunt tare curioasa!!!
Alina, nu ne pui poze cu balerina?? Si prietena lui David face balet si sunt tare dragalasi...am fost si la un show al ei!!!
Gabb, tu mereu ai idei bune cu meniuri...mai da-mi si mie cateva...ca sunt intr-o asa pana!!!! Si ma streseaza tare si ca trebuie sa ii dau pachet la scoala...nici nu stiu ce sa ii mai pun!!!!
Cristina C, dar stiu ca te apuci de treaba nu gluma!!!! Eu de abia am timp sa spal vasele......noroc ca ma ajuta si sotul!!!
It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation
sinzi_ana spune:
Testul e un "first response" cica poti sa il faci in prima zi...oricum mai am unul...
Am incercat si eu sambata cu clatite si pt prima data a mancat si David (pana acum nu ii placeau!!!)
Sucul de portocale nu prea ii place...in schimb e fan sucul de mere!!!
Eu ii cumpar lapte organic (horizon) la cutii mici cu pai cu ciocolata si ii dau la gradi...nu stiu daca le bea sau ajung la gunoi...dar imi fac datoria...cu smoothie vine inapoi nedesfacute si tre sa le arunc pt ca au stat prea mult afara din frigi...
Nuttela nu ma risc sa cumpar ca eu sunt in stare sa mananc un borcan intreg odata!!! hihi...atat de mult imi place si ma tenteaza mai ceva ca un imens magnet in frigider!!!!
David e copilul ciorbelor si copanelor...hihi...de maine schimbam radical meniurile!!!!!
Fetelor, copii vostrii dau inapoi o palma daca primesc???
David este non-agresiv, si l-am invatat sa "parlamenteze" daca este lovit, foarte rar impingem...
Dar...de cateva zile mergem intr-un parc unde vin f multi copii (majoritatea romani) care - printre altele - se mai bat intre ei...
La inceput David mereu venea bocind la mine si nu ii asculta nimeni explicatiile, dar acum am vazut ca a devenit tare bataios...Nici nu caraie daca primeste una o da inapoi fara prea multa vorba...si nu se supara nimeni!!!!! Apoi se impaca si se joaca iar cu toti!!!
Eu nu prea stiu cum sa reactionez...nici o mamica nu atrage atentia copiilor (eu la inceput incercam sa ii despart sa le explic, dar m-am lasat pagubasa ca sunt singura care o face si nu ma sustine nici un parinte)...
Copiii nu sunt rai...sunt copiii draguti, numai ca se mai caftesc din cand in cand...
Oare sa il las sa dea inapoi?
Gabbriela spune:
sinzi iti sc ce manca julian, dar iti faci singura maniurile, ok? Incearca un fruct, o vegetala, o felie de paine, o cana de lapte sau suc de portocale , carne - zilnic
- carne de pui, pork, vita, fie prajita la tava la cuptor, bbq, fiarta, pane "snitzel de pork sau vita"-pui pane.
- clatite "romanesti sau mericanesti"- cu miere, smantana sau gemuri, sosuri de branza.
- pireu, cartofi fiert, salata de cartofi, cartofi pai
- orez inabusit, pilaf cu pui-port-vita, sau vegetale sau simplu
- ciorbite de tot felul, dulci, acre, supite
- fructe proaspete, preferate banane, mere, struguri
- carnati, caizer, pate
- paste fainoase sub diferite forme
- frcute de mare
- spanac
- si preferata lui salata de beof "unoeri si la scoala cere asa ceva"
la scoala primeste asa zilnic alternez cutia de lapte cu cutia de suc de portocale cu calciu.. nu ii dau lapte cu cacao "mult prea mult zahar in el" - fructele iara le alternez zilnic, si vegetalele la fel.
- paine cu pate si cu unt, o jumatate de mar, cativa morcovi mici
- paine cu parizer, jumatate de banana
- paine in ou, struguri
- gril cheese s.
- burito "cu fasole si carnita facut in casa"
- paine arabeasca umpluta cu pui si cu branza galbena
- paine cu pateu si cu caizer
- paine prajita cu branza crema
- clatite cu smantana si vegeta
- ce zici de crutoane, rosi mici si ranch; "ii place tare"
- crenvusti taiati in bucatele de 3 cm si crestati la capete, prajiti in putin ulei, orez langa si sos de rosi
- hot packet cand mie lene de facut pachet, ala cu cheese si ham
- mini pizza cand mie lene de pus pachet
PS: nu uita langa fiecare mancarica deasta, fructul si vegetala si cutia de suc sau de lapte.
Pofta mare.
Sanatate si numai bine
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.4shared.com/dir/4242034/d653560a/sharing.html" target="_blank">
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
Dodo-pui spune:
'neata tuturor am intrat sa trimitem si multa sanatate.Noi alergam pe la recuperari.
La capitolul"vedere la coaste"asa e si Bogdi dar asta-i rasa iar de mancat mananca orice i-am facut toate analizele sunt ok si acum m-am potolit.
La capitolul dinti noi la un an aveam 2 iar acum nu se clatina nici unul vom vedea ce o urma.
O zi buna tuturor.
Gabi mami de Bogdanel-Andrei(29.10.2002)
Nicoleta spune:
Salut.
Daca tot se vorbeste de alimentatie... Eu evit sa ii dau lui Stefan mezeluri (rar mancam si noi carnati, salam sau alte carnuri, parizer evit sa ii dau), apoi sucuri din comert nu ii dau decat cand suntem la cineva sau la o pizza (adica raaar, prefer sa ii fac eu acasa, la storcator). Pate cred ca a mancat de 2-3 ori acasa in viata lui (aseara mi-a fost mie pofta si am luat un borcanas, scria pe el ca e fara aditivi si fara coloranti, amelioratori...), o fi mai mancat pe la gradi. Apoi dulciuri ii dam tot asa rar (uneori ii dam iaurturi cu fructe, la care nu renunta, in defavoarea batoaneloe Nestle sau a mai stiu eu ce, tot dulce).
Ii plac sucurile de fructe, incerc sa i le dau mai pe stomacul gol (am avut o perioada in care ii dadeam la trezire, dupa-amiaza, 300 ml, dar acum... mai rar). Ii plac laptele si produsele lactate (branza, cascavalul, iaurt simplu si natural...dar branza topita nu cumparam, ca nu e sanatoasa). Ii mai plac fructele uscate (caisele sunt preferatele lui). Mananca si ciorbite, si mancarici (ghiveci), si friptura ii place, si oualele, si pastele cu sos si carne... Insa legume crude sau fierte... nu se atinge de ele. Eu evit sa prajesc, mai mult fierb sau fac gratar.
Si eu as fi in mare dilema daca ar trebui sa ii pun pachetel la gradi.
Sa va spun ce a mancat ieri, dimineata 250-300 ml de lapte cu cereale de bebelusi (ii iau si fara zahar, dar si cu zahar uneori) (este laptele pasta care de vreo jumatate de an nu lipseste dimineata), apoi micul dejun la gradi. La pranz o ciorbita si friptura cu pilaf, apoi o gustarica dulce. Mai are si gustarea de dupa-amiaza (acum o ia acasa ca pleaca la pranz), iar inainte sa plece la engleza a vrut mere cu biscuiti (au baietii mei niste gusturi... insa biscuitii sunt digestivi, merele contin calciu si vitamine...), apoi seara a mancat o felie de pate din-ala fara conservanti etc. si un carnat de casa cu piure. La cam o ora, 200 de ml de suc de portocala proaspat stors.
O fi bine, o fi rau... nici eu nu stiu cat mananca la gradi, nici nu am cum verifica, insa stiu ca se compenseaza acasa. Partea rea este ca nu mananca decat rar fructe asa, crude, adica le prefera suc. Mai mananca si banane uneori, insa rar si nu imi pare rau.
Si desi mananca binisor, tot asa scheletic e si el, insa seamana cu sotul, care e slab de felul lui, deci de ce ma mai plang?
Sinzi, AMR 3 zile, eu nu mai am rabdare... suntem singurei iarasi, tati e pana la Salzburg, vine joi. Asa ca timpul va trece repede, vineri e vineri... sambata sper sa fie bine, sa aflam odata ce e...
Si nu fiti mai dezamagiti, trebuie sa va doriti cu adevarat ca sa vina bebe, nu sa dati inapoi la primele teste negative, mai ales ca zici ca luna asta nu asta v-a fost scopul initial... la mine primul test a iesit vag pozitiv cu 3 zile inainte de ziua care trebuie sa fie prima zi a urmatoarei menstruatii (care nici nu a mai venit de altfel...), urmatorul a iesit clar pozitiv in a doua zi de intarziere.
Cristina, vrei sa faceti pariuri?
Katty, lasa ca daca imi amintesc iti trimit un mesaj pe mobil :).
Khristin, unele fete cresc mult pana la pubertate, cand stagneaza sau nu. Eu am fost printre cele pitice pana prin clasa a 7-a, apoi am crescut si cea mai inalta colega era mai mica decat mine cu un cap dupa o vreme... Voi ce inaltime aveti? Eu, 1.70, sotul 1.82.
O zi buna si sa treaca timpul mai repede.
Dimineata erau minus 2 grade prin Centrul Civic. Uf!
Nicoleta 16 plus si Stefan, 4 ani si 9 luni