Bone care pleaca fara sa anunte
Scriu despre asta pt. ca...ma confrunt cu asta.Sunt in cautare de bona(asa cum am mai spus in cadrul unor alte subiecte) si am tot vazut fel de fel de individe recomandate de agentii.Multe dintre ele lucreaza inca si,daca le intrebi de cand pot incepe spun repede:IMEDIAT!Ma pun in situatia mamicilor care nu stiu ce li se pregateste,nefiind anuntate de catre bona ca va pleca.Propun sa facem o lista cu bonele "de pe piata" si cu parerea noastra(a celor care le-am vizionat la agentii) despre ele.Si n-ar fi rau sa vorbim si despre bonele bune(din diverse zone) care raman fara job din varii motive.Cine este pentru?Si daca tot veni vorba,stiti vreo bona buna in sect 4?
ANDREEA GEORGIANA,mamica de Thea Antonia... frumusica(28.03.2006)
http://community.webshots.com/user/andreeageorgiana
Raspunsuri
bitza037 spune:
Buna,
Eu chiar intrasem la acest capitol sa vad unde pot gasi un subiect, in care se cauta bone, nu unde se dau exemple negative, ca nu gaseam locul sa postez acolo.
Eu chiar incerc sa-i gasesc mamei mele(pentru ca asa vrea ea) un bebe de care sa aiba grija pentru ca la fetita la care a fost de 2 ani incoace, a iesit bunica ei la pensie,si mama nu se mai duce.Daca vrei detalii despre mama,trimite-mi un PM.
IRINA 
+16

sufletel
irinai spune:
Adica tu, cu alte cuvinte, vrei sa iti faci o baza de date cu bonele existente pe piata, cu recomandarile noastre...
Buna idee, imi place de nu mai pot cand ma ia lumea de fraiera...
ANDREEA GEORGIANA spune:
Nu,draga Irinai,nu vreau sa-mi fac o "baza de date".Sunt situatii,destul de frecvente,in care unele familii pur si simpu nu mai au nevoie de bone,din diverse motive,desi au fost multumiti de serviciile lor.Asadar,din respect si consideratie fata de cea care i-a servit o vreme,sunt dispusi sa o recomande unor alte familii(in cazul in care aceasta isi da acordul).Pe de alta parte sunt familii care habar n-au ce persoana au ales sa le ingrijeasca copilul.Ma refer aici la cele pe care le tot "vizionez" de o saptamana incoace pe la diverse agentii.Majoritatea lucreaza inca(pana-si gasesc ceva mai bun,ca sa nu plece aiurea!) si,cu o nesimtire fara seaman isi barfesc angajatorii in fata noastra,a celor care le intervieveaza.Daca as avea o bona si si-ar cauta fara stirea mea un alt job,i-as ramane vesnic recunoscatoare celei/celui care mi-ar deschide ochii.Tocmai am vazut ieri o bona(exista si in baza de data a agentiilor dar si-a dat si personal anunt,incheind astfel:"nu doresc sa ma contacteze agentiile!").Cui este interesat ii voi spune si numele.Trecand peste fel de fel de lucruri bizare,am intrebat-o unde a lucrat inainte(nu stia exact numele celor la care a lucrat un an!)si de ce s-a incheiat colaborarea?Mi-a spus ca a fost un an la o familie de avocati care aveau o fetita(pe care o adora!!!) si ca acestia au concediat-o afland de la fetita ca d-na s-a plans in parc altor bone de salariul pe care-l primea.No comment!Iar saptamana trecuta (prin agentie) s-a angajat la o familie cu doi copii("prost crescuti si ciudati!")la care n-a rezistat mai mult de doua zile.De ce?Pt. ca erau foarte dezordonati si "imbacsiti" si(atentie!),ca sa o creada pe cuvant "fetele din parc"(adica bonele,urma sa-mi explice),a facut poze si filmulete cu telefonul in casa bietilor oameni pt. a le arata "colegelor" de suferinta.Sotul meu a ramas perplex de tupeul si culmea,de seninatatea cu care ne povestea asta noua,niste potentiali angajatori,in casa noastra.Cum vi se pare?
Despre asta vreau sa vorbesc,despre cum putem evita astfel de intalniri.Eu am o lista(neagra) cu 8 potentiale bone,care isi cauta...fraierii(ca despre asta este vorba in esenta!).Le-am gasit la doua agentii,carora nu le voi da numele(decat in cazul in care sunteti interesate).Sper ca am fost coerenta,avand in vedere faptul ca scriu cu pitica pe genunchi.
linasobolina spune:
Parerea mea este ca daca esti atat de sigura de "calitatea" bonelor incercate sa le pui asa cum fac toate mamicile, pe lista neagra si atunci toata lumea se va feri de ele.
Insa, daca ai citi din subiectele din forum ai vedea ca o bona nu o alegi batand din palme si ca este greu sa gasesti o bona buna care sa se mai si potriveasca cu felul de a fi al fiecarei familii.
Dintre elementele pe care le are in vedere o bona sunt in primul rand varsta copilului, zona in care trebuie sa vina si cat timp ii ia sa ajunga acolo, programul si evifdent salariul, restul, e poezie!
Daca tu crezi ca cineva iti va da referinte despre bonele pe care le ai tu de la agentie...
![]()
sau ca it va recomanda bona.......
vorba ceea, ori iti faci baza de date ori estei noua in ale bonelor
ANDREEA GEORGIANA spune:
Da,cred cu tarie ca mai exista oameni corecti si normali care pot da referinte atunci cand este nevoie de ele.Am si primit dealtfel de la o familie de avocati(despre care,atat potentiala bona cat si seful agentiei mi-au spus ca ii pot suna fara probleme).Si da,sunt noua "intr-ale bonelor",intrucat am avut una singura pana acum.Si daca nu se imbolnavea subit as fi pastrat-o pana mergea fetita noastra la scoala si chiar mai mult(daca venea si bb2).
Ha,daca as vrea sa-mi fac baza de date(va ganditi probabil ca as fi cine stie ce agentie?),in niciun caz nu as recurge la o astfel de modalitate.Pt. ca nu mi-as permite decat o agentie profi care isi educa si studiaza bonele si nu le racoleaza din ziar facandu-le un profil psihologic standard,plasandu-le in diverse case si spalandu-se pe cap imediat dupa ce si-au incasat comisionul.A propos,astazi mi s-a oferit o potentiala bona,complet agramata, fara dinti in gura,cu degetele ingalbenite de nicotina si cu unghiile negre.Scuza d-nei de la agentie,care stia exact pretentiile noastre?"N-am vazut-o pana acum".Dar aveam in mana fisa ei,cu prezentarea si profilul psihologic mai mult decat in regula.Mai merg maine la o singura agentie(recomandata ca fiind exceptionala!) si ma voi lasa pagubasa.Traim in Ro si...oamenii nu stiu ce inseamna profesionalism,corectitudine,onoare,constiinta si lista ar fi prea lunga.
ligeea spune:
Chiar daca este o parere subiectiva -ce ei nu-i place poate sa placa altciva nu vad cu ce poate deranja daca si-o exprima
In fond , toate persoanele de pe acest forum asta fac -isi dau cu parerea asupra unor probleme .
linasobolina spune:
Pentru Andreea Gerorgiana
Te rog trimite un mesaj privat pentru ca eu am incercat catre tine si nu se poate Poate gasim o solutie de a comunica si nu numai![]()
ANDREEA GEORGIANA spune:
Linasobulina,nu ai PM activat,asa ca nu-ti pot trimite mesaj.Eu insa pot primi.Multumesc.
ania2006 spune:
Buna,
Zilele trecute erai f suparata pe bonele care pleaca fara sa anunte mamicile de acest lucru. Dar la agentia care plaseaza aceeasi bona la mai multe familii nu te-ai gandit?
Ai rezolvat problema?
Cand ai timp , da-mi, te rog, un PM sa discutam mai multe!
Merci,
ANDREEA GEORGIANA spune:
Ania,sunt la fel de suparata,tot n-am gasit bona,insa imi pun mari sperante(in sfarsit!)intr-o agentie ce pare a fi serioasa.Singura de pana acum.Nu prea inteleg ce vrei sa spui?Agentii care plaseaza aceeasi bona la mai multe familii?Consecutiv sau cum?Nu ai PM.Eu...da.