spitalul ELIAS, orice vreti sa stiti (2)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anaconda2 spune:

Buna ! sunt pacienta dr Tutu de vreo 2 luni de zile . Am 39 de ani si nu am reusit sa raman insarcinata pana acum . Luna asta trebuie sa fac a 3 a monitorizare . Strategia lui pare ca e buna . Imi pare cam distant ,nu-mi da prea multe explicatii, e parca fara chef.., nu stiu ce sa zic . Oare am gresit mergand la el , sa ma las pe mana lui ?am tot citit numai lucruri bune despre el , si nu prea le-am dat importanta parerilor contra . Ce-mi puteti spune mai multe despre el ? ve rog , ajutati-ma cu un sfat .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANNECRISTINA spune:

monik16, dc mesajele mele sunt agresive... pai sa primesc un avertisment cum au primit altii! nu?
da...e greu vad sa iti spui pct de vedere fara sa atragi animozitati din partea unora care au alta parere.
Intentia mea nu a fost nicidecum sa fiu agresiva! Pt ca nu am nimic cu nimeni!
Am vrut sa imi exprim doar o parere, asa cum o faci si tu, cum au facut-o si altele inaintea ta! Atat! Si nimic mai mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

quote:
Originally posted by ligeea

Asta e si ideea mea . Poate ca am facut o comparatie fortata , dar sensul ramane -nimeni , nu trebuie sa fie mai presus de lege
ce a facut Tutu cand i-a spus kay ca in cazul ei a gresit sau ca , mai rau a ascuns un diagnostic ?

din ce in ce mai mult imi vine sa cred ca i-a fost ascuns diagnosticul corect- pe care poate Tutu l-avazut prea tarziu si in ideea ca el nu face avorturi nici nu i-a spus , deci revin ce a facut ?

ca nd Kay a dat tel din Germania , si-a cerut scuze , ceva nu .
Ce face cand pacientele lui sunt DATE AFARA dintr-un spital de stat , de seful lui care face ce vrea ,,muschii lui
S-a revlotat , a facut vre-o sesizare undeva ?
Nu , se complace in situatia calduta pe principiulca si lui ii sunt trecute altele u vederea -pregnylul de x.

De ce mamicile care au avut noroc si au copilasii sanatosi nu fac distinctie intre profesionalism medical asumat si persoane fara coloana vertebrala ?

ligeea

Foarte interesant mesajul asta. Cum ai ajuns la concluziile astea in afara ca ai citit pe forum? L-ai vazut vreodata pe Tutunaru la fata? Ai fost la el la vreo consultatie? Ai fost vreodata internata in elias?

In ceea ce priveste pregnylul mi se pare cea mai mare aberatie pe care ati fost capabile s-o scoateti: face teste pe gravide? teste pe care ia o carca de bani? cine ii plateste carca asta de bani? o companie farmaceutica care poate sa se stearga cu toate testele la fund pentru ca sunt facute fara acordul pacientei, fara stirea ei? Veniti-va in fire. Una e sa povestiti ce ati trait in elias, ce ati vazut cu ochii vostri acolo si alta e sa ajungeti la fabulatiile astea

Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Am spus ca nu mai scriu aici...
Eu m-am referit strict la experienta mea.Am pomenit persoanele care au avut ceva de spus in experienta mea.Eu nu o judec pe Kay.O inteleg.Nu am pomenit de dr.I. pentru ca nu il cunosc.Nu pot spune nimic nici de bine,dar nici de rau.
Eu nu sunt inca mamica.Poate n-o sa fiu niciodata asa pe pielea mea.Asta depinde doar de Dumnezeu.Daca imi va da sau nu.Ce depinde de mine si de doctori s-a facut si se va mai face.
Nu pot sa-mi dau cu parerea de ce asa si nu asa.N-am fost acolo.Si cum bine spunea cineva nu poti sa judeci prin prizma unei singure parti,cand acolo au fost mai multe implicate.Trebuie sa fim obiectivi.Iar acolo unde nu putem sa fim, sa ne abtinem in a emite sentinte.As putea sa zic:Bravo Kay!Mergi inainte!Mergi pana in panzele albe!Fa-ti dreptate...Acum chiar vorbesc in cunostiinta de cauza.E usor sa sustii de pe margine.Ea va face tot efortul,toate cheltuielile de orice.Iar daca nu va iesi la final cum doreste ea(sa plateasca cine e de vina sau sa fie gasit vinovat) voi spune poate,daca ma intereseaza cat de cat"imi pare rau".Fetita are prioritate.Ea este acum aici prezenta cu probleme si care are nevoie de ajutor,de dragoste,de toata atentia.Pot sa spun asa:Kay cantareste bine pierderile si castigurile eventuale(nu ma refer la bani neaparat) si cantareste daca ai energia necesara si suficienta.Nu te descurajez.Dar daca la sfarsit nu va fi gasit nimeni vinovat?Sau prea putin vinovat?Chiar daca tu in adancul tau crezi asta prin toate fibrele tale?
Maternitati infectioase sunt peste tot in tara. Personal care lasa de dorit sau mai rau sunt peste tot in tara.Chiar mai rau.Muuuult mai rau. BB-i cu probleme de sanatate se vor naste si se nasc peste tot in lume...
Si Ligeea dl dr nu face chiuretaje pentru ca iubeste copiii.Si este constient de toate riscurile unei astfel de interventii.Dar acolo unde se impun spune si se rezolva asa incat sa fie bine pentru pacienta. Cate avem tupeul/nesabuinta sa ne luam de gat cu sefii nostri?Nu incercam sa ne descurcam toti in conditiile date cum putem?Aici facem caz mai mare ca este vorba despre sanatatea noastra,despre copii si e firesc asa.Dar poate ca tocmai natura meseriei este muuuult mai complicata decat este pentru un om cu alta ocupatie.Se consuma si alte lucruri in desfasurarea ei.Si nu de natura materiala.Cati dintre medici isi pastreaza sensibilitatea intacta?Pentru ca pentru majoritatea devine o obisnuinta ca o un om sa moara,ca o femei sa-si piarda ovarele/uterulCa si cum ai cumpara o paine sau ai face ceva fiziologic.Si e trist si revoltator...Si atunci nu sunt cu mai mult de apreciat acei care nu uita sa ramana oameni,care sunt alaturi de noi in suferinta,care lupta cat pot sa salveze tot ce pot pana la ultima sansa?Stiu ca nu are nevoie de avocat.Si este trist si urat ca se ajung la astfel de lucruri.Sa pastram totusi un gram de decenta, de intelegere spuneti-i cum vreti.Nu vreau sa jignesc pe nimeni.Chiar nu asta mi-e scopul si nu pentru asta am intervenit.
Numai bine tuturor!

www.flickr.com/photos/14052028@N08/" target="_blank">
nu mor caii cand vor cainii...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ligeea

Asta e si ideea mea . Poate ca am facut o comparatie fortata , dar sensul ramane -nimeni , nu trebuie sa fie mai presus de lege
ce a facut Tutu cand i-a spus kay ca in cazul ei a gresit sau ca , mai rau a ascuns un diagnostic ?

din ce in ce mai mult imi vine sa cred ca i-a fost ascuns diagnosticul corect- pe care poate Tutu l-avazut prea tarziu si in ideea ca el nu face avorturi nici nu i-a spus , deci revin ce a facut ?

ca nd Kay a dat tel din Germania , si-a cerut scuze , ceva nu .
Ce face cand pacientele lui sunt DATE AFARA dintr-un spital de stat , de seful lui care face ce vrea ,,muschii lui
Nu , se complace in situatia calduta pe principiulca si lui ii sunt trecute altele u vederea -pregnylul de x.

De ce mamicile care au avut noroc si au copilasii sanatosi nu fac distinctie intre profesionalism medical asumat si persoane fara coloana vertebrala ?

ligeea

Hai ca deja...
Vorbesti de coloana vertebrala???
Acuzi fara sa fi implicata in vreun fel, fara ca macar sa cunosti personal vreuna din parti?
"din ce in ce mai mult imi vine sa cred ca i-a fost ascuns diagnosticul corect- pe care poate Tutu l-avazut prea tarziu si in ideea ca el nu face avorturi nici nu i-a spus , deci revin ce a facut ?"
Te-ai facut si judecator!
Pai tu arunci omul dupa gratii si apoi arunci si keia fara sa fie vinovat poate, fara macar sa asculti ambele parti, fara proces kiar dc e dupa tine!Gata, "Omul e terminat!", ce mai? Stie ligeea! A facut si scenariul! Fa un film! Sau mergi la ziar si povesteste-le! Ca doar ai fost acolo, stii tu cel mai bine, nu?

"Ce face cand pacientele lui sunt DATE AFARA dintr-un spital de stat , de seful lui care face ce vrea ,,muschii lui
Nu , se complace in situatia calduta pe principiulca si lui ii sunt trecute altele u vederea -pregnylul de x."

Vad ca si asta stii! Ai stat langa el sa vezi cum se complace, nu?
Stii tu ce sesizari a facut?unde le-a facut?
ai fost acolo sa vezi cum reactioneaza???
De ce oare se trezesc unii vorbind in necunostintza de cauza? Ma rog, vorbitul ca vorbitul, dar sa acuzi, sa improsti cu noroi, fara ca macar sa ai calitatea de parte...

Eu cel putin am recunoscut ca nu stiu amanunte, ca nu stiu si nu am cum sa stiu care e adevarul pt ca nu am fost acolo, ca nu sunt una din parti, c nu pot acuza in necunostintza de cauza, stiu decat varianta uneia din partzi! M-am limitat la comentarii de genul:imi pare f rau ca treci prin ce treci, imi pare f rau pt copilas si am povestit ce au insemnat cei 2 medici pt noi.
N-am dat in nimeni cu noroi, nu am aruncat cuvinte grele si nu am emis supozitzii! In loc sa lasi fata sa se linisteasca, sa isi vada de copil (sa aleaga eventual calea unui proces in justitie dc ea considera ca asta tb facut)o alimentezi cu tot soiul de "convingeri" din cele mai diverse!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinouka spune:

Annecristina, mesajul meu nu a fost postat cu scopul de a te contrazice pe tine. Ce mi-ai scris tu pare construit fix de la premisa asta. Ca te-am contrazis, ca nu sunt de accord cu tine, ca mi s-a parut ceva incorect in ce spusesei tu, anterior. Pe urma vorbesti despre persoane care ar fi refractare la gandurile altora. Faci referire la cineva anume de aici, de pe forum? Pt ca aici as putea eu, nu-I asa, sa ma simt vizata, dat fiind faptul ca scrii “Trebuia sa vin sa spun: <Incompetentul, sa plateasca!Puscaria!> si erati mai linistite, mai putin refractare la gandurile altora?” intr-un mesaj care incepe cu o adresare catre mine, nu?
Hai s-o luam mai usor.
Forumul nu este despre tinut partea si despre cantat in struna. Sa crezi ca asta se asteapta de la tine mi se pare absolut aiurea. Poate se asteapta mai multa grija la felul in care o persoana sau alta isi transmite mesajele. Pt ca aici, fara intonatie, inflexiuni ale vocii, privire si alte elemente vitale in comunicarea dintre niste oameni, ceea ce scriem poate fi usor interpretabil, poate capata nuante pe care semnatarul n-a dorit sa le transmita. Cum ar fi agresivitatea, ca tot pomenea monica.
Parerea mea: haideti sa nu transformam o discutie intr-o confruntare intre noi. N-are nimeni nimic de castigat daca ne intrecem in replici ironice, severe, sfichiuitoare la adresa uneia sau alteia.

irina 29 Rares

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by irinouka

Annecristina, mesajul meu nu a fost postat cu scopul de a te contrazice pe tine. Ce mi-ai scris tu pare construit fix de la premisa asta. Ca te-am contrazis, ca nu sunt de accord cu tine, ca mi s-a parut ceva incorect in ce spusesei tu, anterior. Pe urma vorbesti despre persoane care ar fi refractare la gandurile altora. Faci referire la cineva anume de aici, de pe forum? Pt ca aici as putea eu, nu-I asa, sa ma simt vizata, dat fiind faptul ca scrii “Trebuia sa vin sa spun: <Incompetentul, sa plateasca!Puscaria!> si erati mai linistite, mai putin refractare la gandurile altora?” intr-un mesaj care incepe cu o adresare catre mine, nu?
Hai s-o luam mai usor.
Forumul nu este despre tinut partea si despre cantat in struna. Sa crezi ca asta se asteapta de la tine mi se pare absolut aiurea. Poate se asteapta mai multa grija la felul in care o persoana sau alta isi transmite mesajele. Pt ca aici, fara intonatie, inflexiuni ale vocii, privire si alte elemente vitale in comunicarea dintre niste oameni, ceea ce scriem poate fi usor interpretabil, poate capata nuante pe care semnatarul n-a dorit sa le transmita. Cum ar fi agresivitatea, ca tot pomenea monica.
Parerea mea: haideti sa nu transformam o discutie intr-o confruntare intre noi. N-are nimeni nimic de castigat daca ne intrecem in replici ironice, severe, sfichiuitoare la adresa uneia sau alteia.

irina 29 Rares

Tonul mesajului tau a facut ca randurile tale s para un "atac" l adresa randurilor mele d pana acum.
Mea culpa dc te-am inteles gresit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magghyc spune:

Ligeea si Luny,
Cred ca ar trebui sa fiti mult mai moderate in a trage concluzii - nu la adresa doctorului Tutunaru, ci la adresa tratamentului cu Pregnyl.
Haide sa nu panicam lumea: nu e T monstrul de langa Casin care inteapa gravide numa ca sa isi vada numele la ziar, sau din dorinta de a se imbogati...

Inainte de a acuza un doctor ca face experimente pe gravide,cred ca avem datoria morala sa ne intrebam cine are de pierdut daca facem afirmatii atat de grave?
Pai cina sa aiba de pierdut?
Tutunaru? Adica unul care nu ia spaga si nu face avorturi la cerere e un fel de Frankestein care face studii pt bunul lui plac?
Caci dpdv medical, atata timp cat toata lumea stie ca T nu tine fise ale pacientelor, ala numai studiu pt companii nu poate fi numit...

Stiu ca gravidele sunt tare panicoase. Eu asa am fost. De aceea, as vrea sa fac o distinctie intre acuzatiile la adresa comportamnetlui lui T si cele la adresa tratamentului pe care el il prescrie.
Una e sa fie el nesimtit/ocupat/obosit, alta e sa prescrie ceva care iti poate afecta grav copilul...
Intrebarea mea e, pentru ex sau actualele gravide ale lui T: cand ati observat ca pe prospectul Pregnylului scrie "interzis in sarcina" de ce nu l-ati intrebat pe T?
Eu am avut timp am stat cu ochii in PC 2 saptamani exclusiv pe tema asta (pregnyl, ba sau da). Eram disperata. Am citit tot ce mi-a cazut la cautare in "google" - si apoi am recitit ce a scris T pe reclama si mi-am dat seama ca nu vorbeste aiurea...
De altfel, cand i-am povestit lui T ca am mari probleme cu dr de familie din cauza Pregnylului (toata clinica la care am dr de familie s-a declarat impotriva tratamentului, m-am trezit bombardata cu tot felul de acuze la adresa lui T, a Pregnylului etc, cred ca am fost cumva subiectul saptamanii , desi sincer nu imi doream)... T mi-a replicat "da-i adresa mea de e-mail dr tale si ii trimit studiul pe care l-am facut despre Pregnyl". Sincer, nu m-a mai interesat continuarea povestii, deja aveam informatiile necesare ca sa pot lua o decizie.

Eu am facut Pregnyl. Nu sunt medic, dar in sarcina, dupa ce mi s-a dat setul de analize ce apartinea altei paciente (la Fundeni)si pe baza acestor analize s-a tras concluzia ca nu mai sunt gravida (adica ca pierdusem sarcina) am invatat sa verific tot. Ma rog, sper sa scap de norocul de a fi eu mereu, aia 1% sau 2% careia trebuie sa i se intample ceva neprevazut...sa scap de mania verificatului..

Poate ca 3 raspunsuri postate de T pe siteul lui va pot lamuri cum vede T Pregnylul. Daca are cineva nelamuriri, I am here..
Deci, urmeaza citate:

"Intrebare: Buna ziua d-nule doctor.As avea si eu o intrebare care ma framanta: Pregnylul cat timp poate fi administrat in sarcina, in prospect scrie ca esti interzisa administrarea in timpul sarcinii si sunt putin speriata, am facut deja 5 injectii, sunt in 7 saptamani.Va multumesc mult pentru tot ceea ce faceti pentru noi!!!
Raspuns: la 14 saptamani fatul nu mai are nevoie de ovarele materne pentru a-si determina de unul singur soarta (placenta incepe sa furnizeze suficient progesteron incat sa nu mai fie nevoie de cel produs de ovare). de aceea eu consider ca limita pericolului unui avort spontan este cea de 14 saptamani. a propos de interzicerea hCG-ului in sarcina: ati vazut vreodata vreun peste care a murit ca a stat in apa?

....nu am mai copiat intrebarea...
Raspuns: observ cu o oarecare tristete, din intrebarile de tipul acesta, ca acestui pregnyl i s-a acordat o utilitate care frizeaza fantasticul. poate ar fi bine sa intelegeti ca el are DOAR trei mari indicatii: 1. inducerea maturarii ovocitare si a declansarii ovulatiei (in calitate de molecula surogat LH) 2. reducerea riscului de avort spontan in cazurile DE SARCINA cu sangerare in primul trimestru sau in cele cu risc de avort imunologic (prin efectul angiogenetic, imunomodulator si cel inductor al diferentierii trofoblestului) si 3. in cazurile DE SARCINA cu placentatie deficitara, cuantificabila prin rezistentele crescute pe arterele uterine (prin efectul vasodilatator datorat receptorilor LH de pe arterele uterine). restul sunt speculatii si v-as ruga frumos sa nu mai folositi pregnylul in tot felul de inginerii terapeutice, ca de exemplu imediat dupa ovulatie, cand nici macar nu stiti daca s-a produs fecundatia, sau inainte de aparitia sacului gestational IN UTER. chiar nu e o joaca asta...

si uite si un raspuns care pe mine m-a interesat extrem de mult, ref de ce pregnyl si nu Gravibinon
Raspuns: pregnyl (da) pentru ca este hCG (care reprezinta mijlocul de comunicare mama-embrion si pentru ca este vasodilatator, angiogenetic si imunomodulator), gravibinon (nu) pentru ca este doar un amestec de estrogen cu progestativ. adica un fel de apa de ploaie.

Eu o sa am nevoie si la al doilea bb de Pregnyl. (ma bucur nespus ca o sa am fundul praf, dar sa dea Domnul ca asta sa fie singura problema).
Numai Dumnezeu stie daca fara Pregnyl as fi dus prima sarcina la capat ori ba. Tot ce stiu e ca atunci cand am ajuns la T, eram dupa 3 saptamani de sangerare non-stop, ca nu gasisem nici un medic care sa imi dea vreo urma de sansa (fusesem la 2 obstreticieni si 3 ecografisti). Si ceea ce ma termina psihic era ca nu intelegeam DE CE? Cum puteam sa am incredere in tratamentul unui dr care nu stia de ce sangerez?
DE aia am ajuns la T. Ca, desi l-am prins de "n" ori grabit sau ocupat, a stiut ce se intampla cu mine (si mi-a si explicat, intr-o fraza, dar a fost suficient...evident ac am verificat ipoteza lui pe net cat de mult am putut, doar nu era sa il cred asa, pe cuvant...) Cand esti o gravida ciudata, cu probleme, este extrem de linistitor sa stii ca dr. tau a mai vazut zeci ca tine, ca NU experimenteaza pe tine tot felul de hormoni, doar asa, sa faca o incercare. De aceea am scris acest post, in ideea de a le spune gravidelor actuale ale lui T care au indicatie de Pregnyl ca, inainte de a renunta la acest tratament, e bine sa se informeze cat mai complet.

PS: faptul ca T foloseste Pregnyl si restul medicilor nu e un argument nici ca T e mai destept si nici ca restul sunt inapoiati. Cred ca explicatia e lumea medicala in care se invarte T (nu la Elias, ci la desele specializari la care pleaca). T trebuie privit ca un dr care s-a focalizat foarte tare pe infertilitate si sarcini cu probleme. Daca se doreste a se compara cum gestioneaza el medical o gravida, cred ca intai trebuie cautati dr care fac acelasi lucru. (in mod sigur mai sunt..)
Mamaaa, cat am scris!
Gata, m-am oprit.

Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"

Nic cel Mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doinidoini spune:

Buna dimineata tuturor!

Sunt proaspata mamica de fix 7 zile (27.10.2007, orele 22.20)si doresc sa va impartasesc experienta mea vis-a-vis de acest topic: Spitalul Elias.

= moasele sunt cruciale la o nastere naturala, iar la Elias slava Domnului ca sunt moase nu numai competente, ci si foarte sufletiste si dragute, care literalmente te tin de mana si te incurajeaza pe toata durata nasterii. Eu am avut un travaliu mai lung si am prins schimb de ture la moase, deci am avut ce analiza.... Si nu e vorba de spaga, pentru ca eu am dat o atentie la cateva ore dupa ce nascusem deja, deci nu asta a facut-o pe moasa Mariana cea tanara sa fie alaturi de mine cu sfaturi profi si vorbe bune- cine naste natural stie cat conteaza sa ai un psihic bun si sa fii sustinuta moral in travaliu, dilatatie, expulzie, etc

- conditiile de cazare- eu am inchiriat o garsoniera si nu am regretat banii dati: TV, aer conditionat, frigider, baie proprie, curatenie, fara sa mai cotizez ceva extra pentru asta. Eu sunt mai fitoasa de felul meu, recunosc, si de asta ma batea gandul sa ma duc la spital privat. Conditiile de la Elias insa au fost pe placul meu,la bani mult mai putini decat la privat, mancarea buna, in cantitate si gust decente- ca de spital, si nu de restaurant. Singura bila neagra este acordata pentru faptul ca aceste garsoniere sunt in aripa opusa maternitatii, deci treceam prin vreo 2 alte unitati (Terapie Intensiva si Neuro, parca), pana sa ajung efectiv la maternitate, si de acolo mai aveam ceva pana la bb- pentru cineva cu episotomie drumul parea sa fie o adevarata Golgota!!!
Tot fiind asa departe situate garsonierele nu am avut cum sa il aduc pe bb la mine- mi-a fost teama sa risc, ar fi avut contact cu prea multi oameni, plus comatosii de la Terapie, beah...nu mi-am dorit asa ceva pentru bb!!! Poate ca insa asta m-a si ajutat sa ma surmontez psihic si fizic mai repede, iar plimbarile lungi catre si dinspre bb mi-au facut si bine

- asistentele si dr de la neonato- nu am dat aici nici o spaguta macar si s-au purtat foarte dragut cu mine si din ce am vazut asa vorbesc cu toate mamicile in general. Te anunta cand e programul de vizite si de alaptat ca sa poti veni la timp, te ajuta cu alaptatul, iti raspund cu sfaturi la intrebari- unele mai amabile, altele mai serioase, in functie si de firea lor, nu? Dr. Constantinescu a fost neonato la bb meu, dincolo de aparentele de fusta crapata si tocuri mari (noi faceam pariu atunci daca se impiedica sau nu peste bebei cu 20 cm toace in picioare- urat din partea noastra, dar ne hlizeam si noi ca ne simteam umflate si urate, si ea arata ca o floare printre mamici)- asadar dincolo de asta mi s-a parut profi si sigura pe ea cand l=a examinat pe bb, si la externare la fel, mi-a raspuns cu rabdare la toate balivernele mele de proaspata mamica neexperimentata

- conditii pentru bb- mi s-au cerut sa aduc pampers si servetele umede, eu in plus am mai adus si bepanthene. Am adus hainutele mele pentru bb si au fost acceptate, dar la fel de bine erau si mamici care au lasat bb infasati cu scutece de elias, si nu a zis nimeni nimic. La externare mi s-a returnat ce a ramas nefolosit din scutece, servetele si unguent. Bila neagra pentru faptul ca bb nu fost schimbat asa de des cat ar fi trebuit si nici uns cum trebuie cu unguentul adus, astfel incat am venit acasa cu un eritem fesier de toata frumusetea- scuza lor a fost ca sunt multi bebei si nu au timp suficient pentru ingrijirea fizica de rigoare (baita etc)- de aceea ne-au si externat repede, bb fiind OK, ca sa avem grija de el mai bine acasa. Cat am stat acolo nu am auzit discutii de la mamici/ asistente etc daca mai sun probleme cu stafiloci/streptococi, etc, asa cum s-a intamplat in sept cand a venit Sanepidul- dar inca stau cu sufletul la gura si ma rog sa nu fie cazul si la bb meu.

- asistentele care ne faceau toaleta zilnic au fost politicoase si cu rabdare fata de mamicile care se miscau mai greu, daca aveai dureri si le spuneai iti faceau un calmant etc. Totul normal, fara sa ma dea pe spate sau sa imi provoace nemultumiri.

- pe anestezista care s-a ocupat de epidurala mea o las corijenta, pentru ca nu a facut injectia cum trebuie. Am ajuns astfel sa nasc pe viu un bebe de 4100 g, si credeti-ma ca am simtit fiecare gram la nastere!!! Poate nu e vina ei ca nu a prins anestezia- deh, mai conteaza si materialul clientului!!, dar e sigur vina ei ca mi-a facut supradoza si am ajuns la tensiune 6, am lesinat, vomitat, convulsii, etc. Cans eu urlam ca simt tot, in loc sa verifice daca a intepat cum trebuie, ea mai baga o doza in mine...si asa s-a facut ca moasa striga sa imping, infirmiera imi tinea capul cu tavita sa vomit,am intrat in soc, in momentul expulziei si de cateva ori dupa am lesinat de am primit la palme cat nu am incasat eu cand eram mica de la mama!!! In loc sa ajung la salon dupa 2 ore ca celelalte mamici, am stat la reanimare 14 ore, si inca mai am stari de rau de la anestezic si acum, la o saptamana dupa!!

- am lasat intentionat la urma doctorul= da, sunt pacienta dr. T si sunt bucuroasa de asta! Nu vreau sa le plicitisim pe cele care nu sunt pacentele lui- topicul este Elias si nu Tutunaru- cine vrea sa stie experienta mea cu dr. T este rugat sa verifice topicul dedicat lui. Cert este ca nu am simtit nici o discriminare de la nimeni in Elias ca sunt pacienta lui si nu a lui Vladareanu, de ex.

Sper ca nu am omis nici un aspect care ar putea interesa pe cele ce vor sa nasca la Elias- astept intrebari pentru cine mai doreste detalii.

Concluzie: am avut o experienta placuta sa nasc la Elias, umbrita doar de grija cu posibilii streptococi la bb plus efectele groznice ale anesteziei. Am ales Elias pentru doctor si nu vice-versa, a doua nastere tot asa voi proceda, daca T se muta la alt spital, hop si eu dupa el.

Noapte buna la mamici si mai ales la bebei!

http://photos.yahoo.com/varsatoareafloarea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

quote:
Originally posted by Androix

Foarte interesant mesajul asta. Cum ai ajuns la concluziile astea in afara ca ai citit pe forum? L-ai vazut vreodata pe Tutunaru la fata? Ai fost la el la vreo consultatie? Ai fost vreodata internata in elias?

In ceea ce priveste pregnylul mi se pare cea mai mare aberatie pe care ati fost capabile s-o scoateti: face teste pe gravide? teste pe care ia o carca de bani? cine ii plateste carca asta de bani? o companie farmaceutica care poate sa se stearga cu toate testele la fund pentru ca sunt facute fara acordul pacientei, fara stirea ei? Veniti-va in fire. Una e sa povestiti ce ati trait in elias, ce ati vazut cu ochii vostri acolo si alta e sa ajungeti la fabulatiile astea

Andreea

Pentru ca o indicatie suplimentara sa fie aprobata la un medicament, trebuiesc performate o serie de teste, ce trebuiesc ulterior validate. Totul se desfasoara organizat, controlat, in anumiti pasi, cu aprobarile ministerului.
Ca un medic a decis pe pielea lui sa faca niste teste pe o pacienta nu reprezinta nimic - nu are ce castiga din asta.

Pe de alta parte, o acuzatie care se poate aduce este legata de faptul ca medicul a administrat un medicament nerespectand indicatiile produsului. Acesta este o exercitare a actului medical in maniera neprofesionista, indiferent de argumentele pro pentru decizia medicului si experienta lui cu acel medicament.

In mod normal, medicului trebuia sa-i pese mai mult de painea lui si mai putin de gravida, indiferent cati copii au fost salvati prin administrarea de Pregnyl neconform cu prospectul.

Referitor la IR-uri crescute - mi se pare absolut normal sa nu induci panica in mod inutil gravidei, atunci cand ele nu certifica faptul ca fatul este malformat.

Adina + Olivia Q1.04

Mergi la inceput