spitalul ELIAS, orice vreti sa stiti (2)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lid spune:

Buna seara,
am citit cu interes acest subiect si m-am hotarat sa va impartasesc experienta mea legata de spitalul Elias. din pacate nu este una favorabila nici pe departe.
Eu am nascut pe 15 iulie un baietel care Slava Domnului acum este perfect sanatos si in afara oricarui pericol...dar prin cate am trecut.....kay...tot ce ai povestit stiu din proprie experienta ca este adevarat in totalitate. eu am fost tot pacienta dr tutunaru de care nici nu stiu daca sa fiu multumita sau nu...adica: eu trebuia sa nasc cu o luna mai tarziu si cand mi s-a rupt apa... il sun si-mi spune offff sa vedem pe unde te trimit sa nasti ca la elias e maternitatea inchisa....va dati seama ce a fost in sufletul meu cand am auzit asta....in fine ca sa nu mai lungesc am nascut la elias in final dar nu a vrut sa-mi faca epidurala la inceput pt ca mio-a aratat o foaie in care scria clar de vladareanu ca nu are voie sa faca internari si ii era direct adresata lui. Imi zice ok te primesc dar nu pot sa-ti fac nimic, zicem ca ai venit cu dilatatie 9 si nu te-am mai putut trimite pe strada(eu aveam dilatatie 2 cand am ajuns)Nasterea a fost ok pana la urma nu am ce sa zic Bebelusul meu s-a nascut cu bine a primit nota 10!!!la nastere. avea 2.900kk si 52cm deci nu se putea considera prematur in sapt a 37-a. In ace4a seara ni l-au adus la salon totul perfect deci. a doua zi la 6 cand m-am dus sa alaptez mi s-a spus ca bebele meu e la terapie intensiva caa a gemut in noaptea respectiva si i-au pus o masca de oxigen ca sa poata respira mai bine.
De acum intervine in poveste dr CONSTANTINESCU pe care nu o recomand nimanui dar absolut nimanui nici dusmanilor mei!!!! Aceasta persoana ca numai doctorita nu se poate numi a fost la un pas de a-mi omora copilul meu nascut sanatos. I-a facut analize care i-au iesit ok adica normale dar starea lui nu se ameliora din contra.... O intreb ce are...imi spune ca nu se stie ca nu are de unde sa stie e prea mic...si ca analizele sunt gata in 12 zile!!!! 12 zile nu glumesc Starea lui era din ce in ce mai rea in a treia zi masca de oxigen nu mai facea fata si l-au conectat la un aparat de respirat C-pup se numeste cu oxigen lichid. In a 5-a zi m-am dus dimineata si pe pe ecranul care inmdica bataile inimii aparea 51, 32, 120, 64 de fiecare data alte cifre in conditiile in care bataile inimii la nounascut trebuie sa fie peste 120bpm. Intreb speriata ce se intampla si mi se raspunde de catre o asistenta ca nu e nimic nu functioneaza bine aparatul si sa nu-mi fac griji. Peste 2 ore cand vin din nou acelasi lucru..intreb de data asta pe dr Popa care ma asigura ca nu merge bine aparatul. Starea lui se deterioraase foarte mult se albise la piele..era alb de fapt ca varul si se invinetise la abdomen. Dr CONSTANTINESCU de care o sa detaliez mult mai mult in alt mail tipa si-mi spun ca sa fac ce vreau cu copilul sa-l duc unde-oisti daca nu sunt multumita. Cu sotul meu nu a vrut sa vorbeasca absolut delioc am uitat sa va spun. Imi spune ca normal ca s-a invinetyit si ca e umflat ca are SEPTICEMIE. Doamne cand am auzit....am crezut ca nu inteleg....nu imi venea sa cred ce se intampla..copilul meu nascut sanatos cu nota 10! Nu a vrut sa ne dea o ambulanta sa-l transportam ne spune luatil cum stiti eu azi nu sunt la servici...adica era sambta si venise am inteles pt alt motiv. cu mari interventii credeti-ma am reusit sa-l transportam la Budimex unde doamna dr Silvia Costinean careia ii suntem profund recunoscatori i-a salvat viata baietelului nostru. El a ajuns acolo in soc septic adica ultima faza asta este peste septicemie, adica infectia era generalizata in tot corpul ficatul splina erau foarte inflamate si avea tahicardie....adicaaparatul nu era defect cum m-au lasat pe mine sa cred inima lui batea atat de neregulat...i s-a administrat dobutamina pt inima si alte antibiotice...de fapt cele de la leias ii facusera numai rau. Despre analize ca sa va faceti o idee in prima zi dupa nastere avea 262.000mii trombocite...adica normal...in ziua a 5-a cand l-am transportat 12.000! asta este foarte foarte grav. A fost vorba de o infectie foarte puternica dar in 3 zile a dat inapoi a inceput sa manance din biberon si sa vindecat complet. La 3 saptamani si jumatate l-a adus acasa, a luat in prima luna dupa cea iesit din spital 2 kg adica a recuperat complet diferenta si in urmatoarele luni cate 1.5 kg. Acum avem 6.700kg!!! radem si ne jucam frumos cu tati si cu mami.
II multumesc in fiecare zi lui Dumnezeu ca ne-a salvat copilul si doamnei dr Costinean care ne-a ajutat in acele clipe grele si in timpul dansei liber. despre spitalul elias eu pot sa zic ca am fost relativ multumita de sectia de ginecologie, dr tutunaru nu a luat nimic intr-adevar, moasa eu am dat 150 ron asa am vrut dar a fost f draguta asistentele la fel toate chiar.
Despre neonatologie parerea mea e ca nu se poate numi sectie de ingrijire nou nascuti Constantinescu este total lipsita de competetenta foarte necomunicativa sincer nu stiu cum de a ajuns sefa dew sectie....adica am niste banuieli dar...ma abtin...nu sunt legate de ordin profesional oricum. asistentele foarte distante dificile e putin spus cu toate ca eu am fost su[per draguta cu toate nu mergeam cu mai putin de 10 ron pt fiecare chiar si 50 ron am dat ca sa fiu sigura ca se poarta bine cu baietelul meu....si nu cred ca avea vreo importanta sincer ca au fost tot timpul foarte nepasatoare(mi se par mult prea blande cuvintele mele in comparatie cu comportamentul lor)eu nu as mai naste acolo never ever in my life.....si din experienta va spun nu cred ca e atat de imp ginecologul adica e dar in primul rand este important neonatologul. eu nici nu m-am interesat de neonatologie eram fericita ca sunt la dr utunaru cu referinte asa bune incat nici nu mi-a trecut prin cap sa ma interesez de neonatolog si tare am gresit.....
sper ca o sa va ajute cu ceva experienta mea.....le urez si eu mult succes si multa sanatate fetelor care urmeaza sa nasca acolo sile spun din toata inima ca daca mai au timp sa schimbe spital;ul ca acolo daca e copilul bine e totul bine dar daca copilul are vreo problema sunt incapabili sa o rezolve din contra.

http://community.webshots.com/user/alidutza
http://www.cvartet.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carstea spune:

Doamne, fetelor prin ce e dat satreca unei mame.Cand Kay zicea ca mai-iunie au fost luni negre in elias vine Lid si ne convinge ca si iulie a fost la fel.
Am citit subiectul asta cu sufletul la gura in ultimile zile de cand l-am descoperit.Cand mi-am ales doctorul nu exista nimic despre acest spital asa ca n-am avut cum sa ma informez.Iti multumesc Kay in numele mamicilor care urmeaza sa nasca chiar daca unele nu realizeaza binele facut.
Sa-mi spun si eu povestea(cosmarul) mea din ELIAS. AM FOST PACIENTA DOCTORULUI TUTUNARU.Cu analizele la zi si sufletul indoit am stat toata sarcina.Controalele lunare erau grabite dar cine eram eu sa ma plang,nu aveam nici o problema asa ca am zis ca nu e cazul sa ma supar .Bebe crestea ca din apa era in avans cu 3 saptamani si eu eram fericita.In saptamana 34am avut cred o infectie urinara.Sa va spun de ce doar cred:cu dureri l-am sunat pe doctorul meu sa-l intreb ce sa fac, ce sa iau.Imi zice sa iau un algocalmin parca.Daca durerea nu a trecut si aparusera si stari de voma sotul meu zice :hai la spital.Acolo dau de tutunaru care ma paseaza unei asistente sa vada daca am contractii.Nu aveam.IMI ZICE SA MA DUC ACASA.eu il intreb :ce iau ca ma doare rau si ii arat unde ma durea(undeva in spate dreapta jos).El zice:du-te la doctoru de familie cAEU NU-S DOCTOR DE OASE.plec cu coada intre picioare si nu ajung bine jos ca dau iar la boboci .Il sun pe medicul de fam si tampitu imi zice sa ma ung cu fastum gel.
Ce sa va zic ca am ajuns la spitalul universitar unde mi-au facut niste analize si au zis ca e infectie urinara si am tratat-o cu antibiotic
Dupa episodul asta toata familia a tras de mine sa schimb doctorul dar eu m-am incapatanat sa raman la el.
Pe 6 mai la ora 18 mi s-a rupt apa.Eram in saptamana 39 deci ma asteptam.
intr-o ora eram la spital cu dilatatie 2 si lichid verzui.Ma intreba toata lumea pe acolo daca am avut vreo infectie ceva si le povestesc despre durerile de acum 3 saptamani.Ma pune moasa Mariana la aparat si medicul de garda il suna pe tutunaru care zice chemati-ma la dilatatie 8.Acum inceoe cosmarul meu:18 ore de travaliu cu dilatatie mica dar cu epidurala pusa asa ca primele 15 ore nu am simtit mare lucru.Dupa o noapte nedormita (de mine)vine tutunaru la 8 dimineata ma controleaza si zici :nasti pe la 12
LA 11 Bogdan si intreaba de cand sunt acolo dar cine sa mai stie ca doar turele se schimbasera.Ii raspund eu ca sunt de 17 ore cu apa rupta si imi zice:de ce nu impingi?Pai nu stiu cum ca nu mi-a zis nimeni.In sfarsit la 11 45 reuseste Tutunaru venit in ultima clipa sa-l scoata pe rares din burtica cu vacuum si dupa ce ma taie pe mine de 2 ori ca se blocase copilul.scor apgar 9 3920 grame si 55 cm.UN VOINIC
Credeam ca n-am sa mai trec vreodata prin ceva mai dureros dar n-a fost asa.La 40 de ore de la nastere in a doua dimineata pe 9 mI- am gasit bebele la asistente in brate ca nu respira cum trebuie si sughita.Mi-au zis sa-l pun la san dar el sughita si atat ;statea cu ochisorii inchisi.
La ora 12 Rares era intubat ; nu putEa respira singur.Au urmat 4 zile de cosmar in care am sTat la capul copilului meu in timp ce doctorita Popa imi zicea sa ne rugam.Analize peste analize, ipoteze peste ipoteze.In 4 zile cat am stat la elias Ttutunaru s-a interesat o singura data de bebele pe care trebuia sa ma ajute sa-l iau acasa sanatos.Doctorita Popa a stat la capatul lui Rares 36 de ore si a sunat si de-acasa sa vada care e evolutia.
A fost conectat la perfuzii si avea piciorusele pline de ace.Cosmar!Vineri dimineata mi se spune ca au gasit o serie de antibiotice care pareau sa dea rezultate.Puiul meu avea pneumonie datorata unui streptococ luat ori din spital ori din burtica datorita timpului mare in care a stat fara lichid.
Dar intervenise alta problema:era suspect de torsiunede testicul si trebuia urgent operat.Cred ca aici a fost bafta noastra daca pot sa zic asa ca a trebuit sa-l transfere la budimex unde vineri seara a fost operat iar peste3 zile RARES respira singur iar peste inca alte2 zile papa la biberon.
Am iesit din spital pe 25 mai si de atuNci crEstem mari si frumosi si ii multumim lui DUMNEZEU ca ne-a ajutat sa trecem peste toate.
SPER CA NU V-AM PLICTISIT dar n-am stiut cum s-o scurtez .

POZE rares(7 mai 2007)
Am 4 luni /sunt barbat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancasoare spune:

Lid, imi pare rau pentru ce ti s-a intamplat si in acelasi timp ma bucur ca ai postat pentru ca inca mai aveam o urma de regert ca am renuntat la dr. tutunaru si implicit la elias.
Imi dau seama ca toate mamicile, paciente ale dr. tutunaru, au fost indulgente cu comportamentul lui care sincer, e cam lipsit de coloana vertebrala. Inteleg ca la elias e "regatul" lui vladareanu, dar chiar asa acest medic nu reuseste pentru bunul mers al unui act medical sa se inteleaga cu vladareanu? Mie mi se pare ca si din partea lui e lipsa de respect fata de paciente sa le impinga spre compromisuri de genul "spunem ca ai venit cu dilatatie 9". Din acest compromis, gravida a fost singura care a avut de suferit, ca n-a mai primit anestezie.
Si acum o sa mai spun si eu ceva, care nu are legatura cu elias-ul dar are legatura cu dr. Tutunaru, apropos de faptul ca pacientele lui asteapta cu orele la usa: el este cel care incurajeaza consultatiile fara programare (si implicit asteptarile la usa) si tot el baga paciente pe usa din dos in timp ce in fata gravidele stau pe scari si asteapta! Stiu asta pentru ca pe mine m-a scos prin spate, si a bagat pe altcineva in timp ce la usa era "demonstratie". Si a facut asta fiindu-i clar ca face o magarie fata de pacinetel cu burta la gura pentru ca inainte sa ne scoata pe usa din dos, ne-a intrebat pe mine si pe sotul meu daca am facut magarii la viata noastra.

Cat despre sefa de sectie de la neonatlogie, nu vreau sa fac pe viteaza, dar cred ca o calcam in picioare in locul lui Lid.

Bad Dobby!

26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

lid, cand credeam ca nimic nu ma mai poate impresiona... deci sa va spun si eu cu neonatoloagele.

mie nu mi-au spus niciodata ce are Sonia. nu mi-au explicat cu ce dismaturie s-a nascut, nu mi-au spus cum evolueaza starea ei, pe Constantinecu nu am vazut-o la fatza decat in a 6-a zi, cand au descoperit dextrocardia.

nu imi spuneau cum ii ies analizele, imi ziceau ca are oxigen, asa,de control, nu voriau sa-mi zica ce greutate are, nimic.

LA VIZITA NU M-AU CHEMAT NICIODATA. DOCTORITELE FUGEAU EFECTIV DE MINE. adica mi-am luat inima in dinti odata si m-am dus la vizita. si atunci, doctoritele nu ca nu au vrut sa vb cu mine, ci m-au ignorat si au intrat in cabinetul ala al dr. Constantinescu... si am stat 2 ore acolo, pe ceas, pana m-au trimis in salon ingrijitoarele.timp de 2 ore mai scotea cate una capul pe usa si intra la loc. pur si simplu se ascundeau de mine...

ma uitam pe lista cu medicatia care ii era adimistrata Soniei si furam fisele medicale si le citeam. stiu sa interpretez rezultatele analizelor, asa am mai aflat cate cevas despre ea.

in ziua in care am mers la ecografie, atunci abia, tragand cu urechea la ce vb dr. Iordan cu ecografistul am aflat ca nu s-a nascut cu un retard de 2 saptamani cat imi spusesera, ci de 1 luna, ca starea ei e mult mai grava decat stiam, ca oxigenul nu e"de control", ci se invineteste... si multe altele.

cat despre dr. Tutunaru...

mi-a urmarit sarcina de la 6 sapt, si dat fiind ca eu sunt mai simpatica si glumeata si foarte deschisa, mi-a invatat numele, stia cine sunt, ce probleme am, etc. la 14 sapt, cand mi-au fost descoperite IR marite, mi-a recomandat PREGNYL, medicament folosit experimental, fara indicatii pt problemele mele, cu care se fac studii pt descoperirea altor beneficii ale acestuia. si m-am intepat in... posterior din 4 in 4 zile pana am nascut, fara absolut nici un efect al substantei injectate. odata cu inaintarea sarcinii am inceput sa am probleme din ce in ce mai mari. de fiecare data can il sunam, imi raspundea. si il sunam des. pt ca imi era rau des. can am avut ceva contractii (foarte usoare, dar care nu se mai opreau) am mers la spital si mi-a facut monitorizare. cand am avut nevoie sa merg la cabinet fara programare, pt ca mi-era rau, m-a primit. cand am avut nevoie de un sfat, m-a ascultat, uneori nu mi-a luat bani, pt pur si simplu nu aveam la mine, sau ii aveam pe card, etc. dar eu aveam o sarcina cu mari probleme, cu toate ca nu constientiazam ca sunt atat de mari. mi-a facut ecografii la fiecare vizita, m-a linistit cand altii imi spuneau ca e rau, m-a ajutat dupa ce s-a nascut Sonia.

acum partea rea :

in 3 saptamani cat am stat in Elias, a venit o sg data la mine, iar atunci pt ca s-a plans o asistenta ca cer s mi se ia tensiunea prea des. si a tipat la mine.

am stat si eu la cozi interminabile la cabinet.

si, ce e cel mai grav, ir-urile crescute, pt care mi-a dat Pregnyl, aveau o cauza. care? MALFORMATIILE SONIEI. din cauza malformatiilor ei, eu aveam probleme cu tensiunea. de unde stiu? mi-a spus chirurgul de la Munchen. si ce-am facut eu ca o pacienta constiincioasa ce sunt? mi-am sunat obstetricianul imediat, fara sa gandesc o secunda ca stia acest lucru. si il sun din Germania si-i zic : "stiti ce mi-a spus chirurgul? ca fluxul prost de pe arterele utereine era din cauza malformatiilor ei. si stiti ce-mi raspunde ? da, stiou. da nu e chiar asa. rezistenta crescuta pe arterele uterine poate sa indice malform cardiace, sau nu. adica nu toate mamele care au ir crescute poarta un copil cu malform, dar toate mamele care poarta un copil cu malform cardiace prezinta Ir crescute. de atunci am inceput sa am o retinere fata de el. m-am simtit pacalita. daca acorda mai multa atentie cazului acesta, daca imi spunea aceste lucruri, era altceva. m-am simtit mintita, pacalita, pentru prima data am simtit ca toata urmarirea sarcinii a fost in zadar. adica degeaba mi-a raspuns la tel in miez de noapte, daca nu mi-a spus ca exista posibilitatea ca bebelusul meu sa fie bolnav... de ce nu mi-a zis, nu stiu. si nici nu l-am intrebat. de atunci m-am ferit sa-l sun, nu prea am mai tinut legatura.

acum ziceti si voi. a fost o sarcina bine urmarita, sau nu?

oana de Sosonica 6.06.2007
asa creste Sonia

Sonia
ACTE diferite interventii, diagnostice etc.

50.000(germania)-75000(sua) euro pt a salva viata Sosonicii!!!www.helpsonia.com

rest de strans : 17.000(germania)-42.000(sua)euro !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

carstea??? vaaai, ru n-am stiut de povestea ta !!! asa rau imi pare ca ai trecut prin toate astea... Slava Domnului ca e bine Rareseelul tau !!!

mult !

oana de Sosonica 6.06.2007
asa creste Sonia

Sonia
ACTE diferite interventii, diagnostice etc.

50.000(germania)-75000(sua) euro pt a salva viata Sosonicii!!!www.helpsonia.com

rest de strans : 17.000(germania)-42.000(sua)euro !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadragoman spune:

Fetelor povestile voastre m-au cutremurat si am plans gandindu-ma prin cate ati trecut ....faceti fffffffff bine ca le spuneti aici ca poate nu mai trec si alte fete prin ele sau macar stiu la ce sa se astepte.
Va pup pe toate si va imbratisez

anca 38+

Maria Alexandra
poze

AMR MAXIM 10 DE ZILE!!!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligeea spune:

Va felicit pentru acest ,,jurnal de garda si ar trebui sa devina o obisnuinta ca mamicile care nasc sa faca astfel de pagini despre spitalele in care au fost internate .
Cu multe bune sui multe rele , ar ficelelalte informate si ar putea sa ia o decizie in cunostinta de cauza

nu inteleg de ce se ofuscheaza anumite persoane , de ce apara conceptia ca ,,denigrezi cand tu doar povestesti -fie chiar si cu o doza de subiectivism -cand n-o avem , mai ales in astfel de momente - cum unul din momentele cele mai emotionanate din viata ta se transforma in cosmarul vietii tale

Eu va inteleg deoarece la primul copil nascut la Filantropia am trecut printr-o depresie crunta care a durataproape 1 an si de care apropae ma vindec abia acum , cand am nascut al 2 copil la 4 ani ,,lumina

Si asa nu se iau nici un fel de masuri impotriva celor vinovati de aceasta stare de fapt, si asa nu se face nici un fel de ancheta -desi numai cazurile expuse aici ar trebui sa devina macar subiect de prsa incendiar , in loc sa se implice atat ministerul de resort cat si alte organe de ancheta , doar ne lamentam si suntem taxate ca ,,denigratoare .
Denigratoare a ce ?
A mitului unor doctori care nu mai au nimic de a face cu corpul medical , cu deontologia profesionala , cu respectul fata de pacienti ?

In orice alta tara , ei ar fi fost destituiti , ar fi fost impiedicati sa mai profeseze , ar fi raspuns cu averea personala in fata celor carora au gresit
Aici ne dau cu tifla in continuare , fac cozi la usa si umfla buzunarele

Nu e suficient acest subiect ar trebui sa se faca o actiune concertata a tuturor mamicilor care au avut de suferit al carei rezultat sa fie macar oprobriul public

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

bravo pt subiect!! asa trebuie, sa luam decizii in cunostinta de cauza, nu impresionate de renumele unor spitale si dr, despre care nimeni nu are curaj sa scrie si partile rele! bravo Kay!

ma felicit totodata ca am renuntat la timp la elias si m-am reorientat, am avut fler bun se pare!

my baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancasoare spune:

Nu vreau sa transform subiectul din elias in dr. tutunaru, dar ...Eu sunt una din fostele paciente ale drului Tutunaru, Ir-uri crescute. Am renuntat la dansul o data din cauza tratamentului cu pregnyl, prescris pur si simplu fara ca sa fac vreo analiza de laborator in prealabil si care nu avea nici un efect (am facut vreo 12-14 injectii) si apoi coreland ce mi se intampla mie la fiecare consultatie cu ceea ce s-a povestit aici pe forum despre diverse "scapari" le dansului.
Eu sunt curioasa, cate paciente ale dansului cu Ir-uri crescute au avut rezultate pozitive dupa tratamentul cu pregnyl???
La mine inca nu s-a descoperit cauza acestor valori crescute asa ca ma intereseaza orice informatie despre subiectul cu pricina. Kay, am vazut ca tu te-ai interesat in amanunt, daca mai ai informatii suplimentare decat cele postate pe aici, da-mi si mie pe pm. Incep sa intru in panica

Bad Dobby!

26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxi spune:

Buna, voi naste la Elias spre sfarsitul lunii Noiembrie. Va rog sa imi spuneti daca acolo accepta hainute pentru bebe. La Filantropia unde am nascut prima data nu ne-au lasat cu haine de acasa si mi-am vazut fetita in niste carpe...Multumesc si sanatate tuturor.

Mergi la inceput