spitalul ELIAS, orice vreti sa stiti (2)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aurelia1278 spune:

"Aceasta maternitate a groazei". Haida'de. Inseamna ca multe alte maternitati, din Bucuresti si din provincie, sunt de-a dreptul abatoare umane. Inca un subiect savuros pentru presa la care sunteti invitatati sa contribuiti pentru a le creste tirajul. Peste un timp, alt spital va cadea in pacat si va nemultumi pe cineva cu influenta si va tine prima pagina. Sutele, miile de nenorociri, greseli medicale, nepasarea, nesimtirea, neglijentele strigatoare la cer care transforma in iad viata oamenilor obisnuiti trec nevazute. Pentru ca oamenii obisnuiti nu au puterea de a se face auziti. Pentru ca nu este interesant sa te lupti cu morile de vant incercand sa schimbi un intreg sistem care scartie. Nu. Interesant este un eveniment nenorocit care se petrece intr-un spital celebru (nici mai bun, nici mai rau decat multe altele, dar celebru) si partea vatamata (preferabil celebra si ea) are putere sa-si promoveze cazul in presa.

P.S. A mai fost o useritza mai de mult, care incerca sa obtina povesti de publicat de la mamici si i s-a inchis imediat contul.

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=98766" target="_blank"> Bazar pentru Alex, un baietel diabetic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

Aurelia, draga, sunt un om normal, ca miile carora li se intampla nenorociri... si nu stiu ce probleme ai tu si de ce esti atat de suparata. acest subiect a starnit multe controverse, dar sunt cazuri reala, cu oameni reali si suferinte reale. n-am incercat sa "otin cazuri", ci doar sa dau o sansa la exprimare. si nu stiu de unde ai scos-o ca as fi celebra... ai o problema de perceptie, inseamna. si nu am cautat eu sa promovez sau sa mediatizez, ci am fost cautata. si pana la urma am impresia ca ai ceva cu mine personal... daca e asa, nu mai arunca cu noroi pe forum, pastreaza pt tine

oana deSOSONICA (6.06.2007)

asa creste Sonia

Sonia
ACTE diferite interventii, diagnostice etc.

www.helpsonia.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

imi pare foarte rau pt experienta neplacuta prin care treci Kay.Eu merg la o doctorita la Elias si pana in prezent sunt foarte multumita de ea si de atentia pe care mi-o acorda.Spitalul pare curat dar citind atatea povesti si experiente triste nu stiu cu ce curaj voi mai naste acolo.Se pare ca oricati bani am da nu-si da nimeni cu adevarat interesul.Multa putere Kay!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia75 spune:

Citesc atat de multe lucruri odioase despre Elias la acest subiect si nu-mi vine sa cred...Parca vorbiti de alt spital, nu de acela in care am nascut eu in urma cu 5 luni si jumatate. Am stat o saptamana in Elias (4 zile inainte de a naste si 3 dupa)si am beneficiat de un tratament super OK. Si acum daca trec pe langa Elias, ma apuca nostalgia.... Am avut o sarcina dificila, fapt pentru care m-au tinut cateva zile sub observatie inainte de a naste. In acest timp, personalul care s-a ocupat de mine a fost foarte dragut si atent.Medicii de garda verificau atent starea mea si a copilului in fiecare seara, asistentele imi vorbeau frumos, doctorii imi explicau rabdatori fiecare problema etc. Dupa nastere (prin cezariana), acelasi personal a avut grija sa ma refac repede. Si in ceea ce priveste sectia de neonatologie, am fost multumita. Doctorul meu a trecut de multe ori prin salon sa vada cum ma simt. Copilul a fost bine tratat si m-am intors cu el acasa sanatos, slava Domnului. Si fetele care au nascut in acelasi timp cu mine s-au aratat multumite. Cea mai buna prietena a mea a nascut tot la Elias in urma cu o luna si nu a avut ce sa reproseze. Nu stiu cum este in alte maternitati, poate sunt conditii si mai bune, dar, eu personal tot Elias-ul il voi alege pentru o a doua sarcina. Acum ce sa zic...sunt experiente si experiente.

Eric Patric Andrei (9 august 2007)
http://community.webshots.com/user/claudiapirvoiu

Mergi la inceput

Claudia75, cu cine ai nascut? la ce saloane ai stat?

poate s-au schimbat asistentele intre timp, ca pe vremea mea, cand chemai o asistenta, venea tare greu si cand venea se ratoia nitel ca daca nu ne convine sa plecam la alta maternitate...

asa creste Sonia

Sonia

www.helpsonia.com

Mergi la inceput

Am nascut cu dr. Dan Strajean si am stat in mai multe saloane. La inceput am stat in salonul 5 de la ginecologie. Zona asta arata mult mai bine, renovata, mai moderna decat zona saloanelor pentru lauze. Apoi am fost mutata in salonul 13. Aici am stat o nopate, nu mi-a placut foarte tare pentru ca aveam comparatia cu salonul de la ginecologie. Dupa nastere, m-au dus in 10 care era cu 2 paturi. Rezonabil aici.

Mergi la inceput

in primul rand ma bucur mult pt tine ca ai un bebe sanatos si ca experienta ta a fost una fericita ! doresc tuturor asa experienta ca a ta !
despre dr. Strajan, e adevarat, venea la pacientele lui. dar isi si deschidea buzunarul ca sa intre mai bine banii... vazut cu ochii-mi proprii, in salon cu 5 gravide cum a departat marginile buzunarului de la blugi ca sa intre mai usor banii. da acum daca legalizeaza spaga, nu cred ca mai e o problema.

eh, eu am stat 1 luna in salonul 13. am stat primele zile in 10, e bine, sunt 2 paturi. dar e salonul rezervat sefului... asa ca m-au mutat, ca eu nu eram pacienta sefului. si mai stiu ca e salon pt cele care au facut cezariana. cat despre asistente, ca sa se poarte frumos cu tine trbuie or sa dai o spaga imensa, ori sa fii o persoana publica, eventual sa ai si o camera dupa tine, ori le-a facut cineva lobotomie. singura draguta (dezinteresat) e dna Flori. restul, am aflat pe urma ca au suflet bun, dar nu prea le pasa de tine.

si da, ai dreptate, sunt experiente si experiente. de ex mie nu mi-au spus ca e ceva in neregula cu copilul, am iesit eu din salon din intamplare si le-am vazut venind cu ea in brate si mi-au zis ca e nasol... asta dupa ce 6 zile nu m-a chemat nimeni la vizita, nu a vb nici un doctor cu mine, se fereau de mine ca de raie... si hai sa fim seriosi, doctor neonatolog, sa n-auda cu stetoscopul ca inima bate in dreapta si nu in stanga???? si cand i-au ascultat plamanii nu au auzit ca bate inima in dreapta? si sa ma scuze doamnele doctor, ca nici o cardiomegalie(inima marita) nu le-a dat de gandit in primele zile... competente, ce sa zic...

asa creste Sonia

Sonia

www.helpsonia.com

Mergi la inceput

Imi pare foarte rau ca a trebuit sa treci prin asa ceva, am vazut povestea ta la televizor. Pentru tine ca mama trebuie sa fie cumplit...iar pentru copil, nu mai vorbesc...Pana la urma care spital este sigur? Se intampla tot felul de nenorociri si in alte spitale. Pana la urma nu e vorba de spital, ci de doctor in sine. Am citit aici pe forum sfaturi precum sa alegem spitalele private. E ideal sa nasti intr-un astefl de spital, dar se pune si problema banilor. Pana la urma spaga intr-un spital de stat este mai mica decat suma care trebuie platita la unul privat. Pentru una ca mine care nu se scalda in bani, diferenta de suma este foarte importanta. Cu diferenta asta am putut sa iau un carucior, un patut etc.
Asa este, doctorul cu care am nascut nu se fereste sa ia spaga. Mai precis, nu face nazuri pentru spectacol pentru ca mai apoi sa-i primeasca. El e pe fata. Dar isi face si treaba de banii aia. Am dat si la cabinetul lui particular o gramada de bani (e unul dintre cei mai scumpi doctori), dar pana la urma si-a facut bine treaba. Este total opusul lui Tutunaru. In salonul 10 mai era o fata care nascuse cu Tutunaru. El nu a vrut niciun ban, dar nici nu a trecut macar o data pe la ea sa vada cum se simte dupa nastere. A trebuit fata sa alerge dupa el pe culoar ca sa-i aminteasca de faptul ca ea este inca internata pe acolo. Cat priveste asistentele, le-am dat in functie de ce faceau cate 5 sau 10 lei. Chiar nu-mi amintesc sa ma fi deranjat vreuna. Au fost OK toate.
Legalizarea spagii este un lucru foarte bun. Macar se pune si impozit pe spaga respectiva.

Mergi la inceput

Claudia, legalizarea spagii e cea mai "romaneasca" idee... pai mie in Germania mi-ar fi rusine sa propun asa ceva unui medic... e penibil ce fac oamenii astia. mai bine s-ar ocupa de medicina lor, da lor le arde mana sa mai adune ceva... asta e din ciclul "hia sa schimbam DOOm-ul, ca romanii n-or sa invete gramatica niciodata" asa si cu spaga. hai sa le-o legalizam, ca tot o dau. eh , eu nu dau spaga ! din principiu !!! asa ca sunt anti spaga, ca d`aia se platesc asigurari de sanatate, nu??? Jenant !!!

si tutunaru nu se preocupa, pt ca are urmatoare logica : daca nu le iau bani, ce vor? adica nu ia spaga, da nici nu considera a fi de datoria lui sa se preocupe de starea gravidei... nu e inventata, deci nu sariti. e de la sursa

asa creste Sonia

Sonia

www.helpsonia.com

Mergi la inceput

Pentru stat legalizarea spagii este o varianta mai buna decat majorarea salariilor in sistemul medical. Multi ani de acum inainte nu se pune problema ca salariile lor sa ajunga la nivelul celor din celelalte state europene. Asa ca ce au zis autoritatile: de marit salarii nu putem, iar spagi oricum se dau. Si asa s-au spalat pe maini. In plus, se mai duc si niste bani la bugetyl statului. Intr-un fel este buna ideea ca nu vor mai lua medicii niste bani la negru. Atata vreme cat salarile sunt care sunt, nu vom scapa de dat spagi. Acolo unde salariile sunt mici si coruptia este mare. Nu tin partea medicilor, normal este ca ei sa-si faca treaba si daca primesc si daca nu primesc. Din cauza unor probleme cu tiroida, trebuie sa ma duc zilnic sa fac tratament la un medic endocrinolog destul de renumit. Ducandu-ma zilnic acolo am ajuns sa avem tot felul de discutii, inclusiv despre spaga. El mi-a marturisit ca este bucuros de fiecare daca cand primeste o mica atentie. Nu i se intampla de fiecare data fiindca este asaltat de pensionari care nu prea stau bine cu banii. Totusi, el ii trateaza pe toti in mod egal, indiferent ca primeste sau nu. Mi-a spus ca banii pe care ii primeste vrea sa-i foloseasca pentru a-si breveta nu stiu ce inventie in medicina. Statul nu vrea sa-l sponsorizeze. Mi-a aratat si grila de salarizare. Un medic primar are salariul de baza 10 milioane, un rezident 5 milioane. In Germania un medic castiga rezonabil, probabil si astfel nu se pune problema spagii.
Repet, nu vreau sa tin partea medicilor, dar consider ca in toata povestea asta cu spaga, principala vina o au autoritatile care au lasat de izbeliste sistemul sanitar romanesc.De aici si toate neorocirile care se intampla prin spitale, ambulante etc.
Pentru cei care au bani, intr-adevar, cel mai bine este sa apeleze la spitalele private. Aici nu mai trebuie sa dea spaga. Dar nici in sptitalele private nu poti avea totala incredere. Chiar la Centrul Medical Unirea au fost niste faze cam ciudate. Am stat in salonul de recuperare dupa cezariana cu inca o fata care nascuse tot prin cezariana. Ea apelase la serviciile CMU. Culmea este ca a avut tot felul de probleme. Medicul care o urmarise toata sarcina intrase in concediu si asa a ajuns sa nasca cu Vladareanu de la Elias. Acesta a lasat-o pana a ajuns la dilatie 9 dupa n-spe ore de travaliu si abia atunci a constatat ca este prea mare copilul (4.100 g), mama fiind mai micuta. Asa ca a ajuns sa faca cezariana. Dupa nastere a fost dusa in saloanele CMU care erau foarte departe de sectia de neonatologie. A fost nevoita sa parcurga un drum lung ca sa-si vada copilul, asta in conditiile in care abia fusese operata. Pentru toata experienta asta a platit 2.000 de euro, banii in care au intrat si consultatiile si analizele din timpul sarcinii. Un alt caz tot la CMU. Am asistat la o discutie intre medicii de la Elias. O mamica de la CMU trebuia sa nasca prin cezariana insa nu se stia cu ce doctor. Strajean era de garda si medicii au hotarat sa o opereze el. Discutia a sunat cam asa. O doctorita catre Strajean "O operezi tu, sa nu o lasi pe cutare (era vorba despre medicul ei)sa o opereze, ca asta face numai prostii". Deci fata platise o gramada de bani ca sa o opereze altcineva. Si asta la un spital privat.

Mergi la inceput