Cum scapam de rosul unghiilor?
Raspunsuri - Pagina 5
roxy spune:
si eu cu aceeasi problema, la baiatul meu de 9 ani,sis roade unghiile non stop.Cu amenintarea ca o sa faci viermi in burta, nu tine, chiar daca i-am aratat nu-i pasa, nu se vad doar.A avut si enterocolita cu varsaturi si scaun moale, tot degeaba .Am asociat aceasta boala cu rosu unghiilor da fara efect.Isi roade mereu chiar daca il doare burta sau chiar degetele .Nu poate folosi degetele sa apuce ceva , foaia de exemplu, ca fara unghii mai greu.Orice am incercat e fara succes. I-am pus si leucoplast pe degete , in genu celor purtate de cei care canta la chitara sa zicem, dar cum se spala pe maini se udau si trebuiau inlocuite, asa ca am renuntat.
El practic nu mai are unghii deloc, doar o linie asa, si acum poate nu realizeaza , dar cand va fi mai mare o sa-i fie rusine cu mainile lui , dar va fi prea tarziu.
As dori sa gasesc o rezolvare pana atunci, sa-si poata reface cat de cat frumusetea mainilor.
Si eu mi-am ros unghiile de mica, deci ma mosteneste, deci stiu cum e, dar ma sperie ca nu exista remediu pentru asta.Eu nu mi le-am mai ros abia la facultate, oricat s-au chinuit ai mei cu mine.
Cand am ajuns la camin in Iasi si am vazut fetele din camera ce unghii lungi si rosiiau, mi s-a facut rusine, nu mai zic de perioada intalnirilor cand imi ascundeam mainile sa nu mi le vada.
Dar eu ca eu dar ce fac cu fat frumosu meu care mai tarziu cand vreo fata ii va spune sa nu puna mainile alea pe ea, va fi suparat pe mine ca nu l-am oprit prin orice mijloace.Dar nu am aceste mijloace.
eLaura spune:
Fiu-meu are 10 ani, isi roade unghiile de pe la 6-7. Am scapat in urma cu 2 luni cand... l-am invatat sa si le taie singur! Cred ca experienta in sine l-a facut sa se vada baiat mare si constient, hihihi. Mi-a fost teama la inceput, am cumparat o unghiera perfecta din farmacie si acum e totul bine, slava Domnului. Ah,uitam ce era mai rau, unghiile ca unghiile, dar isi rodea pielitele intr-un hal fara de hal, la snge, brrrrr, bine ca s-a terminat!
Mult succes, nu renuntati la razboi, chiar de pierdeti cate o batalie!
Hopes spune:
Si eu am aceeasi problema. Mandrul meu are 4 ani si 4 luni si isi roade unghiile non stop. Ba mai mult, daca isi prinde picioarele goale le ia la ros si pe alea.
Azi eram la faramacie si mi-a zis tipa de-acolo ca exista un lac amar. Acolo nu aveau, dar ma pun pe cautat. ECRINAL se cheama. Asa ca daca vreti sa incercati...
Poate reusim sa scapam de asta. In afara ca e un obicei tare urat (mostenit de la mine) e si neigienic. Ma ia groaza cati microbi baga in gura zilnic...
buflea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Hopes ECRINAL se cheama. Asa ca daca vreti sa incercati... |
Exact ... face minuni. Eu am citit aici pe Forum despre el si am rugat-o pe mama sa imi trimita din Romania. Este ATAT de amar, incat daca bagi degetele in gura iti ramane gustul ala pe buze toata ziua.
Alex a scapat de rosul unghiilor intr-o saptamana - i-am dat cu lac din asta in fiecare seara.
Eu imi rod unghiile de 20 de ani. Cred ca ultima data am avut unghii mari la nunta, adica acum 13 ani. Dupa ce am mancat ECRINAL 2 saptamani, am acum iste unghii lungi de nu imi vine sa cred.
petra spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui buflea
Exact ... face minuni. Eu am citit aici pe Forum despre el si am rugat-o pe mama sa imi trimita din Romania. Este ATAT de amar, incat daca bagi degetele in gura iti ramane gustul ala pe buze toata ziua. Alex a scapat de rosul unghiilor intr-o saptamana - i-am dat cu lac din asta in fiecare seara. Eu imi rod unghiile de 20 de ani. Cred ca ultima data am avut unghii mari la nunta, adica acum 13 ani. Dupa ce am mancat ECRINAL 2 saptamani, am acum iste unghii lungi de nu imi vine sa cred. |
Pe aici pe la noi nu se gaseste ceva asemanator ??? DAca nu o fi tot la ala trimis din Romania ajung si eu pentru ca nu mai suport rosul unghiilor.
Am citit pe net si prin carti, am intrebat medicul si mi-a spus ca rosul unghiilor este in tic pe care il au copii care la un moment dat se plictisesc sau sunt absorbiti prea tare intr=o activitate. Este o chestie aproape involuntara si este caracteristica persoanelor mai emotive, dar asta nu este o regula. Unii copii isi rod ungiile pentru ca vor sa imite pe cineva (parinti, frati mai mari si chiar profesori ). si cam asa este .
LA mine baiatul isi roade unghiile pentru ca a vazut-o pe fiica mea care s-a obisnuit de la o invatatoare (care era in primul an de activitate si isi rodea unghiile! De ce , nu stiu !) Fiica-mea a mai inteles ca nu este bine si nici frumos , dar baiatul nu da semne ca i-ar pasa ca nu este sanatos sau aspectos aceast lucru. Acum are aproape 5 ani si credeti-ma ca nu mai stiu de cand nu i-am taiat unghiile.
corap spune:
Eu imi rod unghiile si acum. desigur, nu sunt mandra de asta, dar nici nu inteleg oripilarea generala. Nu m-am imbolnavit niciodata la stomac, nu enterocolite, enteroviroze, hepatite & co (bine, eu ma si spal f des pe maini)
E o chestie clar mostenita, pe care am dat-o mai departe . Bine, mi-ar placea ca fi-mea sa nu-si roada unghiile (mi-ar placea si mie sa nu o fac, dar e un gest inconstient) dar sa ameninti ca nu vine mos craciun , sa bagi maini in tuburi si sa dai cosmaruri copiilor cu viermi si alte cele ... nu pot sa cred asa ceva. Astia sunt factori favorizanti pt rosul unghiilor (ca induc stres), nu factori de contracarare.
Poti sa-l inveti pe copil sa se spele pe maini si problema-i rezolvata. La ros va renunta sau nu cand va gasi o motivatie personala pentru asta.
c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07
FEBRUARIE thing-a-day
tora97 spune:
prin 2008 spuneam cum am reusit sa o dezvatz pe teodora de acest obicei, acum a venit rindul anei.. ana isi roade unghiutele de la aratator si mijlociu, doar cind se uita la tv.. este foc de concentrata
cum lupt? profit de faptul ca ii pla unghiutele curate si nu suporta oja pe ele... si tataaammm.. cind nu am ce "tunde" gheruta cu pricina este pedepsita, "rusinata" si i o vapsesc!(negru, maro, rosu) bineinteles ca si o sterge pe furish, insa urmeaza si o perioada de promisiuni si in care nu si prea mai baga minuta n botic!
nu ma mai obosesc sa i povestesc despre "micushtetzii" ce se ascund sub unghiuta, oricum ea nu prea pricepe ce s aia.. ca doara nu se vad! insa stie ca nu este ok gestul ei... imi povesteste despre colegi de gradi care au asemenea obiceiuri.. "vaaaiii maamiii,,, X isi roade unghiuteleeee.. si este atit de urit!"
mie una nu mi place gestul in sine, atita tot!
TORA,RUFUS si cele 3 minuni ale lor
"da aripi unui copil, dar lasa l sa invete singur sa zboare" Marquez