Cum scapam de rosul unghiilor?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Si David le roade...
Le-a ros vreo 2-3 luni pe la 3 ani, apoi s-a lasat...fara sa ii atrag atentia intr-un fel...
Acum de 1-2 luni iar s-a apucat de obiceiul asta...
Zilele astea a facut o enterocolita si i-am spus ca este din cauza asta...ca sunt o gramada de microbi care se strang sub unghii si el le baga in gura si apoi ajung la stomacel...
Vad ca de 2 zile nu le-a mai ros...dar sa vedem...

It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation

Sinzi, Radu si David psihologul
:
varsta, poze, 3000km prin Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Si noi suntem in plina etapa de renuntat la rosul unghiilor.
Si pentru ca n-a mers nicio metoda cu povesti (nici ca e printesa si ca printesele trebuie sa aiba unghii frumoase, nici ca nu are cu ce apuca foile, nici ca ajung microbii in burtica si face viermi), am recurs la metoda cu buline. Si nu eu le desenez, ci vin spiridusii noaptea si deseneaza dupa ce o urmaresc toata ziua pe geam Asa ca daca a bagat degetele in gurita primeste o bulina neagra, daca nu si le-a bagat primeste bulina rosie.
La 5 buline negre, spiridusii vin si-i iau jucaria preferata, iar la 5 buline rosii, vin si-i lasa un cadouas.
Deocamdata vad ca functioneaza.

Liliana& Andra-Maria

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyda spune:

sora mea are 28 de ani si isi roade unghiile pana ii da sangele.s-au luat dupa ea si copii...sa vedeti ce peisaj este cu toti 3 stand in pat si rontaind la degete...cah!!!i-am spus sa se duca la un psiholog si sa vada ce este de facut,dar refuza sa recunoasca problema si nici copii nu incearca sa ii ajute in vre-un fel.deci...este o problema destul de grava care trebuie rezolvata devreme pentru ca se cronicizeaza si ...greu scapi de ea.

dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pet.cost2005 spune:

quote:
Originally posted by liliac1

Si noi suntem in plina etapa de renuntat la rosul unghiilor.
Si pentru ca n-a mers nicio metoda cu povesti (nici ca e printesa si ca printesele trebuie sa aiba unghii frumoase, nici ca nu are cu ce apuca foile, nici ca ajung microbii in burtica si face viermi), am recurs la metoda cu buline. Si nu eu le desenez, ci vin spiridusii noaptea si deseneaza dupa ce o urmaresc toata ziua pe geam Asa ca daca a bagat degetele in gurita primeste o bulina neagra, daca nu si le-a bagat primeste bulina rosie.
La 5 buline negre, spiridusii vin si-i iau jucaria preferata, iar la 5 buline rosii, vin si-i lasa un cadouas.
Deocamdata vad ca functioneaza.

Imi place metoda asta cu bulinele ... faina !!!!!! Numai ca poate functiona doar la copii, nu si la adulti ... dupa cum spuneam, eu pt. sot caut o metoda ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

quote:
Originally posted by pet.cost2005

Imi place metoda asta cu bulinele ... faina !!!!!! Numai ca poate functiona doar la copii, nu si la adulti ... dupa cum spuneam, eu pt. sot caut o metoda ...

Pai initial l-am dezobisnuit pe-al meu sot de ros unghiile. Nu pot sa explic cum aratau degetele lui cand l-am cunoscut si ce unghii frumoase are acum. Cert e ca eu i-am prins punctul sensibil si nu-i ofeream fix ce-si dorea el cel mai mult, in perioada respectiva Asa ca s-a lecuit. (nu pot sa dau amanunte ca as da tot din casa , intelegi tu!)

Liliana& Andra-Maria

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pet.cost2005 spune:

quote:
Originally posted by liliac1

Pai initial l-am dezobisnuit pe-al meu sot de ros unghiile. Nu pot sa explic cum aratau degetele lui cand l-am cunoscut si ce unghii frumoase are acum. Cert e ca eu i-am prins punctul sensibil si nu-i ofeream fix ce-si dorea el cel mai mult, in perioada respectiva Asa ca s-a lecuit. (nu pot sa dau amanunte ca as da tot din casa , intelegi tu!)

.... daaaaa, cred ca am inteles si metoda asta ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Mai ziceti, ca la noi nu exista solutie!
Ce m-a uluit in toata treaba cu rosul unghiilor a fost ca fiu-meu nu si-a ros ungiile pina la 7 ani.
L-a traznit in seara zilei in care tatal meu, de care Atomix e foarte atasat, a plecat inapoi in Ro., dupa o sedere de 4 luni aici. N-a fost prima despartire de acest tip, dar cred ca l-a afectat mai mult, poate pentru ca intelegea mai bine decit in anii anteriori... nu stiu.
Cert e ca, de atunci, isi roade unghiile in ciuda explicatiilor / rugamintilor / amenintarilor / promisiunilor noastre.
Poate am sa iau ceva lac de facut gura-punga, dar tot amin, mi-am ros si eu unghiile ani de zile, colegu' la fel... E un tic, e clar, si nu ma pot hotari pentru lacul cu pricina, mai ales ca am vazut copii care s-au re-apucat de ros ungii din minutul in care lacul a fost abandonat...
Alte solutii? Ca mititelul a fost convins ca, anul asta, de cum intra tat-so mare pe usa, n-o sa-si mai roada ungiile de bucurie. Si tare s-a dezamagit cind s-a trezit cu degetelele in gura!
Cu drag,
Simonna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

Fetitei mele i-am promis ca o duc la manichiura pe bune, cu ustensile, freze, oje, chiar si pictura pe o unghie, doua daca ii cresc unghiile. Si am vorbit foarte serios, sunt dispusa sa platesc pentru asta, dar nu a reusit pana acum sa le lase pe toate odata. E, oricum o mare ralizare avand in vedere ca nici eu nu i-am mai taiat unghiile de cativa ani.Are 10 ani si le roade involuntar cand citeste.Eu mai am rabdare si ma voi tine de cuvant.Pana atunci va mai citesc, poate mai aflu ceva.Acum mi-a venit ideea sa ii arat maine cele ce scriem noi aici, poate o sensibilizeaza interesul parintilor.Succese

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi67 spune:

si eu am aceeasi dilema dar cu un copil mai mare Poate stiti un tratament naturist.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cerasela67 spune:

Cu solutia care se da pe unghii am scapat-o de suptul degetului. Nu e lac, e o solutie incolora facuta din plante extrem de amare, se gaseste in sticlute ca cele de oja, cu capac cu pensula. Acum are 7 ani si isi roade unghiile, nu mai pot folosi solutia ca se spala pe maini si continua "operatia", dar la 4 ani cred ca functioneaza metoda.

Mergi la inceput