Cum scapam de rosul unghiilor?

Cum scapam de rosul unghiilor? | Autor: AllyMcBeal

Link direct la acest mesaj

Mamici care ati trecut prin asa ceva,va rog sa ma ajutati s-o scap pe fetita mea de obiceiul asta urat...
Are aproape 4 ani,merge la gradi,intelege ca nu e bine,e mandra cand reuseste cate o zi sa nu si le roada,dar a doua zi,imi spune ca iar si le-a ros...Nu functioneaza nici cu amenintarea ca nu-i aduce Mosul cadou.
O prietena a luat pentru fata ei (care-si suge degetul) un fel de lac amar (de la farmacie din strainatate - la noi nu am gasit) - cu care spera s-o dezvete pe a ei.
Si eu mi le rodeam.Imi aduc aminte ca eram la scoala,clasa I,iar invatatoarea mi-a spus ca "cine-si roade unghiile e egoist".M-am dus la dictionar sa vad ce inseamna si...m-am lecuit.
Dar la 4 ani?????

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laina spune:

eu imi rodeam unghiile. si m-am dezvatat singura, mi-am auto-indus o frica: imi spuneam ca daca mi le mai rod, cineva drag (mama, tata, unul din bunici) o sa pateasca ceva, si e treaba mea sa-i tin in siguranta lasand unghiile neroase.
nu stiu daca e de recomandat chestia asta, pentru ca se poate intampla ca cineva chiar sa aiba un necaz, si copilul sa ramana cu ideea ca a fost vina ei...asa ca e mai bine de gasit o persoana cu grad de risc scazut, ca sa spun asa...

nu stiu ce sa spun...la mine a mers.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pet.cost2005 spune:

Si pe mine m-ar interesa o metoda pt. una bucata sot ... desi cred ca de-acu' e cam tarziu ...

Am auzit despre lacul ala de unghii amar ... am si vazut la parfumerie pe-aici, da' nu am incercat. Si mai auzisem candva de o metoda mai putin "agresiva" ... baga-i mainile in doua suluri de carton (ca sa nu le mai poata indoi pana la gura ) ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalilu spune:

FIICA MEA are 8 ani si isi roade unghiile de dinainte sa inceapa sa vorbeasca. Cred ca eu nu i am mai taiat unghiile de cativa ani, pt ca in fiecare zi ea roade si astea nu mai cresc. Desi eu am niste unghii frumoase, lungi cu oja mai mereu si ea isi doreste unghii ca ale mele, desi i am spus ca nu o sa le aiba niciodata daca le mai roade, degeaba. I am spus cat de neigienic este sa faca asta, ca mizeria se aduna sub unghii si ea le roade si se poate imbolnavii... Degeaba. Nu stiu ce sa i mai zic. Deja e tic , e un obicei bine "impamantenit"... Si daca nici la 8 ani nu intelege... ce pretentii sa ai la 4 ani?

Lalilu-mama Mariei si a lui Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina22 spune:

incearca sa-in insufli ca ea e mare, e domnisoara si toate domnisoarele au unghii frumoase! Da-o cu oja -chiar am vazut ceva oja pt fetite- pune-i un inel pe degetel si amintete-i tot timpul ce unghii de fata mare are si trebuie sa aiba grija de ele.

cristina si nazdravanul Andrei (22.11.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AllyMcBeal spune:

M-am gandit la faza cu oja,dar...e cam devreme.Si nici nu e cocheta inca,deloc.Nu vrea nici codite,nu se joaca nici cu papusi (totusi,nu e baietoasa !).Asa ca faza cu "domnisoara eleganta si frumoasa" nu tine.
Aia cu sulurile de carton e tare !
Culmea e ca nici nu o vad cand si le roade.Nu am ocazia pe parcursul zilei sa-i atrag atentia.Nu stiu cand o face...Zicea educatoarea ca nu a vazut-o nici ea.
I-a mai spus educatoarea ca nu poate lucra bine la lucru manual fara unghii,demonstrandu-i ca nu poate apuca frunza lipita pe foaie."Acum te ajut,dat data viitoare n-ai decat sa ai lucrarea urata daca nu poti singura,cu unghiile tale"...
Chestii de genul asta ar prinde la ea,ca-i place sa fie prima la orice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addiana spune:

quote:
Originally posted by pet.cost2005
. Si mai auzisem candva de o metoda mai putin "agresiva" ... baga-i mainile in doua suluri de carton (ca sa nu le mai poata indoi pana la gura ) ...

super!

si eu am aceeasi problema cu fetita cea mare, tot 4 ani are, si n-am reusit nicicum s-o dezvat. le roade tot timpul, dar mai ales cand o pun la culcare. vara cum a stat fara sosete incepuse sa le roada si pe cele de la picioare
voi cumpara oja amara...cand ma vede pe mine ca-mi fac manichiura vrea si ea...deci s-ar putea sa am o sansa! de taiat nici eu nu mai tin minte cand i le-am taiat ultima data

diana, denisa (06.07.2003) si raisa (05.03.2006)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Asta cu sulurile mie mi se pare agresiva...si cat timp sa le tii? Toata ziua? Pai copilul, la un moment dat, tot o sa prinda momentul cand i le scoti sa-si roada unghiile. Incearca sa i le freci cu usturoi (dar poate ii place gustul ) e si sanatos la o adica. Sau cu activitati fine care implica unghiile, chestia cu frunza e buna. Dar n-o speria ca e egoista sau mai stiu eu ce, poate se va dezvata.

Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pet.cost2005 spune:

Mie nu mi se pare agresiva chestia cu sulurile ... ba chiar distractiva ... arata ca un robotel . Si normal ca nu o tii asa toata ziua ... cat considera fiecare, cat este supravegheata.

Mai agresiva mi se pare metoda cu oja amara, usturoi sau ardei iute ... fiecare cu parerea lui !!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Eu mi le-am ros pana in clasa la 9-a Cand am intrat la liceu si am vazut fete cu unghii ingrijite...aoleu, nu stiam unde sa-mi mai ascund mainile, sa nu-mi vada lumea unghiile roase din carne Mi-era o rusineee! Stiti ce repede m-am lasat de prostul obicei?? Incredibil de repede! Adica imediat! DEja dupa 2-3 saptamani aveam si eu unghii dragute, ingrijite...pilite frumos...nu roase!
Intr-un cuvant...a fost nevoie de o motivatie serioasa!
Incearca sa o motivezi...poate gasesti ceva care sa mearga...
Fetita mea are 4 ani jumate, deci pe-aproape. Zi-i ca-i deja domnisoara mare, frumoasa si desteapta...ca cine a mai vazut domnisoara cu unghii roase...Sper din tot sufletul sa gasesti o modalitate s-o faci sa se lase!
Oricum...se va lasa ea mai devreme sau mai tarziu...cand va vedea alte fete cu unghii frumoase

_Ella, Emma & Matei

Emma-Andreea, minunea mea....
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=11054

Povestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237

Deschide bratele spre schimbare, dar nu-ti pierde din valorile tale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cana spune:

Fiica mea cand avea 5 ani isi rodea unghiile si iam zis ca ii vor creste viermi in burtica si nu sia mai ros degetele niciodata si acum are8 ani

ANCADELIA IOANA SI ADELINA DANA

Mergi la inceput