Mamici de Noiembrie-Decembrie 2007 (108)
Raspunsuri - Pagina 16
laura1713 spune:
Neatza, fetite dragalase!
[b]anacami[b], si la mine se dau banii de prenatal o singura data, chiar daca salariul il luam de doua ori pe luna. Acuma am vazut si eu ca au intrat doar in 11 (la plata). Ce sa-i faci? ne invatam sa impartim banii mai eficient?! oricum, la mine cel putin, sunt ceva mai multi decat salariul pentru ca nu mai sunt atatea dari...(nu stiu sa iti spun care)
[b]mihuta[b], esti sadica cu tortul ala de ieri, pe buna, mi-e o pofta...
[b]adina[b], cum unde ma grabesc? vreau sa imi vad si eu mogaldeatza! dupa atata vreme de asteptat, nu e normal?
Va pupicesc, plec cu tati la plimbare si apoi la mami la papa (ca azi e zi de paducheala)![]()
Laura
37+
Rares
bb_yasmi spune:
neata
si de la noi doua!! tot in formula 2 in 1
. daca erau noutati dadeam sms!!!!
pussi, 
dany2007,
pt ca ai intrebat de noi!!!
eu sunt cam ocupata acuma, si cu mama si cu soacra (care sta doar 3 saptamani in tara) si nici nu are rost sa va spun ce "rasfatata" sunt, si cum se strang kg la mnine.....
piciorul nu ma mai doare deloc, dupa ce am facut masaj cu Lasonil. ma simt asa de bine acuma!! nu ma mai doare nimik!! dop nu am mai eliminat, probabil nu era nici ala din dop!!
cami, eu nu mai stiu exact, dar eu iau banii de doua ori pe luna, avansul e intotdeauna fix (cum era si inainte) iar la lichidare imi da diferenta!!!
roxule, cuminte flacau mai ai!!!! si mamos, de nu vrea sa iasa afara!!!
anne, bine ai revenit!!!
nu mai stiu cine intreba de greutatea bb-ul;ui la 32 de sapt, a mea al 31 de sapt avea 3 kg!!!
-------------------------------------------------------------------------
Cea mai fericita sotzie si o viitoare mamica!!!
Cerul ne-a trimis un ingerash sa ne descreteasca fruntile si sa ne lumineze viata!!! te asteptam puiutz!!
39 si bubulina
IASMINA ALYSSA
www.babysfirstsite.org/newtickers/ticker/103560.sigmaker.png" target="_blank">
bubulina noastra
Anne_Ma spune:
Concediul medical de sarcina si lauzie este de 126 de zile pe care poti sa le iei inainte si dupa nastere. Intr-adevar, se plateste cu 85% din media pe ultimele 6 luni. La firma noastra banii pe acest concediu se dau la lichidare, cand e aduce de la dr. de familie si formularul pentru concediu medical.
Multumesc mult pentru primire!!!!

http://bd.lilypie.com/1DJtp3.png
33+
Ioana
anacami spune:
fetelor, multumesc!
deci, am intrat in prenatal la inceputul lunii acesteia,luna care inca nu s-a incheiat; nu am avut nicio zi de concediu medical, dar nu stiu de ce am inteles ca este tot un fel de CM).
La sfarsitul acestei luni se dadea avans pt. luna in curs (ca in mod normal pt. ce lucrezi intr-o luna primesti banii in luna urmatoare,nu?), urmand ca la inceputul lunii viitoare sa se dea lichidarea pt. luna precedenta.
eu credeam ca se dau tot in transe si acesti bani; daca nu, banii pt. luna oct. din care am intrat in prenatal ma gandesc acum ca ar trebui sa mi-i dea pe toti o data la incep. lunii viitoare
Oricum, maine o sa intreb, sa nu ma trezesc cu surprize
Camelia, Sebastian
si Stefania 
anacami spune:
Anne, multumesc,bune ai revenit!
eu am dus certificatul inca din primele zile de concediu, dar am inteles ca are un traseu mai lung, de la personal-financiar-salarizare (ceva de genul acesta).
Este 85% din media ultimelor lui din salariul net/brut? stiu ca s-a mai discutat de multe ori, dar atunci nu am avut rabdare sa "inteleg", inca nu ma interesa
.Mai era vorba si de o compensare pana la 100% in prima/primele luni, nu?
Multumesc mult!
Roxy,eu ii zic vreme de zacut!
BB,ce bine ca ti-a mai trecut !! pe mine ma doare de vreo 2 zile antebratul stang,nu stiu exact ce este-parca ma doare osul, desi nici de la muschi nu ar fi exclus..
Camelia, Sebastian
si Stefania 
adinag spune:
Buna,
Gabitz, iti doresc si eu nastere usoara si bb sanatos!
Cami, vad ca si tie ti-a mers la fel. Lasa ca vom da noi jos si data asta, candva!
Si eu am alaptat-o pa Jasmina 6 luni exclusiv, la cerere, si ea a dormit si doarme foarte prost, dar probabilo ca apartin categoriei care nu slabeste la stres, dimpotriva! Se spune ca se slabeste mai usor daca se doarme suficient! :-))
E un pas foarte mare ca Sebi merge la gradinita, si mie mi se pare ca s-a acomodat destul de usor. Jasmina la inceput a mers fara probleme, au aparut mai tarziu. Mi-a explicat o educatoare ca asa e la unii copii, arata mai tarziu (dupa o luna ca.) ca nu vor. Si am avut si plansete, nu vroia sa stea, dar dupa ce plecam se juca cu placere si nu puteam s-o iau acasa...
Oricum, cred ca e normal sa o prefere pe mama, m ai ales ca tu acum esti acasa!
Sigur vor avea ei (Sebi si Jasmina) destule temeri in ce priveste noul colocatar, e o situatie noua si de neprevazut pentru ei. Cred ca va fi bine sa le lasam si pe ei sa "se ocupe" de bb, insa desigur doar cand vine dorinta din partea lor. Eu mereu ii spun Jasminei ca ea are voie sa ma ajute, dar numai cand si daca vrea. Mie mi-e frica de altceva, a propos jucarii. La Jasmina a fost simplu sa strang totul din calea ei ce ar putea inghiti, dar cum sa fac asta acum? Jasmina are atatea jucarii si figuri micute, care sigur nu sunt bune pentru bb... Ei, vom vedea!
Ah, si in ce priveste jucariile, noi am introdus regula ca trebie sa stranga (si cu ajutorul meu) acelea cu care s-a jucat pana acum, ca sa aiba voie sa scoata ceva nou. Insa am inceput cu asta destul de devreme si este inca o regula pe care trebuie s-o apar din greu! :-) Dar e mai usor asa. Bine, daca construieste ceva cu lego, d.e., are voie sa lase constructia, insa restul pieselor vin puse in lada si lada dusa inapoi in camera la locul ei.
Eu nu sunt prea ordonata de felul meu si avem nevoie de structurile astea, ca altfel nu mai iesim din haos!!!
BB, bine ca mai scrii, ma gandeam eu ca esti ocupata sa te lasi rasfatata de mami si mama-soacra
Dar uite, trece timpul si saptamana asta iti vei tine si tu printesa in brate, nu? Am inteles eu bine, sper?
Pe Roxana o inteleg ca isi face mereu de lucru si este mereu pe drumuri, cand ajungi si treci de DPN, mai ales cand erai convinsa ca vei naste mai repede, este foarte stresant sa stai si sa astepti. Lumea mereu te suna sa te intrebe de bb si tu stai si astepti un semn ceva. Asa... trece timpul mai usor...
Si eu astept vesti de la proaspetele mamici, sa vedem ce mai fac bb-ii!
Adina 32+
Adina & Jasmina (24 iulie 2003)
dany26 spune:
salutare fetelor....offff eu tot racita sunt...de aceea nu am mai scris nimic...nu ma simt in stare sa stau la calc...
Adinag
, vali
, dany2007
mersi de grija acum am citit din urma!
Deci : nu am avut niciodata asa o gripa
....mi-e asa mila de bb...desi a fost f activ zilele astea ...Dr a zis ca nu il afecteaza si mi-a dat sa iau oscilococcinum si vit C....dar chiar credeam ca imi va trece mai repede....a -2a zi de raceala a fost groaznica era sa chemam salvarea....ma dureau incheieturile mainilor si urechile si in piept iar nasul nu mai spun in ce hal curgea.......iar de atunci azi si ieri transpir f tare asa o data la 2 oare...dar macar nu ma mai doare nimic.....
Oana felicitari pt bb sanatos si refacre rapida!
Gabitz nastere usaoara azi!!!!!!
Fetelor care ati nascut prin cezariana de abia astept sa ne pov cum a fost ca ....si eu tot cez. voi face si tare as mai vrea ceva informatii....
Erika tu ne-ai pov ca a fost ok....felicitari....esti norocoasa!!!!
35+
ANDREI
AMR 3 Saptamani!!!Doamne ajuta!
adinag spune:
Dany, se pare ca ai o gripa in toata regula, si ea nu trece mai repede de 7-10 zile, asta este. De fapt, o infectie gripala (gripa falsa) tot atata ii trebuie. Si daca iei si ceva homeopat, este normal ca 1-2 zile dupa inceperea tratamentului sa accentueze simptomele, asta inseamna ca isi face efectul osciloccocinum si corpul tau reationeaza la medicament, curand va fi mai bine... Mult ceai si repauz la pat. 
Adina 32+
Adina & Jasmina (24 iulie 2003)
Anne_Ma spune:
Ce ati mai cumparat pt. bebei in afara de hainute, patut si carut? Vreau sa am tot ce-mi trebuie pana plec la maternitate.
Are cineva idee, gaurile pt. cercei la fetite se fac in maternitate?
Va 
http://bd.lilypie.com/1DJtp3.png
33+
Ioana