firma falimentara

firma falimentara | Autor: estedana

Link direct la acest mesaj

buna din nou,mi sa dat de la servici cartea de munca ,o adeverinta si hotararea judecatoreasca si mau trimis cu ele sa-mi fac singura dosarul de somaj .ma intreb insa o sa mai beneficiez de indemnizatie daca ei miau incheiat contractul de la 1 oct 07 si eu o sa fac dosarul de somaj undeva pe la sf lunii noiembrie.?pe luna noi`embrie trebuie sa-mi iau si de la med de familie concediul prenatal unde trebuie depus?va multumesc anticipat astept sfaturi

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Depune rapid o plangere penala, du-te la ITM ei stiu ce sa faca. Este caz penal.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei/Croatia 2007
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

Eu cred ca n-a virat contributia angajatorului, nu a angajatului, ca altfel nu rezista un an. Deci, poate nu-i penal.

Oricum, in urma lichidarii, se vor plati datoriile (daca e de unde).
Tu insa ai dreptul la somaj clar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns estedana spune:

[quote]Originally posted by marius

Depune rapid o plangere penala, du-te la ITM ei stiu ce sa faca. Este caz penal.

Am fost la ITM in audienta si parca tine mai mult cu angajatorul...
d-ul Dobrescu, inspector adj sef de la ITM a chemat un reprezentant al firmei , telefonic, si dupa ce-ae parlamentat putin mi-a zis ca se rezolva... inapoindu-mi Sesizarea pe motiv ca " o sa se rezolve!"
de comun acord... sa stau linistita!
Eu cred ca sunt dusa cu vorba de acesti inspectori... nu mai zic ca la urmatoarea programare la care am fost, gravida, tineti cont, deoarece m-au dus cu vorba prima data, d-ul inspector adjunct nici nu a venit la munca in aceea zi....
si nici nu am fost anuntati ca nu mai vine, desi avea audiente cu programare....
nici nu mai stiu ce sa cred! -si unde sa merg!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Depune tu plangere penala sa vezi ce minuni se intampla
PS
La cat sunt de ticalosi nu au platit nimic - marja de eroare 0.0099%.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei/Croatia 2007
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Eu stiu ca daca vrei sa depui o plingere sint obligati sa o primeasca si sa primesti si nr de inregistrare. De aceea ti-a dat cererea inapoi, ca sa nu apara nici o plingere la dosar.
Du-te si depune-o, insista sa ti-o primeasca si cere nr de inregistrare.

In mod sigur fostul tau sef l-a "uns" cu ceva pe inspector.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mi-Ka spune:

1. Insista sa-ti inregistreze plangerea la ITM, care in 30 de zile va fi nevoita astfel sa-ti raspunda in scris asupra celor sesizate.
2. Ia legatura cu lichidatorii societatii si vezi daca e cazul sa-ti depui cerere de admitere a creantelor in dosarul de faliment la instanta pentru salariu restant(din cate stiu eu salariile se platesc inaintea altor creante, dar trebuie sa iei totusi legatura cu lichidatorul).
Daca poti sa-mi spui, eventual pe PM, cum se numeste firma la care ai lucrat, voi putea sa-ti dau mai multe date despre cine este numit lichidator la aceasta, nr. dosar de la instanta etc...

_
Printesa noastra,Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

S-a modificat mesajul initial, nimeni nu mai intelege nimic...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cool spune:

La ce data ti-au dat carnetul de munca si Decizia de incetarea contractului? De la 01.10.2007 aveai termen 30 de zile sa depui dosarul si sa primesti indemnizatia de la 01.10.2007. Daca ai depasit acest termen, primesti indemnizatie de somaj de la data depunerii dosarului.
In cazul in care, angajatorul ti-a inmanat actele dupa 30 de zile de la data incetarii CIM, il poti da in judecata. (in acest sens trebuie sa faci dovada datei primirii documentelor)
Cat priveste contributia:
1)- Daca nu a virat lunar, contributia retinuta din salariul tau, este caz penal
2)- Constituie stagiu de cotizare #351;i perioadele în care angajatorul nu a pl#259;tit contribu#355;ia la bugetul asigur#259;rilor pentru #351;omaj #351;i se afl#259; în procedur#259; de executare silit#259;, reorganizare judiciar#259;, faliment, închidere opera#355;ional#259;, dizolvare, lichidare, administrare special#259; sau nu #351;i-a achitat contribu#355;iile datorit#259; unor situa#355;ii de for#355;#259; major#259;.

Mergi la inceput

[quote]Originally posted by cool

La ce data ti-au dat carnetul de munca si Decizia de incetarea contractului? De la 01.10.2007 aveai termen 30 de zile sa depui dosarul si sa primesti indemnizatia de la 01.10.2007. Daca ai depasit acest termen, primesti indemnizatie de somaj de la data depunerii dosarului.
In cazul in care, angajatorul ti-a inmanat actele dupa 30 de zile de la data incetarii CIM, il poti da in judecata. (in acest sens trebuie sa faci dovada datei primirii documentelor)
Cat priveste contributia:
1)- Daca nu a virat lunar, contributia retinuta din salariul tau, este caz penal
2)- Constituie stagiu de cotizare #351;i perioadele în care angajatorul nu a pl#259;tit contribu#355;ia la bugetul asigur#259;rilor pentru #351;omaj #351;i se afl#259; în procedur#259; de executare silit#259;, reorganizare judiciar#259;, faliment, închidere opera#355;ional#259;, dizolvare, lichidare, administrare special#259; sau nu #351;i-a achitat contribu#355;iile datorit#259; unor situa#355;ii de for#355;#259; major#259;.

buna am primit actele marti 13.11.07 si scrie data pe adeverinta care mi-au eliberato,am fost la somaj si nu a fost buna adev. mi-au dat una tip sa mio complecteze sa vedem cat mai dureaza.insa ma intreb daca contractul a incetat pe 1 oct.07 si eu depun dosarul pt somaj la sf lunii noiembrie [ o sa am probleme la anu cand depun dosarul pt indemnizatie din cauza perioadei 1 oct6 si data depunerii dosarului pt somaj????]

Mergi la inceput

[quote]Originally posted by Lona

S-a modificat mesajul initial, nimeni nu mai intelege nimic...

din greseala scuze

Mergi la inceput