Pavarea curtii

Pavarea curtii | Autor: Iael

Link direct la acest mesaj

Am vazut zilele acestea diverse modele de pavele dar nu ma pot decide ce model sa aleg .
Voi cum ati pavat curtea ?
Daca aveti si fotografii mi-ar fi de ajutor .

Va multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns manumanu spune:

Noi am pavat curtea anul asta cu piatra de Vlahita (piatra naturala foarte frumoasa), care se pune pe un pat de beton si apoi se "rostuieste" cu ciment. Avem curtea cu o usoara panta descendenta spre strada. A iesit frumos, iar acum, in toamna, am si dat totul cu un lac special pt. piatra, arata super. Din pacate nu am poze, ca nu stiu sa le incarc aici... piatra in sine nu a fost extrem de scumpa, dar a costat in plus betonul. Am ales piatra pt. ca mie nu imi plac deloc pavelele de beton, dupa ce le vad in toate parcarile, trotuarele etc. Arata mult mai natural. Noi avem curtea ingusta pe unde am pavat (3 m latime si aprox. 15 lungime), gradina e in spatele casei, asa ca nu am lasat "spoturi" pt. verdeata, dar cine are curte mai mare poate combina piatra cu verdeata, arata excelent. Si e si mai rezistenta (noi tinem o masina aici), iar cine isi poate permite poate pune dedesubt instalatie de incalzire (profesionale, costa cam 2000 de euro) si nu mai ai treaba cu zapada, iarna. Noi u ne-am permis, dar ne pare tare rau... Oricum, e frumos.
Succes, Iael!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iael spune:

Sunt convinsa ca arata bine pavajul cu piatra naturala .
Noi vrem un pavaj pietonal , nu intram cu masina si de aceea nu ar fi nevoie sa fie foarte rezistent (mai mult estetic ).

Mergi la inceput

Atunci probabil ca e mai bine sa puneti pavele... trebuie sa fii atenta la cele colorate, sa fie de buna calitate (sa nu se decoloreze in timp)... in rest, nu ma prea pricep la pavele, pt. ca nu am vrut de la inceput. Am mai vazut (dar sunt scumpe) pavele din andezit si andezit bugiardat (neted), arata super - sunt placi mari, dreptunghiulare, de culoare gri.

Mergi la inceput

Ca sa nu se decoloreze trebuie sa fie vopsite in masa nu doar in stratul de uzura .
Nu pot sa ma decid ce model sa cumpar .
In prima zi mi-au placut toate modelele de pavele , mi se pareau unele mai frumoase decat altele , acum dupa ce le-am tot vazut la mai multe magazine nu mi se mai par la fel de frumoase .
Totusi va trebui sa pavez curtea .

Mergi la inceput

In sfarsit am reusit sa ma hotarasc . Astazi am dat comanda .
Iti multumesc Manumanu pt implicare .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bumbacel spune:

Iael , ce pret are pavajul? Unde l-ai comandat? Iti asigura si transport/montaj?
manumanu, solutia aleasa de tine cam la ce pret a ajuns? De unde ati comandat piatra?

bumbacel ingerasului Tudor (9.12.2004) si viitoare mamica de al doilea ingeras

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!...

Mergi la inceput

Noi am ales caramida clasica 10x20 grosime 3,5cm si am cumparat de la o fabrica din Comuna Jilava ( ca sa nu fac publicitate nu spun numele , pot sa-ti spun pe pm daca vrei ) 423 000 /mp, borduri semirotunde 50x10x4, pret: 80 000 bucata . Pentru transport au cerut 1,5 mil.
Ca si calitate mi s-au parut reusite . Am fost la mai multe fabrici si nu mi-au placut .Daca preferi gri sunt mai ieftine ,cele colorate sunt mai scumpe . Pretul dat de mine mai sus este pentru caramida colorata .

Mergi la inceput

Pavajul meu cu piatra (la peste 50 mp de curte) a ajuns in total (adica cu "patul" de beton, manopera, rosturi) la aprox. 6.000 RON. Piatra nu a fost foarte scumpa, am comandat-o la un depozit mare din oras unde aveam reducere de cand am construit casa acum 2 ani... piatra vine in "paleti" mari, am comandat pe rand, parca era 600 / palet... dar nu mai stiu sigur, ar trebui sa caut dosarul cu chitante

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bumbacel spune:

Multumesc, fetelor. Montajul il asigura ei sau trebuie gasiti alti oameni? Cam cat costa montajul?

bumbacel ingerasului Tudor (9.12.2004) si viitoare mamica de al doilea ingeras

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!...

Mergi la inceput

Montajul nu il asigura ei , trebuie sa cauti tu muncitori iar manopera difera de la un meserias la altul . Ar trebui sa coste mai putin decat montatul gresiei ca nu se monteaza greu . Se monteaza pe un strat de nisip sau sapa uscata .Eu nu am reusit sa gasesc inca muncitori ca sunt mai toti ocupati .
Cei mai multi cer 150 000-200 000 / mp pt montaj

Mergi la inceput