Gravidute si mamici de Constanta (6)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bisous spune:

Buna fetelor, sunt disperata , Victor are 40,3 febra ,i am dat nurofen , paracetamol, novocalmin la interval de o ora si in loc sa ii scada ii creste continu,este plostit si somnoros, sta sotul meu acum in cada cu el cu apa la 25 de grade ca sa scada febra, cred ca receste si sotul meu dar nu am solutie , daca tot nu ii scade ii dau diazepam sa previn convulsiile si sotul meu vrea sa ma duc la urgente dar nu au ce sa ii da altceva ca am vorbit cu 2 doctorite pana acum , sunt disperata , tremur toata,nimic nu e mai rau decat sa ai puiul bolnav si sa nu poti sa faci nimic , fug sa mai iau temperatura apei

Mergi la inceput

stiti careva cat trebuie sa aiba a[pa sub ce limita sa nu cobor si cit sa il tin ca urla , va dati seama ca arzand ii se pare super inghetata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andicu spune:

Bisous, suna aici: 0721813203. Este tel dr Fasie, e un medic f bun, vine acasa la orice ora la asemenea urgente si a scos de la ananghie copii mai grav! nu conteaza din partea cui suni, el iti raspunde oricum!daca totusi, vrei sa spui ceva, spui ca suni din partea fam. Stan de pe Merisor-Coiciu; sau poate ai noroc si e de garda la spital! sanatate multa puiului tau, altcevva nu stiu sa-ti spun!

Andicu mami dewww.flickr.com/photos/9457501@N02/sets/72157600689970094/" target="_blank">Bebe Filip(27 iunie 2007)
Cum crestem noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AngeliquedeS spune:

Bisous, pana vine medicul incearca frectie cu otet nediluat, freaca-l tot si pe urma imbraca-l si uda-i sosetzele cu otet, sa fie ude, si pune-i-le si pune-i pe piept compresa cu apa si otet. Scade febra f repede

Pupici,
Angelique 32+ bb Viktor

noi 2, poze, povestea nuntii, luni de miere...,
evolutie burtica , lucrusoare bebe, cum creste
Mare, Munte, Flori

AMR: maxim 8 saptamani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns isidora spune:

BISOUS,IMI PARE tare rau ...Incearca si la DR. Voinescu poate e si ea de garda daca nu dai de Fasie...E la et. 6 la pediatrie-0745886471!Sau suna la urgenta si intreaba ce dr. e de garda,daca e unul din ei e ok,sau DR.Syromascenco-nu stiu daca am scris corect numele....Doamne ajuta sa va faceti bine!Ai incercat si agocalmin fiola-1 pic. pe kg. corp?Isidorei nu -i trecea cu supozitor dar cu fiola da.Nu stiu din pacate cat poti coborai temp. apei....Doamne ajuta sa scada febra!

Mergi la inceput

Multumesc fetelor, m am mai linistit foarte putin ca i a scazut la 39,3 ,am ajuns sa ma bucur la valoriile astea.Lam tinut fortat in apa cam 20 de minute la 25 de grade maxim apa dar racita treptat,apoi a venit dr blacioti si l a vazut si copilul nu are nimic vizibil deci pentru moment spunem ca este o viroza si organismul lui a raspuns pe masura.DR A SPUS SA II PUNEM UN DESITIN , DE FAPT ESTE DIAZEPAM INTRARECTAL PENTRU A PREVENI CONVULSIILE,VA DATI SEAMA CA EU NU DORM NOAPTEA ASTA DE FRICA SA TREACA IAR DE 40.DACA E VIROZA SIGUR VA LUA SI SORA LUI , OF OF.
MULTUMESC DE SFATURI SI E BINE SA AM NUMARUL UNUI ALT MEDIC MAI ALES CA E RECOMANDAT DE VOI,VA PUP FETELE MELE DRAGI ANDICU , ANGI ,ISIDORA.HAI CA O SA TREACA SI DE DATA ASTA, DE FIECARE DATA SPUN SA NU MA PANICHEZ SI TOT ASA AJUNG,NU E USOR CAND E VORBA DE AL TAU. REVIN CU VESTI, SPER MAI BUNE MAIINE DIMINEATA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florin-a spune:

Bisous ce mai face Victoras?...of vrui si eu sa raspund aseara sa iti spun de Dr Siromascenco dar cu avertismentul meu pana apare msg ma impusc!!!!!!Sper ca este mai bine!Asteptam vesti de la tine....pana m-am culcat numai cu gandul la voi am fost!!!
of Doamne numai mama sa nu fii!!

Varsta Ana-Maria
http://b1.lilypie.com/uFCEp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AngeliquedeS spune:

Bisous, cum e puiul?

Pupici,
Angelique 32+ bb Viktor

noi 2, poze, povestea nuntii, luni de miere...,
evolutie burtica , lucrusoare bebe, cum creste
Mare, Munte, Flori

AMR: maxim 8 saptamani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

FEBRA
Daca temperatura este > decat 37,5-37,6 gr C, fenomenul poarta numele de stare subfebrila si se poate trata prin:
hidratare corespunzatoare: 10-15 ml de ceai caldut la 15 minute;
aplicarea de comprese umede pe frunte si sosetele cu otet de mere diluat si,
mai ales acum vara, prin
adecvarea imbracamintii la temperatura mediului - copilul se poate supraincalzi pentru ca este prea infofolit!
SUGESTIE:
Sa nu se inceapa cu administrarea simultana a 2 anti-termice. Ci numai daca unul singur nu face fata si temperatura se mentine mult timp crescuta.

Daca temperatura este de peste 38 de grade Celsius, trebuie sa folosesti antitermice. Regula este sa folosesti alternativ doua antitermice - paracetamol si nurofen - sub forma de siropuri pentru copii, iar, in cazul in care temperatura creste peste 39 grade Celsius, supozitor sau picaturi de algocalmin, preparate speciale pentru copii. Exemple: sirop de paracetamol: Panadol, Calpol, sirop de nurofen: Marcofen, algocalmin supozitoare: Novocalmin, algocalmin picaturi: Novalgin.

Metodele clasice de scadere a temperaturii mari, peste 39-39,5 gr C:
comprese cu prosoape ude, impachetari in cearceaf ud la temperatura camerii, bai caldute racite progresiv.

Apoi lasat copilul imbracat cat mai lejer, in maxim 1 strat de haine si fara caciula pe cap!. Vara, pe cat posibil, se foloseste si AC pt a ajuta la racorirea copilului; iarna nu se supra-incalzeste incaperea.

Si accentuat inca o data necesitatea unei bune hidratari a copilului febril. Mai ales aici si nu la sub-febril. Apa, ceai, orice accepta bb. La nevoie se folosesc si sarurie de rehidratare.

Apoi de cate ori se ia temperatura: cel putin la 8 ore; iar cand bb are febra mare la 4-6 ore si ori de cate ori il simtim ca frige, este apatic si moale. Nu se ia temperatura dupe ce bb plange sau a mancat; poate fi fals crescuta.

Atentie mare la doze: ele se calculeaza in functie de greutatea copilului si sunt trecute pe flacoanele respective. Siropurile sunt aromate: nu le lasati la indemana degustatorilor mititei!

Febra netratata sau tratata incorect poate duce la copilul mic, pana in 4 ani, la convulsii febrile. De aceea, este bine sa aveti in casa diazepam intrarectal, ce va fi folosit doar in caz de asa ceva. El este indispensabil daca micutul a mai facut convulsii la episoadele febrile.

Madalina 12+
+Darius Cristian ( 14.12.2006 )

Darius la 9-10 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dmtr_anca spune:

Bisous insanatosire grabnica puiului tau!

[Madaluta multumim de informatii. Eu le-am salvat deja in calc. pentru ca nu se stie mai tarziu. La noi fiind primul copil si nu prea avem persoane "intelepte " in preajma sigur o sa ne lovim de asa ceva.

Anca 33 sapt.

Mergi la inceput