Razboi, toci, tabinet, bonjour madame - reguli?

Razboi, toci, tabinet, bonjour madame - reguli? | Autor: ML

Link direct la acest mesaj

N-am mai jucat de veacuri si am uitat regulile. Acum as vrea sa incerc cu copiii. Mi le puteti scrie, va rog (am dat o cautare pt. razboi si imi apar alte aiureli)?

P.S. Si cat erau cotate A, J, Q, K? A era 11, J 12, Q 13 si popa 14?

Multumesc!

"Acolo unde canta cucu' si urla lupu'" (poze)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

la razboi era in felul urmator, in ordine crescatoare: J, Q, K si A care luat tot. Se impart cartile in mod egal intre jucatori si se da cate una, cine are cartea mai mare ia, cand sunt la egalitate se face razboi, pentru As se pun 14.
Cel putin eu asa jucam in copilarie As-ul era cea mai mare carte.

Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dori spune:

La toci se intind cartile in forma de cerc, sau se lasa teanc. In mijlocul cercului se face casa in care se pun carti in ordine: as, 2, ... 10, J, D, K si din nou as etc. Fiecare trage cate o carte si verifica daca se potriveste in casa sau la alt jucator (in ordine crescatoare). Daca da, o plaseaza si trage alta carte, daca nu o aseaza in fata lui (formand un teanc). Cand se termina cartile din cerc jucatorii isi intorc teancul cu cartile cu fata in jos si cand le vine randul trag din propriul teanc incarcand sa "potriveasca cat mai multe carti in casa si la ceilalti jucatori. Daca intorc o carte si nu observa ca se potriveste in casa sau la alt jucator i se spune "toci". Cine termina primul cartile castiga, cine ramane ultimul cu carti e "tocit".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

quote:
Originally posted by Androix

la razboi era in felul urmator, in ordine crescatoare: J, Q, K si A care luat tot. Se impart cartile in mod egal intre jucatori si se da cate una, cine are cartea mai mare ia, cand sunt la egalitate se face razboi, pentru As se pun 14.
Cel putin eu asa jucam in copilarie As-ul era cea mai mare carte.

Andreea

Cateva intrebari (am jucat ieri):

- daca joaca mai multi de 2, in momentul in care 2 au carti cu valoare egala ce fac restul jucatorilor? Asteapta o tura?

- iti spune ceva Asul cu valoare de 11 dar si de cea mai mare carte in acelasi joc? Adica 10 e 10, A e 11, J e 12, Q e 13, K 14 si ASul cel mai mare? In ce joc se respecta regula asta?

Andreea, Dori multumesc mult de raspunsuri. Dori am sa-l joc si te mai intreb, daca e cazul si te mai gasesc pe aici.

P.S. Pentru "experti": Bonjur madame parca mai purta si duiosul nume de Fleosc madame! Chiar nu-l stie nimeni?

"Acolo unde canta cucu' si urla lupu'" (poze)

Mergi la inceput