BPD MARE

BPD MARE | Autor: aurora77

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor,
Va scriu cu speranta ca ma puteti ajuta sa ma linistesc. Nu stiu de ce, de cand am ramas insarcinata am numai si numai motive de stress. Am fost azi la medic la o eco normala pt ca simteam ca pierd ceva ce semana a lichid si m-a linistit ca nu e vorba de asa ceva. Ce m-a speriat insa e BPD-ul bebelui mei care e cam mare . Eu sunt in saptamana 35 si masuratoarea BPD-ului este de 9,19 cm corespunzator unei varste gestationale de 37 saptamani si 3 zile. Eu am facut la vremea respectiva triplul test si valiarea hcg-ului a fost micuta, cam de 19.000. Am facut si morfologii fetale la Dr Iosup si nu mi-a spus nimic de vreo anomalie. Dar ce se intampla insa cu capul copilului mei? Pana in saptamana 20 era ok, apoi a inceput usor usor sa creasca pana aa ajuns la diferenta asta.
Eu nu comunic fff bine cu doctorul meu care e mereu grabit, intre operatii, si nu mi-a spus decat ca lasa, o sa fie bine.
Voi dragelor ma puteti ajuta in vreun fel, cu vreo informatie, sfat, ceva, orice.
Va multumesc,
Aurora 35s

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns RGE spune:

AURORA si la mine BPD la toate ecografiile a fost mai mare decat varsta gestationala si decat celelalte masuratori..dar din cate stiu eu este normal..toti bebelusii au capsorul mai mare ..asa sunt ei..plus ca la mine tot timpul bebe a fost mai mic si la un moment dat luase un avans de 2 saptamani fata de sapt mele de sarcina..apoi iar a ramas in urma si tot asa....au ritmul lor in care se dezvolta...pana in sapt 28 toti dr imi spuneau ca o sa fac un baschetbalist..ca o sa fie super extra inalt..ok nici o problema...apoi dupa 32 de sapt mi-au zis ca a stagnat cu crescutul si nu o sa mai fie baschetbalist ca o sa fie un bebe micut ...asa ca stai linistita si nu te stresa..mai ales dupa sapt 34-35 masuratorile o iau razna de tot..la greutate acum o luna al meu bebe avea 3kg si ceva si sambata avea 2.400 si dupa o ora de masuratori dr a zis ca se lasa pagubasa ca nu mai are cum sa masoare si ii dau tot felul de masuratori aiurea..lasa bebelul in pace nu-l mai stresa..te pup si linisteste-te bebe al tau este in grafic si este sanatos!!

ROXANA cu "ursuletz" GEORGE IONUTZ
IN SAPTAMANA 40!!!
BEBE TE ASTEPTAM CU DRAG!!!

"Doamne ajuta-ne!!"

Mergi la inceput

..uite am cautat o ecografie de cand aveam 35 de sapt..si BPD era 9 la noi..nu e foarte mare diferenta cu tine plus ca ecografele au si marja lor de eroare eu zic ca este super ok....daca i-a mai tremurat si mana si nu a masurat cum trebuie ii iese chiar un capsor micut.pupici si sarcina usoara in continuare!!! iar bebe sa fie sanatos si voinic!!

IN SAPTAMANA 40!!!

"Doamne ajuta-ne!!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurora77 spune:

Roxana,
Sa iti dea Dumnezeu sanatate ca mi-ai raspuns atat de repede. Crede-ma ca sunt atat de amarata ca nici nu am reusit sa mananc de pranz pana la ora asta. Mi-e frica rau de orice e legat de bb asta mic. Imi doresc sa fie sanatos mai ales ca pe parcursul sarcinii eu am tot avut probleme: ba o suspiciune cu un ganglion inflamat, ba un col cu problemute false, etc.
Desi si bb al tau a sucit masuratorile. Stii, poate o sa avem niste copii destepti, cu un creier mare si stralucit. Ma gandesc ca daca era vorba de o oarecare malformatie, se vedea naibii si in alte organe/masuratori, nu? Tu ce crezi?
Esti o fericita ca in curand o sa iti vezi bb. Sa fiti amandoi sanatosi si sa nasti repede si usor.
Multumesc si te pup.

Mergi la inceput

multumesc din suflet Aurora si tie la fel !!..stai linistita.....bebeii nostrii or sa fie sanatosi nu-ti face griji iar de acum incolo nu mai baga masuratorile in seama caci nu-si mai au folosul..daca pana acum a fost totul ok cu bebe ..acum nu trebuie sa-ti mai faci griji..pune mana si papa ca el are nevoie sa creasca acum!!!....si nu te mai stresa aiurea caci el te simte si sufera!!..eu iti urez sarcina usoara in continuare fara probleme , pana la termen si bebe sanatos!!! NASTERE USOARA!!!

IN SAPTAMANA 40!!!

"Doamne ajuta-ne!!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Aurora, m-am uitat pe un site cu tabele de masuratori pentru BPD corespunzator varstei sarcinii si tu te incadrezi foarte bine pentru virsta de 35 de saptamani.

Uite aici: http://hostingprod.com/@fetalanomalies.org/BPD.html

Dupa tabelele de pe site-ul acela m-am luat luat mereu in sarcina cu baietelul meu si mi s-au parut destul de bune fata de ce masura la mine ecografistul.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

www.dropshots.com/gabitzam2" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurora77 spune:

Fetelor sunteti o adevarata minune. Intr-adevar mi s-a ridicat piatea de pe suflet cand am vazut ca e in limite normale. Eu am cautat pe net dar nu am gasit nimic nici pe departe atat de elocvent ca ceea ce mi-ai trimis tu.
Multumesc mult si sa iti dea Dumnezeu mult bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SilviaPop spune:

aurora, la ce medic esti? ca si al meu e grbit si foarte solicitat. l-am intrebat cand se masoara pliul nucal ca eu stiam ca la 11 sapt si el zice: lasa ca nu avem treaba acum, ala e in sapt 14. si ca sa nu-l contrazic am zis sa-l pun pe ecografist sa-mi masoare sa stau eu linistita iar ecografistul m-a flituit si mai rau si mi-a zis nush ce de sapt 22. Am o vaga banuiala ca e vb de cam aceleasi persoane..

Mergi la inceput