prolactina scazuta

Am si eu o intrebare. S-a mai confruntat cineva cu valori ale prolactinei sub limita inferioara?
Acum un an si ceva aveam valoarea prolactinei peste limita - 1226 cu limita maxima 637. Am inceput tratament cu bromocriptina (2 pe zi) si nivelul prolactinei a inceput sa scada. Saptamana asta am repetat analiza si mi-a iesit o valoare a prolactinei de 35,21 la o limita minima de 127.
De ceva timp incerc sa raman insarcinata. Oare faptul ca nu reusesc are vreo legatura cu aceasta valoare a prolactinei. Stiu ca daca ai valoarea peste limita sigur e o problema in a ramane insarcinata, dar despre situatia asta noua nu gasesc nimic.
Ma poate ajuta cineva? Va multumesc!
to be or not to be?
Raspunsuri

Liana30 spune:
mony in primul rand unde ai facut analiza??la ce laborator...?
poate fi si gresita,,
Vreti sa faceti ceva? 5 euro pentru o viata!!
Putin cu putin se aduna marea...
"Nimic nu-i imposibil!"
Nasica
iote'i ca vin

mara80 spune:
draga mony.eu fac tratamente de aproape 4 ani si abia acum am descoperit problema.am prolactina marita :aproape dubla.doctorul mi-a dat sa fac o analiza :rmn hipofizar.este cam scumpa am auzit dar cred ca merita pentru ca in functie de rezultat trebuie sa iau tratament si apoi mi-a zis ca aproape sigur raman insarcinata.daca ai facut toate celelalte analize tu si sotul tau sigur prolactina este cauza.eu nu disper si sper sa se rezolve cu tratament.mergi si consulta doctorul ginecolog
mara80

monysorescu spune:
Liana 30 analizele le-am facut in acelasi loc in care le-am facut si ultimele dati (Panmed). Pana anul trecut spre sfarsit am facut la Camen si dupaia aici la Pnamed. De anul trecut am valoarea prolactinei sub limita insa foarte putin. Acum mai nou e ceva mai mult sub limita. Nu stiu daca e gresita ca prea mi-a iesit de multe ori sub limita (cei drept nu asa mult).
Mara80 eu stiam de problema asta de mult - prima oara am descoperit aceasta problema acum vreo 5 ani. Am inceput tratament serios abia acum 2 ani ptr ca atunci imi crescuse si mie foarte mult - dublu fata de normal. Si am facut si radiografie de sa turceasca si tomografie si vreo 4-5 RMN-uri si nu am nimic pe hipofiza (nu am adenom) si doctorii nu prea isi explica de ce imi creste asa mult. Adica aceasta prolactina creste si din cauza problemelor cu tiroida (insa putin, nu asa mult) pe care io le am, creste si din cauza stresului dar iar nu asa mult.....Deci nu stiu ce sa zic. Oricum e bine ca nu am adenom.
Doctora ginecolog mi-a zis ca nu crede sa fie o probleme, dar totusi sa incerc sa vorbesc si cu doctora endocrinolog ( o sa incerc sa imi fac o programare cat mai curand). Oricum si data trecuta cand am ramas insarcinata aveam prolactina sub limita insa nu asa mult.
O zi buna si multa sanatate tuturor!
to be or not to be?

Liana30 spune:
mony eu la Pan Med le faceam si ajunsesera sa'mi treaca aceleasi date..si stiu sigur !!i\am prins!!io imi faceam hormonalele in fiecare luna la ei..si de lene sau ma rog nu's de ce..ei imi treceau val din luna trecuta si tot asa.......asa ca incearca sa o faci in alta parte...sa vezi cum e..
te pupp si baftaaa
Vreti sa faceti ceva? 5 euro pentru o viata!!
Putin cu putin se aduna marea...
"Nimic nu-i imposibil!"
Nasica
iote'i ca vin

Stefi289 spune:
Sunt intr-o dilema.Am adenom hipofizar ,prolactina a fost 49 .Acum dupa tratament co Dostinex PRL este 3Problema mea este ca dr. endo mi-a zis sa iau tratamentul in continuare si sa incerc sa raman insarcinata,dar pe prospect scrie ca Dostinex nu trebuie sa ia femeile care alapteza si nici cele care doresc sa ramana insarcinate.Cine s-a mai confruntat cu asa ceva ?

monysorescu spune:
Buna stefi289!
Scuze ca te intreb dar ai mai facut si vreo alta investigatie sau doar pe baza analizei prolactinei ai aflat ca ai adenom hipofizar? Am mai auzit de chestia asta cu dostinexul. Insa din cate am inteles eu trebuie continuat cu el pana in momentul cand ramai insarcinata si atunci il opresti caci nu e bun pe sarcina. Eu iau bromocriptina si asta se poate lua pe sarcina insa nu voi putea alapta din cauza ei.
Multa sanatate si un sanatos cat mai curand posibil. O zi buna.
to be or not to be?

Stefi289 spune:
Monisorescu,am facut analize complete si investigatii la Parhon,in urma tomografiei s-a stabilit ca am adenom.Problema mea este ca dr. endo mi-a zis ca o sa iau Dostinex si pe sarcina dar cum scrie in prospect incep sa am unele indoieli. Sanatate ca-i mai buna decat toate!!!

L5845 spune:
Stefi scuze ca ma bag si eu ca musca, vreau doar sa te intreb la cine ai mers la Parhon, ca si eu vreau sa merg si inca nu m-am hotarat la cine. si sanatate multa sa ai.
Va doresc si voua ce-mi doresc mie: sanatate si mult doritul BEBE!
Lau-Meli si
Poze
Trebuie sa renasti din cenusa, ca si pasarea Phoenix si niciodata sa nu spui "Niciodata"!
Doi zapaciti!

rocsy2007 spune:
fetelor acum un an de zile am facut si eu analize si mi-a iesit prolactina marita 65 . doctorita a zis ca nu e f mare . mi-0a dat tratament dar nu am mai repetat anaizele. credeti ca asta poate fi cauza infertilitatii.?
pentru a obtine ceva trebuie sa vrei cu adevarat
http://tt.lilypie.com/XILYm5.png

rocsy2007 spune:
am uitat sa va spun ca glanda hipofiza este ok. am facut acea radiografie sau cum se numeste.
pentru a obtine ceva trebuie sa vrei cu adevarat
http://tt.lilypie.com/XILYm5.png