Tuse seaca
In urma unei bronsite care a fost tratata cu Una Syn si Erdomed fata mea a ramas cu o tuse (destul de) seaca, care nu mai trece. Tuseste mai ales noaptea si dimineata. Azi noapte a avut un episod de tuse de vreo ora, de nu mai stiam ce sa-i fac. De vreo 3 zile ii dau Stodal (asta din proprie initiativa, fara sa imi fi fost recomandat de medic). Azi am sunat pediatra si mi-a zis sa ii dau Ketof sau Salbutamol, dar am apucat sa vorbesc foarte putin cu ea, pentru ca era intr-o zona unde nu avea semnal la telefon. Ce fac, renunt la Stodal si incerc cu astea? Ce altceva ar mai merge la tuse? Inclusiv leacuri "babesti". Alte simptome nu are, e vesela, mananca bine, dar nu scapam de tuse cu nici un chip.
Fiecare zi are doza ei de amaraciune. Nu iti amari si mai tare ziua de azi, gandindu-te si la amaraciunea zilei de maine.
Raspunsuri
ana70mari2003 spune:
Din cate stiu eu Stodalul e un sirop homeopat indicat si-n tuse seaca si in cea productiva.Ketoful se administreaza atunci cand se suspecteaza existenta unei componente alergice in raceli, viroze, etc.salbutamolul se adminitreaza atunci cand secretiile nu reusesc sa se desprinda din plamani(deci in caz de tuse productiva).Eu le-am dat copiilor mei in bronsiolite...Pentru tusea seaca care mai apoi a "copt"am administrat tussin-tuse neproductiva, si mai sunt si altele.Toate la indicatia unui medic competent.Numai ca se pare ca aceasta minunata viroza care circula e cam rebela si deseori da complicatii.Si noi ne luptam cu asta.Sper sa fi fost de folos cumva.Multa sanatate!
anamaria
Zsibrak spune:
Draga Raluca,
si baietelul meu a avut probl cu tusea seaca, i-a trecut chiar sapt trecuta. Ce l-a ajutat f mult a fost aparatul de umidificat aerul, cumparat la farmacie si niste granule homeopate: sambucus nigra. Sunt extraordinare. Nu mi-a venit sa cred, sotul meu si cu mine nca ne luptam cu raceala si luam nurofen si alte medicamente, iar copilul de 4 luni si-a revenit intr-o sapt numai cu bilutele homeopate.
Insanatosare la fetita ta.
Zsibi
ralucutza77 spune:
quote:
Originally posted by Zsibrak
Draga Raluca,
si baietelul meu a avut probl cu tusea seaca, i-a trecut chiar sapt trecuta. Ce l-a ajutat f mult a fost aparatul de umidificat aerul, cumparat la farmacie si niste granule homeopate: sambucus nigra. Sunt extraordinare. Nu mi-a venit sa cred, sotul meu si cu mine nca ne luptam cu raceala si luam nurofen si alte medicamente, iar copilul de 4 luni si-a revenit intr-o sapt numai cu bilutele homeopate.
Insanatosare la fetita ta.
Zsibi
Am asezat si eu vase cu apa pe calorifer si pe dulap, dar ... vad ca nu prea a dat rezultate manevra asta. POti sa imi recomanzi un medic homeopat bun?
Fiecare zi are doza ei de amaraciune. Nu iti amari si mai tare ziua de azi, gandindu-te si la amaraciunea zilei de maine.
Zsibrak spune:
Din pacate nu cunosc pe nimeni la Bucuresti. Dar merita sa cauti unul bun. Pastilele homeopate nu au nici un fel de efecte adverse. In cel mai rau caz nu obtii efectul dorit. Dar eu nu am auzit pe nimeni care sa nu fie multumit de tratamentul homeo, daca acesta a fost prescris de un medic priceput.
Zsibi
AllyMcBeal spune:
Si eu trec des cu fetita prin episoade de tuse.Cand nu am incotro,ii dau sirop Paxeladine.
Dar de baza e "babescul" ceai de ceapa,aromatizat cu cimbrisor si lamaie,indulcit cu miere.
Kehleyr spune:
La noi toate virozele asa debuteaza, cu tuse seaca si sacaitoare. Tratamentul pe care mi l-a prescris mie doctorul a fost cu Ketof (luat minim 10 zile, doza in functie de varsta) si un medicament inhibitor de tuse care se numeste Sinecod. Cam dupa 3-4 zile tusea incepea sa devina productiva si apoi mergea spre vindecare.