Copii din 1996 (12)
Raspunsuri - Pagina 19
mihaela_s spune:
Ana-Maria, uite ce se intampla daca nu dai 2 zile pe forum . Bine ca sunteti bine, asteptam poze si povesti de la serbare.
Sanca, pana la urma azi e serbarea Dianei, a aflat si ea in sfarsit! Maine au o alta serbare, pentru profesorii din scoala...
Asa ca peste 2 ore o sa fim la spectacol, abia astept! Sper sa reusesc sa fac ceva fotografii, al meu aparat e din asta mai sofisticat...cu blitzul bate tare scurt si nu prea ies bine, apoi nu vreau sa-mi duc trepiedul, ca nu vreau sa par ca un paparazzi pe acolo si nu stiu daca asa vor iesi...ei, cateva tot vor fi!
Eu tare as vrea sa stiu in ce distractii s-au "dat" baietii tai...nu poti detaila?
Numai bine tuturor!
Succes copiilor la teze!!!
Mihaela si familia mea
Hobby
CriPOD spune:
Oy, dar ma induiosati!
Noi suntem bine, ovcorse se poate mult mai bine, dar si mult mai rau
In general, in ultimele cateva saptamani am simtit tare acut ca sunt in Romania! Mey, dar s-a imputit treaba cu serviciile aici de cand m-am mutat ultima data. Nasol moment, calitate joasa, oameni certareti, care nu pricep... In plus am si niste fun cu astia de mi-au vandut casa (mi-au schimbat appliance-urile inainte de a pleca, si asta n-ar fi mare lucru, dar mi-au adus altele god stie de unde si masina de spalat vase avea cockroaches. Am aruncat tot, m-am dezinsectat, mai am o gaurica in acoperis prin care intra apa, cu care poate ajung la judecat cu ei, si-o sa fie o "interesanta experienta" (vorbind de inversiuni ori sa traduc precum fie-mea din engleza) in final. In sfarsit am telefon, ca il aveam, dar fo saptamana jumate puteam sa sun de aici si cand ma suna cineva suna la casa cealalta, nah, tot felul, ca-n filmele cu prosti, nu va mai plictisesc. Mai am pana vinerea viitoare cand decolez spre Cuba, yahoooo, si sper sa ma scap de ghinioane cu ocazia asta. Dup-aia in Ian incepem cu renovari, cumparaturi de mobila si decoratiuni. Io cred ca n-am avut de lucru cand am cumparat casa asta, ca ma plictiseam. Vineri e inchiderea la cealalta, am fost ieri cu Dedi si-am pupat-o "good bye"...
Nu pot sa va iau pe rand, ca nu mai am energie, doar pe Andra vreau s-o rog: "take it easy" si ai grija de tine.
Revenind la copii, ca esta e de fapt subiectu', copila e bine, am avut emotii grozave sambata, cand a avut examenul de teorie la muzica. Emotii pt ca noi o manam sa il dea sa scape de el sa se concentreze pe urmatorul, care e credit, ea a luat totul mai usor, ba vineri a mers si la seara dansanta la scoala desi ar mai fi avut de revizuit, iar cand era acolo m-a sunat profa de pian si printre altele mi-a zis ca probabil ca va face 75% cat ii trebuie sa-i fie credit de a 11-a. Am crezut ca nu aud bine, am verificat si asa era. Iar profa nu-i daduse nici un test sa vedem cum sta. Seara ne-am tot scarpinat noi in cap, sa mearga, sa nu mearga, pana la urma a zis ca merge ca daca nu, pana in mai, uita ce stie, plus ca pierdeam si banii. In final a zis ca a stiut, vedem noi in 6 saptamani cat de bine. Ideea era ca ar fi vrut o nota frumusica de dus la scola pt prima medie de a 11-a... Cateodata ma uimeste profa asta... In rest copila e bine, desi tare obosita, ii muncesc astia teribil, de fapt cu totii asteptam sa ne carabanim in sud de maxima urgenta.
Paulescu, desi nu e subiectul despre categoria lui de varsta, va tin la curent doar, e de neimaginat! I-am luat primele cursuri, matematica si biologia, si nu il recunoastem. Studiaza copilul meu pt prima data in viata lui. Macar acum m-am linistit: stie cum si poate! Inca n-a primit nici o nota, dar ne-am mai uitat pe ce lucreaza si trage tare, asteptam note bune, ca oricum a 11 conteaza la admitere. Si psihic e schimbat: mai calm, mai matur. Ma intreaba de ce nu am facut asta mai demult... Sa mai videm acum cat il tine. De fapt si eu ma intreb acelasi lucru. La cat de grea a fost de luat decizia, atat de simplu si natural ni se pare acum totul.
Nu v-am zis, de mos Nic am primit fiecare cate o bota, sotul papuci de casa, Paulescu pantaloni de pijama, Dedelina o camasa si ghici? dupa ce le-am pus pe toate acolo, m-am trezit ca mie nu imi pune nimic nimeni, ca doar eu mi-am amintit ca e mos Nic. Asa ca mie mi-a adus mosul o juma' de franzela (feliata) din sertar.
Va doresc puiutilor multe succese in continuare, iar voua, era sa zic babutzelor, sanatate deplina! Si spor la shopping! Eu nu cred ca ma shop prea mult, ca daca plecam n-am sa car cu mine mai mult decat cate o carte sau un cd cadou.
Ei, acum e clar de ce nu m-apuc de scris mai des: uite cate cuvinte aici... si nici macar nu m-am conversat cu voi, am monologat doar pe-aici... (Mihaela, azi noapte am visat ca am fost in vizita pe insula ta , asa ca am venit de indata sa citesc subiectul).
Va pup, ma intorc la realitatea mea "challenging" (abia astept sa vina luni sa-mi primesc appliance-urile ca nu mai rezist cu vasele, aia e durerea mea acum ).
Common sense is not so common... [Voltaire] DJ
Ana68 spune:
Dragelor,mea culpa de chiulu' din zilele astea...asa e,aveti dreptate,am fost plecata frumusel cu biscuitele pe conducta si nici tziglele nu le aveam toate pe casa....acum e ok.
Nu va suparati pe mine...
La serbare a fost foarte frumos...am dat delete si ignore total la tot ce ar fi putut sa insemne sau chiar a insemnat parinti nemultumiti,comentarii si alte cele...si am lasat emotia sa ma cuprinda pe de-a-ntregul.
Va spun ca a fost superb!Lasand la o parte faptul ca la fiecare copilas erau prezenti de la 2 adulti in sus....au fost copilasi si cu cate 5 adulti prezenti....serbarea in sine a fost,din punctul meu de vedere,totala,superba,beton,minunata!
Toti copilasii imbracati in alb...erau ca niste ingeri!
Iata pozede la serbare.Unele nu se vad foarte bine,lumina proasta si distanta mare.
Azi Alex are teza la romana...avea iar emotii...sper sa faca o figura buna.Aseara a venit acasa de la scoala si mi-a povetit ca sceneta de care v-am spus mai demult,in care el este personajul negativ,se va juca impreuna cu inca o clasa a V-a.Serbarea lor va fi luni,in 17 decembrie la ora 17.Sa vedeti ce interesant:pana la urma toata serbarea asta s-a transformat intr-un act de caritate.Copiii din clasa lui Alex vor confectiona felicitari pe care le vor vinde parintilor la serbare.Intrarea la serbare se face pe baza de bilet,1 ron biletul de parinte,iar restul claselor din scoala vor face biscuiti,sandivsuri,vor aduce suc....si tot asa.Deci va fi un party generalizat.Pe invitatia de serbare scrie cam asa:ca directiunea scolii are placerea sa ne invite la serbarea "Mos Craciun pentru fiecare" la scoala numarul,in data de ,la ora de....
si ca toate fondurile stranse din vanzarea
biletelor,felicitarilor,sandisurilor,sucului si asa mai departe,vor fi donate Spitalului Clinic de Oncologie pentru copii,Louis Turcanu,din Timisoara.Nah,ce ziceti de asta?L-am vazut pe Alex entuziasmat,nu-i mai parea rau ca joaca personajul negativ...
Cam asta cu noi....deci luni mai trag o tura de emotii...numai mama sa nu fi!
Va pup si va imbratisez pe toate si o sa-mi revin incetisor!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
mihaela_s spune:
Buna dragelor!
A avut si Diana ieri serbarea, a fost tare frumos...copiii au cantat superb. La sfarsitul albumului sunt si 3 clipuri scurte cu cantecele. Pozele sunt cam intunecate, ardeau doar cateva lumini si blitzul cum va spuneam atata poate :)). Am facut si cateva fara blitz, dar sunt tremurate. Oricum, se vede in mare cam despre ce a fost vorba. Dupa serbare s-a lasat cu "tratatie"...turta dulce, cornulete cu sofran, suc pentru copii si glögg pentru cei mari .
Azi e randul Silviei, sunt tare curioasa de piticii astia ce vor face...ieri mi-a laudat-o educatoarea pe Silvia ce bine stie cantecele, de fapt am auzit-o la serbarea Dianei cantand langa mine .
Ana-Maria, vezi ca se poate sa se faca si in Ro astfel de lucruri caritabile? Doar putina bunavointa si initiativa. Felicitari copiilor pentru stradanie si mult succes lui Alex la sceneta!
Am vazut pozele Luanei...o mandrete de fata, pe bune! Iar rochita eceea e superba, ii sta foarte bine. Ce mai, domnisoara in toata regula, felicitari!
mqqm, te invidiez! Pentru o parte a ceea ce urmeaza in viata ta...CUBA! Poate si pentru restul asa cate putin...casa noua...problemele sunt sigura ca se rezolva...cu munca si rabdare . Acu' io tot n-am inteles cum e cu Paul, nu stiu ce fel de invatamant e la voi...dar ma bucur ca e bine, asta e important. Felicitari pentru reusita lui Dedi la teorie muzicala!
Cat despre tine...viseaza mai des ca ma vizitezi(poate pui si in practica, nu ma supar , ba chiar mi-ar face placere) si intra mai des la povesti...monologurile tale sunt o placere .
Va pup pe toate, o zi frumoasa va doresc!
Mihaela si familia mea
Hobby
Ana68 spune:
Miha,am vazut si eu pozele...deci Diana a fost un mos...Ce cantau pe scena:colinde sau.....????Ca era si un fragment cu Santa Lucia...Cred ca a fost frumos si interesant si nu se vede pe camera,e adevarat,insa cred ca efectul vizual al lumanarilor a fost deosebit de frumos!
Na,sa ne spui cum s-a descurcat Silviuta...si pozici,evident!
Da,frumoasa initiatia de la scoala de la Alex,sper sa iasa frumos!
Mqqm....te rog eu:fa cateva poze in Cuba aia si pune sa vaz' si eu,macar asa...in poze,ca in viata asta nu cred ca mai apuc sa vaz pe viu.Bafta la Dedi si lui Paul,cu scoala si tie?Ce sa zic?Sa treci cu bine de gaurile din tavan,de carcalacii adusi cu masina de spalat...si sa fie cum iti doresti tu!
Agho,cum a fost la teza?Alex are azi teza la romana...
Andra,saru-mana de incurajare!ce a facut Robert la teza?Eu nu stiu cand se dau la noi rezultatele la teza....banuiesc ca va fi in ianuarie.
Anca...uau!Sosete imputite sub scaun...manca-ti-as!!!!Nu ti s-au desfundat nasul si urechile?Insanatosire grabnica!
Dana...la voi cum mai este cu scoala?Si-a mai revenit Andrei din leneveala?
Sanca spune:
Ieri mi-am luat zi libera, si am stat acasa toata ziua. Nu numai ca am stat acasa, din pijama nu am iesit. Cand m-am dus sa-i iau pe baieti de la scoala, ma gandeam, ca daca trebe sa ies din masin pentru ceva, or sa zica lumea ca-s nebuna, in pijama la 3 dupa-amiaza... Dar n-a trebuit. Dimineata am luat micul dejun in curte, la soare, de parca eram o baba la sanatoriu.
MqqM - te rog, termenul corect este Babe, iar la plural - Babes... Deci santem un grup de babes - adica hot mamas.
La mine nu merge faza cu mancare in cizme... ca eu am beagle, si cu toata educatia lui de javra alintata, nu am incredere sa las nimic de-ale gurii in raza lui de vagabond. Tu ai caine simtit si de incredere.
Anyway, distractie placuta in Cuba, si sa va incarcati bateriile, cu mic si mare. Mama ce a mai facut cu viza?
Mihaela, super pozele, si serbarea. O sa intru si de acasa, sa ascult cantecele, ca la servici nu am sonor. Craciunitza a aratat super.
Ana, ce mare s-a facut Luana. Am stat si m-am uitat la poze, si ma minunam, ca nu mai e un pui de om... Zicea-i de serbare, ca venisera si cate 5 adulti la un copil. Aici, e taman invers treaba, ca se face cate o serbare, si apar vreo 10 parinti de toti...
Agho, si la noi o sa fie santier, dar sa vedem cand il mobilizez pe sot sa o faca. Matei primeste cadou de Craciun un sistem planetar. Toate bune si frumoase, numa ca el nu are bec in tavan.
Vineri m-am certat cu Elliot. Erau la mama acasa, si l-a pus pe Matei sa caute cadouri, de Mos Niculae zice el... Si ma irita, ca asta e stilul lui, intodeauna il incurajeaza pe Matei la tampenii... Da, au gasit sistemul planetar. Oricum e bine ca, nu le-am cumparat nimica, deocamdata si acasa nu au ce gasii, asa ca in casa la noi, pot cauta mult si bine .. . .
Aseara a venit Elliot sa-si faca tema la engleza. Un rezumat la un capitol de 3 pagini din Print si Cersetor. 4 ore... 4 ore a lucrat la el, cu tac'su ca eu nu am fost in stare sa-mi pastrez rabdarea si calmul. Ma enervam numa ascultand la ei. Copilul asta nu stie sa scrie in propozitii complecte. Radeam cu lacrimi citindu-i rezumatul... Si incepuse si Elliot sa rada de bazaconiile ce le scrise-se... Grea e scoala asta.
mihaela_s spune:
Azi a avut si Silvia serbarea...simpla si la obiect, cantecele de sarbatoare, au cantat tare frumos. Totul a fost afara intr-o curte a gradinitei, de aceea pozele au iesit cam intunecate si filmarile la fel. Dar asa ca sa va faceti o idee...
Dupa serbare, am mancat turta dulce facuta de copilasi cu educatoarele saptamana trecuta, am baut iar glögg si ciocolata calda. N-am stat prea mult afara ca era frigutz si copiii statusera destul.
Ana-Maria, Diana a fost tomte, un fel de spiridus care il ajuta pe Mos Craciun, au cantat cantecele de-ale spiridusilor, la inceput...o asteptau pe Lucia, iar o fetita a cantat la flaut, cea care era un fel de "sefa" a lor. Apoi s-au linistit si au stat "cuminti" si au cantat impreuna cu Lucia si cu corul ei. Cantecele sunt un fel de colinzi, sunt si despre Sfanta Lucia si despre Isus si Betlehem, dar si de Craciun, ca sarbatoare cu daruri, care intra in inimile si in casele tuturor.
Cum a fost la teza?
sanca, mi-a placut faza cu babes
Ca sa vedeti cat e si Diana de zapacita...ieri am plecat de la serbare si stia ca si azi va avea in fata profesorilor spectacol...nu-si lasa costumul la scoala, din uitucenie evident! Aseara acasa ii fac observatie ca ma impiedic de o plasa de a ei pe hol, isi pune lucrurile in dulap...erau costumul si caciulita de la serbare . Azi dimineata a trebuit sa fie la 7.30 la scoala, o trezesc la 6.15, pleca la autobus, nu trec 10 min, suna telefonul. Raspund...Diana ca si-a uitat costumul acasa ...io ii spun ca nu am cum sa o ajut, ea zice: mami, nu ma dau jos din autobus si vin inapoi acasa dupa costum...io zic OK! Stau si ma gandesc ca asa copilul ajunge inapoi pe la 8.30...mai trec vreo 5 minute, suna iar telefonul...Diana sa-mi spuna ca s-a dat jos la scoala ca sa-i spuna profesoarei ce s-a intamplat si ca va veni ea mai tarziu dupa costum...ok! Telepatia presupun! Asta era pe la 7.30...la ora 8 intra in casa...o adusese un profesor din cl.6-a cu masina sa-si ia costumul! S-a descurcat fata...cica s-a dus in sala profesorala la profa ei de suedeza sa vada daca nu e cu masina, sa o roage sa vina cu ea, aia nu avea masina si a intrebat in stanga si in dreapta pana l-a gasit pe profu' asta care a descurcat-o. Chestia era ca venea ea cu autobusul, dar nu mai ajungea la spectacol, ca au inceput la ora 9 si ea ajungea abia la 9.30 cand nu mai avea rost...HUH! Noa, macar de data asta a scos castanele cu mana ei...tot a invatat ceva!
Hai va pup, am scris o tona!
Mihaela si familia mea
Hobby
Ana68 spune:
Salutare,
Fetele,sar'na de apreciere!Asa este:Luana a crescut...asa imi dau si eu seama,uitandu-ma la poze cu ea...
Miha....tare dragute pozele cu Silvia..deci serbarea ei a fost in curtea gradinitei?Ea a spus poezioara?May,ca vroiam sa intreb:glogg ala e vin fiert cu ceva mirodenii?Sau ce?
Maaaaaaayyyyy....acum am vazut filmuletul,primul...ce frumos se aud glascioarele pe fundal...Gata si pe al doilea,mi-au dat lacrimile....asa mi-a placut cum se aud glascioarele copilasilor...Eu am plans si la serbrea Luanei....asa ,de drag....Foarte frumos!
Ei,ca sa vezi ce fata descurcareata ai...bravo Dianei ca a stiut ce sa faca,ceapa lui de costum buclucas!
La teza la mate a fost ok,Alex zice ca minim 9 ar putea lua.La romana in schimb s-a cam vaitat,pe partea gramaticala....povestirea a scris-o,dar la gramatica...asa si asa.Alex zice ca el crede ca mai putin de 8 nu ia,dar stiu si eu?
Ancaaaaaa......vreau si io o zi numai in pijamale...eventual cu toate draperiile trase,semi intuneric in casa,sa aud cum creste iarba.....ufaaaa....Macar ti-a priit trebsoara asta cu pijamalele?
Mah,ce haios povestesti de tema lui Elliot...sa sti ca si Alex e bata la romana....mai bine isi ia culegerea de mate si rezolva cu nemiluita decat sa faca rezumate si povestiri....Pai alaltaseara eu i-am facut 3 rezumate la 3 poezii de Eminescu...cele mai simple...Spunea,saracu' copil:"ce poezia naibii a scris si Eminescu asta?era beat sau era sifilitic?nimic nu inteleg din ce scrie".Asa o tinea intruna....
May dragelor,luni,cum zicea(sau nu ziceam?)avem serbarea caritabila la Alex la scoala....va povestesc io cum o fost....
Nah,pupici voua si sa aveti week end super!
mihaela_s spune:
Ana-Maria, ma bucur ca ti-au placut pozele, chiar asa intunecate...da, m-am emotionat si eu la serbare...cand au venit copilasii cantand. Aici astia micii nu recita poezii...la Diana la serbare au recitat cativa, Diana nu...de asta n-am facut prea multe poze, au stat in aceeasi formatie si au cantat doar, dar au fost tare draguti, mai bine filmam mai mult, ca era mai interesant...
Haideti sa va dau tema de casa , pe mine m-a uimit faptul ca aici nu s-a dus nimic la profesori/educatoare....nu ma refer la cadouri, stiu ca nu se obisnuieste, dar nici macar flori, nimic! Noi n-am cumparat la serbarea Dianei nimic, ca nu stiam ce si cum, am zis ca daca vor duce alti parinti flori, am sa ii iau si eu Dianei in ziua urmatoare, ca sa duca. Apoi la serbarea Silviei nu m-am mai stresat...tot asa a fost, nimeni cu nimic. Acu' io va intreb pe voi, mai ales Dana, Sanca, Mqqm....dar nu numai...eu as vrea ca Diana sa duca profesoarelor cu care termina la scoala aia, celor de la suedeza si de la cl.5-a cate un buchet de flori, sper sa nu fiu deplasata...
Dar nu stiu educatoarelor, oare ar fi nasol de tot daca ar duce si Silvia? N-as vrea sa par nici aiurea fata de ceilalti parinti...daca nu se obisnuieste...Hai ca la Dia nu e nasol, ca pleaca de acolo, e oarecum normal...de la Silvia din grupa a plecat o fetita chiar in perioada in care eram eu pe la camin, cand stateam cu ea inca...fetita a venit vineri ultima zi, iar luni a venit cu mama si le-a adus educatoarelor cate o floare , cu un biletel pe fiecare, de multumire. Educatoarele mi-au aratat apoi florile, foarte incantate. Da, dar Silvia ramane acolo, nu as vrea sa se creada ca le duc flori ca sa se poarte mai bine cu copilul, ca nu am motive. Noa, va multumesc daca aveti putin timp si chef sa va ganditi la problemutza mea .
Va pup, un we fain va doresc!
Mihaela si familia mea
Hobby
Ana68 spune:
Miha,ideea care mi-a venit acum,pe moment,este sa o pui pe Diana sa vorbeasca cu colegele si prietenele ei si sa le intrebe care-s obiceiurile prin zona si ce se intampla daca oferi o floare asa,ca iti face placere sau ce se intelege daca faci asta si cand se poate sa oferi flori,daca exista o zi anume sau oricand?