Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (48)
Raspunsuri - Pagina 9
gugushtiuc spune:
hop si eu!!!![]()
Vad ca se discuta despre cum ne alinta sotii. Ce ziceti de al meu care intr-o buna dimineata in timp ce ma chinuiam sa ajung la marginea patului ca sa merg la baie imi spune: "Mamy parca esti un TIR! Din ala american cu bot in fatza." De atunci asa a ramas, pana nasc voi fi TIR, eventual in ultima luna poate voi fi avansata la categoria "locomotiva".
.
GUGU
30+
Alex? 
www.flickr.com/photos/12054829@N04/?saved=1" target="_blank">poze mami, tati si GUGU mic
gugushtiuc spune:
MA ALATUR SI EU AMR-istelor!!! URAAAAAAAAAAAA!!!
Deci AMR 10 saptamani!!!
GUGU
30+
Alex? 
www.flickr.com/photos/12054829@N04/?saved=1" target="_blank">poze mami, tati si GUGU mic
Ellenuta spune:
ZUZELOR ..
GATA M-AM LAMURIT CU CONCEDIUL PE 2008 ... S-A REZOLVAT, NU SE POATE .. ALEA DE LA HR SUNT NISTE BLAMBECE .. DAR POATE SE PACALESC .. DACA ELE STIU CA SE POATE .. :))
RASPUNS
Nu, nu se poate
Practic aveti asa:
Concediu de odihna 10 zile restant + concediu de odihna pt 2007. La
finalizare intrati in prenatal, dupa ce nasteti aveti continuare minimum 42 de zile postnatal si maxim 126-zilele de prenatal. Pt 2008 nu aveti dreptul pentru ca nu ati lucrat deloc doar daca va acorda in avans cu conditia sa lucrati atatea luni cate corespund nr. de zile primite in avans ca si concediu de odihna.
Marius Pernes
Buna ziua,
Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu o problema. Se poate lua
concediu de odihna dupa cele 126 de zile de pre/post natal? Eu urmeaza sa nasc in jurul datei de 2 ianuarie. Voi intra in concediu de odihna de pe 3 decembrie pana pe 14 decembrie (10 zile restante de anul trecut). Apoi, pana la termen as vrea sa stau in concediu medical. Dupa ce nasc, sa iau cele 126 de zile, iar dupa ce se termina aceste zile, sa iau concediul de odihna pe 2007 (care este intact - nu am luat nicio zi anul acesta) si apoi sa-l iau si pe cel de pe 2008.
Este posibil asa ceva sau nu?
Multumesc anticipat.
OFF OFF MAI MAI
29+
BB EVA MARIA
http://www.flickr.com/photos/14096542@N05/
http://bd.lilypie.com/wA8ap3.png
ginnette spune:
Mda... foarte nasol !!!! ![]()
![]()
(referitor la concediu)
Roxana
29+ 
Abia astept sa ne intalnim !
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20749;30/st/20080106/dt/7/k/2fd1/preg.png
zeririlouiza spune:
Monica intradevar sexoasa mamica
Gugule felicitari pentru AMR si 30 de spatamani
Cu poreclele, inaintea era piticu, acum imi mai zice si asa dar a zis ca-l pastreaza pentru bubulina, si ca si gugu se lasa cu tir, butoias, burtoi, burtic, sau ma mai compara cu soricelul ala mic din trom si jery care dupa ce mananc la un moment dat se aseaza pe spate cu mana pe burtoi zi zice uf, uf uf
Louiza
27s + 
mai avem putin
www.flickr.com/photos/10161776@N07/sets/" target="_blank">poze cununie, nunta, luna de miere, Sighisoara
emiliapop spune:
Fetelor eu zic sa nu va faceti planul dinainte cu crescutul copiilor de catre mame mai ales de la varste asa mici, nu de alta dar ca sa nu fiti dezamagite si sa va dati planul peste cap.
Eu una am constatat in primul rand ca nu ma lasa inima sa las pe bebe cu mama sau socrela dupa ce am vazut ce bine isi incurca ele mainile in copil. Adica de acum 30 de ani si nu isi mai aduce nici una aminte cum ar trebui crescut un copil, sunt ffff. stangace, tematoare, invechite ca ideei de crescut copilul "gen orez cu lapte si gris cu lapte"
si las ca daca nu mananca copilul acum mananca peste o ora cand la copil mic trebuie sa ii dai sa pape dupa program.
Eu mai las copilul accidental cu mama cand mai am cate o treaba dar f. rar ca n-am incotro si de soacra nici nu poate fi vorba ca asta-i depasita rau de evenimente la capitolul crescut copil. Ea l-a scapat pe Alex cu capul de parchet in fata mea ca i-a fost sila sa se aplece si i-a dat drumul va inchipuiti ce ar face in lipsa mea. Ea zicea ca ai ei copiii aveau cand erau mici cucuie cat pumnul in cap de la lovituri.
Imi venea sa o strang de gat cand am auzit.
Ea de ex. ii zicea la sot cand am intrerupt cu alaptatul pe la 6 luni "sa ii dam la copil lapte de vaca ca ce ea asa i-a crescut pe ai ei si de ce sa cheltuim o groaza de bani pe lapte din asta ca e chimicala" si la fel la 4 luni cand am inceput cu diversificarea sa ii dam ciorba de carne la copil acrita si sarata.
Mai ales e dificila perioada la care va ganditi voi sa lasati copilul adica la 6 luni cand sunteti in plin proces de diversificare si care pot sa spun va va scoate peri albi si de succesul lui depinde de cum va accepta bebe anumite mancaruri toata viata si cum isi va orienta gusturile.
Sunt foarte rari copiii care sunt f. manacaciosi incat sa nu va dea dureri de cap la masa, majoritatea sunt dificili cu masa si f. pretentiosi nu deschid gurita sa pape asa cu una cu doua.
Pe mine ma mai ajuta mama cu curatenia gen aspirat, sters praf, udat flori, de calcat nu, ca nu ii place si de ajutorul asta cu calcatul aveam mai nevoie la inceput cand hainutele lui bebe trebuiesc calcate dupa fiecare spalat si credeti-ma aveti ce spala la varsta aia desi aveti o gramada de lucrusoare de schimb dar mai iese cate un pipilic din pampers, caca ,mai regurgiteaza papa, transpira etc.
Eu nu vreau sa va descurajez nicicum dar nici sA FITI DEZAMAGITE cand veti avea mai mare nevoie de parinti, asa ca eu zic sa va bazati in principal pe voi insiva si atat.
emilia
cu
si Alexandru Paul(16.08.2006)
poze cu noi
Ellenuta spune:
ginette,
mda .. cam nasol .. o sa-l iau pe asta pe 2007 in continuarea celor 126 de zile si apoi mai vedem .. poate merge un medical ceva .. habar nu am ..
m-a cam desumflat stirea ...
vroiam sa te intreb .. tu cum ai dpn mai devreme decat mine daca ai 29 sapt si 4 zile .. eu am 29 si 6 zile si am dpn-ul pe 2 ianuarie .. sau e bb mai dezvoltat?
29+
BB EVA MARIA
andreea29 spune:
iti dau dreptate intru totul!
trebuie sa te bazezi numai si numai pe tine in cresterea copilului
si eu cred ca o sa-i solicit ajutorul in chestii de piata,cumparaturi,facut mancare
in rest...as vrea sa mi-l cresc eu singura pentru ca cei de generatia parintilor nostri au niste idei invechite
ma rog..mai e pana atunci
quote:
Originally posted by emiliapop
Fetelor eu zic sa nu va faceti planul dinainte cu crescutul copiilor de catre mame mai ales de la varste asa mici, nu de alta dar ca sa nu fiti dezamagite si sa va dati planul peste cap.
Eu una am constatat in primul rand ca nu ma lasa inima sa las pe bebe cu mama sau socrela dupa ce am vazut ce bine isi incurca ele mainile in copil. Adica de acum 30 de ani si nu isi mai aduce nici una aminte cum ar trebui crescut un copil, sunt ffff. stangace, tematoare, invechite ca ideei de crescut copilul "gen orez cu lapte si gris cu lapte"si las ca daca nu mananca copilul acum mananca peste o ora cand la copil mic trebuie sa ii dai sa pape dupa program.
Eu mai las copilul accidental cu mama cand mai am cate o treaba dar f. rar ca n-am incotro si de soacra nici nu poate fi vorba ca asta-i depasita rau de evenimente la capitolul crescut copil. Ea l-a scapat pe Alex cu capul de parchet in fata mea ca i-a fost sila sa se aplece si i-a dat drumul va inchipuiti ce ar face in lipsa mea. Ea zicea ca ai ei copiii aveau cand erau mici cucuie cat pumnul in cap de la lovituri.Imi venea sa o strang de gat cand am auzit.
Ea de ex. ii zicea la sot cand am intrerupt cu alaptatul pe la 6 luni "sa ii dam la copil lapte de vaca ca ce ea asa i-a crescut pe ai ei si de ce sa cheltuim o groaza de bani pe lapte din asta ca e chimicala" si la fel la 4 luni cand am inceput cu diversificarea sa ii dam ciorba de carne la copil acrita si sarata.
Mai ales e dificila perioada la care va ganditi voi sa lasati copilul adica la 6 luni cand sunteti in plin proces de diversificare si care pot sa spun va va scoate peri albi si de succesul lui depinde de cum va accepta bebe anumite mancaruri toata viata si cum isi va orienta gusturile.
Sunt foarte rari copiii care sunt f. manacaciosi incat sa nu va dea dureri de cap la masa, majoritatea sunt dificili cu masa si f. pretentiosi nu deschid gurita sa pape asa cu una cu doua.
Pe mine ma mai ajuta mama cu curatenia gen aspirat, sters praf, udat flori, de calcat nu, ca nu ii place si de ajutorul asta cu calcatul aveam mai nevoie la inceput cand hainutele lui bebe trebuiesc calcate dupa fiecare spalat si credeti-ma aveti ce spala la varsta aia desi aveti o gramada de lucrusoare de schimb dar mai iese cate un pipilic din pampers, caca ,mai regurgiteaza papa, transpira etc.
Eu nu vreau sa va descurajez nicicum dar nici sA FITI DEZAMAGITE cand veti avea mai mare nevoie de parinti, asa ca eu zic sa va bazati in principal pe voi insiva si atat.
emiliacu
si Alexandru Paul(16.08.2006)
poze cu noi
Ellenuta spune:
emilia,
si mie mi-e teama pentru momentul in care va trebui sa las copilul cu soacra .. vorba ta .. e cam invechita .. de acum 30 de ani de cand l-a nascut ea pe sotul meu, s-au schimbat ff multe .. mai ales c-o vad de pe acum cum se ,,mosmondeste'' la treburile casnice dar cand va trebui sa fie argint viu ptr bebe .. mi-e groaza ca n-o sa-i dea sa manance ce trebuie sau o sa-i dea ce nu trebuie, ca o sa stea protapita la telenovele si pe copilu' ala n-o sa-l invete nimic .. sunt ingrozita ... dar sa ajungem acolo si apoi voi mai vedea ..
adevarul este ca e bine ptr copil sa stea cu mama pana la cel putin un an .. e o perioada ff importanta in dezvoltarea bebelului ..
oricum daca vad ca nu merge .. tot nu stiu ce voi face .. caci acasa nu pot sta pe 6 milioane ...
pup
29+
BB EVA MARIA
ginnette spune:
Ellenuta,
Pai tu ai DPN 05.01 si eu am 06.01; cum e mai devreme?!
Stai ca m-ai bulversat!![]()
Nu-l am mai devreme ca tine; e dupa tine.
Doar ca mie mi-a zis ca bubulina e mai dezvoltata cu 2 saptamani si ca s-ar putea sa nasc in decembrie; dar, "la tabel" asa a iesit: 06.01.
Roxana
29+ 
Abia astept sa ne intalnim !
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20749;30/st/20080106/dt/7/k/2fd1/preg.png