Sperietura maxima: oare pierd lichid?
Buna dragele mele,
M-am hotarat sa va intreb pe voi intrucat sunt extrem de ingrijorata si doctorul nu m-a lamurit aproape deloc. Sunt insarcinata in saptamana 35, am binenteles o sarcina cu probleme (col deschis 36 mm) si zac in pat deja de 3 saptamani multumindu-i lui Dumnezeu pentru fiecare zi de intarziere a nasterii. Am constatat inca ca, de vreo saptamana-doua ma continuu slipul umed. Nu e vorba d nici o scurgere pt ca le-am tratat cu ovule si am scapat de probleme. E pur si simplu o scurgere apoasa, incolora, fara nici un miros. Nu e abundenta, nu ajunge pana la pijama insa stau si ma intreb: o fi normal sau eu oare pierd lichid si stau linistita?
Doctorul m-a chemat sambata la o eco, dar pana atunci, mi-a intrat 'cuiul'. Stiti voi cum e cu mamele astea disperate.
Ce puteti sa-mi spuneti, ati patit-o, ati mai auzit, sau sa ma sui in masina si sa dau fuga la medic?
Multumesc pentru raspunsuri si multa sanatate voua si picilor vostri.
Raspunsuri
creem spune:
Buna, Aurora!
Eu am patit ceva asemanator aseara, cand, dupa o zi epuizanta cu stat in picioare cateva ore bune, mi-am facut un dus, iar dupa ce m-am imbracat mi-a curs dintr-o data un lichid, care parea apa, fara firisoare de sange, fara miros, nimic, si mi-a udat pantalonii scurti cu care eram imbracata.
M-am speriat pe moment si cred ca de la sperietura au inceput si contractiile, am stat linistita in pat si am luat un no spa. Pana acum nu am mai avut nimic si cred ca era apa de la dus, care s-a infiltrat in interior si a curs cand m-am agitat cu imbracatul. Poate e si la tine la fel, daca obisnuiesti sa faci dus seara, inainte de culcare. Dar daca e in fiecare seara, mai bine mergi sa te vada dr.
Si eu m-am programat vineri la dr. Sper sa nu mai am nici un incident pana atunci!
Iti doresc sanatate si o sarcina cat mai usoara in continuare!
36+ 
aurora77 spune:
Nu stiu creem e sa spun. eu fac dus maxim 2 minute/zi pt ca nu am voie sa ma ridic din pat. sunt cam speriata pt ca si asa la ultima eco nu aveam prea mult lichid, daca il mai si pierd...e nasol.
acum nici nu mai raspunde doctorul la telefon, sa caut prin oras ecografe nu am voie sa ma deplasez, nu stiu efectiv ce sa fac.
va pup
adriana spune:
Nu te speria.
Apoi daca a curs in cantitate asa mica, nu cred ca trebuie sa te ingrijorezi.. cantitatea trebuie sa fie muult mai mare ca bebe sa fie in suferinta.. cred eu..
Cel mai bine du-te la spital; ei pot verifica daca ce curge e lichidul amniotic, sau altceva.
Si bea muuulta apa, se poate reface lichidul amniotic.
Ajutati-o pe Sabina- un suflet curat!
Mami de Codrin - 2002, Olguta - 2003 si Cornelie mica - 2006