Asa e...copiii simt.
Fiul meu e la o gradi de stat si are 2 educatoare. La un moment dat am zis sa le luam cate un buchet de flori. Ne-am dus amndoi la florarie. Pt domnisoara Alina (una din educatoare) a insistat cu disperare sa-i luam flori rosii (culoarea lui preferata). Pt cealalta educatoare nu l-a interesat ce cumparam.
Ela03 ,eu vreau sa-ti pun o intrebare legata de gradinita pt ca vad ca esti in sistem .Exista o programa zilnica pt gradinita asa cum este la scoala?Adica Luini sa se faca modelaj o ora ,apoi pauza 5 min si apoi desen inca o ora apoi inca 5 min pauza si apoi masa etc?Sau programul si-l face educatoarea in fiecare zi in functie de ce are ea chef sa faca cu copii?
Trebuie sa respectam un orar saptamanal pe care il stabilim noi in fctie de activitatile (si nr. lor) prevazute in programa. La fiecare "materie" tot noi stabilim ce lucram cu copiii. Important e ca pana la sfarsitul anului copiii sa-si insuseasca deprinderile prevazute in programa. De obicei ziua incepe cu activitatile de dimineata, pe sectoare; adica sunt pana la 4 sectoare de lucru (constructii, arta, jocuri manipulative, stiinta, biblioteca etc)si copilul alege unde vrea sa lucreze sau sa se joace). Apoi incep activitatile comune care sunt cel mult 2 pe zi (educarea limbajului, activ. matematice, activ. practice...), pe la 9,30. Activitatea dureaza 20 min. la grupa mica, 30 min. la mijlocie, 40-45 min la mare si pregatitoare. Intre activitati eu scot copiii la baie, apoi fac ceva jocuri de miscare si de relaxare (care le plac lor mai mult). Urmeaza activitatile complementare - jocuri de miscare, de obicei.