Intrebam, cautam - ordinea sa o pastram 2
Raspunsuri - Pagina 9
Starlet spune:
Rufus,
reteta mea de coliva este urmatoarea: Speli bine graul in vreo 9 ape , dupa care il pui la fiert. Apa trebuie sa fie deasupra graului de o palma si jumatate. Se fierbe la foc mic si se amesteca continuu.
Este gata cand apa sa evaporat complect si lingura cu care mesteci sta singura la vertical. Cand sa racit adaugi zahar macinat(dupa gust), esenta de vanilie, de rom, nuci macinate, coaja de lamaie sau de portocala. Se pune pe un platou si se orneaza cu nuci si bomboane .
nadaflorilor spune:
Rufus
important referitor la coliva: cand lasi la racit fiertura sa nu acoperi oala cu capac, nici macar partial, de preferat un prosop de bucatarie din bumbac sau tifon in mai multe straturi.... panza va absorbi aburul...daca ii pui capac condensul format pe capac curge inapoi in oala si inmoaie fiertura...nu vei mai putea sa o asezi pe platou in veci de veci...
Nina, 22+,
ela_04 spune:
Buna.
Anul trecut cam pe vremea asta sau prin aug era un subiect despre cand trebuie puse muraturile si toate cele. Stie cineva pe unde e sau cum se numea...
ca tare folositor a fost!
Multumesc.
ela_04 spune:
Aha! victorie! l-am gasit!
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=165131
TOMALAVINIA spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Starlet Poate sa-mi dea cineva o reteta de PAPANASI? |
Papanasi de branza fierti
100 g gris, 250 gr branza de vaci, 3 oua, o lingura zahar, sare.
Se amesteca branza cu ouale, grisul, zaharul si sarea.Se formeaza papanasi in forma de bilute( de marimea unei chiftelute) care se fierb in apa cu sare, la foc mic.
Sunt fierti cand plutesc la suprafata apei.Se scot cu o spumiera si se lasa la racit.
Se pot servi cu dulceata sau finetti(fetelor mele le plac tare mult cu finetti).
Optional poti incalzi pesmet intr-o cratita, cu putin ulei si sa-i tavalesti prin pesmet.
Pofta buna!
ina_bianca spune:
Buna ziua! Sunt noua pe-aici. Am nevoie de idei pentru copil mofturos... Fetita mea are patru ani si nu stiu ce sa mai fac sa manance. Multumesc!