Retete de post - 2
Raspunsuri - Pagina 9
valentinag spune:
Claudia,mie imi place,eu am facut ciorba,acrita cu zeama de varza!
Ceapa,ardei,morcov,pastarnac si praz(taiat mai mare,cam de 1 cm asa)calite in ulei,apoi pus apa sa fiarba,cand sunt fierte,pui suc de rosii.lasi sa dea in clocot,pui un pic de fidea sau orez,cand sunt si astea fierte,pui acreala,cand s-a fiert,leustean si patrunjel si gata!
Sper sa-ti placa!
"La vita e bella"
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
claudia_a spune:
Saru'mana! e exact ca ciorbita mea de legume... numai ca va trebui sa adaug praz!
Mami si Ioana nasturica
Niciodata nu trebuie sa plāngi dupa ceva care nu poate plānge dupa tine.
ML spune:
In copilarie ne aducea o vecina niste turtite (cam ca niste gogosi plate) prajite, facute din cartofi peste care punea dulceata.
Zilele trecute am gasit o reteta asemanatoare in cartea Sandei Marin. De post. Dar se mananca impreuna cu legume. Sa fie oare turtele vecinei? Mai pe scurt, aveti o reteta de turtite de post care sa mearga cu dulceata?
Take joy! (poze)
helen75 spune:
Buna,
Si mama mea face turte de post din cartofi: cartofii curatati se pun la fiert in apa cu sare, cand sunt fierti se scurge apa si ei se maruntesc ca pentru pireu, se adauga faina alba cat sa iasa o coca nu prea tare, se fac bilute de marimea dorita, le turtesti in palma si le pui la prajit in ulei incins. Se pot servi cu dulceta sau cu zahar simplu pe deasupra.
Pofta buna.
valentinag spune:
Si eu de mainesarmale cu orez si ciulama de ciuperci(am scris si la ce gatim azi)
"La vita e bella"
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
cristy36 spune:
retzetele voastre sunt super, dar mi-as dori sa aflu cum pot face celebrele lipii. sunt convinsa ca nu este mare filozofie, dar nu stiu sigur din ce, cit si cum. daca aveti idee m-as bucura de sugestii. multumesc anticipat.
Guguluff spune:
Nu stiu sigur daca am voie sa pun link, probabil ca nu, dar reteta este de pe Culinar. Lipia iese foarte bine, se umfla frumos si apoi cand e rece iese la fel ca cea cumparata, chiar mult mai buna. Aluatul e din:
250-300 g apa calduta; aprox 600 faina; 25 g drojdie proaspata; o lingurita rasa de sare; o lingura zahar
Se amesteca, se lasa la dospit(intai maiaua)apoi se pune toata faina, cat cuprinde si se amesteca pana se desprinde de pe vas si se mai lasa la crescut 10-15 min. Se incinge cuptorul la 240 gr sau maxim se intind sub forma de lipie, foi rotunde groase cam de 1cm si se coc(dupa ce s-au mai lasat la crescut 5 min sub forma de lipie) se fac repede in 8 min. Se coc pe rand, insa, cu tava pusa sus de tot, pe ultima treapta. Bine ca mi-am amintit de lipii, n-am mai facut de mult. Ies f.f.f. bune.
ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)
My workshop
happymum spune:
ieri:
spaghete cu sos de bulion.
asteptand o minune... stau cuminte... cu sufletul la al meu viitor
Alex, hai la mama! cand sa vie... ? repede sa vie...
Infertilitatea. O boala tratata ca atare in Uniunea Europeana. Nu si in Romania!
amintirea cea mai draga mie