Retete rapide - 2
Raspunsuri - Pagina 3
Carolyne spune:
Peste la cuptor
Rapid si f. gustos: eu am incercat cu file de somon si cod pana in prezent (separat se intelege).Cantitatile sunt aproximative, le mai ajustati din ochi, apoi depinde pentru cate persoane doriti sa pregatiti
6-7 fileuri
zeama de la 2-3 lamai (depinde cat de acru va place)
cam un sfert de pachet de unt
capere
marar verde
Fierbeti vreo 4-5 cartofi in coaja, dar nu de tot, ci cam pe jumatate, apoi ii curatati de coaja si ii taiati rondele.
Separat incingeti cuptorul si puneti untul in tava pe care o veti folosi (sa fie ceva mai inalta, nu aceea de la aragaz), apoi adaugati pestele, cartofii ii potriviti printre fileuri, zeama de la lamaile stoarse si presarati capere. sarati pestele si cartofii dupa gust. Acoperiti cu folie de aluminiu si dati la cuptor (temp. medie) 30-35min. Pestele are suficienta apa, adaugati numai daca credeti ca este intr-adevar nevoie.
Cand este gata presarati marar verde taiat marunt.
Pofta buna!
ionela_r spune:
Fetelor, retete pt. bolnavi de ficat,aveti?
Pupici
Ionela siDora
Varsta Dorei
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10708;116/st/20050413/e/DORA/dt/7/k/2b8c/event.png
POZE CU PITICA 2 ANI
http://pg.photos.yahoo.com/ph/raduionela/album?.dir=68b8re2&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos
MissParker spune:
Eu fierb o portie de paste, apoi rumenesc intr-o tigaie cu 1 lingurita de ulei 2 catei de usturoi maruntiti bine, pun pastele fierte in tigaie si mai adaug sare, piper, oregano (mirodenii italienesti etc.) si busuioc proaspat... O bunatate, care satura si nu ingrasa!
Felicia
Poze cu noi si vacantele noastre
*****************************
Adevar > Autonomie > Identitate
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !!!
ramiha spune:
Frigarui de pui
Pt 4 portii: 1 piept pui, 1 ardei, juma' de rosie, juma' de ceapa mica, 2 feliute kaizer, 2-3 ciuperci. (Cantitatile se pot ajusta dupa gust/posibilitati).
Se taie puiul cubulete, la fel si restul ingredientelor. Se insira pe tepusa de frigarui, sa dau cu sare/piper sau ce mirodenii mai aveti in casa dupa gust, si se pun in tigaia-gratar la foc mare (eu am o tigaie dintr-aia patrata cu striatii). Se tin cam 8-10 min, timp in care se intorc pe toate partile.
Iese super bun si arata spectaculos... si toata operatiunea nu ia mai mult de 20 min - daca esti indemanatic le faci mai repede.
elizaj spune:
[font=Book Antiqua
][/font=Book Antiqua]
salata de vara:
se taie cubulete mici 2-3 castraveti(cruzi),2-3 rosii(de preferat din cele lunguiete-nu au asa multa apa),2 cepe verzi,1 cutie boabe de porumb,2 ardei grasi(daca se poate de culori diferite),1 piept de pui fiert sau 300g sunca presata,in jur de 200g cascaval ras(sau parmezan),masline(verzi sau negre),patrunjel(optional).se pun toate intr-un castron destul de mare si se adauga dupa gust sare,piper,otet sau lamaie(se poate pune si 1 lingura de maioneza).se face f. repede si nu se foloseste aragazul mai deloc!!
principe spune:
omleta cu banane,
2 banane taiate in cubuletze shi rumenite intr-o linguritza de ulei .
jumatate de ceapa rumenita sau nu,
2 oua
dupa ce se rumensec bananele shi ceapa se lasa sa se raceasca ,se amesteca cu ouale batute in prealabil.
se sterge o tigaie cu un shervetzel imbibat i ulei se incinge bine,se toarna compozitzia ,seacopera cu capac ,se intoarce ptru a se rumeni pe amindoua partzile.
pofta mare!!!
monica mami de printz
daniela6 spune:
2 mere curatate de coaja, rase si stoarse
2 castravecori murati. la fel rasi si storsi
300gr sunca presata. idem
sosul este facut din iaurt frecat cu ulei ca si maioneza. se sareaza si pipareaza dupa gust.se poate pune si o lingura de maioneza light.
totul se amesteca.
se seveste pe felii de paine sau biscuiti... sau si far nimic
e fff buna
daniela6 spune:
un desert care mie imi place tare mult vara
1kg mere se curata de coaja si se pun intr-o cratita unsa cu unt se dau la cuptor
se freaca 5 galbenusuri, peste care puneti 5 linguri de gris si 5 linguri de zahar(eu pun miere de albine. nu folosesc zahar)
separat se bat si 5 albusuri.
se amesteca galbenusurile cu albusurile cu mare grija pt ca se lasa.
dupa ce merele au stat 20 min la cuptor se scot si se toarna peste ele compozitia de mai sus.
se introduc in cuptor 30-40 min. atentie primele 30 min nu se deschide usa cuptorului, pt ca se lasa sufleul.
se incalzeste 1l de lapte indulcit.
dupa ce am copt sufleul asa in cratita se toarna laptele si se lasa pana il suge tot.
apoi il rasturnam . optional se orneaza cu frisca.
vreau sa-mi spuneti daca v-a placut
gonghy spune:
Ceao fetele!
Hai sa va dau si eu o reteta rapida care mie si sotului meu ne place tare mult
Fierb o punga de paste,noua ne plac cele de marime mai micutza,cu putin ulei de masline si putina sare.
Separat intr-o tigaie pun unt si in el prajesc ce gasesc prin frigider (kaiser,parizer,salam,sunca presata,muschiulet afumat etc) dupa ce sa rumenit putin adaug branza sarata dar din aceea mai untoasa,data pe razatoarea mare si o cutie mare de smantana.
Las mai 10 min pe foc dupa care sting.
Amestec aceasta compozitie cu pastele si gata papa,numai bine sa se sature stomacelul
Sper sa va placa si voua. Pofta buna!
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=93574
Povestea fetitei noastre
http://community.webshots.com/user/gonghy
Poze cu noi
Laura si bebe Maya