fiv la Sibiu.

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns manumanu spune:

quote:
Originally posted by Arina21

Hori si Mihaela,
La Polisano fertilizarea se face 'pe loturi'? Adica astept sa vina embriologul din Austria? Nu se face in functie de cum raspund eu la tratament? Daca e asa, mi se pare cam aiurea...
Arina

Arina, tratamentul ti-l programeaza in functie de "lotul" in care esti, adica in functie de momentul cand vrei sa faci FIV-ul... se calculeaza cu cate zile aproximativ inainte se incepe tratamentul. Eu am vorbit cu prof. Strohmer si inainte de a incepe tratamentul si el mi-a facut ET-ul... si am avut o discutie si acum in toamna, despre ce vreau sa fac... deocamdata incerc natural.

Hori, in "vacanta" asta iti recomand sa mergi la Sovata macar o saptamana si sa faci tratamentul acela (bine-ar fi sa faci 10 zile)... E si relaxant, te deconectezi (e acolo o clima antistress ceva fantastic) si cine stie? Poate nu vei mai avea nevoie de FIV. iti recomand si hotelul Danubius, e mai scump dar merita (oricum in extrasezon are preturi mai rezonabile) si mai ales baza de tratament de acolo e super. Mult noroc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns misa_21 spune:

quote:
Originally posted by misa_21

Buna fetele mele!!!

ARINA,am inteles si eu ca fertilizarea se face pe loturi,dar cred ca dr. din Austria vine destul de des,avind in veder ca eu luni incep inhibarea si mi-a zis ca cu o saptamina inaite de craciun voi avea ET. Chiar am intrebat-o pe d-na dr. special daca nu ne incurca sarbatorile si a spuc ca nu e nici o problema la ei,caci in ziua de Pasti ea era la clinica si facea monitorizari.Iar tratamentul cred ca il incepi in functie de data venirii austriacului.Stai,tin mite ca data trecuta mi-a mai prelungit AC inca vreo 2 zile,ca sa na incadram in lot presupun.Dar,iarasi cred ca inhibarea o lungeste,stimulare nu.Dar,stai linistita ca eu intru in focuri acusi si te voi tine la curent cu toate procedurile..
Ei despre endometru banuiam eu cam ce ar fi,chiar sunt curioasa cum stau.Ce desteapta sunt?!Am un eco cu toate caracteristicile uterului meu,dar abia acum am realizat.Deci:dim. uter 61/71/38mm,volum 87 cc cu ecostructura normala,endometru 15 mm grosime trilaminat,ov dr 16/24 mm,ov stg.15/25mm.Poti sa-mi "traduci"?, caci se pare ca esti mai initiata decit mine.
In ceea ce privesc conditiile din spitalele de sttr te aprob in totalitate,dar sa stii ca nu ti-ar strica HSG,pt. ca acolo se vede exact ce nu este in regula.Dureaza doar 10 min.
Si inca ceva si gata.Si eu am ales Sib. din cauza ca nu suport aglomeratia din Buc. cu toate ca acolo am unde sa stau si e si drumul mai usor.In plus am considerat intotdeauna ca ardelenii sunt oameni de f. buna calitate si sufletisti.

HORI, la TM,Munteanu se numeste profesorul,e primul din tara care a facut fiv si cica e bun.Pe mine chiar ma intrebat cineva de ce nu m-am dus la TM,ca prof. Munt. e cel mai tare,dar mie nu prea imi place sa calatoresc asa ca e exclus sa bat 600 km.

Am lipsit eu astazi toata ziua,dar v-am scris un msg. de 2 zile!!!!

Noapte linistita!!!!

Mergi la inceput

HORI, MANU are dreptate in leg. cu Sovata!Si eu as fi vrut sa ma duc pt. un tratament acolo numai ca ginecologul meu de aici mi-a spus ca nu voi rezolva mare brinza si ca nu are rost sa mai pierd timp.Insa noi vara mergem in weekend acolo si intr-adevar e deconectant.Hotelul Danubius are niste conditii excelente numai ca e cam scump(90 eur camera).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arina21 spune:

'neata fetele!

Ideea cu Sovata am avut-o si eu si cred ca daca nu-mi iese FIV-ul dau si eu o tura pe acolo.

Misa, ce-am inteles eu din masuratorile tale: endometru 15 mm, folicul ovar stang 25mm, folicul ov dr 24mm. Endometru trilaminat este aspectul endometrului pre-ovulator. Ce sa-ti zic, super-valori!! Bravo! Sunt obtinute pe ciclu stimulat? In ce zi? Tu de unde esti?

Eu acum astept cu nerabdare intanirea de pe 3 dec. Daca insista sa fac HSG, o fac, dar la ei, la POlisano. Cu toate ca la FIV nu trebuie sa fie trompele permeabile. E adevarat ca se vizualizeaza si cavitatea uterina, dar eu sper sa fie OK la mine. Tu ce analize a trebuit sa faci pt FIV?
Si eu am aceeasi parere despre ardeleni, mai ales ca sotul e pe jumatate din Sibiu, si si-a petrecut intreaga copilarie acolo.

S-auzim de
Va pup pe toate
Arina

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by misa_21

HORI, MANU are dreptate in leg. cu Sovata!Si eu as fi vrut sa ma duc pt. un tratament acolo numai ca ginecologul meu de aici mi-a spus ca nu voi rezolva mare brinza si ca nu are rost sa mai pierd timp.Insa noi vara mergem in weekend acolo si intr-adevar e deconectant.Hotelul Danubius are niste conditii excelente numai ca e cam scump(90 eur camera).

Mai, sa stiti ca doctorii de multe ori zic asta despre tratamentele naturiste sau balneo... si e pacat! pentru ca sunt foarte multe cazuri in care Sovata chiar a dat roade... eu sunt unul din ele... si dr. a ramas masca vazand la HSG o trompa permeabila... de unde zisese ca nu e alta solutie decat FIV... si tratamentul de la Sovata are efecte si asupra ovulatiei, si intareste intregul "sistem" prin namolul acela . Asa ca... nu va luati intotdeauna dupa ce spun medicii. Dar nici nu mergeti dupa ureche, sunt si contraindicatii (d. ex, fibrom uterin sau chisturi)... de altfel, inainte sa va rezervati, e bine sa dati un telefon la dr de acolo, care va va spune ce tr sa faceti inainte (de regula, o eco).

Mergi la inceput

ARINA,aces eco a fost facut in ziua a 7-a dupa ce imi venise ciclul in urma stimularii esuate.Ceea ce am scris eu acolo sunt dimensiunile ovarelor,foliculi mai ramasesera 1 pe dreptul mai mare si 3 pe stg. mai mici,adica cred ca erau prea mici ca sa se sparga dupa pregnyl.Deci zici ca endometrul meu e bun?Poate sunt batrina doar in buletin!!!!!Eu sunt din Piatra Neamt si deja ma gindesc cu groaza la drumurile inzapezite si pline de serpentine,cel putin pina la Sovata pe care va trebuie sa le fac.Dar,trag nadejde ca poate se va mai incalzi vremea si macar in cele 2 sapt. cit voi avea de mers la Sb sa nu ninga.

MANU, eu nu am renuntat la ideea unui tratament la Sovata,dar dr. meu de aici mi-a zis ca nu are rost sa pierd timpul,pt. aceasta insemna sa nu mai fac fertilizarea anul acesta si atunci am mers pe fertilizare in prima faza,ca apoi daca Doamne fereste nu reusesc in cele 2-3 luni de pauza sa ma duc macar la o discutie cu un dr. de acolo.Noi mergeam doar la plaja la Sovata,nu am luat inca leg cu un doctor de acolo pt. ca nu lucreaza in weekend.Dar, am auzit de rezultate f. bune!

Mergi la inceput

ARINA,am uitat de analize.

-estradiol
-fsh
-lh
-progesteron
-prolactina
-testosteron,acestea tr. facute in primele 3 zile ale ciclului.apoi,

-glicemie
-tgo
-tgp
-gr. danguina
-rh
-homeoleucograma
-testare hiv
-vdrl etc,acestea sunt analize comune cu ale sotului+spermograma lui
si se mai face examen citobacteriologic al secretiei vaginale
-mycoplasma
-ureaplasma
-tricomonas,candida,clamidia.
Te ajung cam 10 mil. toate analizele si iti da lista la prima intilnire,dupa care le trimiti mail sau fax,dupa care te suna la vreo citeva ore sa iti spuna cum stai si te anunta schema de tratament!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hori spune:

buna fetelor.eu nu am fost niciodata la Sovata,mi sa recomandat sa merg acolo,prea multe nu stiu.la acel hotel se poate face si tratamentul?Eu luni ma duc la control sunt curioasa sa vad cum stau,cum se prezinta ovarele mele si ce spune dr.o zi buna va doresc si mult mult bafta in tot ceea ce face-ti.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by hori

buna fetelor.eu nu am fost niciodata la Sovata,mi sa recomandat sa merg acolo,prea multe nu stiu.la acel hotel se poate face si tratamentul?Eu luni ma duc la control sunt curioasa sa vad cum stau,cum se prezinta ovarele mele si ce spune dr.o zi buna va doresc si mult mult bafta in tot ceea ce face-ti.

Hori, da la acel hotel este si baza de tratament... de aceea este convenabil, mai ales iarna, sa nu iesi afara in frig, incalzita de la tratament.
iti tinem pumnii maine si sa ne spui cum a fost la eco!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arina21 spune:

Neata fetelor si o saptamana super va doresc!
Hori te asteptam cu vesti de la eco.
Misa merci pt lista cu analize. Majoritatea le am facute.
Despre endometrul tau de 15mm in z7 nu stiu ce sa zic?? Nu vreau sa te dezinformez ca nu sunt medic si de aia cred ca ar trebui sa stai linistita daca medicul a zis ca e OK. Personal, mi se pare cam gros pt z7, dar repet, depinde mult de tratamentul facut anterior, numai doctorita ta stie sa le interpreteze. Eu daca am endometru de 8mm la ovulatie sunt fericita!!! Si 8mm e cam la limita de jos. Pe aia maxima nu o stiu...sorry

Va pup fetelor
Arina

Mergi la inceput