Scrisul in oglinda - o problema?
Raspunsuri - Pagina 6
lorelaim spune:
Foarte interesant subiect
Gabisor a mea scrie/deseneaza cu dr, mananca cu stg si cu dr - depinde cum ii vine la indemana si... incepuse cu scrisul "in oglinda" si mai haios cu cititul in "oglinda" (de la dr la stg, dar si de jos in sus), a facut (si mai face uneori) confuzia b cu d, sau u cu n dar prin diferite asocieri a literelor cu un ceva "cunoscut"(asa cum a spus Filofteia - la noi de ex d vine de la "dog", b de la "bib", n de la "nut", u de la "umbrella") se corecteaza. A scris si S si E si 3 invers Si eu am citit despre dyslexia dar nu cred ca e cazul sa ma ingrijorez pt ca remarc ca usor-usor se corecteaza (mai ii arat eu, mai realizeaza sg unde-i gresit). Sa nu uit - nu o data si-a pus cizmulitzele/ghetutzele invers
O zii fainava doresc!
violeta69 spune:
loreaim si al meu copil isi pune ghetele invers!
acum parca mai putin,dar inainte era dezastru
asta o avea legatura cu scrisul/cititul in oglinda?
Vio,mamica lui Mihnea viitor "descoperitor" de infinit
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*
Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!
noi_3 spune:
Dragele mele,
Revin...
Scrisul in oglinda ptr. mine a fost o probema si inca mai este, in privinta copilului meu, deoarece am fost la psiholog ,la Spitalul Alex. Obregia, Sectia NPI, parca asa se numea sectia, iar d-ra psiholog de acolo mi-a spus ca fiica mea este foarte bine dezvoltata intelectual, adica are varsta psihologica mai mare decat varsta biologica, iar la intrebarea daca s-ar putea sa fie in viitor dislexica nu mi-a putut raspunde...De ce?
Ptr. ca la noi in Romania nu se poate pune un astfel de diagnostic decat la "cel mai devreme sfarsitul clasei I", pe cand in alte tari se pune diagnosticul de la gradinita.
Cum s-a desfasurat consultatia?
Frumos...Am ajuns acolo, o d-ra foarte draguta si blanda, ne-a invitat in cabinet si a inceput sa o intrebe pe fiica noastra de exemplu: „vezi, aceast#259; cas#259; este mare, în timp ce aceasta este…..(mic#259;) - acesta era un test... si a contiunat cu exemplele si cu alte teste...
Fiica noastra s-a impotmolit la scrisul cuvantului tata, dupa cum va spuneam, acest cuvant a fost scris "atat", dar de aceasta data a fost scris din cuburi, nu de mana , pentru ca inainte cu o zi sa o duc la psiholog incepuse sa-mi scrie bine,adica in ordinea corecta.
Nu ii reprosez nimic acestei domnisoare psiholg, chiar m-a facut sa ma simt mandra de copilul meu, sper ca aceasta problema sa nu existe.
Repet, vreau un copil normal!
arminad spune:
Citat: |
Ptr. ca la noi in Romania nu se poate pune un astfel de diagnostic decat la "cel mai devreme sfarsitul clasei I", pe cand in alte tari se pune diagnosticul de la gradinita. |
Nu stiu cum este in alte tari insa aici se pune diagnosticul in cls 3 a
La gradinita sunt depistati si primesc ajutor (logoped ,profesor de educatie speciala ,OT) Incadrarea se face la modul general sub denumirea de learning disability care poate insemna dislexie ,disgrafie ,discalculie sau combinatia lor .
Diagnosticul de asemenea nu se formuleaza exclusiv de psiholog ,el e doar parte a echipei care face diagnosticarea.
pitzinuca spune:
citat din mesajul lui noi_3 Repet, vreau un copil normal! |
AI un copil cat se poate de normal!
betiana - raspuns corect!
b
"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."
simali spune:
citat din mesajul lui violeta69 loreaim si al meu copil isi pune ghetele invers! |
Vladu isi pue ghetele bine dar cand se descalta si le aliniaza la usa le pune MEREU, FARA EXCEPTIE, invers.
alice
lorelaim spune:
Off topic: un art NU despre "scrisul in oglinda"... dar cumva on topic - deoarece am vorbit si despre copii "stangaci" si "ambidextri"
http://www.independent.co.uk/news/education/education-news/lefthanded-children-do-badly-at-school-1047093.html
http://www.independent.co.uk/life-style/health-and-wellbeing/health-news/lefthanders-more-creative-but-forgetful-710626.html
iulia_b spune:
Am fost la medicul de familie si am intrebat printre altele de problema lui fecior'miu cu scrisul in oglinda...mi-a zis ca sa ma duc la neurolog si oftalmolog ca poate vede dublu. E prima oara ca aud asa ceva; la oftalmolog n-am o luna de cand a fost pt o conjuctivita si nu mi-a zis nimic. N-am prea inteles cum ar putea scrie el invers daca vede dublu, ce legatura are, explicatie...voi stiti ceva?